מה קורה עם Tidal

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
במקום לשלם ל roon נגיד במשך שנתיים (אולי שלוש) , תקנה סטרימר טוב שתומר בדיזר (ושתומך גם ב roon בשביל סתם)
ואז כנראה לא יהיה לך צורך ב roon :)
המחיר של roon סביר ביותר
היה לי יותר מסטרימר אחד שתומך בדיזר ואין מה להשוות בין התוכנות היעודיות שלהם ל roon

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
מי שאוהב את זה שיהנה, אישית אני מעדיף:
לשמוע אלבום ולא לקרוא שום דבר, לא לפני ולא אחרי, מקסימום לשתות משהו טוב !!
(ואם אמן או להקה מענינים אותי, סביר להניח שקראתי עליהם בויקיפדיה...)
לשמוע את הביצוע שאני אוהב, כל היתר לא מעניינים..
גרסאות של אותו אלבום קיים גם בדיזר למשל (תחת אותו אומן או להקה)
ההצעות של roon לדברים חדשים שאתה לא מכיר מדהימות
אחד הפיצרים הגדולים ב roon זה tags
עוזר לארגן את כל הספרייה של טידל/קובוז לפי איזה קטגוריות שאתה רוצה
אני בדקתי את כל התוכנות במיוחד בקורונה היה זמן להתעמק
אין כמו roon

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,123
נקודות
113
גמישות הממשק והניהול ב ROON הם ללא תחרות כמו גם חווית משתמש שבעיני עדיפה על ממשקים אחרים.

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
ההצעות של roon לדברים חדשים שאתה לא מכיר מדהימות
אחד הפיצרים הגדולים ב roon זה tags
עוזר לארגן את כל הספרייה של טידל/קובוז לפי איזה קטגוריות שאתה רוצה
אני בדקתי את כל התוכנות במיוחד בקורונה היה זמן להתעמק
אין כמו roon
אכן, אחת הבעיות בדיזר שאין להם tags , כנראה בגלל זה הם לא מתממשקים עם roon,
ולכן קשה לארגן את הממשק איך שרוצים (אפשר ע"י יצירת פליליסטים, אבל דורש עבודה וזמן)
ללא קשר ל roon , דיזר הבטיחו שיתמכו ב tags וקטגוריות אישיות מאוד בקרוב

נערך לאחרונה ב:

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
המחיר של roon סביר ביותר
היה לי יותר מסטרימר אחד שתומך בדיזר ואין מה להשוות בין התוכנות היעודיות שלהם ל roon
זה כמו לשלם לעוד ספק סטרימינג, אבל אם אתה נהנה לשלם בשביל ממשק אז תהנה :)

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
אכן, אחת הבעיות בדיזר שאין להם tags , כנראה בגלל זה הם לא מתממשקים עם roon,
ללא קשר ל roon , דיזר הבטיחו שיתמכו ב tags מאוד בקרוב
האינטגרציה עם roon לא קשורה ל tags
זה נטו שת"פ בין שתי החברות
הפורומים של דיזר ורון מלאים בבקשות ואפילו רון הודיעו רשמית שהתהליך התחיל אבל נעצר בגלל הקורונה

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
זה משנה את החוויה לגמרי
אני לא מסתכל על זה כספק סטרימינג נוסף
10 דולר בחודש זה שווארמה עם שתיה
אנחנו מבזבזים על התחביב הזה הרבה יותר
לפני מספר שנים בדקתי את roon והתבאסתי עליה
בסגר הראשון בדקתי שוב וההבדל שמיים וארץ
בדקתי את כל התוכנות , jriver, audirvana, hqplayer
היו לי סטרימרים עם תוכנות יעודיות מיצרנים שונים כולל simaudio שנוח אבל השורה התחתונה roon כמה רמות מעל מכמה סיבות:
1. שליטה על כמה אזורים בו זמנית כאשר ספריית המוזיקה במחשב אחד - יש לי 3 אזורי השמעה
2. אפשרות ליצור פרופילים למשתמשים , מה שאני שומע ומה שהבת שלי שומעת זה לא בדיוק אותו הדבר
3. סידור המוזיקה של טידל/קובוז/מקומי לפי טאגים - יש לי מאות אלבומים שסימנתי favorites בקובוז , בלי לסדר אותם אין מצב שאמצא משהו
4. היכולת לחפש לפי מליון סוגים של פילטרים focus
5. מנגנון ההמלצות שלו פשוט מעולה, מתחיל משיר אחד ונותן לו לבחור את ההמשך - גיליתי דרך זה המון דברים חדשים
6. תמיכה בכל סוגי הקבצים והפורמטים
7. מנגנון roon radio
ויש עוד
כל זה בשביל פחות מ 400 ש"ח לשנה?
זה חינם

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,123
נקודות
113
זה לשלם קודם כל עבור חווית שימוש (מניח שגם אתה חוטא מידי פעם ברכישת כוס קפה בבית קפה, מה מעבר לחוויה הצדיק עלות של 14 ש"ח, הרי החומרים בקפה לא מגיעים ל20 סנט)
מעבר לזה, Roon זה ממשק משתמש יעיל ועשיר שמסתכל על כול ה Data שלך בין אם מדובר במידע מספקי תוכן או מידע ברשת הפנימית שלך, הפיצ'ר הזה בלבד היה שווה לי כשרכשתי את התוכנה ברישוי חד פעמי. מאז רכשתי איני יכול לתאר את החזרה לאחור (חווית משתמש כבר אמרנו) גם לאחר שהאפליקציה של הסטרימר שלי שופרה פלאים וכוללת אינטגרציה מורחבת עם Tidal - זה פשוט לא זה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,629
נקודות
113
הדבר היחיד שהוא קצת קוץ באליה הוא שעל פניו יש תוכנות שנשמעות טוב יותר.

ובכל מקרה, אז איך לעזאזל עושים מנוי בקובוז??

omi

חבר משקיען
מעורבות
425
נקודות
63
מה הבעיה לשלם עבור תוכנה טובה שמשפרת את החוויה... ניסית roon בצורה רצינית לאחרונה? כי את כל הסיבות שלך גם אני מניתי עד שהורדתי והתקנתי ואידך זיל גמור.

omi

חבר משקיען
מעורבות
425
נקודות
63
חוץ מזה, כמות המוזיקה והגיוון שגיליתי בזכות רון, כמה זה שווה? זאת היתה פעם המטרה של כל העניין.

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
410
נקודות
63

אתה צריך לבצע את תהליך ההרשמה באמצעות IP לא ישראלי.

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
זה משנה את החוויה לגמרי
אני לא מסתכל על זה כספק סטרימינג נוסף
10 דולר בחודש זה שווארמה עם שתיה
אנחנו מבזבזים על התחביב הזה הרבה יותר
לפני מספר שנים בדקתי את roon והתבאסתי עליה
בסגר הראשון בדקתי שוב וההבדל שמיים וארץ
בדקתי את כל התוכנות , jriver, audirvana, hqplayer
היו לי סטרימרים עם תוכנות יעודיות מיצרנים שונים כולל simaudio שנוח אבל השורה התחתונה roon כמה רמות מעל מכמה סיבות:
1. שליטה על כמה אזורים בו זמנית כאשר ספריית המוזיקה במחשב אחד - יש לי 3 אזורי השמעה
2. אפשרות ליצור פרופילים למשתמשים , מה שאני שומע ומה שהבת שלי שומעת זה לא בדיוק אותו הדבר
3. סידור המוזיקה של טידל/קובוז/מקומי לפי טאגים - יש לי מאות אלבומים שסימנתי favorites בקובוז , בלי לסדר אותם אין מצב שאמצא משהו
4. היכולת לחפש לפי מליון סוגים של פילטרים focus
5. מנגנון ההמלצות שלו פשוט מעולה, מתחיל משיר אחד ונותן לו לבחור את ההמשך - גיליתי דרך זה המון דברים חדשים
6. תמיכה בכל סוגי הקבצים והפורמטים
7. מנגנון roon radio
ויש עוד
כל זה בשביל פחות מ 400 ש"ח לשנה?
זה חינם
1. אין לי כמה אזורים, יש לי מערכת אחת , אזור אחד (כמו לרבים כאן)
2. אני משתמש יחיד , הציפורים עפו מהקן, את אשתי שתחיה לא מעניין...
3. נכון, יתוקן בדיזר בקרוב, מצד שני זה לא נורא, כי שלוחצים על החיפוש, רושמים מה רוצים ומייד מגיעים (בדרך כלל לאחר 2-3 אותיות ראשונות)
4. יש גם בדיזר למשל חיפוש לפי נושאים ראשיים
5. יש גם בדיזר המלצות, בדרך כלל לאחר שלומדים מה אתה מאזין, המלצות לא מעניינות אותי בדרך כלל ממילא...
6. לא קשור , כל סטרימר איכותי תומך בכל סוגי הקבצים
7. יש לי רדיו (דיגיטלי) בסטרימר כולל הוספת ערוצים מועדפים

בשורה התחתונה, אשאל אותך (וחובבי roon למיניהם) שאלה פשוטה,
שמאזינים לתקליט למשל , ה roon שולט גם על הפטיפון ? :)
ללמדך, שרוצים להאזין למשהו, מאזינים , באופן האיכותי ביותר שאפשר (לטעמי לפחות),
וכל השאר מסביב לא מעניין !!

נערך לאחרונה ב:

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
זה לשלם קודם כל עבור חווית שימוש (מניח שגם אתה חוטא מידי פעם ברכישת כוס קפה בבית קפה, מה מעבר לחוויה הצדיק עלות של 14 ש"ח, הרי החומרים בקפה לא מגיעים ל20 סנט)
מעבר לזה, Roon זה ממשק משתמש יעיל ועשיר שמסתכל על כול ה Data שלך בין אם מדובר במידע מספקי תוכן או מידע ברשת הפנימית שלך, הפיצ'ר הזה בלבד היה שווה לי כשרכשתי את התוכנה ברישוי חד פעמי. מאז רכשתי איני יכול לתאר את החזרה לאחור (חווית משתמש כבר אמרנו) גם לאחר שהאפליקציה של הסטרימר שלי שופרה פלאים וכוללת אינטגרציה מורחבת עם Tidal - זה פשוט לא זה.
ה roon שלך שולט גם על התקליטים הרבים שקנית לאחרונה ? :)
ברשת הפנימית שלי המידע מאורגן בצורה הטובה ביותר לטעמי...
לגבי ספק דיזר למשל, אכן מצד דיזר יהיו שיפורים בקרוב,
בטידאל האיכות פחות טובה מדיזר (לדעתי על הפנים , כולל ה MQA היה לי עד לפני שנה, ושעברתי לדיזר הופתעתי לטובה מהאיכות) , שלא לדבר על המוסיקה עברית שקיימת מעט מאוד בטידאל..

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
מה הבעיה לשלם עבור תוכנה טובה שמשפרת את החוויה... ניסית roon בצורה רצינית לאחרונה? כי את כל הסיבות שלך גם אני מניתי עד שהורדתי והתקנתי ואידך זיל גמור.
אני חושב שנפל לי האסימון ושאני מבין את האנשים שאוהבים roon ,אנסה להסביר , אם כי זה לא אומר שתמיד זה יהיה נכון,
אבל הסבר מאוד הגיוני.
יש להבדיל בין כאלו שמשתמשים במחשב כסטרימר ובין סטרימר יעודי, ובין סטרימר יעודי שיש לו מסך ענק, ובין סטרימר שיש לו מסך קטן או ללא מסך וכל הסטרימרים הנ"ל איכותיים מהשורה הראשונה, אסביר את הצד שלי למה אני לא צריך roon
שאני מדליק את המערכת :
1. שם תקליט ומאזין - roon לא יעזור :)
2. לסטרימר שלי יש מסך ענק (7 אינץ) , בניגוד לסטרימרים אחרים שאין להם מסך או מסך של שעון seven sigment מלפני 40 שנה, במקרה כזה חיבים מערכת שליטה roon למשל.
מכיוון שיש לי מסך ענק בסטרימר, בעזרת השלט של הסטרימר (שאני כבר יושב על הספה) , אני בוחר אם להאזין לרשת המקומית ושם הספריות מסודרות לטעמי,
או שאני בוחר להאזין לדיזר למשל, יש שם תיקית מעודפים, או חיפוש קל אם כי אני מסכים שדיזר צריכה לשפר את הממשק שלה ומימילא roon לא היה עוזר כי לא נתמך עדיין בדיזר.
3. האזנה לערוצי רדיו דיגיטלית , נמצא כבר במועדפים אצלי בסטרימר.
4. יש גם שליטה מהפלאפון על הסטרימר, אם כי בדרך כלל אני לא צריך מכיוון שיש מסך ענק בסטרימר (כבר אמרנו)

נערך לאחרונה ב:

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
חוץ מזה, כמות המוזיקה והגיוון שגיליתי בזכות רון, כמה זה שווה? זאת היתה פעם המטרה של כל העניין.
כנראה בגלל גילי המבוגר (יחסית) אני שמרן במוסיקה שאני אוהב ושצברתי במשך עשרות שנים
אני לא אוהב המלצות וגיוון :)
ואם יש אומן או להקה שאני אוהב, ברור שאין ברשותי את כל מה שאותו אומן יצר במשך השנים, אבל שמחתי למצוא אותם בדיזר למשל לאחר הוספת האומן למועדפים,
ואם יש משהו שממש אני אוהב,ואיכות ההקלטה טובה, אנסה להשיג את זה ב HI RES ושאישאר בתקיות אצלי ...

omi

חבר משקיען
מעורבות
425
נקודות
63
כנראה בגלל גילי המבוגר (יחסית) אני שמרן במוסיקה שאני אוהב ושצברתי במשך עשרות שנים
אני לא אוהב המלצות וגיוון :)
ואם יש אומן או להקה שאני אוהב, ברור שאין ברשותי את כל מה שאותו אומן יצר במשך השנים, אבל שמחתי למצוא אותם בדיזר למשל לאחר הוספת האומן למועדפים,
ואם יש משהו שממש אני אוהב,ואיכות ההקלטה טובה, אנסה להשיג את זה ב HI RES ושאישאר בתקיות אצלי ...
זה מסביר הרבה. ללא אופציות הגילוי והמידע הייתי מתלבט יותר לגבי רון.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,123
נקודות
113

תפתח מחו"ל (עם כרטיס אשראי לא ישראלי) או תרכוש מנוי ב ebay (רק תוודא שמדובר במוכר אמין, יש כאן כמה חברים שנעקצו)
בכל מקרה אחרי שנה עם קובוז (דרך רכישה ב ebay) וטידל ביחד החלטתי של ממש שווה את הטרחה ונשארתי עם טידל בלבד.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,123
נקודות
113
1. אין לי כמה אזורים, יש לי מערכת אחת , אזור אחד (כמו לרבים כאן)
2. אני משתמש יחיד , הציפורים עפו מהקן, את אשתי שתחיה לא מעניין...
3. נכון, יתוקן בדיזר בקרוב, מצד שני זה לא נורא, כי שלוחצים על החיפוש, רושמים מה רוצים ומייד מגיעים (בדרך כלל לאחר 2-3 אותיות ראשונות)
4. יש גם בדיזר למשל חיפוש לפי נושאים ראשיים
5. יש גם בדיזר המלצות, בדרך כלל לאחר שלומדים מה אתה מאזין, המלצות לא מעניינות אותי בדרך כלל ממילא...
6. לא קשור , כל סטרימר איכותי תומך בכל סוגי הקבצים
7. יש לי רדיו (דיגיטלי) בסטרימר כולל הוספת ערוצים מועדפים

בשורה התחתונה, אשאל אותך (וחובבי roon למיניהם) שאלה פשוטה,
שמאזינים לתקליט למשל , ה roon שולט גם על הפטיפון ? :)
ללמדך, שרוצים להאזין למשהו, מאזינים , באופן האיכותי ביותר שאפשר (לטעמי לפחות),
וכל השאר מסביב לא מעניין !!

אריק, תעשה מה שטוב לך, איש לא בא לשכנע.
האנלוגיה לפטיפון לוקה ואינה נכונה אלה אם כן התכוונת שבבית אחזיק "ספרן" שיעשה עבורי עבודות תיוג, שאילתות ואף המלצות לתקליטים ;)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור