מה " קראן " לכם ?

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
נשמע כמו שטות שיווקית שמכרו לך.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
נכון שהמערכת היא מכלול שלם של ציוד.
אבל מכל הנסיונות שלי ,הקופסא הכי חשובה
היא הכבלים ויש להבין להפנים שקופסת הנחשים הזו מחירה
כמו מחיר של מגבר, ממיר, רמקולים.

בנושא תאורה אני נתקל בבתים של מליון דולר עם תאורת
פלורסנט של חנות ירקות , ומאידך בית בינוני עם תאורה מעוצבת
משדר אחרת לטובה ואפילו יותר מהבית היקר יותר.

לכן בחירת כבלים ובעיקר חשמל ואביזריו דורשים את הכי טוב שאפשר.
ונכון שזו בעייה , כי קנינו המון ציוד ונגמר לנו הכסף .

בהצלחה.
מי שמכיר את המערכת שלי יודע כמה אני מחשיב ומוכן לשלם עבור כבלים יקרים.
אני ממש לא מסכים עם מה שכתבת.
מערכת עם ציוד טוב והתאמה חשמלית בין מגבר לרמקול, ונמצאת בסביבה אקוסטית סבירה - תשמע טוב
גם עם כבלים פשוטים.
אותה מערכת כנראה תשמע מדהים עם כבלים טובים.
התפקיד של כבלים טובים אינו למסך מערכת רעה אלא לשקף מערכת טובה.
זה נכון שיש הרבה כבלים שייעודם למסך ולטשטש את החסרונות של מערכת רעה, רק שזה עובד לתקופה
מוגבלת עבור האוזניים המיומנות או המאומנות.

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
מסכים עם רוזי. בנוסף, כבלים טובים לא חייבים לעלות כמו רכיבי אודיו יקרים.

השבוע חיברתי כבל חשמל מאוד יקר למחשב שלי. גרם לצליל להשמע קצר ורזה בסוף חזרתי לכבל הקומקום הפשוט. אותו כבל בחיבור לדאק נשמע מלא ועשיר. שמעתי מצויין גם עם כבל פשוט שחובר לדאק. אבדוק שוב השבוע עם כבל הקומקום.

זה מה שאני לא אוהב בכבלי חשמל. קשה לצפות את התוצאה והם נשמעים שונה בחיבור לרכיבים שונים.

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
רוזי- התכוונתי שהתוצאה תהיה מדהימה .
גיא-צודק ,קשה לצפות כבלים ,ממה שאני שמעתי אצלי השינוי היה ברור לטובה.
הכבל הכי משפיע אצלי היה כבל חשמל איכותי בממיר.
התוצאה הכללית הכי משופרת לכל המערכת הייתה פילטר /מפצל של בייבי (6500 ִ$.)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
לפי התיאור של אלדר נראה שהכבל שמישל הביא אינו תקין.
כבל חשמל לא עושה מגבר לחלש, איטי וצבוע בקנה מידה כזה.

ואני מכיר את המגבר, היה אצלי שבוע שלם, שיחקתי איתו עם 4 קדמגברים (אודיו ריסרצ׳, לקסמן, טרילוג׳י ו-ear). בד בבד שידכתי לו מספר כבלי חשמל בניהם את הכבל שהביא איתו מישל.

הקונטרסט בניהם לא היה קיצוני ברמה כזו שהמגבר פעם נשמע מעאפן ופעם נשמע מדהים.

או שיש בעיה בכבל או שמשהו קוסמי נפל על החשמל באותו רגע.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
רוזי- התכוונתי שהתוצאה תהיה מדהימה .
גיא-צודק ,קשה לצפות כבלים ,ממה שאני שמעתי אצלי השינוי היה ברור לטובה.
הכבל הכי משפיע אצלי היה כבל חשמל איכותי בממיר.
התוצאה הכללית הכי משופרת לכל המערכת הייתה פילטר /מפצל של בייבי (6500 ִ$.)

האם לפני ששמת כבל חשמל מתאים ואיכותי המערכת שלך נשמעה זוועה?

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
XLO, ארג'נטו,אלומינטה,פורוטק,קובלה סוסנה,אנליסיס,סילטק.....יש עוד כן. =כבלי חשמל.
הרי אין ספק (לפחות לי) שמע' תישמע שונה ,נניח עם חיבור לפרה או מקור עם כל אחד מהנ"ל.
נניח שעם אחד הכבלים המע' נישמעת פגז .רק מאוד יקר...האם בילעדיו אתה חושב שהמע' נישמעת טוב?
האם אתה מסוגל להמשיך להאזין בלעדיו? סתם מענין.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
XLO, ארג'נטו,אלומינטה,פורוטק,קובלה סוסנה,אנליסיס,סילטק.....יש עוד כן. =כבלי חשמל.
הרי אין ספק (לפחות לי) שמע' תישמע שונה ,נניח עם חיבור לפרה או מקור עם כל אחד מהנ"ל.
נניח שעם אחד הכבלים המע' נישמעת פגז .רק מאוד יקר...האם בילעדיו אתה חושב שהמע' נישמעת טוב?k
האם אתה מסוגל להמשיך להאזין בלעדיו? סתם מענין.
הדיון אינו על הרצון או היכולת שלנו להאזין למערכת אחרי ששומעים כבל או רכיב טוב יותר.
השאלה אם החלפת גבל יכולה להפוך מערכת גרועה למצויינת.
אני חושב שלא.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אני עוד לא חוויתי שינוי מהותי (אם בכלל) מכבל חשמל אצלי (אצל אלדר אני דווקא זוכר אז שהוא הביא את הכבל מעפר שחורי)

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
קראתי היום את הגישה של לוורדין. נשמע הגיוני חלק ממה שהם כותבים על רמקולים בהירים, כבלים, חשמל, מעמדים וכו'
http://www.lavardin.com/lavardin-faqE.html#support

היה מעניין לעשות ניסוי במערכות האובר מטופלות לנתק הכל, להוציא את שנאי המבדל, הפילטרים, רזונטורים, פעמונים, כבלי חשמל ולחבר הכל בצורה הכי בסיסית ללא כל האביזרים הנלווים.

מישהו ניסה את זה?

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
נמר

1.אם תחבר את הציוד שלי עם חוטי כביסה גם לא ישמע זוועה.

2. אני משתעשע בהחלפות כבלים ולומד עד כמה כבלים הם משמעותיים במערכת.
מאחר ואין לי מיגבלות בעניין אני מנסה הכל עד נקודת עבודה VFM שבה אעצור.

שה"קופסאות " ברמה טובה אתה מבחין מייד בכל שינוי בהחלפות כבלים.

אני מאמץ את האמרה הסקוטית : "אין וויסקי רע , יש רק ויסקי יותר טוב"

כנ"ל לגבי הכבלים.

3. שבוע טוב

* מיכאל כנראה עדיין לא מצאת את הכבל המתאים.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
האמת כנראה היכן שהוא באמצע.
אני חושב שבמערכות סטראו העקרון הוא more is less

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אריק. אני מקווה שאתה מבין שאני לא מדבר על חוטי כביסה.

אני לא מכיר שום מגבר (ויצא לי לשמוע כמה) שנשמע גרוע עם כבל חשמל אחד ומדהים עם כבל חשמל אחר. ובכל ביקורת שאני עושה, על כל מוצר שעובר אצלי, אני מקדיש כמה שורות לנושא כבל החשמל. מעולם לא נתקלתי בתופעה כמו שאלדר מתאר.

יכול להיות שזה חלק מהתיבול של הדיווח, יכול להיות שזה בגלל שהכבל לא תקין, יכול להיות שהמגבר לא היה חם מספיק. אבל שני כבלי חשמל תקינים לא אמורים להפיל מגבר ברמה של הקאראן. האמת, גם לא רוטל ב-1200 ש״ח וגם לא רסיבר קולנוע ביתי.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
מיכאל כנראה עדיין לא מצאת את הכבל המתאים.

אולי, ככה אומרים.

אם כי אני לא במצב של "חיפוש".. לכאורה, מערכת חשמל אצלי די מושקעת.
יש לי כמה כבלי חשמל יקרים (יחסית) במערכת, לא יכול להגיד כי היה שינוי גדול או כזה שיכולתי להתייחס אוביקטיבית

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
אריק. אני מקווה שאתה מבין שאני לא מדבר על חוטי כביסה.

אני לא מכיר שום מגבר (ויצא לי לשמוע כמה) שנשמע גרוע עם כבל חשמל אחד ומדהים עם כבל חשמל אחר. ובכל ביקורת שאני עושה, על כל מוצר שעובר אצלי, אני מקדיש כמה שורות לנושא כבל החשמל. מעולם לא נתקלתי בתופעה כמו שאלדר מתאר.

יכול להיות שזה חלק מהתיבול של הדיווח, יכול להיות שזה בגלל שהכבל לא תקין, יכול להיות שהמגבר לא היה חם מספיק. אבל שני כבלי חשמל תקינים לא אמורים להפיל מגבר ברמה של הקאראן. האמת, גם לא רוטל ב-1200 ש״ח וגם לא רסיבר קולנוע ביתי.
:בעד:

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
שהממיר שלי חובר לכבל חשמל ELATION . הייתי בהלם מהשינוי .

(בבדיקות עם כבלים אחרים השינויים היו קטנים או בלתי שמיעים)
אני לא משתמש ב"חומרים" ואין לי הזייות.

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
האם הקארן חובר לשנאי מבדל או לשקע ללא טיפול? יש מגברים שלא מומלץ לחברם לאביזרים מגבילי זרם כמו שנאים, פילטרים וכו'.

NStudio-Hiend

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
אתמול היה די מעניין , חברנו את הסט של karan לרמקולים של אלדר והתחלנו עם session שנמשך כמעט 4.5 שעות .
לפי המלצתו של Milan karan הרכיבים שלו צריכים להתחמם כ48שעות ואחר כך לשמוע כי אין בעיה להשאיר אותם דלוקים כל הזמן כי זו הגברה טרנסזטורית נטו .
הגעתי לאלדר עם הכבילה שלי של heavens gate audio שהיא חברה גרמנית מאוד ידועה באירופה , רוסיה והמזרח הרחוק והכבילה שלהם מאוד מושקעת עם סיכוך די מסיבי , חברנו את הקדם והמגבר עם שני כבלי חשמל שלי וRCA גם של אותה חברה .
התחלנו לשמוע מוסיקה והסאונד לטעמי היה מאוד חם , מלטף עם באס יותר שולט הגבוהים רגועים , בינתיים הסט התחמם לו והמשכנו איזה שעה והסאונד השתפר במשך ההאזנה , עד שאלדר הראה לי איזה משהו מאחורי המעמד שלו ואני שם עין על איזה כבל מסכן זרוק לו מאוחרי המעמד ושואל אותו מזה , ענה לי כבל שבניתי מכסף (ללא סיכוך ) , עניתי בוא ננסה אותו , חברנו לקדם הדלקתי בחזרה וסובבתי את הvolume ופתאום הכל השתנה , הגבוהים טיפסו בצורה דרמטית הבאס התאזן לו ונשמע מוסיקלי הבמה התרחבה והכל נהיה גדול ללא שום חריפות , פשוט מאוד נשמע נכון עם רזולוציה מדהימה ששומעים הכל . אחרי כחצי שעה של האזנה אלדר מביא עוד כבל ומחליפים את הכבל של המגבר , הרגשתי עוד שינוי בגבוהים אבל לא דרמטים לעומת הכבל הקודם .
ואז העסק המשיך לעבוד ככה וההגברה התחממה לה והמשכנו לשמוע מוסיקה , שיר אחרי שיר בכיף . היה איתי עוד אודיופילי מחיפה שבדיוק שמע איתנו ורגיש את השינוי שהיה אחרי החלפת כבל חשמל של הקדם ( לדעתי זה היה השינוי המשמעותי שהביא את המערכת לתוצאה שאלדר הזכיר בכתיבתו).

אישית אני משתמש בכבלים האלה אצלי בתצוגה ולא הרגשתי שחסר להם משהו ושהם לא מתערבים במובן השלילי , אני מקבל מהם במערכת שלי המון הרזולוציה וגבוהים פתוחים ובאס עמוק . אצלי המערכת מחוברת עם מפצל חשמל של audio magic xxx שיש לו דרגות סינון יעודית לכל רכיב במערכת .

לגבי מה שנאמר פה , שייתכן שכבל החשמל שלי שחובר לקדם תקול , קשה לי להאמין אבל אבל אני אצטרך לבדוק אותו כמובן , הכבל שחובר אצל נמר למגבר זה לא אותו כבל .

תודה מישל .

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
האם הקארן חובר לשנאי מבדל או לשקע ללא טיפול? יש מגברים שלא מומלץ לחברם לאביזרים מגבילי זרם כמו שנאים, פילטרים וכו'.
העסק חובר ל3 שנאים ניפרדים גדולים מאוד ,לא מאמין שהגבילו במשהו ,כל אחד 5 KVA'

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור