מבחן האזנה וצפייה ארקם AVR850

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
שלום איתי
כן, קראתי באמת. עובדה. לכן התייחסתי.
הטענה כי יתרונו של המכשיר הוא במערכת DIRAC, כאשר הבעיה שלו, לפי הבוחן, כי הוא חסר בביצועים (פורמטים במבנה, פירוט ומיקוד בשימוש), היא בעייתית. אם יש מערכת בתוך מכשיר שיש לה יתרונות מסוגה, אבל המכשיר אינו מספק סוג מסוים של סחורה, אז קיים הישג טכנולוגי; עם זאת, עבור הצרכן התוצאה הכוללת עלולה להיות לא מספקת בגלל סיבות אחרות, למרות אותה מערכת מכובדת.

מה שפורסם לא היה פוסט, אלא מבחן מלא, בו הוצגו החברה, הסדרה, המכשיר, נתוניו הבסייסים - ולאחר מכן נרשמה התייחסות מפורטת לשימוש בו וגם לאופן בו הוא מבצע את מטלותיו בתחומי הקולנוע הביתי והאודיו הרב/דו-ערוצי.
לבסוף, בצמוד למחיר, נרשמו היתרונות, החסרונות, התמורה והיחס למתחרים אחרים.

מדגיש שוב: לא פוסט, מבחן ארוך (1500 מילים) וממצה.

במבחן הנ"ל נכתב על מערכת -RC, אופן הפעלתה, התוצאות - ודעתו של הכותב עליה בפרט ועל מערכות כאלה בכלל.
אין מבחן, בכלל, שתהיה בו התייחסות מפורטת בכל תחום לפי רצונו ודעתו של כל קורא וקורא. גם מכיוון שמבחן אמור להציג דברים ולסכם אותם באופן כזה שיהיה קריא לכל מי שמתעניין במכשיר כמוצר וכאופציה לרכישה. בדגש על קריא.

ואחרון, והוא החשוב ביותר כאן, לדעתי
גם אם קיימת ביקורת עניינית על דבר כזה או אחר, נראה לי שחשוב להישאר ממוקד בתחום המדובר, והבעת זלזול כלפי הכותב ו/או הנכתב, בוודאי באופן הזה, היא בעייתית משהו.

Yasmart

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
לא כל כך ברורה לי תלונתו של איתי- הרי אין זה מבחן ראשון שאיציק מקיים... היכן היתה הטענה באשר ל"פרוט יישום מערכת כיול" במרנץ, דנון, ימהה??? מעניין שרק בארקם העניין עלה?! לחשוב שמערכת כיול תיתן פתרון מלא לכל הבעיות- צריך להיות ממש ממש אופטימי או קצת לא אובייקטיבי..

הסקירות של איציק ענייניות, ממצות ולא מעייפות! היכן תמצא בוחן בעל יכולת בדיקת רסיבר כזה או אחר, עם שני סט-אפים שונים- רמקולים לוויניים ורמקולים ריצפתיים? הדבר לא טרוויאלי בכלל!

ולגופו של עניין- שמעתי בתערוכה האחרונה באמסטרדם, שילוב של ארקם ו-KEF - נורא נהניתי בכל הקשור לדו ערוצי אך לא כך היה הדבר בכל הקשור לרב ערוצי. אני חושב שאני חובר לדיאגנוזה של איציק (אם כי ברור שאין מדובר באותם תנאים/זמנים וכו), המכשיר מדהים בכל הקשור לדו ערוצי אך הוא מיועד לרב ערוצי ולשם עיקר הצורך של רוכש פוטנציאלי...
לא רואה כל הגיון לקנות מכשיר ב-20,000 ש"ח ללא יכולת תמיכה ב-11 ערוצים, ללא יכולת תמיכה אינטרנטית, בלוטוס, וכו.

בחישוב קל, עדיף לקחת מכשיר קולנוע פרופר-7011/701 ודומיהם, להשאר עם 10,000 ש"ח בכיס (מצלצל נהדר בכיס:)) ובמידת הצורך- להוסיף אינטיגרטייד...

נערך לאחרונה ב:

Yasmart

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
המשך...

נערך לאחרונה ב:

Yasmart

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
איציק, תודה על הסקירה!!

נ.ב. אני חייב להצטרף לאיתי. גם לדעתי ההתייחסות ל Room correction לא מספקת.
RC טוב (כמו דיראק) מתקן פאזה ככה שהסיגנל מגיע בתיאום פאזה מכל הרמקולים. שזה קריטי ברב ערוצי.
וגם בסטריאו זה יכול להיות רלוונטי עקב החזרות מהקירות ו/או מיקומים שאינם סימטריים.

בנוסף ולא פחות חשוב, RC מתקן התאבכויות בונות.
בשילוב עם תיקון מקדים של התאבכויות הורסות, תיקון שנעשה על ידי טיפול אקוסטי, אני בטוח שאפשר להגיע לסאונד נפלא במערכות פשוטות באופן יחסי. (אכן, גם חשוב שממברנת הרמקולים תהיה כלואה בתיבה "מתה" ועוד שאר עשרות הפרמטרים שאנחנו מדברים עליהם כאן בפורום)

אם אנחנו מסכימים על חשיבות RC, אז בתחום המחיר השפוי יש הרבה המלצות על דיראק. ולכן אני וכנראה גם איתי, ציפינו להתמקדות (גם) באספקט הזה.

באשר לתיקון הפאזה, אין מדובר בפתרון ייחודי למערכת כיול זו- הדבר נמצא גם ברסיברים של פיוניר:
Full Band Phase Control
כך שהייתי מנמיך כותרות והילולות

סחבק

חבר משקיען
מעורבות
124
נקודות
43
באשר לתיקון הפאזה, אין מדובר בפתרון ייחודי למערכת כיול זו- הדבר נמצא גם ברסיברים של פיוניר:
Full Band Phase Control
כך שהייתי מנמיך כותרות והילולות
כן, רק שברחבי האינטרנט משבחים את דיראק, ולא את הRC של פיוניר.

סחבק

חבר משקיען
מעורבות
124
נקודות
43
יואל וyasmart, החשש היה שבמהלך המבחן לא מוצה הפוטנציאל במכשיר.
אבל הכל בסדר. אחרי הדיאלוג כאן אני קיבלתי תשובה לגבי רלוונטיות המכשיר. וזו היתה המטרה.
תודה לכולם!

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

סחבק

חבר משקיען
מעורבות
124
נקודות
43
שיטת העבודה של Dirac היא כן יחודית
https://www.dirac.com/live-home-professional-audio-info/
"IIR and FIR filters both have their pros and cons. At Dirac we use a proprietary filter structure that achieves maximum performance at much less processor usage than regular FIR filters. This filter structure also has great numerical properties, and thus doesn’t produce any digital noise."

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
ר

נערך לאחרונה ב:

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אתה לא יודע שגם ביפן נוסעים הפוך? :)

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
.

נערך לאחרונה ב:

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
DSC02367.JPG DSC02370.JPG DSC02380.JPGAVR-850

תמונות מצורפות

• DSC02367.JPG
    DSC02367.JPG
    KB 88.7 · צפיות: 25
  • DSC02370.JPG
    DSC02370.JPG
    KB 88.1 · צפיות: 25
  • DSC02380.JPG
    DSC02380.JPG
    KB 63.4 · צפיות: 25
נערך לאחרונה ב:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
מה עם להראות מדידות של החדר ואת התיקונים של Dirac ? ולדבר על התוכנה, השפעתה והפונקציונאליות שלה...
תמונות של הרסיבר יש גם בגוגל.

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
מה עם להראות מדידות של החדר ואת התיקונים של Dirac ? ולדבר על התוכנה, השפעתה והפונקציונאליות שלה...
תמונות של הרסיבר יש גם בגוגל.

איתי
אתה כל הזמן מדבר על התוכנה.
היכולת הבינונית של הרסיבר ברב ערוצי בסרטים
לא קשורה ל- RC שלו.
מכוון... שמבחינתך..מה שחשוב זה רק ה-RC. ואני חושב אחרת. זהו דיון עקר.

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
.

נערך לאחרונה ב:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
מעניין שכל הסקירות (המקצועיות) על ה 850 חשבו אחרת ממך...שבת שלום.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
https://www.avforums.com/review/arcam-avr850-7-channel-av-receiver-review.12448
award_highly_recommended.svg

איתי,
אבל בסקירה יש מקום לדעה אישית, לא?

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
עם דעת משתמש, אין בעיה ו-לגיטימי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור