פלופ על טהרת הוינטאג',
השנה 1980 ואני על סף סיום שרותי הצבאי בגל"צ כטכנאי תחזוקת אולפנים וגם חווט לאולפנים החדשים שנבנו באותה תקופה.
באותה שנה התחילה להתפרסם להקת תיסלם, ויאיר ניצני שגם הוא שירת בגלי צה"ל כטכנאי אולפן ביקש ממני לבנות ללהקה אולפן הקלטות 4 ערוצים שישמש אותם להקלטת סקיצות ודמואים ובנוסף לחזרות להופעות העתידיות שלהם. מאחר וכסף רב לא היה להם בתחילת דרכם הם הציעו לי שחלק מהתשלום על תכנון ובניית האולפן יהיה בציוד סטריאו שהיה להם.
באותם שנים QUAD הייתה אחת מחברות ה-HighEnd הנחשבות ביותר - בן היתר הם התפרסמו בזכות המגבר השפופרתי המפורסם 22 QUAD ששמו יצא לפניו כבר משנות ה-60 , ואיזה מזל, ליאיר היה את המגבר הזה והוא היה מוכן שהוא יהיה חלק מהתשלום.
המגבר שהיה לי באותה תקופה היה ה- Leak20 השפופרתי ומאחר שנדרש להם מגבר להפעלת מערכת האוזניות באולפן הסכמתי לתת להם את ה-Leak שלי.
איזה טעות זאת היתה !!! - ה QUAD נשמע סתום בגבוהים חסר דינמיות ו Pace (קצב/מקצב) .....כמו שאוהבים להשתמש במושג הזה בירחונים (*)......לקח לי כמה שנים להיפטר ממנו ולקנות מגבר נורמאלי, ה- NAD 3020 בגרסה הראשונה שלו משנות ה-80
בקיצור לא כל מגבר שהוא אגדה עם רמקולים אלקטרוסטטים מתאים לעולם הרמקולים הדינמיים.
-------------------------------------------------
(*) אם משהו מעוניין אוכל לפרט את הסיבות ההנדסיות שהוא נשמע כה סתום -זה קשור לרמקולים האלקטרוסטטים שהוא תוכנן להפעיל.
מגבר Leak
צפה בקובץ המצורף 41991
מגבר QUAD
צפה בקובץ המצורף 41992