מה הרכיב שישדרגתם לעיתים דחופות יותר ?

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
קשה מאוד לענות על השאלה הנ"ל.
מאוד תלוי ב סאטאפ.

למשל כאשר שדרגתי רמקולים
בדרכ גם ההגברה אני מוצא לנכון להחליפה ולהתאים את רמתה/אופייה/התאמתה עם הרמקולים...ואם כבר משדרגים רמקולים (אז על הדרך גם הגברה ):)

למרות שכיום ההגברה שלי באמת מעולה/מיוחדת, לשדרגה כבר יהיה לא כלכלי בעליל :D

כאשר נכנסנו לדירה עברו אצלי לפחות 7 פרוססורים שונים (יקרים יחסית ו-וותיקים ומאוד מאוד איכותיים לקב) בסוף הלכתי על ה"זול" מבינהם, היה התמורה הכי טובה.;)

לא מעט התאמות של כבלים שונים.
אולי שם היה לא מעט החלפות והתאמות...

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
קשה מאוד לענות על השאלה הנ"ל.
מאוד תלוי ב סאטאפ.

למשל כאשר שדרגתי רמקולים
בדרכ גם ההגברה אני מוצא לנכון להחליפה ולהתאים את רמתה/אופייה/התאמתה עם הרמקולים...ואם כבר משדרגים רמקולים (אז על הדרך גם הגברה ):)

למרות שכיום ההגברה שלי באמת מעולה/מיוחדת, לשדרגה כבר יהיה לא כלכלי בעליל :D

כאשר נכנסנו לדירה עברו אצלי לפחות 7 פרוססורים שונים (יקרים יחסית ו-וותיקים ומאוד מאוד איכותיים לקב) בסוף הלכתי על ה"זול" מבינהם, היה התמורה הכי טובה.;)

לא מעט התאמות של כבלים שונים.
אולי שם היה לא מעט החלפות והתאמות...

בעשור וחצי האחרונים פרוססורים ודאקים הם כנראה ההשקע עם הפחת המהיר ביותר.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
עד שמביאים פרוססור על עדכני (עם future proof) ונרגעים לכמה וכמה וכמה שנים טובות.

כל התחום של הקולנוע (רסיברים בעיקר ורמקולים "לקולנוע ביתי") בהחלט אצל אנשים, משתנה בכל שנה בהתאם ל"אופנה".

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
עד שמביאים פרוססור על עדכני (עם future proof) ונרגעים לכמה וכמה וכמה שנים טובות.

כל התחום של הקולנוע (רסיברים בעיקר ורמקולים "לקולנוע ביתי") בהחלט אצל אנשים, משתנה בכל שנה בהתאם ל"אופנה".

זאת שאלה עד כמה אתה רוצה להצמד לאופנה ולהשתדרג כל הזמן כדי להרגיש מעודכן. לא חייבים. טכנולוגיה שהיא חובה מבחינת שדרוג היא פעם ב-15 או 20 שנה אולי..

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
מסכים לגמרי מיכאל.
השאיפה בעיקר ל RC רב ערוצי איכותי יותר מהקיים.
ו-כמובן תמיכה בכל המסביב

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
זאת שאלה עד כמה אתה רוצה להצמד לאופנה ולהשתדרג כל הזמן כדי להרגיש מעודכן. לא חייבים. טכנולוגיה שהיא חובה מבחינת שדרוג היא פעם ב-15 או 20 שנה אולי..

לא מדוייק, בעשור האחרון הצגו פורמטים חדשים בעלי יכולת סונית שונה ובמקביל היינו עדים להתפתחות בתחום ה RC
פרוססור מלפני עשור ויותר יתקשה להתמודד מול חדשים ממנו באותו הסגמנט.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
לא מדוייק, בעשור האחרון הצגו פורמטים חדשים בעלי יכולת סונית שונה ובמקביל היינו עדים להתפתחות בתחום ה RC

מה שקובע מבחינתי היא איכות מערכת התיקון של החדר,
הקו דק מאוד בין איזון טונאלי איכותי והיכולת להתמודד עם X רמקולים ו"ניטרול" ככל המתאפשר את החלל הקיים ה"כולא" אותם לבין מערכת תיקון שלא יודעת להתמודד ו"הורגת" את הסאונד.

בשביל היכולת הנל והיכולת לנצל ככל האפשר את הפוטנציאל של הציוד, יש להשקיע בהתאם, עברתי כבר רף מסיום (ARC/Dirac), והתוצאות בהתאם, עבור מערכת ה 7.1 שלי שהן טובות (מאוד) אך לא מעולות לפחות למה שאני מצפה מהמערכת שלי להפיק...

אז אצלי למשל מערכת התיקון פי כמה חשובה ומשמעותית מפורמטים מעבר לסטנדרט פלוס.
שגם כך איני מנצל אותם.
כן חשובה לי מרכזיית HDMI התומכת בסטנדרטים הכי גבוהים לווידאו שחשוב לי עם המסך והמקרן שיבוא.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
מה שקובע מבחינתי היא איכות מערכת התיקון של החדר,
הקו דק מאוד בין איזון טונאלי איכותי והיכולת להתמודד עם X רמקולים ו"ניטרול" ככל המתאפשר את החלל הקיים ה"כולא" אותם לבין מערכת תיקון שלא יודעת להתמודד ו"הורגת" את הסאונד.

בשביל היכולת הנל והיכולת לנצל ככל האפשר את הפוטנציאל של הציוד, יש להשקיע בהתאם, עברתי כבר רף מסיום (ARC/Dirac), והתוצאות בהתאם, עבור מערכת ה 7.1 שלי שהן טובות (מאוד) אך לא מעולות לפחות למה שאני מצפה מהמערכת שלי להפיק...

אז אצלי למשל מערכת התיקון פי כמה חשובה ומשמעותית מפורמטים מעבר לסטנדרט פלוס.
שגם כך איני מנצל אותם.
כן חשובה לי מרכזיית HDMI התומכת בסטנדרטים הכי גבוהים לווידאו שחשוב לי עם המסך והמקרן שיבוא.

תקן ה HDMI גם הוא עבר מספר גלגולים בשנים האחרונות, פרוססור מלפני מספר שנים לא תומך בתקנים עדכניים.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
כן בהחלט
המרכזייה ומערכת התיקון הן הסיבות היחידות שאני לא עובד עם פרוססור "על" מיושן.

בהחלט הטכנולוגיה השתפרה וניתן להגיע להשגים מרשימים מאוד גם בעלות מאוד נמוכה יחסית.

פרוססורים/רסיברים כאחד.

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
דויד.
על השאלה היותר מעניינת לא ענית.
איזה ראש יש אצלך כיום?
(אלא אם כן, אין לך עניין לספר).

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

מה נוסע טוב יותר, מרסדס שמורה מלפני 15 שנה, או מזדה 3 חדשה? הכוונה שלי היא לא להשוות פח מול פח, ברור אם היה לך רסיבר כניסה אז היום הוא לא שווה כלום. אבל אם היה לך פרוססור של Krell נגיד, להחליף אותו לצעצוע חדש עם תמיכה ב-Atmos אפילו תהיה טעות

RC באמת התקדם -- אבל אתה עובד עם Dirac?
כי אותו Audussey זה פיתוח עוד ממאה הקודמת

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
מעבר לציוד שיניתי גישה לסוג המוזיקה ולסוג הסאונד.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
מה נוסע טוב יותר, מרסדס שמורה מלפני 15 שנה, או מזדה 3 חדשה? הכוונה שלי היא לא להשוות פח מול פח, ברור אם היה לך רסיבר כניסה אז היום הוא לא שווה כלום. אבל אם היה לך פרוססור של Krell נגיד, להחליף אותו לצעצוע חדש עם תמיכה ב-Atmos אפילו תהיה טעות

RC באמת התקדם -- אבל אתה עובד עם Dirac?
כי אותו Audussey זה פיתוח עוד ממאה הקודמת

שמח שהעלית את הדוגמא הספציפית.
ברשותך נעבור למתחרה של מרצדס, BMW, בסוף שנות ה 90 היה לנו BWM 740IL רכב מדהים, עוצמתי, נוח, שיא הטכנולוגיה...לזמנו.
תשווה את המערכות האלקטרוניות ברכב האמור לאלו של משפחתית ממוצעת בשנת 2018 ולא תדע אם לבכות או לצחוק, גם הנוחות במשפחתיות של היום אינה מה שהיתה לפני 20 שנים וגם לא המנועים.

פרוססור KRELL טוב מלפני 20 שנים (ויצא לי לשמוע סטאפ של KRELL שחובר לחמישה מגברי מונו מתוצרת החברה) הוא נפלא לזמנו אבל לא מחזיק מים בימינו, פורמט DD או DTS הראשונים אינם יכולים להתחרות בעומק הסאונד של הפורמטים החדישים יותר, אותו פרוססור גם לא יכול לבצע את עבודת המיתוג בכל מה שקשור בווידיאו וללא חיבור למערכת תיקון סאונד חיצונית הסבירות היא שלא נקבל ממנו סאונד אופטימי בחדר היא די גבוה.

את אותם הדברים לא ניתן לומר על מגברים מלפני 20 שנים, מגבר טוב מאותם ימים יחשב למגבר טוב גם כיום.

התחום הטכנולוגי זה המושפע מיכולות מיחשוב ופורמטים חדשים הוא תחום בו מכשיר שיצא מהמפעל היום יחשב מיושן כבר למחרת, נכון שלמוצרי היוקרה בטווח הארוך יש שמירת ערך טובה יותר מאלו של מכשרי הכניסה אבל בסופו של דבר גם הם הופכים ללא רלוונטים. ניתן למצוא לא מעט פרוססורים של THETA או Lexicon במחיר מגוכך מישום שב 2018 הם לא יותר מחתיכת ברזל יפה.

נערך לאחרונה ב:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
הפרוססור של Marantz שקיים אצל גיא, דווקא לא רע בכלל,
יודע ומכיר את הפוטנציאל שלו מסדרה קודמת אצלי בבית.
באופן אישי, מעדיף פי כמה את Anthem עליו בכל מישור, סאונד ומערכת כיול.

אך חשוב לציין שמי שחשוב לו איכות גבוהה ברב ערוצי, רגיל ומורגל לאיכות גבוהה ברב ערוצי,

קיימת אצלו השאיפה למקסימום (בחלל הקיים עם הציוד הקיים) שואף קדימה.
ויש בהחלט לאן לשאוף.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
@exupgh12
אני לא התכוונתי לשנות ה-90, אלא למשהו חדיש יותר, אם אנחנו מדברים על אודיו היי-רז קיים כבר זמן מה, וגם וידאו HD. לגבי RC מה שקיים ברסיברים ופרוססורים, ה-RC האוטומטי לרוב הורס מאשר מתקן ובאיכות ירודה. גם ברגע שאתה מפעיל RC, אתה מוריד sample rate ישר ל-48Khz לא משנה מה אתה מנגן. לסרטים לרוב זה בסדר
אני לא רואה הצדקה להחליף מוצרים כל שנה ושנה במיוחד אם נמצעים בגזרת היי-אנד

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
@exupgh12
אני לא התכוונתי לשנות ה-90, אלא למשהו חדיש יותר, אם אנחנו מדברים על אודיו היי-רז קיים כבר זמן מה, וגם וידאו HD. לגבי RC מה שקיים ברסיברים ופרוססורים, ה-RC האוטומטי לרוב הורס מאשר מתקן ובאיכות ירודה. גם ברגע שאתה מפעיל RC, אתה מוריד sample rate ישר ל-48Khz לא משנה מה אתה מנגן. לסרטים לרוב זה בסדר
אני לא רואה הצדקה להחליף מוצרים כל שנה ושנה במיוחד אם נמצעים בגזרת היי-אנד

אין כוונתי בהחלפת מוצר כל שנה שנתיים, מיותר.
חמש עד שבע שנים בגזרת הפרופסורים נראה ברמת ההיי אנד מרגיש לי נכון, שוב גם כאן הדבר תלוי בטכנולוגיה שהוצגה ואם היא רלוונטית עבורי.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
ניתן למצוא לא מעט פרוססורים של THETA או LEXCINTON במחיר מגוכך מישום שב 2018 הם לא יותר מחתיכת ברזל יפה.

אם מדובר על ניגון פורמט ה 44.1/16 בלבד (*) אז ממש לא מסכים איתך לגבי "חתיכת ברזל יפה" ......לגבי אי היכולת שלהם לנגן פומטים מודרניים - ברור.

(*) שיתכן ו % 99 מהמוסיקה העולמית היא עדיין בפורט זה בלבד

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
גיא

LEXICON.

(לא ברור מה רשמת שם:))

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
דויד.
על השאלה היותר מעניינת לא ענית.
איזה ראש יש אצלך כיום?
(אלא אם כן, אין לך עניין לספר).
מדובר בשילוב חדש של זרוע וראש שנחתו אצלי לאחרונה.
זרוע של Clearaudio הדגם החדש שיצא לאחרונה ה- Tracer.
הראש של VDH דגם Black Beauty.
השילוב של השניים מפיל לי את הלסת, כל ערב מחדש.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור