מגבר,pure class a...

• פותח הנושא zs
  • פורסם בתאריך

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
כי אין עניין דווקא בשחזור דווקא של הופעה חיה, אם הוקלט באולפן אז רוצים להיות קרובים למה שהוקלט באולפן ואם הוקלט בהופעה חיה אז הופעה חיה ...

אלא שאתה לא מקבל מה ש"הוקלט באופלן" כי אם את התוצר של ההפקה: ההקלטה היא רק הצעד הראשון.. אח"כ יש דחיסה , מיקסינג, עיבוד דיגיטלי - משחק הד, פאזה, אמביאנס ועוד המון. (אגב זה נכון גם להרבה מהויניל שאתה רוכש.) ומאסטרינג. מה שאתה שומע הוא יצירה של האולפן וממש לא מה שהוקלט. וזה מבלי להזכיר את האוטו-טיון שמתקן זיופים בשירה ובנגינה ואף בעיות תזמון של הנגנים, הכפלת תפקידים, יצירת ההבמה ועוד ועוד..
המצב בהקלטה של הופעה חיה טוב יותר? אולי רק טיפ טיפה.. הופעה חיה מקליטים מהקונסולה, ערוץ ערוץ ומטפלים באולפן טיפול מסור.
הדברים האמורים נכונים בעיקר למוסיקה מודרנית יותר, אך גם מוסיקה קלאסית עוברת מסלול "מכובד" עד שהיא מגיעה למאסטר.
קשה עד בלתי אפשרי לאודיופיל להגיע למקור ככול שהמקור הוא מה שנשמע בתא ההקלטה באולפן, או על הבמה בזאפה. זו אינה מטרה ברת השגה או ריאלית בכלל.
למקצועני האולפן ולאודיופיל הנלהב יש מטרה דומה למדי: להגיע לצליל הכי טוב שאפשר, וזה (ממש) לא בהכרח הצליל שהכי דומה להקלטה של התפקיד באולפן..

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אלא שאתה לא מקבל מה ש"הוקלט באופלן" כי אם את התוצר של ההפקה: ההקלטה היא רק הצעד הראשון.. אח"כ יש דחיסה , מיקסינג, עיבוד דיגיטלי - משחק הד, פאזה, אמביאנס ועוד המון. (אגב זה נכון גם להרבה מהויניל שאתה רוכש.) ומאסטרינג. מה שאתה שומע הוא יצירה של האולפן וממש לא מה שהוקלט. וזה מבלי להזכיר את האוטו-טיון שמתקן זיופים בשירה ובנגינה ואף בעיות תזמון של הנגנים, הכפלת תפקידים, יצירת ההבמה ועוד ועוד..

וזה המקור שצריך להתמודד איתו.
המזל הוא שלא כל מהנדסי ההקלטה חסרי מצפון, חלק עושים עבודה טובה, ומקליטים באופנים שדורשים מינימום התערבות.
הקלטות אולפן הן הקלטות אולפן, ניתן לזהות אותן ככאלה די בקלות על בסיס הסאונד, וזה לא אומר שהן לא יכולות להיות מעולות.
יש חצי כוס ריקה, וזה אומר שהחצי השני מלא, וזה לגמרי נתון לבחירה...

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
[
@Andrewv + @רוזי1 ........רגע רגע!!!!...... מזכ"ל האו"ם roberts נחת באיזור .....והוא לא צריך להיכנס לבידוד כי הוא קיבל פטור מאיתמר גרוטו.....

אודיופיליה בהגדרה מקושרת יותר לאהבת צליל מאשר לתוכן המוסיקה עצמה..... והחבר רוזי1 מוצא שהמוסיקה איכותית יותר עם כבל כזה או אחר או להבדיל שהפעמונים הקטנים והמצחיקים על קירות סלונו עושים לו הבדל כזה גדול !!! (1)

זה לגיטימי ונכון לעשותו מבחינתו וכאמור זה מקדם את המטרה העיקרית שבתחביבו - שיפור מתמיד של הצליל.

אנדריו......מה הבעיה עם זה ?

לי כטכנוקרט שחושב שאין הבדלים בין כבלים יש בעיה עם זה אבל למה לך, שגם אתה שומע כבלים, יש כאמור בעיה עם דבריו?

-------------------------------------------------------------------------------
(1) שכמובן שאני חושב שזה מפרי דמיונו הקודח.

מלומדי רוברט המאותגר סאונד אבחנתי. השבוע היה אצלי אחד האקוסטיקאים הטובים בארץ.
עושה אולפנים, מדריך ומייצר אביזרי אקוסטיקה.
ראה את הפעמונים והכפתורים על הקירות.
השמעתי לו עם ובלי.
שמע את ההבדלים באבו אבוע שמע.
אפילו אמר ויעץ מתי נשמע לו טוב יותר ומתי פחות טוב עם ובלי הפעמונים והכפתורים.
למחרת ביקש לדעת מה שם היצרן של אותם פעמונים וכפתורים.

אתה חיב להבין שאתה פשוט לא מסוגל להבחין. זה לא כזה רע. חוסך המון כסף בתחביב.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
יאללה......ברוח טובה (ורד)......אני "מקבע את אצבעותיי" ........יענו האקוויוולנט האינטרנטי ל"נושך את שפתי" .

ובכל זאת , בקטנה, לגבי אותו אקוסטיקאי מדופלם, תגיד לו שהזזת כוס הקפה מזכוכית שהיגשת לו ברוב נימוס 20 ס"מ לכל כוון + הכנסת צלחת העוגיות/בורקיטס שכיבדת אותו השפיע יותר מהפעמונים הקטנטנים שבסלונך......אבל כאמור אנו ברוח טובה הערב.

רוזי.....ומה תגיד איך הגנתי עליך מפני אנדריו ? הלזה לא יקרא ו"יגור זאב עם כבש"......או האקוויולנט האודיופילי "טכנוקרט עם חוויתי" ? :לב:

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
רוברט.
יפה שעכשיו התחלת ללמד גם אקוסטיקאים מה גורם לשינוי ומה הם שומעים.
סימן שכבר סיימת ללמד את כל המהנדסים
אין לך בושה, אה.
אני ילד גדול, יודע להתמודד עם כאפות.
תודה על הרצון הטוב אבל לא היית צריך.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
בשבילך הכל....עד חצי הפעמון (ורד)

.........כתבתי לך עוד לפני הרבה שנים (חבל שהחיפוש באתר לא עובד)........שאתה תראה, ויגיע יום, ואנו עוד נהיה חברים........רוזי, עוד לא אבדה תקוותי.......התקווה בת ש........

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
אני חושב שאת רוברט צריך להוציא מהדיון כאן.
לא מפני שהוא בחור רע,פסיכופת,סוציומט,או כל מני...אין לי ולא היתה לי בעיה לשבת איתו בתערוכה ולשתות קפה ביחד או לאכול סטייק.
אך כששואלים שאלה עניינית או מספרים עובדה כמו שרוזי שיתף שהיה אצלו אקוסטקאי אחד הטובים בארץ....אז רוברט מזלזל ולא עונה תשובה לעניין....כאילו מה זו ההתחמקות הזו?
מה הזלזול הזה.אני מכיר את רוזי...בחור יסודי ופרפקציוניסט.אם הוא הביא אקוסטיקאי אצלו (בטוח זה עלה) ז"א הבחור די רציני.ומה רוברט עונה...כרגיל מתחמק.
אוקיי הוא בחור טוב.לא יעשה רע לאף אחד...איש שלום.אבל באודיו לא מוכן לחרוג מהטעויות שלו.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
ממש לא נכון, כתבתי בדיוק מה דעתי בעניין ואצטט מעצמי :

"הזזת כוס הקפה מזכוכית שהיגשת לו ברוב נימוס 20 ס"מ לכל כוון + הכנסת צלחת העוגיות/בורקיטס שכיבדת אותו השפיע יותר מהפעמונים הקטנטנים שבסלונך".

זו דעתי האישית והכל פתוח לדיון ! - כולל אתה שיכול להביע את תובנותיך כרצונך.

ויתירה מכך, אותו אקוסטיקאי מוזמן להביע את דעתו כאן בפורום ........ואתה וכולם יודעים שאולי דעותי לא בדיוק כמו של כולם, אבל אני "אחלה מנומס ונחמד" ......ואני מבטיח שלא תיפול ולו שערה אחת קטנה מראשו של הבחור מהתגובות שלי.

נערך לאחרונה ב:

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
המצב בהקלטה של הופעה חיה טוב יותר? אולי רק טיפ טיפה.. הופעה חיה מקליטים מהקונסולה, ערוץ ערוץ ומטפלים באולפן טיפול מסור.
הדברים האמורים נכונים בעיקר למוסיקה מודרנית יותר, אך גם מוסיקה קלאסית עוברת מסלול "מכובד" עד שהיא מגיעה למאסטר.
קשה עד בלתי אפשרי לאודיופיל להגיע למקור ככול שהמקור הוא מה שנשמע בתא ההקלטה באולפן, או על הבמה בזאפה. זו אינה מטרה ברת השגה או ריאלית בכלל.
למקצועני האולפן ולאודיופיל הנלהב יש מטרה דומה למדי: להגיע לצליל הכי טוב שאפשר, וזה (ממש) לא בהכרח הצליל שהכי דומה להקלטה של התפקיד באולפן..
זה ברור, זה צויין כבר בפוסטים קודמים שיש שרשרת שלמה ושאין בכלל צליל מקורי בהרבה מקרים כי הכלים מוקלטים בנפרד וכולי וכולי לא צריך לחזור על זה, כולם כאן יודעים את זה.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
ממש לא נכון, כתבתי בדיוק מה דעתי בעניין ואצטט מעצמי :

"הזזת כוס הקפה מזכוכית שהיגשת לו ברוב נימוס 20 ס"מ לכל כוון + הכנסת צלחת העוגיות/בורקיטס שכיבדת אותו השפיע יותר מהפעמונים הקטנטנים שבסלונך".

זו דעתי האישית והכל פתוח לדיון ! - כולל אתה שיכול להביע את תובנותיך כרצונך.

ויתירה מכך, אותו אקוסטיקאי מוזמן להביע את דעתו כאן בפורום ........ואתה וכולם יודעים שאולי דעותי לא בדיוק כמו של כולם, אבל אני "אחלה מנומס ונחמד" ......ואני מבטיח שלא תיפול ולו שערה אחת קטנה מראשו של הבחור מהתגובות שלי.
תסלח לי מראש, אבל אתה דמגוג בלי שום קבלות.
"דעותיך" נסמכות על כלום, וכנראה מטרתך העיקרית היא קבלת תשומת לב.
לצערי , זה מה שאני נותן לך כרגע.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אודיופיליה בהגדרה מקושרת יותר לאהבת צליל מאשר לתוכן המוסיקה עצמה.....

רוברטו,
החוויה של המוסיקה והסאונד ביחד...

כשהמערכת מגיעה לדרגה גבוהה של רזולוציה ושקט פנימי, מה שנשאר זה ההקלטה עצמה, ורק אז אפשר להתחיל לחוות את האירוע.

לשמוע רק את המלודיה או הקקפוניה אפשר גם ברדיו טרנזיסטור של שנות השישים, מצטער זה לא מעניין.

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
כל כך מתאים לך לתקוף אותי אישית במקום להתמודד עם העניין עצמו ולהסביר לכולם מה ההבדל בין הכנסת כוס וצלחת קריסטל דקים וריקים לחדר (*) לבין הכנסת פעמון קטנצ'יק בקוטר סנטימטרים בודדים.

יתירה מזו אתה מוזמן לתת לאקוסטיקאי בכבודו ובעצמו להבהיר בצורה ישירה את תובנותיו אבל אתה כאמור בוחר באפשרות הקלה - לגופו.

------------------------------------------------------------------------------------------
(*) כאלה שאתה נוקש בהם והם משמיעים "קלינגגגג" יפה וארוך למשך מס' שניות.

.

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113

אתה צודק ולכן צריך להפסיק להגיב לו.
נמר מגלה סובלנות מופלגת למרות שלאחרונה כתב לו :
"בפעם הבאה שתתבטא בעניין הבדלים (בין כל דבר) תחסם והמפתחות כניסה חזרה יזרקו למגרסה. אתה שוחט באכזריות נוראית את התחום שחשוב לי פי כמה וכמה מהרצון שלך להפיג את השעמום שלך."
הודעה מספר 249 כאן :
http://www.dtown.co.il/forum/threads/מבחן-הרמקולים-הרצפתיים-הגדול.333/page-13

בהודעה מספר 266 הסברתי מדוע אין מקום לרוברט בפורום הזה :
http://www.dtown.co.il/forum/threads/מבחן-הרמקולים-הרצפתיים-הגדול.333/page-14

ציטוט :
מי שלא מזהה יינות שונים ובשבילו כולם "פחות או יותר" אותו דבר - אין לו מה לחפש בפורום של חובבי יין.

מי שלא מזהה הבדלים בין מסך טלויזיה איכותי לבין מסך טלויזיה פשוט - אין לו מה לחפש בפורום של חובבי מסכים שמחפשים את הכי טוב.

מי שלא נהנה מחווית נהיגה ומבחינתו רכב זה "בשביל להגיע מנקודה א לנקודה ב " וכל השאר זה בשביל שופוני - אין לו מה להכנס לפורום של חובבי רכב מפנק/רכבי ספורט.

מי שלא נהנה מחוויה של אוכל גורמה ובשבילו "אין כזה הבדל משמעותי בטעם" בוודאי שלא מצדיק את המחיר - אין לו מה להכנס לפורום של אניני טעם .

ומי שלא שומע עם האוזניים וטוען שאין הבדלים לכן יוצא בקנטרנות נגד כל מי שאומר אחרת - מקומו לא בפורום הזה.

לכן רוברטס משתמש ברמיזות , על מנת לא לתת לנמר סיבה מוצדקת להרחקתו.

שורה תחתונה - מתנוש צודק :
1200px-Forbidden-151987.svg.png

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
אני חושב שאת רוברט צריך להוציא מהדיון כאן.
לא מפני שהוא בחור רע,פסיכופת,סוציומט,או כל מני...אין לי ולא היתה לי בעיה לשבת איתו בתערוכה ולשתות קפה ביחד או לאכול סטייק.
אך כששואלים שאלה עניינית או מספרים עובדה כמו שרוזי שיתף שהיה אצלו אקוסטקאי אחד הטובים בארץ....אז רוברט מזלזל ולא עונה תשובה לעניין....כאילו מה זו ההתחמקות הזו?
מה הזלזול הזה.אני מכיר את רוזי...בחור יסודי ופרפקציוניסט.אם הוא הביא אקוסטיקאי אצלו (בטוח זה עלה) ז"א הבחור די רציני.ומה רוברט עונה...כרגיל מתחמק.
אוקיי הוא בחור טוב.לא יעשה רע לאף אחד...איש שלום.אבל באודיו לא מוכן לחרוג מהטעויות שלו.

הוא מתחמק כי אין לו ברירה.
האג'נדה שלו ידועה והוא הוזהר ע"י נמר ולכן הוא לא מתחמק.
שורה תחתונה - חוץ מדאחקות פה ושם הוא לא תורם לפורום.
הוא יכול לתת את הזווית הטכנית מבלי להיכנס לויכוחים ולניסיונות להוכיח אבל זה חזק ממנו, פשוט בוער בו, ולכן הוא נכשל פעם אחר פעם .
ארז

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
הוא יכול לתת את הזווית הטכנית מבלי להיכנס לויכוחים ולניסיונות להוכיח אבל זה חזק ממנו, פשוט בוער בו, ולכן הוא נכשל פעם אחר פעם .
ארז
חולק על דעתך. יש לרוברט ידע נרחב (שאולי צריך עדכון קושחה) ותמיד כיף לשוחח איתו טלפונית.

תנסה. לא תתאכזב :)

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
ארז
התרומה הטכנית שלי בשרשורים השונים כדוגמאת כאן, ולאורך השנים, היא פי עשרות מונים מכל המלל הסתמי שלך כאן בפורום.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
הדאחקות של רוברט נסבלות בהחלט.
צריך לאפשר מגוון דעות, במיוחד כשאין ניסיון לסתום פיות ולכפות דעה בבריונות וגסות.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
חולק על דעתך. יש לרוברט ידע נרחב (שאולי צריך עדכון קושחה) ותמיד כיף לשוחח איתו טלפונית.

תנסה. לא תתאכזב :)

לא נכנסתי לעניין הידע הטכני.
אפילו ציינתי ש"הוא יכול לתת את הזווית הטכנית".
הבעיה היא השימוש באותו ידע טכני (שיש החולקים עליו אבל כאמור אני לא נכנס לויכוחים בתחום הטכני משום שזה גם לא תחום שאני מבין בו וגם הוא פחות מעניין אותי) על מנת לשלול/לזלזל בדברים שמשתפים פה.
ראה דוגמא אחרונה תגובתו לרוזי 1.

כיוון שאין הוא מסוגל להשאר בתחום הטכני מבלי לגלוש להגחכה/זלזול , האם לדעתך יש לו מקום פה ?
ארז

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
הדאחקות של רוברט נסבלות בהחלט.
צריך לאפשר מגוון דעות, במיוחד כשאין ניסיון לסתום פיות ולכפות דעה בבריונות וגסות.

זה אכן לא בריונות.
מדובר בזלזול והגחכה.
האם תרגיש נוח לשתף באווירה כזאת כאשר כל דבר שלא נתמך בדפי נתונים או ב BT הוא מושא לזלזול ?
הוא הרי לא מסוגל להתעלם ולהמשיך הלאה...
ארז

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
מדובר בזלזול והגחכה.

נו טוב, לזה אנחנו רגילים מעל דפי העיתונים, מדי יום, כבר הרבה מאד זמן.
אבל זה עניין לציבור הקוראים כאן לבחור ולהציג את הדעות היותר מקובלות עליהם, ולהצביע על כך.
דעות, וחקר האמת.. זה מאבק מתמיד.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור