מדידות וטיפול אקוסטי (כולל RC) -- למה?

• פותח הנושא AK1
  • פורסם בתאריך

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
להגיע לחדר שנמע מושלם - הייתי אומר בלתי אפשרי.
נשמע טוב - לא פשוט ולא זול.
אם רוצים את זה גם יפה במסגרת חדר סלון - בכלל עלויות הזויות.
הקטע הוא שאם עושים 20% דרך מקבלים שיפור מאוד משמעותי - שזה פשרה טובה לדעתי.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
למיטב זכרוני עמיר כתב את הפוסט כי מישהו ביקש .
אכן -- הזיכרון שלך טוב בהרבה משלי... :)
כל עוד הטכנולוגיה לא הוסברה. אלא רק מוזכרת בכל פוסט
אני אישית הסברתי כמה פעמים מה זה RC ומה הוא עושה ולמה, ואני גם מנסה לענות על שאלות, תהיות והסתייגויות כשהן עולות.

כרגע אני כבר עייף מלנסות להסביר שוב. אשתדל מחר אחה"צ או בערב, אלא אם יקדים מישהו אחר לעשות זאת, ואולי טוב ממני.
והשרשור הזה היה תוצאה של ההבטחה להסביר.

היישום של זה מורכב לפי מה שראיתי ותלוי בפיזור רמקולים בכל החדר, לא כל אחד יכול
נכון, אבל נראה שמספיקים 5.1, לא "בכל החדר", וסידור כזה מאפשר גם ליהנות ממוזיקה שמוקלטת ב-multichannel, שזה כייף לכשעצמו, כך שזו לא רק השקעה באקוסטיקה אלא בכייף מדיגיטל טוב.

מה גם שזה לא מדבר לכל אנשי האנלוג.
אכן, יש אנשי אנלוג שמבחינתם דיגיטל איפשהו בדרך "מטמא" את הצליל, גם אם הם לא שומעים שום ירידה שהיא באיכות. ע"ע פרשת Mo-Fi.

אני אוהב גם דיגיטל וגם אנלוג, והציוד האנלוגי שלי בהחלט מושקע.

כשקניתי טרינוב, התלבטתי בין להאזין לאנלוג דרך פרה אנלוגי (מנורתי) משובח, או לתת לטרינוב להמיר לדיגיטל (24/96 PCM) את הפלט של ה-phono stage המשובח (גם הוא מנורתי) ולעשות את קסמיו (ולשמש גם כ-pre).

לאוזני הארוכות, ההפסד בהמרה הספציפית הזו לדיגיטל קטן בהרבה ממידת השיפור שנותן הטרינוב.

לדעתי, אין תחליף לחדר שנשמע טוב.
נכון, אבל לא רק שלא הרבה מהחדרים נשמעים טוב, כמעט כולם יכולים לקבל שיפור מטיפול אקוסטי, פסיבי ו/או אקטיבי.

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
בחודשים האחרונים כל פוסט מקבל תפנית חדה לכיוון הRC. למרות טענותיך לתום לב ורק הסבר למעוניינים ישנה הדגשה ברמת השיח
לאותו כיוון כל הזמן. אז אל תטען שאין פימפום. לגבי מה שאני יודע או לא למצבים בריאותיים -זה תשאיר לי. ולידיעתך שני הורי אינם בחיים ושניהם סבלו גם מלחץ דם בין יתר הבעיות הבריאותיות שלהם.
הבאשתם את הפורום עם הפימפום הזה. לי ולעוד רבים אחרים שאולי אפילו חשבו לבדוק RC כבר אינם מעוניינים בכך וזאת משיחות עם הרבה חברה שחדלו מלכתוב.
אודיופילים רבים שפקדו את האתר כבר לא משתתפים בשל פסטיבל הRC.
אני לא כאן בכדי לריב עם אף אחד אבל הגזמתם ממזמן. אולי צריך לשכנע את נמר לפתוח פורום לRC ולשם יפנו כל המתעניינים בכך.
לא כל שרשור צריך לגלוש לשם-אתם משיגים בדיוק את ההיפך.
אני מאחל לך בריאות עד 120 ללא כל קשר לאמור

ברצינות?
מדברים היום הרבה על AI האם זו גם סיבה להפסיק להשתמש בזה?
אולי נפסיק להשתמש בטלפונים בגלל שמפמפמים כל פעם על דור חדש?
אתה יכול לבחור להיות ניאנדרטל ולא להתפתח.
זה בסדר.
כולנו מחבקים אותך גם כך.
מצד שני אתה יכול לקרוא על הקסם החדש ישן שנקרא room correction ואולי אפילו חלילה לקפוץ למישהו שיש לו בשביל לשמוע על מה המהומה.
בכל מקרה אם היית קצת לומד היית מבין שכל רמקול סובל בחדר.
בעבר הלא רחוק היו ממליצים לפתור את הבעיות האלה על החלפת כבלים , מגבר ובסוף רמקולים , היום החיים יותר פשוטים עם קופסה קטנה שסוגרת את הפינה.

אבל סבבה
בוא נעלה את אותם מודרנים על המוקד

נערך לאחרונה ב:
  • Like
Reactions: AK1

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
זה ההסבר למה הקסם שעופר ובוזגלו מבטיחים לגבי אי הצורך בטיפול אקוסטי עבור הרמקולים שלהם הוא מופרך וסותר את חוקי הפיזיקה.

עמיר לא הבנת.
ברמקול שלהם אין פאזה.
זה בטכנולוגיית phasesless

• Haha

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
היי רונן.

צר לי לשמוע על ההורים, שלא תדע עוד צער.

קצת לגבי הדברים שכתבת כאן, הטון של הדברים, ההתנשאות וחיצי הביקורת.
אותה חזרה על "ענייני פימפום" ו/או "אנשים רבים שלא כותבים" כאן משום ש...

הן גם אמירות שאני שומע לא מעט, אבל למעשה הם נאמרים בכיוון ההפוך רונן, על ידי עשרות אנשים.

אנשים שלא מעוניינים לכתוב על החוויות שלהם, על הציוד שלהם, על הנסיונות שלהם, כי כל דבר כאן ישר יקבל עצה בדמות של חשמל, החלפת מדפים, תוספת של מרימי כבלים, או התעסקויות בכל מיני חוטים ושקעי חשמל, בקיצור, המון דברים שנוגעים למסביב, לשוליים של השוליים ולא למהות שנקראת אודיו ולכן, הם מעדיפים לכתוב במקומות אחרים.

צר לי על אלו וצר לי על אלו.

מדובר בפורום, בפורום, כמו בכל פורום יש דיעות לכאן או לכאן, יש תקופות בהן דיעה מסוימת היא השלטת ויש תקופות אחרות בהן דיעה אחרת היא השלטת, אנחנו עדים לתופעה הזאת והיא לא רק בפורומים.

לטעמי, כל אחד צריך לכתוב כאן , בין אם הוא מאמין שברגים הם חזות הכל , או מיקרופון הוא חזות הכל, תוך הבנה שיהיו כאן אנשים שיגחכו, יצחקו או סתם יחשבו אחרת. באופן אישי, ברגע שהחלטתי לכתוב כאן (וזה לקח לי מספר שנים) אני משתדל להגיב בנעימות ועניינית לאותם אנשים שחושבים אחרת ולפעמים קופץ לי הפיוז (הקצר), אבל זה לעולם לא ימנע ממני לכתוב שוב ושוב את הדברים שאני (ובערך כל האנושות) מאמין בהם.

באשר לכוונתך לפנות לנמר...:)

הסבירות שנמר יחליט להוציא מכאן את ענייני אקוסטיקה פאסיבית ו/או אקטיבית מתוך פורום דו ערוצי ולהשאיר כאן עצים, חוטים, גולות ומשחקים בחשמל, דומה להוצאת ענייני המנוע מפורום רכב והשארת הדיונים על השטיחונים ועצי הריח. זו אפשרות והיא אכן קיימת, אבל לא הייתי מהמר עליה.

או שפשוט רונן....אפשר להתעלם. זו גם אופציה.

בידידות.

רן
היית חייב לטנף, זה כל כך בדי אן איי שלך שאתה לא יכול בלי, תתבגר כבר ילד טיפש.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
חמישית, מי שזה מפריע לו, שידלג על הנאמר, או ישתמש באופציה של "התעלם ממשתמש זה".
אז תן דוגמה אישית ותתעלם מכל מיני פוסטים הזויים שלא מגובים מחקרית, זה גם יעזור לך לשלוט בלחץ הדם.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
ברצינות?
מדברים היום הרבה על AI האם זו גם סיבה להפסיק להשתמש בזה?
אולי נפסיק להשתמש בטלפונים בגלל שמפמפמים כל פעם על דור חדש?
אתה יכול לבחור להיות ניאנדרטל ולא להתפתח.
זה בסדר.
כולנו מחבקים אותך גם כך.
מצד שני אתה יכול לקרוא על הקסם החדש ישן שנקרא room correction ואולי אפילו חלילה לקפוץ למישהו שיש לו בשביל לשמוע על מה המהומה.
בכל מקרה אם היית קצת לומד היית מבין שכל רמקול סובל בחדר.
בעבר הלא רחוק היו ממליצים לפתור את הבעיות האלה על החלפת כבלים , מגבר ובסוף רמקולים , היום החיים יותר פשוטים עם קופסה קטנה שסוגרת את הפינה.

אבל סבבה
בוא נעלה את אותם מודרנים על המוקד
אני בכלל חושב שבצייט גייסט הדיגיטלי וה PC צריך להשתמש בטכנולוגיה לשמוע אלבום כלשהו, פינק פלויד וביטלס למשל, באופן מותאם אישית למאזין כך שאף אחד לא יפגע.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
עמיר לא הבנת.
ברמקול שלהם אין פאזה.
זה בטכנולוגיית phasesless
אכן שכחתי מזה שאין להם פאזה, רק אנטי פאזה, והם בכלל בנויים מאנטי-חומר.

יש להם טכנולוגיה מיוחדת של שידור גלים במהירות כפולה ממהירות הקול אל נקודת ההאזנה, וכשהם חוזרים משם -- חייב להיות שם ראש של מאזין, אחרת אין החזר מתאים שלהם -- הם מעדכנים את הרמקול איזה גלים רגילים לשדר. לכן גם המדידות של Stereophile לא יצאו טובות, כי בנקודת ההאזנה היה רק מיקרופון, שלא נתן החזרים מתאימים.

זו טכנולוגיה שמקדימה את זמננו במהירות כפולה ממהירות הזמן.

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
313
נקודות
63
אז תן דוגמה אישית ותתעלם מכל מיני פוסטים הזויים שלא מגובים מחקרית, זה גם יעזור לך לשלוט בלחץ הדם.
יש אותך ביותר דוחה? אולי תיתן דוגמא אישית ותסתום? הרי כבר הובן שאתה מסוגל לטעות מקסימום 50 פעם בשנייה.

• Like

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
גדיל'ה, מה קורה כאן?

אין אפילו בוקר טוב??

תשמע, אני מבין את התסכול והמרירות העצומים שלך, לנוכח העובדה שאתה מוצג כאן באור מגוחך ולא רלוונטי ברגע שאתה כותב כאן איזה משפט, אבל שים לב גדיל'ה, יש לי חדשות מצוינות ומשמחות עבורך!

בעוד מספר ימים אני מתכוון לטוס ל ISE על מנת להקשיב מקרוב לכל חידושי האודיו האחרונים וכאות הוקרה לפעילותך כאן, אני מתכוון לעבור בין 700 החברות שיציגו השנה בברצלונה ואשלח לך תמונות של כל חידושי האודיו הנוגעים למברגות, לברגים, לציפויים מיוחדים ללוחות החשמל, הכל על מנת שתשאר מעודכן עבור הלקוחות שלך.

אם זו לא חברות, אני כבר לא יודע מה זו חברות.

רן

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
ניתן לך את הקרדיט שלא שמת לב לכך שזו הייתה תגובה לפוסט של "טינוף", אבל כמו שבביתו של תלוי אין מדברים על חבל, לך אין מה לדבר על ילדים ו/או על טיפשים.

זה נראה כמו ניסיון פתטי לסתימת פיות.

בכל מקרה, אין לי שום עניין באיך אנשים מתמודדים עם פוסטים טכניים שלא מעניינים אותם, ואין לי שום עניין לתת דוגמה אישית בנושא זה. רק הזכרתי שיש דרכים ידועות ומוכרות איך אפשר להתמודד עם זה.

לגבי לחץ דם, כמו מישהו אחר כאן, אין לך מושג האם/איך ניתן לשלוט על זה, ומה הטריגרים. מאחל לך שלא תאלץ לדעת.

אני בכלל חושב שבצייט גייסט הדיגיטלי וה PC צריך להשתמש בטכנולוגיה לשמוע אלבום כלשהו, פינק פלויד וביטלס למשל, באופן מותאם אישית למאזין כך שאף אחד לא יפגע.
אנשים לא נפגעים מהטכנולוגיה, הם נפגעים מזה שמדברים על דברים שהם לא רוצים לשמוע כלל, או שהם במינון שלא מתאים להם.

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
157
נקודות
43
להגיע לחדר שנמע מושלם - הייתי אומר בלתי אפשרי.
נשמע טוב - לא פשוט ולא זול.
אם רוצים את זה גם יפה במסגרת חדר סלון - בכלל עלויות הזויות.
הקטע הוא שאם עושים 20% דרך מקבלים שיפור מאוד משמעותי - שזה פשרה טובה לדעתי.
גנאדי,
לא מדויק, בהתחשב בחישוב ההוצאה הכוללת.
החדר הוא הרכיב הכי חשוב במערכת, לפני המקור והחשמל.
תמיד עדיף להשקיע ברכיבים אלה, לפני שרצים ורוכשים קופסאות, כבילה, ורמקולים יקרים, שלא ממשים את הפוטנציאל שלהם בחלל.
מניסיון אישי שלי מדידה /טיפול אקוסטי/רכיבים והתקנה, שנראים גם יפה בסלון, רחוק מאד מ"עלות הזויה"
יום טוב,

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
313
נקודות
63
גנאדי,
תמיד עדיף להשקיע ברכיבים אלה, לפני שרצים ורוכשים קופסאות, כבילה, ורמקולים יקרים, שלא ממשים את הפוטנציאל שלהם בחלל.
מניסיון אישי שלי מדידה /טיפול אקוסטי/רכיבים והתקנה, שנראים גם יפה בסלון, רחוק מאד מ"עלות הזויה"
יום טוב,
אשמח מאד לקרוא על הנסיון שלך בנושא, מה ואיך עשית!

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
גנאדי,
יום טוב,

יכול שהתלחת לשבור את המשולש של יעילות/עלות/אסטטיקה.
נשמח ראות באמת.
אני יודע שההנלה אצלי לא מקבלת בסלון שום מוצר אסוקטי מסחרי לאמרות שהוא בעייני נראה אסטתי.
בעיניי כן.
בעיניי משהו מגושם ומיותר.

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
235
נקודות
63
בעבר הרחוק אשתי פסלה סונוס פאבר מינימה אמטור!!!!! לך תבין.......

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
157
נקודות
43
יכול שהתלחת לשבור את המשולש של יעילות/עלות/אסטטיקה.
נשמח ראות באמת.
אני יודע שההנלה אצלי לא מקבלת בסלון שום מוצר אסוקטי מסחרי לאמרות שהוא בעייני נראה אסטתי.
בעיניי כן.
בעיניי משהו מגושם ומיותר.
פה קבור הכלב...
שכחתי לציין רכיב נוסף, בשילוש הקדוש- האישה...
ברגע שיש לך חברה אמתית לדרך, אז ההנאה הנגרמת לשני הצדדים ,בעקבות הטיפול האקוסטי, לא מתחשבת במושג אסתטי.
ושלא תבין מדברי, שהפכתי את הסלון לאולפן...
הדרך מאד פשוטה-
1. יואב שדמה
2. מדידה וכיול החדר לרמות שניתן לטפל בהן ,למיטוב ביצועי המערכת .
3. התקנת פנלים אקוסטיים בנקודות ההחזר הקריטיות- קירות צדדיים/בין הרמקולים/תקרה/קיר אחורי
4. מדידה חוזרת והרמת כוסית
אגב,
המוצרים שמותקנים אצלי הם מתוצרת Artnovion ו Primacoustic שהומלצו ע"י יואב.
בהצלחה.

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
כן, זה 2 יצרנים שעושים מוצרים שנראים טוב.
יקר יותר מאחרים.
אבל טוב שזמין בארץ.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
למה לריב - בתחום שלנו יש לא מעט מקרים של תפיסות מנוגדות, לא הכל מסוכם על כולם.
הכל בסדר, כך זה...
היי גנאדי,
תמיד תטיל ספק, ה rc אולי מטיב במשהו
אך זה כמו תרופה שתמיד דופקת משהו
אחר וכאן אולי באיפיון סאונד, היתערבות אלקטרוניקה בהבראת החדר אקוסטית יש ספק שאפשר לחיות
אם זה לאורך זמן, איך כולם מתפטרים בסוף מכל הפילטרים, וחוזרים לטיפול אקוסטי פסיבי המקובל ,אתה מוזמן אלי לחוות טיפול כזה.

נערך לאחרונה ב:

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
157
נקודות
43
כן, זה 2 יצרנים שעושים מוצרים שנראים טוב.
יקר יותר מאחרים.
אבל טוב שזמין בארץ.
זה שנראים טוב, זה בונוס..
החשוב הוא שיש מאחוריהם, ביסוס פיזיקאלי מדיד, מוכח, בניגוד לשאר יצרנים שמפליגים בתיאורים, לא מבוססים במדידות מוכחות....

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור