מגבר,pure class a...

• פותח הנושא zs
  • פורסם בתאריך

אודיו זיפ

עוסק בתחום
מעורבות
626
נקודות
113
לואטים אין משמעות רבה.
ההבדל בין מגבר 50 ואט למגבר 35 ואט הוא בערך 1.5 dB. שום דבר מהותי.
זרם הוא הדבר החשוב.
לרמקולים נצילים מאוד יש בעיה אחרת של באס.
להוציא מהם באס טוב צריך תיבה גדולה.

להכל יש משמעות רוזי, גם לוואטים, לפחות כשהתנאים (גודל חלל הההאזנה/ עוצמות / שכנים...)מאפשרים.
כשמאזינים בעוצמה "ראויה" לאורך זמן, דהיינו מאזור ה 85dB SPL והלאה,
בכל קרשנדו אפשר להגיע בכיף לטרנזיינטים של מאות וואטים.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
להכל יש משמעות רוזי, גם לוואטים, לפחות כשהתנאים (גודל חלל הההאזנה/ עוצמות / שכנים...)מאפשרים.
צודק
לצערי רוב המגברים שאני שמעתי , שמגיעים לואטים האילו מוציאים סאונד שהוא יותר רעש מאשר מוזיקה

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
ננסה להיות פרקטיים וריאליים.
הממוצע של המאזין בפורום הזה הוא חדר בגודל 20 עד 30 מטר, לא ממש מטופל אקוסטית, יש שכן מקדימה, אישה מאחורה וילדים בצד.
מי שומע במשך שעות ב 90 dB או אפילו מעל 85 dB?
עדיף מגבר עם זרם רציני ששולט ברמקול וגם ישמע דינאמי בווליום נמוך.
זאת דעתי.

אודיו זיפ

עוסק בתחום
מעורבות
626
נקודות
113
ננסה להיות פרקטיים וריאליים.
הממוצע של המאזין בפורום הזה הוא חדר בגודל 20 עד 30 מטר, לא ממש מטופל אקוסטית, יש שכן מקדימה, אישה מאחורה וילדים בצד.
מי שומע במשך שעות ב 90 dB או אפילו מעל 85 dB?
עדיף מגבר עם זרם רציני ששולט ברמקול וגם ישמע דינאמי בווליום נמוך.
זאת דעתי.
מסכים, אני בעד זרם בריא בכל מצב נתון, אפשר לקרוא לזה האופטימום של הפרקטיקה. :)
(גם כי הפרקטיקה של האופטימום דורשת מאיתנו יותר, אבל ככה זה בחיים...)

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
מצד שני BI-AMP אופטימלי, לא רלוונטי עבור 99% מהמקרים, לפחות כשמדובר בציוד ביתי ולא במערכות PA.
(אלא אם המשתמש מוציא משימוש את הקרוסאובר הפנימי של הרמקול)

זו לא דוגמא למערכת היי- אנד, אבל זו בהחלט דוגמא למיני מערכת ביתית עם BIAMP אפקטיבי.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
באיזה רמקול, כמה אימפדנס, באיזה ווליום.
ואיים זאת לא צריכה.
יש לי מגבר 25 ואט, וממש לא חסר לי הרעש שעשו מגברים של 180 ואט ומעלה שהיו אצלי.
לא ממש חדר קטן ורמקולים שביום טוב הם משהו כמו 86 dB.
המגבר שלך מיוחד באמת ,קטן קטן , אבל ממזר גדול , גם הרמקול יוצא דופן ,אבל עדיין הכל לא מספיק בשביל הסלון הנהדר שלך , מה אתה מתלכלך על מגברים יותר גדולים ? להזכירך הפיסיקה לא משקרת , צריך שנאים קבלים וזה תופס נפח ומשקל , נכון מי שמנסה להרים המגבר שלך מופתע ממשקלו יחסית לגודלו , אבל עדיין קטן ,ותרגע עם ה25W שלך אפילו ויטוס

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
המגבר שלך מיוחד באמת ,קטן קטן , אבל ממזר גדול , גם הרמקול יוצא דופן ,אבל עדיין הכל לא מספיק בשביל הסלון הנהדר שלך , מה אתה מתלכלך על מגברים יותר גדולים ? להזכירך הפיסיקה לא משקרת , צריך שנאים קבלים וזה תופס נפח ומשקל , נכון מי שמנסה להרים המגבר שלך מופתע ממשקלו יחסית לגודלו , אבל עדיין קטן ,ותרגע עם ה25W שלך אפילו ויטוס
למה להפוך את זה לאישי?
נראה לי מציק לך משהו, אז סליחה לא התכוונתי לפגוע בך או במגברים מרובי ועשירי ואטים.

ואם 25 ואט לא מספיק לך, קח עוד 5 ואט.
אני משוכנע שה 5 ואט תוספת יביאו את מירב האודיופילים לשמוע בווליום מספק.
https://www.audiotherapyuk.com/product/vitus-audio-sia-030-integrated-amplifier/

ד״א, אני בטוח שאף אחד לא שומע איתו בקלאס ab אלא כרקע...

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
המגבר שלי הוא כולו שנאי עם 25 ואט
היו לי מגברים עם פי 8 ואטים ושנאי בפחות מחצי הגודל

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
למה להפוך את זה לאישי?
נראה לי מציק לך משהו, אז סליחה לא התכוונתי לפגוע בך או במגברים מרובי ועשירי ואטים.

ואם 25 ואט לא מספיק לך, קח עוד 5 ואט.
אני משוכנע שה 5 ואט תוספת יביאו את מירב האודיופילים לשמוע בווליום מספק.
https://www.audiotherapyuk.com/product/vitus-audio-sia-030-integrated-amplifier/

ד״א, אני בטוח שאף אחד לא שומע איתו בקלאס ab אלא כרקע...
מה פתאום אישי , דווקא בגלל שאוהב אותך מרשה לעצמי קצת להגזים , סליחה

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
אין קשר לשנאי, שיהיה בגודל של בוטן, העיקר שהמגבר יסחב. ראה ערך מגברי קלאס די, mbl ושות', משולבים טרנזיסטורים מעוטי וואטים, יכולים להישמע נפלא, עד שמרימים קצת בווליום ואז נהיה סמטוחה, כל עוד שומעים נמוך בעדינות עם רמקול נציל+ אז אין בעיה, ברגע שפותחים מצערת, המגבר לא סוחב מה שמכניס את הרמקול למגננה, ואז מתחיל משחק בכבלים/משככים ושיפורים, בסוף מעיפים או את הרמקול או את המגבר או את שניהם.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
אין קשר לשנאי, שיהיה בגודל של בוטן, העיקר שהמגבר יסחב. ראה ערך מגברי קלאס די, mbl ושות', משולבים טרנזיסטורים מעוטי וואטים, יכולים להישמע נפלא, עד שמרימים קצת בווליום ואז נהיה סמטוחה, כל עוד שומעים נמוך בעדינות עם רמקול נציל+ אז אין בעיה, ברגע שפותחים מצערת, המגבר לא סוחב מה שמכניס את הרמקול למגננה, ואז מתחיל משחק בכבלים/משככים ושיפורים, בסוף מעיפים או את הרמקול או את המגבר או את שניהם.
380 וואט ל-mbl שאתה מדבר עליו זה נקרא אצלך ״מעוט וואטים״??

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
נקודה. אחרי mbl ושות'.
.
בסופו של יום הכל סוג של פשרה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
זו לא דוגמא למערכת היי- אנד, אבל זו בהחלט דוגמא למיני מערכת ביתית עם BIAMP אפקטיבי.

הרגת אותי.
הבחור מבוזבז. הישר למשרת עורך תוכן ב whathifi

אודיו זיפ

עוסק בתחום
מעורבות
626
נקודות
113

אוקיי, אז זה היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל.
מצד שני, לא בטוח עד כמה זה אפקטיבי, בהתחשב בעיוות המכני של ממברנת הוופר בצד הימני, שאפשר להבחין בה בעין בלתי מזוינת...
גם לא ברור איפה מכניסים שם את התקליט ;)

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אוקיי, אז זה היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל.
מצד שני, לא בטוח עד כמה זה אפקטיבי, בהתחשב בעיוות המכני של ממברנת הוופר בצד הימני, שאפשר להבחין בה בעין בלתי מזוינת...
גם לא ברור איפה מכניסים שם את התקליט ;)
יש לך שם מקום לקסטות במקום תקליטים

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אז על אותו משקל אל תקנה אף מכונת קפה ידנית כזאת:
501859_large.jpg

זה מטופש לגמרי להתעסק עם כיוון של טחינה, גלישת טמפרטורה וכל מני דברים הזויים שאפשר למצוא במכונה ב- 3000 ש"ח. אז למה לשלם פי 3?
ממש לא דומה
מכונת קפה ברמה גבוהה נותנת לחץ גדול יותר טמפרטורה גבוהה ומייצרת קפה טעים יותר
מגבר שצריך להדליק אותו 8 שעות לפני שרוצים לשמוע זה חרא מוצר שמיועד לאספני ציוד ולא לחובבי מוסיקה

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
לפי דעתי זה מיועד בעיקר ל אנשים שאוהבים התעסקויות ו טקסיות.
אלו ששמים כפפות עור בכל נהיגה בשביל להיכנס ל מוד...
כל עוד זה גורם לך הנאה, לך על זה.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83

לא שאני מנסה לשווק את המכשיר הזה, אבל מה שאתה רואה זה רק אפקט לוואי של הסריקה במצלמה..

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
הרגת אותי.
הבחור מבוזבז. הישר למשרת עורך תוכן ב whathifi

אתה תתפלא איזה שיפור דרמטי אתה שומע במכשירים הפשוטים האלו רק בגלל שהם BI-AMPED
איזה דפינישין בבאס, והבמה ברורה ויציבה. אני את הדגם הזה שבווידאו לא מכיר, אך שמעתי לפני הרבה שנים מכשירים ניידים כאלה של סוני. היתרון הוא מוחץ.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור