אכן ביצוע מצויין. בהקלטה מ-1961 הפסנתר מוקלט טוב יותר מהתזמורת. אני לא בטוח שה-LP עולה על ה-SACD.
יש לי הדפסה מקורית של Mercury ו-reissue מודרני של Decca לוויניל 180 ג'. לא שמעתי את ה-Speakers Corner. מעניין להשוות.
הפסנתרן Byron Janis הקליט את הקונצ'רטו ב-1957 עם Charles Munch בסידרת RCA Living Stereo.
צפה בקובץ המצורף 57426
השתדלתי מאוד להשיג את ההדפסה המקורית, ואפילו הייתי מוכן לשלם עבורה $100, אבל התקליט היה רועש והחזרתי אותו.
לא התרשמתי שאיכות הצליל טובה במיוחד, כך שהסתפקתי ב-reissue בסידרת Victrola בהדפסה אנגלית.
צפה בקובץ המצורף 57432
לצערי לא נתקלתי ב-SACD של זה, רק CD, אבל אני חושב שהוא נשמע יותר טוב מהתקליטים ששמעתי.
ב-CD שומעים הקלטה מצויינת, גם של הפסנתר וגם של התזמורת, שמנגנת הרבה יותר טוב מאשר בהקלטה של דוראטי, וגם הנגינה בפסנתר עדיפה לאוזני. מעניין שההבדל ב-timing של כל פרק הוא מ-12 שניות ומטה.
זה אחר הביצועים הטובים ביותר שנתקלתי בהם לקונצ'רטו הזה, ורק יחסית לאחרונה נתקלתי ב-SACD של Matsuev/Gergiev וב-CD של Valentina Lisitsa -- כוכבת ה-YouTube שמסתבר שהיא באמת יודעת לנגן, במיוחד רחמנינוב -- שמציעים אלטרנטיבות רציניות ל-Janis/Munch הזה.