תראו, בואו לא ניתמם.
פרט לאהבה הסציפית לתחום יוקרה מסויים שהיא אמיתית ואותנטית, יש בכל העניין הזה של מוצרי יוקרה מרכיב לא מבוטל של להוציא את העיניים לאחרים ועל ידי כך לגרום לעצמך להרגיש טוב יותר.
זה קצת מצער שאנחנו לא בודהיסטים שהשתחררו והגיעו להארה ופטורים מעניינים שכאלו, אבל זה המצב בתחומים האלו וכמוהם גם באודיופיליה ובכלל בחיים, לא רק במוצרי יוקרה.
זה בודאי נכון במדינה עם קפיטליזם קיצוני כמו ישראל. (שמתאפיינת למשל באחוז הילדים העניים הגבוה מכל המדינות המערביות ועוד)
הכנס הסגור שאירגן שניצל הנדיב, הוא כמובן לגיטמי לחלוטין, מפגש חברים, באמת אין שום סיבה לבוא בטענות לעצם קיומו.
מה שכן, ברמה התיאורטית, את מרכיב הוצאת העיניים לאחרים באמצעות שיתוף דבר קיומו בפורום רחב בודאי אפשר היה לחסוך מכולנו, כדי לא לגרום לאחרים להרגיש לא בקליקה, פחות שווים ושלל תחושות נחיתות וקנאה. למשל על ידי שיתוף חוויות בקבוצת ווטסאפ פרטית במקום בפורום.
על זה אני אומר, בואו לא ניתמם. התחום הזה שכולנו שותפים לו בנוי במידה רבה גם על מרכיב הוצאת העיניים המכונה בערבית מדוברת "שופוני" או "שופוני יא נאס".
רובנו חוטאים בזה עם העלאת תמונות המערכות המהודרות שלנו, או התנשאות מעל ציוד של אחרים ועוד. לכן גם כאן לחבר'ה שהשתתפו ודאי נעים להרגיש יחידי סגולה והם לא מצאו סיבה להצניע את העניין.
בטריטוריה הזו זה נראה לי fair enough
אם הייתי בפורום של פרחי נזירים הייתי אולי מתבאס כהוגן ואז בטח מיד מתיישב ועושה מדיטציה כדי לפוגג את התחושות השליליות.
בקיצור, אל נא נתפלא או נלין שברומא מתנהגים כרומאים.
ערב טוב