מדוע לדעתכם ישנם הבדלי מחיר גדולים בין מוצרים סיניים למערביים

• פותח הנושא hm68
  • פורסם בתאריך

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אורי השאלה היתה ליעקב.
סליחה שלא שאלתי גם אותך - אבל כבר ענית :)

יעקב ח

חבר משקיען
מעורבות
174
נקודות
63
שלום כרמי

את הרמקולים של נמר עוד לא היה לי הכבוד לשמוע
אני בטוח שהם נשמעים טוב.
אבל למה נדמה לי ממה שאני קורא בפורום פה שישנם אנשים
שמדבריהם ניתן להבין ולחוש שהרמקולים של נמר "זה טוב אבל לא הייתי קונה כזה"
האם בגלל שזה סיני?

בכלל יש איזה דעה גזענית לגבי מוצר סיני,ולא ניתן להפריך את הטענה הזאת
ולצערי גם אני נגוע בדעה קדומה לגבי המוצא.

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
שמע לבד,עזוב אותך משמעתי מחברים של השכנים של הסבתא של...

אבל למה נדמה לי ממה שאני קורא בפורום פה שישנם אנשים
שמדבריהם ניתן להבין ולחוש שהרמקולים של נמר "זה טוב אבל לא הייתי קונה כזה"
האם בגלל שזה סיני?
.

לא קיים מוצר אחד בעולם שיש עליו קונצנזוס מלא. והרמקול של נמר לא יוצא דופן במקרה זה...
תמיד יהיו דעות לכאן או לשם,וזה בסדר והגיוני.

מעבר לזה, מציעה לצאת מהקונכייה שבה הרבה נמצאים - ולראות/לשמוע מוצרים שיש להם
סטיגמה נחותה עקב ארץ המוצא - ולגלות מוצרים שלא נופלים בשום פרמטר גם ממוצרים "מערביים".{עברתי את השלב הזה} אבל בשביל זה צריך ראש פתוח{מה שלדאבוני אין}ולהשאיר את הדעות הקדומות בצד.

בלי קשר{או שכן} לנמר יש סט רמקולים טובים, אפילו מצוינים.{ בקונפיגורציה החדשה:)}

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
לא קיים מוצר אחד בעולם שיש עליו קונצנזוס מלא. והרמקול של נמר לא יוצא דופן במקרה זה...
תמיד יהיו דעות לכאן או לשם,וזה בסדר והגיוני.

מעבר לזה, מציעה לצאת מהקונכייה שבה הרבה נמצאים - ולראות/לשמוע מוצרים שיש להם
סטיגמה נחותה עקב ארץ המוצא - ולגלות מוצרים שלא נופלים בשום פרמטר גם ממוצרים "מערביים".{עברתי את השלב הזה} אבל בשביל זה צריך ראש פתוח{מה שלדאבוני אין}ולהשאיר את הדעות הקדומות בצד.

בלי קשר{או שכן} לנמר יש סט רמקולים טובים, אפילו מצוינים.{ בקונפיגורציה החדשה:)}
(Y)

meir78

מושעה
מעורבות
0
נקודות
0
עופר
אתה צודק ולא צודק , לדעתי יותר בקטע של לא צודק. למה? לא יורד לי האסימון , איך
לדוגמא קומפקט סיני עולה בן שליש לרבע מעמיתו המערבי ויכולה להיות כאן הפתעה, הרי
רמת הרכיבים חייבת להיות פשוטה , ואז יש חשש לאמינות כי למי יצא שם של ,מכשירים חשמליים, צעצועים, בגדים, חיקויים שלא ניגמרים , שמיתקלקלים מהר, לסינים נכון? והם ידועים שהם
כאלה , מה מוכרים בשוק רמלה-לוד ,חיקויים עלובים מסין נכון! אז תגיד שהם שווים תמחיר ,
אבל אל תעשה מכל רמקול סיני וילסון או דינאודיו.
זה מזכיר לי שבתערוכה של הום תיתאר לפני שנתים הציג מישהוא רמקולים שניראים כמו הפרואק
2.5 שלי אחד לאחד נישבע לך, עם מגבר של שינלינג , וואלה היתי בשוק ,אפילו את הדריברים
הם זיפו בצורה מושלמת עד שהם התחילו לנגן .
אני לא אוכל את הסיפורים האלה ואגיד לך עוד משהו , גם אם זה יתקרב בצליל , ברור שזה
העתקה וזיוף וכשהמכשיר יתקלקל כי הרכיבים לא ברמה , אל תתלונן.
אני חושב שטעמו הטוב של מחיר זול מיתגלה עם הקילקול הריאשון.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
מאיר, אף אחד לא מדבר פה על לקנות זיופים או חיקויים.
אלא על מוצרים של חברות אחרות אירופאיות/אמריקאיות שמייצרות בסין.
או על חברות סיניות פרופר.

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
כשחברה ידועה מייצרת בסין משיקולי תועלת כספית אני יכול להבין.
בכל זאת יש פיקוח וביקורת איכות .
השאלה הנשאלת - מה קורה כשהחברה היא סינית,פיתוח סיני ויצור סיני.
שניים סיני עם כינור גדול..משתווים לאיטלקי אחד קטן עם בגט צרפתי גדול?
קשה לי שלא להיות סקפטי.

"כממונה" על קידום האינטרסים הסיניים במסחר הבין אזורי והרב לאומי אנא הרשה לי לחלוק על הסקפטיות שלך במידה קטנה של סקפטיות משלי, אני לא ממש משוכנע שאתה בקיא במי הן אותן החברות הסיניות שאמורות להשתוות לאיטלקי ולצרפתי.

אני לדוגמא מייבא 4 חברות רמקולים סיניות "עילית" למערכות סטריאו (והן לא היחידות משם, יש עוד רשימה לא קצרה של חברות נוספות):

2 מהונג קונג (JAS/SUN UNION) ושתיים מסין עצמה (MARK & DANIEL/KUNHAP).

כל החברות הן חברות עצמאיות שמתכננות ומייצרות את את הרמקולים לעצמן, ולא כקבלני משנה לחברות אירופאיות / אמריקאיות.

חברה אחת מייצרת בעצמה אלמנטים שהיא פיתחה והם יחודיים למוצריה בלבד- וכל האחרות משתמשות באלמנטים של היקרות והאיכותיות ביצרניות האירופאיות, ורכיבי קרוס/ מחברים רק מהאירופאים היקרים ביותר.

טווח המחירים של מוצריהם נע החל מ 3,000 דולר למוניטורים ועד 40,000 דולר לרמקולי 'הדגל' שלהם.

מה שמעמיד אותן באותה קטיגוריית מחירים כמרבית היצרנים הטובים והנחשבים בעולם.

בהגברה המצב די דומה- עם יצרנים איכותיים נוספים במדינות כתילאנד, הודו וקוריאה.

מסקנה- רמקול טוב ומושקע עולה יקר לא משנה היכן ארץ הולדתו.

היצרנים הסיניים אינם "זולים" באופן חריג לעומת מקבילהם המערביים, למרות שטענה שגויה זו חוזרת על עצמה לאורך כל השירשור.

אי אפשר לערבב בין 'התודעה' השיווקית שמודגשת בכל מגזין מערבי על מוצר 'קסם' סיניים בגרוש וחצי שמאפילים על מיטב הציודים המערביים- שזו שטות ואיוולת להאכיל פתאים, לבין חברות היי אנד שמקום מושבן אינו במערב.

יש במזרח בכלל ובסין בפרט חברות היי אנד מדהימות שלא נופלות במאומה מאחיותיהן המערביות- חלקן מכוונות את מחירהן כלפי תמורה אטרקטיבית יותר ללקוח מהחברות המערביות, וחלקן מכוונות את עצמן למחירים כל כך גבוהים שהצרכן המערבי מסרב לקבל אותן כשפויות ולגיטמיות.

כמה 'תמורה' מקבלים בעד כל דולר שמשקיע הלקוח, שכל אחד ישמע ויחליט לעצמו.

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
צודק או לא...? את זה נשאיר בצד...

עופר
אתה צודק ולא צודק , לדעתי יותר בקטע של לא צודק. למה? לא יורד לי האסימון , איך
לדוגמא קומפקט סיני עולה בן שליש לרבע מעמיתו המערבי ויכולה להיות כאן הפתעה, הרי
רמת הרכיבים חייבת להיות פשוטה , ואז יש חשש לאמינות כי למי יצא שם של ,מכשירים חשמליים, צעצועים, בגדים, חיקויים שלא ניגמרים , שמיתקלקלים מהר,
.

אני מודה מראש, שקשה לי להתמודד עם דעות קדומות -במיוחד שהם לא מבוססות על ניסיון חיים והתנסות,אלא רק על תאוריה.{שהיא יפה בפני עצמה,אבל לא משקפת את המציאות}

כשתנסה/תשמע מוצרים סיניים ברמות היותר גבוהות...{לא DVD בשקל:rolleyes:} יהיה לנו בסיס משותף על מה לדון.

דבר שני, מאיפה אתה יודע שאותו מוצר "מערבי" איכותי כביכול {שהייתה קונה בעיניים סגורות,נכון?} לא מיוצר/מתוכנן/מורכב בסין - ולמעשה נמכר בקונפיגורציה שונה ומשונה באירופה? אז זהו שאתה לא יודע. אבל מה שחשוב שאתה רגוע {ובטוח} שכתוב שם תוצרת "מערבית" וזה העיקר -מה שיש בקרביים את זה אתה לא יודע, וגם לא תדע.{וזה כמובן פחות חשוב}

מעבר לזה, אני לא מקדם מכירות של מוצרים סיניים - צברתי ניסיון גם עם מוצרים סיניים, ורק דברים טובים יש לי לומר -גם מבחינת איכות מוזיקלית/ איכות חומרים/הרכבה/פיניש. כך שאני לא יודע מאיפה הנחת היסוד שלך שהם מתקלקלים/מתבלים וכל מיני דברים משונים, שאין להם שום אחיזה במציאות.{שוב לא מבוסס על שום דבר מלבד סטיגמה}

חשוב לציין שאני מחזיק מוצרים אמריקאים/ארופיים - אבל זה לא עקב איכות ירודה של מוצרים סיניים. עובדה שבחנתי מוצרים סיניים ללא משוא פנים והגעתי למסקנות שהגעתי.{אפילו החזקתי תקופה ארוכה מוצר סיני מצוין,נמר עד, ובחן את אותה חברה בהמלצתי החמה}

נערך לאחרונה ב:

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
"כממונה" על קידום האינטרסים הסיניים במסחר הבין אזורי והרב לאומי אנא הרשה לי לחלוק על הסקפטיות שלך במידה קטנה של סקפטיות משלי, אני לא ממש משוכנע שאתה בקיא במי הן אותן החברות הסיניות שאמורות להשתוות לאיטלקי ולצרפתי.

אני לדוגמא מייבא 4 חברות רמקולים סיניות "עילית" למערכות סטריאו (והן לא היחידות משם, יש עוד רשימה לא קצרה של חברות נוספות):

כל החברות הן חברות עצמאיות שמתכננות ומייצרות את את הרמקולים לעצמן, ולא כקבלני משנה לחברות אירופאיות / אמריקאיות.

חברה אחת מייצרת בעצמה אלמנטים שהיא פיתחה והם יחודיים למוצריה בלבד- וכל האחרות משתמשות באלמנטים של היקרות והאיכותיות ביצרניות האירופאיות, ורכיבי קרוס/ מחברים רק מהאירופאים היקרים ביותר.

טווח המחירים של מוצריהם נע החל מ 3,000 דולר למוניטורים ועד 40,000 דולר לרמקולי 'הדגל' שלהם.

היצרנים הסיניים אינם "זולים" באופן חריג לעומת מקבילהם המערביים, למרות שטענה שגויה זו חוזרת על עצמה לאורך כל השירשור.

אי אפשר לערבב בין 'התודעה' השיווקית שמודגשת בכל מגזין מערבי על מוצר 'קסם' סיניים בגרוש וחצי שמאפילים על מיטב הציודים המערביים- שזו שטות ואיוולת להאכיל פתאים, לבין חברות היי אנד שמקום מושבן אינו במערב.

יש במזרח בכלל ובסין בפרט חברות היי אנד מדהימות שלא נופלות במאומה מאחיותיהן המערביות- חלקן מכוונות את מחירהן כלפי תמורה אטרקטיבית יותר ללקוח מהחברות המערביות, וחלקן מכוונות את עצמן למחירים כל כך גבוהים שהצרכן המערבי מסרב לקבל אותן כשפויות ולגיטמיות.

(Y)(Y)
אחלה פרסומת הכנסת כאן(great).

בלי שום קשר:
נייקי, ניובלאנס טימברלנד , אדידס ואחרים מיצרים במדינות מזרח אסייתיות.
גם אלקטרוניקה בידורית ועוד ועוד.
לא מבין מה הבעיה עם זה.
בשביל אוכלוסיה תושבים של מעל למילארד אנשים, אני בטוח ישי כאילו שיודעים ליצר ואפילו להמציא לא רע

hm68

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
8

נראה לי כי נגעתה בנקודה אותה נסיתי לברר בדיון זה. כלומר, כאשר רמת הרכיבים של מוצר מערבי וסיני זהה באיכותה ולשני המוצרים ביצועים דומים ההבדל במחיר קטן ונובע בעיקר מעלויות ייצור, השקעה בפירסום וכו'.

אגב, שימו לב כי בדיון זה לא התייחסתי לתוצאה, היות וכול אחד שומע ומתרשם ממוצר אדיו באופן שונה ועל פי טעמו האישי.

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
(Y)(Y)
אחלה פרסומת הכנסת כאן(great).

דווקא השתדלתי ללכת בזהירות מירבית 'בין הטיפות'.

מצד אחד המושג 'מוצר סיני' הוא שם ג'אנארי לקבוצת מוצרים ללא שום אבחנה בקרבם עקב חוסר ידע של המתדיינים.

ומצד שני קשה לדון במקום שיש מחסור במידע מבלי לתת מידע, ולא לגלוש לגבול שבין פרסום לדיון קונקרטי מבוסס על מינימום מידע.

בהתאם לכללי הדיון בפורום אני יכול לכל היותר להעזר בדוגמאות אך ורק מציוד שאני מביא- למרות שלי היה נוח יותר לכתוב דוגמאות של ציוד אחר כדי להפוך את הדיון לנטול צדדים משניים לנושא המרכזי, ולא להכנס לדילמה / לסתירה בגין כתיבה על ציוד שיש לי אינטרס מסחרי בו.

אני מעריך שהצלחתי חלקית לפחות להציג שתי נקודות עיקריות:

1. אין ציוד 'פלא' בגרוש וחצי שמביס ציוד יקר ואיכותי- גם אם זה 'טרנד' שיווקי נפוץ שבו כל מוצר בסיסי "טוב יותר" מכל מוצר בעלות של פי 5 עד פי 10 ממנו.

2. תוצרת סין אינו מושג אחיד- זה ערב רב של רמות ומותגים בדיוק כמו בכל מקום אחר, ואם קיימים הבדלים בגישות התימחור הם בעיקר בנסיון לתת קצת יותר בעבור אותו סכום כסף.

דרך אגב, את אותן הטענות בעד ונגד ניתן להכיל על מוצרים מאלאזיים, הודים, תיילאנדים, מכסיקנים, ברזיליים וכדומה.

והפרסום הכי טוב לטעמי זה כאשר הלקוח בודק את המוצר ומשווה אותו לציוד אחר- אז העניין / הנושא הוא 'נטו' אדיופיליה ויכולות מוכחות, כל שאר השיטות אינן 'כוס התה' שלי.

aloni

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
נראה לי כי נגעתה בנקודה אותה נסיתי לברר בדיון זה. כלומר, כאשר רמת הרכיבים של מוצר מערבי וסיני זהה באיכותה ולשני המוצרים ביצועים דומים ההבדל במחיר קטן ונובע בעיקר מעלויות ייצור, השקעה בפירסום וכו'.

אגב, שימו לב כי בדיון זה לא התייחסתי לתוצאה, היות וכול אחד שומע ומתרשם ממוצר אדיו באופן שונה ועל פי טעמו האישי.

לדעתי זאת ממש לא הסיבה, הסיבה היחידה היא שנכון לנקודה הזאת בזמן הם צריכים את נושא המחיר כמנוף למכירות (צריך להבין שיש גם מחיר לצרכן וגם מחיר ליבואן שלא בהכרח שומרים על אותה פרופורציה) בעתיד יש מצב שזה ישתנה.

ואולי לא.

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
והפרסום הכי טוב לטעמי זה כאשר הלקוח בודק את המוצר ומשווה אותו לציוד אחר- אז העניין / הנושא הוא 'נטו' אדיופיליה ויכולות מוכחות, כל שאר השיטות אינן 'כוס התה' שלי.

(Y)(great)מדהים.
אהבתי את ההבנה העמוקה של שיווק שבו ניתן לדבר באופן כללי על מוצרים ולשתול בתוכם סוג של הכירות או סקרנות למוצרים משווקים עתידים שלא מוזכריםו במישרין. מעולה. שיווק ממש על פי הספר.
אני מבין שאנשים יקבלו את המוצרים שלך לביתם לתקופת זמן כדי שיעשו את הבדיקות שלהם מול מוצרי אודיו אחרים ולא יבצעו קנייה שלא מבוססת על השוואה רצינית לציוד אחר.
כולנו ממתינים למויש מובינג עם הציוד(great). מומלץ לבצע השוואה בנוסח ABA ואולי BAB וגם ABABאו אולי ABBA.לא למהר ולהתרשם עמוקות מההשואה בחדר האזנה הפרטי עם סנרגיות למוצרים הקיימים.

לגבי המחירים של מוצרים סינים
צריך לעשות הבדלה בין ציוד אודיו סיני זול ליקר.
באופן עקרוני ככול שהציוד יותר זול, עלות שעות העבודה היא חלק גדול יותר בעלות המוצר ולכן מוצרים זולים יכולים להימכר בצורה זולה יותר על ידי יצרנים סינים.
בציוד אודיו יקר- הרווחים הם גדולים יותר ועליות השוליות המתווספות של שעות עבודה ותכנון בטלות אל מול המחיר הסופי של המוצר.

צריך לזכור שבסין עצמה יש ?? מליון מיליונרים (כאילו שממונם רב יותר מכל אחד ממשתתפי הפורום).במזרח בכללותו יש אולי כפול או פי שלוש. מעמד בינוני ישבמאות מליונים. למשל בהודו המעמד הבינוני הוא 300 מליון. זה שוק עצום. מי מהם שירצה לרכוש אודיו, יעדיף לשלם יותר.
המוצרי היי אנד יש להם שוק ענק במזרח עצמו. לכן יש הרבה פירמות אודיו שבמערב לא שמעו עליהן.

מי שחושב שהנה בגלל שבסין יודעים לייצר יותר בזול, וההי אנד הגבוה הוא זול יותר-טועה.
אין משמעות רבה לכוח אדם או חומרים- היות ומכפילי הרווח הם גבוהים יותר. מגבר שעולה $10,000 לא מכיל זהב וגם לא יהלומים.
לכן יהיו תמימים שניתן יהיה למכור להם את הקלישאה שהם קונים רמקול ב $20,000 ובמערב זה שווה שווי של $40,000
זה הקטע השיווקי האיי אנדי הגבוהה במוצרים סינים יקרים. הם באמת לא ממש יותר שולים.
במחירים הללו "ההנחה" כביכול , ולא הזכרנו את מחירי הדלק והשינוע.
אז....
שלא יעבדו עליכם.

נערך לאחרונה ב:

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
נו טוב, הגזמתי

בסקר שוק(רפואי, המיועד לשוק הטיפול בתאי גזע עובריים) שנלקח המידע הם צינו חצי עד מליון בסין. אז מה עם עגלתי?
מליונר שם זה מי שיש לו מעל מליון דולר.
חלק גדול משוק ההי אנד העולמי הוא כבר כיום במזרח.
יש שם יותר צרכנים פוטנצאלים לרמקולים של $20,000 וצפונה מאשר במקומות כמו יאבוייה
אומנם יאבוייה נמצאת במרכז היקום אבל בחור הזה של הודו סין מתרכז כמעט שליש מהאנושות.
רק ביאבוייה חושבים שסינים מהותם לספק שירותים זולים לתושבי יאבוייה ובהודו כולם הולכים יחפים ברחובות.

נערך לאחרונה ב:

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
מה זה יאבוייה? מגבר אקזוטי חדש...

רק שכחת שהם גם הולכים על גחלים...ולא אוכלים/דורסים פרות. :)

חברי הטוב שאת מרבית השנה הוא עושה במזרח {במיוחד הודו} עקב עסקיו ...
ולדבריו יש שם עוני מחפיר, ותנאים היגיניים מזעזעים, ושלא נדבר על העוני שזורם ברחובות במיליונים...אבל,ולמרות כל זאת, הוא מציין בפני את העשירון העליון { הם אומנם אחוזים מעטים{יחסית}
אבל זה מתוך מיליארד מאה מיליון נפש...:O} שחי לו חיים מלאים בכל תענוגות/מנעמי החיים
המקובלים בסטנדרטים המערביים, וזה כולל מכוניות/שעונים/בתים/מסעדות/בתי מלון,וכמובן ציוד אודיו/וידאו
ברמות קצה{שאנחנו רק יכולים לפנטז} שאגב לא הייתה מביישת שום תושב שחי כאן
בארצנו הקטנה והנהדרת...וחושב שהוא נמצא במרומי האולימפוס...אבל הוא לא. (sad)

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
בסקר שוק(רפואי, המיועד לשוק הטיפול בתאי גזע עובריים) שנלקח המידע הם צינו חצי עד מליון בסין. אז מה עם עגלתי?
מליונר שם זה מי שיש לו מעל מליון דולר.
חלק גדול משוק ההי אנד העולמי הוא כבר כיום במזרח.
יש שם יותר צרכנים פוטנצאלים לרמקולים של $20,000 וצפונה מאשר במקומות כמו יאבוייה
אומנם יאבוייה נמצאת במרכז היקום אבל בחור הזה של הודו סין מתרכז כמעט שליש מהאנושות.
רק ביאבוייה חושבים שסינים מהותם לספק שירותים זולים לתושבי יאבוייה ובהודו כולם הולכים יחפים ברחובות.
:D:D:D:D:D:D:D:D פשוט גמרת אותי מצחוק

רק תוסיף בבקשה את יפן , ואז אנשים אולי יבינו , למי בדיוק הולך היי אנד

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
עופר

אבל אל תעשה מכל רמקול סיני וילסון או דינאודיו.

אני חושב שטעמו הטוב של מחיר זול מיתגלה עם הקילקול הריאשון.

לגבי ההערה הראשונה , אני לא ממש בטוח שלא תמצא לפחות 3 רמקולים שיאכלו את הווילסון שלך בלי מלח

לגבי השניה , אתה צודק בעקרון . הבעיה היא שלגבי רמקולים וציוד היי אנד בעיקר , לעיתים המחיר הוא דרך מהמיתוג . לא היית שם קצוץ על ווילסון אילוליא תג המחיר והעובדה שהיו כאלו ששילמו את המחיר השערורייתי שלו .
כבר יצא לי בימי חלדי לשמוע ביקורות בעיתונות על ציוד יקר בטירוף , ולשמוע על אודיופילים שקנו אותו , ואחרי ששמעתי לא ממש הבנתי , מהיכן לכול הרוחות והשדים הכתב "מצץ" את התיאורים שלו . עד היום אני לא קורא את סטראופייל (למרות שהיום זה לא עולה כסף) , בגלל שכשהייתי מנוי , כמעט כול פעם שיצא לי לשמוע ציוד שהיה אצלהם ברמה העליונה הוא היה לדעתי ציוד רמה ג' ומטה (כמובן עם תג מחיר של ציוד היי אנד אמתי:D )

offirs

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
ככה לא בונים בניין.פשוט שערורייה...

אין כמו בנייה ישראלית איכותית

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור