אבל למה נדמה לי ממה שאני קורא בפורום פה שישנם אנשים
שמדבריהם ניתן להבין ולחוש שהרמקולים של נמר "זה טוב אבל לא הייתי קונה כזה"
האם בגלל שזה סיני?
.
(Y)לא קיים מוצר אחד בעולם שיש עליו קונצנזוס מלא. והרמקול של נמר לא יוצא דופן במקרה זה...
תמיד יהיו דעות לכאן או לשם,וזה בסדר והגיוני.
מעבר לזה, מציעה לצאת מהקונכייה שבה הרבה נמצאים - ולראות/לשמוע מוצרים שיש להם
סטיגמה נחותה עקב ארץ המוצא - ולגלות מוצרים שלא נופלים בשום פרמטר גם ממוצרים "מערביים".{עברתי את השלב הזה} אבל בשביל זה צריך ראש פתוח{מה שלדאבוני אין}ולהשאיר את הדעות הקדומות בצד.
בלי קשר{או שכן} לנמר יש סט רמקולים טובים, אפילו מצוינים.{ בקונפיגורציה החדשה}
כשחברה ידועה מייצרת בסין משיקולי תועלת כספית אני יכול להבין.
בכל זאת יש פיקוח וביקורת איכות .
השאלה הנשאלת - מה קורה כשהחברה היא סינית,פיתוח סיני ויצור סיני.
שניים סיני עם כינור גדול..משתווים לאיטלקי אחד קטן עם בגט צרפתי גדול?
קשה לי שלא להיות סקפטי.
עופר
אתה צודק ולא צודק , לדעתי יותר בקטע של לא צודק. למה? לא יורד לי האסימון , איך
לדוגמא קומפקט סיני עולה בן שליש לרבע מעמיתו המערבי ויכולה להיות כאן הפתעה, הרי
רמת הרכיבים חייבת להיות פשוטה , ואז יש חשש לאמינות כי למי יצא שם של ,מכשירים חשמליים, צעצועים, בגדים, חיקויים שלא ניגמרים , שמיתקלקלים מהר,
.
"כממונה" על קידום האינטרסים הסיניים במסחר הבין אזורי והרב לאומי אנא הרשה לי לחלוק על הסקפטיות שלך במידה קטנה של סקפטיות משלי, אני לא ממש משוכנע שאתה בקיא במי הן אותן החברות הסיניות שאמורות להשתוות לאיטלקי ולצרפתי.
אני לדוגמא מייבא 4 חברות רמקולים סיניות "עילית" למערכות סטריאו (והן לא היחידות משם, יש עוד רשימה לא קצרה של חברות נוספות):
2 מהונג קונג (JAS/SUN UNION) ושתיים מסין עצמה (MARK & DANIEL/KUNHAP).
כל החברות הן חברות עצמאיות שמתכננות ומייצרות את את הרמקולים לעצמן, ולא כקבלני משנה לחברות אירופאיות / אמריקאיות.
חברה אחת מייצרת בעצמה אלמנטים שהיא פיתחה והם יחודיים למוצריה בלבד- וכל האחרות משתמשות באלמנטים של היקרות והאיכותיות ביצרניות האירופאיות, ורכיבי קרוס/ מחברים רק מהאירופאים היקרים ביותר.
טווח המחירים של מוצריהם נע החל מ 3,000 דולר למוניטורים ועד 40,000 דולר לרמקולי 'הדגל' שלהם.
מה שמעמיד אותן באותה קטיגוריית מחירים כמרבית היצרנים הטובים והנחשבים בעולם.
בהגברה המצב די דומה- עם יצרנים איכותיים נוספים במדינות כתילאנד, הודו וקוריאה.
מסקנה- רמקול טוב ומושקע עולה יקר לא משנה היכן ארץ הולדתו.
היצרנים הסיניים אינם "זולים" באופן חריג לעומת מקבילהם המערביים, למרות שטענה שגויה זו חוזרת על עצמה לאורך כל השירשור.
אי אפשר לערבב בין 'התודעה' השיווקית שמודגשת בכל מגזין מערבי על מוצר 'קסם' סיניים בגרוש וחצי שמאפילים על מיטב הציודים המערביים- שזו שטות ואיוולת להאכיל פתאים, לבין חברות היי אנד שמקום מושבן אינו במערב.
יש במזרח בכלל ובסין בפרט חברות היי אנד מדהימות שלא נופלות במאומה מאחיותיהן המערביות- חלקן מכוונות את מחירהן כלפי תמורה אטרקטיבית יותר ללקוח מהחברות המערביות, וחלקן מכוונות את עצמן למחירים כל כך גבוהים שהצרכן המערבי מסרב לקבל אותן כשפויות ולגיטמיות.
כמה 'תמורה' מקבלים בעד כל דולר שמשקיע הלקוח, שכל אחד ישמע ויחליט לעצמו.
"כממונה" על קידום האינטרסים הסיניים במסחר הבין אזורי והרב לאומי אנא הרשה לי לחלוק על הסקפטיות שלך במידה קטנה של סקפטיות משלי, אני לא ממש משוכנע שאתה בקיא במי הן אותן החברות הסיניות שאמורות להשתוות לאיטלקי ולצרפתי.
אני לדוגמא מייבא 4 חברות רמקולים סיניות "עילית" למערכות סטריאו (והן לא היחידות משם, יש עוד רשימה לא קצרה של חברות נוספות):
2 מהונג קונג (JAS/SUN UNION) ושתיים מסין עצמה (MARK & DANIEL/KUNHAP).
כל החברות הן חברות עצמאיות שמתכננות ומייצרות את את הרמקולים לעצמן, ולא כקבלני משנה לחברות אירופאיות / אמריקאיות.
חברה אחת מייצרת בעצמה אלמנטים שהיא פיתחה והם יחודיים למוצריה בלבד- וכל האחרות משתמשות באלמנטים של היקרות והאיכותיות ביצרניות האירופאיות, ורכיבי קרוס/ מחברים רק מהאירופאים היקרים ביותר.
טווח המחירים של מוצריהם נע החל מ 3,000 דולר למוניטורים ועד 40,000 דולר לרמקולי 'הדגל' שלהם.
מה שמעמיד אותן באותה קטיגוריית מחירים כמרבית היצרנים הטובים והנחשבים בעולם.
בהגברה המצב די דומה- עם יצרנים איכותיים נוספים במדינות כתילאנד, הודו וקוריאה.
מסקנה- רמקול טוב ומושקע עולה יקר לא משנה היכן ארץ הולדתו.
היצרנים הסיניים אינם "זולים" באופן חריג לעומת מקבילהם המערביים, למרות שטענה שגויה זו חוזרת על עצמה לאורך כל השירשור.
אי אפשר לערבב בין 'התודעה' השיווקית שמודגשת בכל מגזין מערבי על מוצר 'קסם' סיניים בגרוש וחצי שמאפילים על מיטב הציודים המערביים- שזו שטות ואיוולת להאכיל פתאים, לבין חברות היי אנד שמקום מושבן אינו במערב.
יש במזרח בכלל ובסין בפרט חברות היי אנד מדהימות שלא נופלות במאומה מאחיותיהן המערביות- חלקן מכוונות את מחירהן כלפי תמורה אטרקטיבית יותר ללקוח מהחברות המערביות, וחלקן מכוונות את עצמן למחירים כל כך גבוהים שהצרכן המערבי מסרב לקבל אותן כשפויות ולגיטמיות.
כמה 'תמורה' מקבלים בעד כל דולר שמשקיע הלקוח, שכל אחד ישמע ויחליט לעצמו.
(Y)(Y)
אחלה פרסומת הכנסת כאן(great).
נראה לי כי נגעתה בנקודה אותה נסיתי לברר בדיון זה. כלומר, כאשר רמת הרכיבים של מוצר מערבי וסיני זהה באיכותה ולשני המוצרים ביצועים דומים ההבדל במחיר קטן ונובע בעיקר מעלויות ייצור, השקעה בפירסום וכו'.
אגב, שימו לב כי בדיון זה לא התייחסתי לתוצאה, היות וכול אחד שומע ומתרשם ממוצר אדיו באופן שונה ועל פי טעמו האישי.
והפרסום הכי טוב לטעמי זה כאשר הלקוח בודק את המוצר ומשווה אותו לציוד אחר- אז העניין / הנושא הוא 'נטו' אדיופיליה ויכולות מוכחות, כל שאר השיטות אינן 'כוס התה' שלי.
(Y)(great)
צריך לזכור שבסין עצמה יש 30 מליון מיליונרים (כאילו שממונם רב יותר מכל אחד ממשתתפי הפורום).
פשוט גמרת אותי מצחוקבסקר שוק(רפואי, המיועד לשוק הטיפול בתאי גזע עובריים) שנלקח המידע הם צינו חצי עד מליון בסין. אז מה עם עגלתי?
מליונר שם זה מי שיש לו מעל מליון דולר.
חלק גדול משוק ההי אנד העולמי הוא כבר כיום במזרח.
יש שם יותר צרכנים פוטנצאלים לרמקולים של $20,000 וצפונה מאשר במקומות כמו יאבוייה
אומנם יאבוייה נמצאת במרכז היקום אבל בחור הזה של הודו סין מתרכז כמעט שליש מהאנושות.
רק ביאבוייה חושבים שסינים מהותם לספק שירותים זולים לתושבי יאבוייה ובהודו כולם הולכים יחפים ברחובות.
עופר
אבל אל תעשה מכל רמקול סיני וילסון או דינאודיו.
אני חושב שטעמו הטוב של מחיר זול מיתגלה עם הקילקול הריאשון.