פרה פסיבי
הנושא של פרה פסיבי הוא בעל יתרונות וחסרונות ולכן לא קל להסכים עליו.
מצד אחד, פרה פסיבי, במיוחד אם הוא בנוי מחלקים טובים, מכניס רק שני נגדים וקצת חיווט וקונקטורים למסלול הסיגנל, וזאת במקום, בנוסף לרכיבים הנ"ל, עוד מערך אקטיבי שלם של חלקים. היתרון התיאורטי - ברור.
מצד שני, לרוב המכריע של המכשירים דרוש זרם מסוים, ומינימום הגברת מתח, כדי לעבוד בצורה אופטימלית. פרה פסיבי לא יספק שום זרם, הוא מעביר את המשימה הזו לדרגת המוצא של המכשיר שלפניו, בדרך כלל דרגת המוצא של הקומפקט. דרגה זו (פרט למכשירים שבנויים ספציפית לצורת עבודה זו) אינה עומדת במשימה זו היטב מכיון שלא נועדה לעשות זאת.
מעבר לכך, כמובן שאין לו שום הגברת מתח.החיסרון התיאורטי - ברור.
מעבר לתיאוריה: עם רובם המכריע של המכשירים, ולמרות שלא כל הקדם מגברים הפסיביים דומים ו/או בנויים באותה צורה, התוצאות הן כאלה:
1) פרה פסיבי סביר יהיה כמעט תמיד טוב יותר מפרה אקטיבי שלא בנוי טוב (רוב הפרה_ים הזולים מאוד, ולא מעט בתחום המחיר הבינוני).
2) מול פרה אקטיבי טוב, לפרה פסיבי תהיה עדיפות קטנה ב"ניקיון", אבל פרט למקרים המפורטים בסעיף הבא, נחיתות בדינמיקה, בבאס ובטרבל הגבוה.
3) קיימים מכשירים עם רגישות כניסה גבוהה מאוד, בדרך כלל עם כניסת מנורות, שאינם זקוקים לפרה אקטיבי, ופרה פסיבי יכול להתאים להם מצוין. מדובר בעניין נדיר, אבל קיים.