מה הקטע עם שני פטיפונים?!

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
מאז נגס בי פרעוש הפטיפון, אני נתקל יותר ויותר במערכות ובהן שני (2) פטיפונים.

מה הקטע?!

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
פטיפון שבת ופטיפון יום חול.
פטיפון בשרי ופטיפון חלבי.

אני חושב שהסיבה האמיתית היא התאמת הפטיפון לסוג מוסיקה מסוים. פטיפון שנשמע טוב יותר במוסיקה קלאסית לעומת פטיפון שמתאים למוסיקת רוק.
לא יודע אם עדיין קיימים, היו פטיפונים שניתן היה להרכיב עליהם שתי זרועות עם ראשים שונים כמובן, לאותה המטרה.

אריה

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
2 פטפונים נועדו בעבר ל DJ או שדרנים,
אי אפשר לחכות להחלפת תקליט בשידור חי או במוסיקה לריקודים :)

niros

חבר אתר
מעורבות
12
נקודות
3
חידה מענינית נראה לי שאנשים מעתיקים את עמדות התקליטנים הישנות או שסתם קשה להיפרד או נהנים מהניואנסים.

אריה, בתיאוריה באותה מערכת פטיפון טוב או לפחות הבסיס (כולל הפלטה כמובן) לא אמור להבדיל בין סוגי מוזיקה, להפך הם אמורים לבטל כל הבדל ביכולת שלהם להתעלם ממה שבוקע מהרמקולים.

ראשים לעומת זו ודאי שכן.

אכן קיימים לא מעט פטיפונים כאלה ואם לא אפשר להתאים בסיס עצמאי לזרוע שנייה(על בלוק נירוסטה חרוט למשל) כמעט לכל פטיפון.
חוץ מזה שעם הPRE החדשים שמאפשרים לפעמים אפילו בלחיצת כפתור מעבר בין הגדרות של ראשים אפשר לחזור בנוחות יתר למנהג הישן של להחזיק זרוע S ומספר ראשים על מספר שאלות ובא לציון גואל.

בקיצור חומוס, תתפקס ותתרכז :)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מי שמחזיק בבית שני פטיפונים על אותה מערכת הוא אחד שרוצה שיהיו לו שני פטיפונים על אותה מערכת.
אם היה מוכר את שניהם והיה רוכש פטיפון אחד במקום, באותו מחיר, התוצאה היתה פשוט טובה יותר.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
אז אם הבנתי נכון - הקטע הוא קטע פשוט של חיבה לצעצועים, וניואנסים בין פטיפון אחד לשני?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני יוכל להבין שני זרעות אחת עם ראש שונה - אבל שני פטיפונים

web

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
63
אני יוכל להבין שני זרעות אחת עם ראש שונה - אבל שני פטיפונים
כמו שאתה מאמין שזרוע וראש אחר ינגנו שונה,יש כאלה שחושבים שיש חשיבות גם ל״שולחן״.
ואז,מי שיכול להרשות לעצמו, במקום פטיפון אחד עם אחד או יותר זרועות/ ראש, לוקח את זה לקצה עם שולחן נוסף...

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
לא על כל פטיפון אפשר/נוח/מתאים להרכיב יותר מזרוע אחת, לפחות בלי יכולות DIY.
כמוכן לא לכל פטיפון יש אפשרות ל-78.

אני יכול לחשוב כמה סיבות לרצות כמה ראשים שונים בלי להרכיב/לפרק/לכוון עבור כל תקליט, ומכאן כמה זרועות ו/או כמה פטיפונים, לפי היכולות והאיכויות הנדרשות עבור כל קונפיגורציה:
  • סטריאו
  • מונו
  • 78
  • תקליטים במצב בעייתי, שפוחדים לנגן עם הראשים היקרים
עמיר

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
אני חושב שהקופסה נפתחת בקלות בלי שום טריק,לכמה מאיתנו יש ציוד כפול מגבר נוסף
או רמקולים וזה נראה נורמלי ושני פטיפונים
זה כבר לוקסוס?

Adiel

אוהב את התחום
מעורבות
52
נקודות
28
בשביל תקליטים ״פושטים״ או כאלה שרק רוצים לבדוק מבלי להניח על הפטיפון עם הראש היקר.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
כמו שאתה מאמין שזרוע וראש אחר ינגנו שונה,יש כאלה שחושבים שיש חשיבות גם ל״שולחן״.
ואז,מי שיכול להרשות לעצמו, במקום פטיפון אחד עם אחד או יותר זרועות/ ראש, לוקח את זה לקצה עם שולחן נוסף...

יש חשיבות לשולחן. הוא צריך להסתובב ולסתום ת׳פה. אם הוא לא שותק בזמן שהוא מסתובב, הוא לא מספיק טוב. אני למדתי באודיו שבמחיר של שני שולחנות טובים אפשר לקנות אחד טוב יותר משניהם.

שתי זרועות זה כבר סיפור אחר - הגיוני יותר.

web

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
63
יש חשיבות לשולחן. הוא צריך להסתובב ולסתום ת׳פה. אם הוא לא שותק בזמן שהוא מסתובב, הוא לא מספיק טוב. אני למדתי באודיו שבמחיר של שני שולחנות טובים אפשר לקנות אחד טוב יותר משניהם.

שתי זרועות זה כבר סיפור אחר - הגיוני יותר.
יודע ומכיר בחשיבות של השולחן...
אבל למה שתי זרועות הגיוני ושתי פטיפונים לא?
ברור לי את ה״היגיון הכלכלי״ של פטיפון אחד, אבל מי שיכול להרשות לעצמו ורוצה שתי פטיפונים שמנגנים שונה,למה שלא יעשה את זה?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
יודע ומכיר בחשיבות של השולחן...
אבל למה שתי זרועות הגיוני ושתי פטיפונים לא?
ברור לי את ה״היגיון הכלכלי״ של פטיפון אחד, אבל מי שיכול להרשות לעצמו ורוצה שתי פטיפונים שמנגנים שונה,למה שלא יעשה את זה?

אני אומר שמי שיכול להרשות לעצמו לקנות שני גופים פסיכים מהטובים שבטובים (שני איירפורס 1, שני גבריאל) אז וואלה. אבל לקנות גוף אחד של פרוג׳קט 9.1 וגוף נוסף של vpi סקאוט - לא נותן כלום.

להחזיק שני גופים טובים במקום אחד מדהים זה טוב למי שרוצה לדווח שיש לו שני גופים בבית. קנה אחד, הכי טוב שאתה יכול להרשות לעצמך, ושים עליו שתי זרועות.

web

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
63
אני חשבתי יותר לכיוון של פטיפון ״מודרני״ ברמה מאוד גבוהה והשני איזה ווינטאג׳ משופץ ברמה טובה מאוד ״בשביל הקטע״ של צליל ישן ורומנטי יותר....

אישית,אם הייתי נכנס לזה, מסכים איתך שהייתי קונה שולחן ברמה גבוהה מאוד ושתי זרועות עם שתי ראשים שונים בצליל.

niros

חבר אתר
מעורבות
12
נקודות
3
אני חשבתי יותר לכיוון של פטיפון ״מודרני״ ברמה מאוד גבוהה והשני איזה ווינטאג׳ משופץ ברמה טובה מאוד ״בשביל הקטע״ של צליל ישן ורומנטי יותר....

איזה רכיב בפטיפון וינטאג' יגרום לו להעביר צליל ישן ורומנטי?
שיפוץ רציני אגב יכלול כמעט תמיד גוף חדש ועוד קצת רציני גם זרוע חדשה, במילים אחרות הרומנטיקה היא לשולחן :)

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
20180121_002348.jpg

תמונות מצורפות

• 20180121_002348.jpg
    20180121_002348.jpg
    KB 27.9 · צפיות: 417

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
פטיפון, בניגוד לשאר הקופסאות היחסית משמימות למראה במערכת, הוא לרוב דבר יפה, סוג של פסל קינטי עם כל מיני מגדלים, רצועות, גופי מכניקה עדינה ומורכבת למיניהם, בקיצור תאווה לעיניים, וכשמסתבר לפי התשובות כאן שגם ניתן למצוא הסבר אודיופילי לריבויו, אז למה לא שניים ?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור