אתמול היה די מעניין , חברנו את הסט של karan לרמקולים של אלדר והתחלנו עם session שנמשך כמעט 4.5 שעות .
לפי המלצתו של Milan karan הרכיבים שלו צריכים להתחמם כ48שעות ואחר כך לשמוע כי אין בעיה להשאיר אותם דלוקים כל הזמן כי זו הגברה טרנסזטורית נטו .
הגעתי לאלדר עם הכבילה שלי של heavens gate audio שהיא חברה גרמנית מאוד ידועה באירופה , רוסיה והמזרח הרחוק והכבילה שלהם מאוד מושקעת עם סיכוך די מסיבי , חברנו את הקדם והמגבר עם שני כבלי חשמל שלי וRCA גם של אותה חברה .
התחלנו לשמוע מוסיקה והסאונד לטעמי היה מאוד חם , מלטף עם באס יותר שולט הגבוהים רגועים , בינתיים הסט התחמם לו והמשכנו איזה שעה והסאונד השתפר במשך ההאזנה , עד שאלדר הראה לי איזה משהו מאחורי המעמד שלו ואני שם עין על איזה כבל מסכן זרוק לו מאוחרי המעמד ושואל אותו מזה , ענה לי כבל שבניתי מכסף (ללא סיכוך ) , עניתי בוא ננסה אותו , חברנו לקדם הדלקתי בחזרה וסובבתי את הvolume ופתאום הכל השתנה , הגבוהים טיפסו בצורה דרמטית הבאס התאזן לו ונשמע מוסיקלי הבמה התרחבה והכל נהיה גדול ללא שום חריפות , פשוט מאוד נשמע נכון עם רזולוציה מדהימה ששומעים הכל . אחרי כחצי שעה של האזנה אלדר מביא עוד כבל ומחליפים את הכבל של המגבר , הרגשתי עוד שינוי בגבוהים אבל לא דרמטים לעומת הכבל הקודם .
ואז העסק המשיך לעבוד ככה וההגברה התחממה לה והמשכנו לשמוע מוסיקה , שיר אחרי שיר בכיף . היה איתי עוד אודיופילי מחיפה שבדיוק שמע איתנו ורגיש את השינוי שהיה אחרי החלפת כבל חשמל של הקדם ( לדעתי זה היה השינוי המשמעותי שהביא את המערכת לתוצאה שאלדר הזכיר בכתיבתו).
אישית אני משתמש בכבלים האלה אצלי בתצוגה ולא הרגשתי שחסר להם משהו ושהם לא מתערבים במובן השלילי , אני מקבל מהם במערכת שלי המון הרזולוציה וגבוהים פתוחים ובאס עמוק . אצלי המערכת מחוברת עם מפצל חשמל של audio magic xxx שיש לו דרגות סינון יעודית לכל רכיב במערכת .
לגבי מה שנאמר פה , שייתכן שכבל החשמל שלי שחובר לקדם תקול , קשה לי להאמין אבל אבל אני אצטרך לבדוק אותו כמובן , הכבל שחובר אצל נמר למגבר זה לא אותו כבל .
תודה מישל .