למה הנושא הדיגיטאלי מוזנח האתר !

miki185

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
מה הקשר? אני אומר את זה מאז ומתמיד...
דעתי שייכת למעטי מעטים, ובטח שלא אשכנע פה אף אחד לחזור לדיסקים... זה מגוכח..
דווקא אתה הוא בעל ״האינטרס״ שהוא ההגנה על הבייבי שלך וכמובן האגו, מעבר לאינטרס שלך להתנגח בי לאחרונה, כנראה בהשראת חבר רחוק.
ואם תשים לב לסימנטיקה, ראה שכתבתי רק בקבצי 44.1, כי בקבצי היי רז אני חושב למחשב טוב יש יתרון.
זה רק עוד הוכחה קטנה לדברי...
ערן אולי אתה צודק , יש לי CDs 2 של naim רק הראש והספק שודרג ל 555 dr ומולו nds שמחובר לספק זהה נוסף ,כך שהיה אפשרות לשמוע גם אם האופציה של שני ספקים ,אז כך,העדפה לאחד ולהפתעתינו עדיאל ואנוכי מעדיפים את הקומפאקט ול nds יש יתרון של נוחיות ושמיעת דברים חדשים דרך הטידל ,כמובן שהכל מחובר בתוספת הכבלים החדשים .

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
מיכאל, דווקא ערן מאלה שאומרים מה דעתם לאו דווקא בהקשר מסחרי.
אני חושב שעדן אחד היבואנים היותר שפויים שיש (אפילו שהוא פריק).
בהקשר לנושא, אותי מעניין האם את כל הדיסקים שאני מנגן כדאי להשאיר על 44.1 או לבצע בדאק המרה ל-192.
מנסיוני עד היום הרזולוציה המקורית נשמעה טוב יותר ופחות מלאכותית.

NStudio-Hiend

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
הדעות שנות מאוד בפורום פה והשני לגבי דיגיטל .

באופן אישי אני מאוד מרוצה מהטרנספורט שלי ( מחשב ) , ויש כאלו בתערוכה של DTOWN לא האמינו שהמקור שלי הוא מחשב .

כמובן חייבים להשקיע במחשב כדי לקבל תוצאה טובה מאוד , ולא לקנות מארז ולחבר רכיבים וזהו , אלא מעבר לזה כדי לשפר אותו .

לדוגמא הטרנספורט שלי מורכב מ :

1 : מארז שקט .
2 : לוח אם , LOW TPD CPU .
3 : ראם מיוחד של PPA AUDIO - יש כאלו שאומרים שאין הבדל בין זכרונות , אבל יש .
4 : כרטיס יציאת יו אס בי של JCAT .
5 : SSD של PPA AUDIO שמשופרים עם גבישים TXCO או OXCO .
6 : גביש PPA OXCO ללוח אם .
7 : כבלי PPA AUDIO BLACK SATA CABLES .
8 : מתחת ללוח אם יש יריעה 3M 5100S , וגם על מודבקים חתיכות קטנות מאותו חומר על רכיבי הלוח אם .
9 : GIRON בולע EMF מDC ועד 1000HZ .
10 : ספק לניארי סופר שקט MOJO AUDIO עם שתי יציאות , אחת מחוברת ל mini-box m4-atx הכרטיס יותר שקט מהפיקו הקטן , יציאה שניה מחוברת לJCAT .
11: ספק לניארי סופר שקט בבניה עצמית מחובר לשני SSD .
12 : תוכנות WINDOW SERVER 2012 , AUDIOPHILE OPTIMIZER , FIDELIZER , JRIVER
13 : כבל יו אס בי TOTAL DAC , השוואתי עם כבלים בעלות של 1000$ .

לדעתי , ככל שהמחשב שקט יותר התוצאה טובה יותר , השקט נובע מאיכות הרכיבים בתוכו וקונפיגורציה נכונה .

השוואתי אותו עם EAR ACUTE3 , המחשב שלי יותר טוב .

מישל .

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני חושב להיכנס לנושא המחשב כמקור ובאמת מתלבט האם כדי לי להמיר את כל הדיסקים שלי למחשב או להוריד אותם מראש האיכות גבוהה או בכלל להמתין ל MQA

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
רק בשבוע שעבר עלתה סקירה על DAC..
http://www.dtown.co.il/articles/3818.html

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
אני חושב להיכנס לנושא המחשב כמקור ובאמת מתלבט האם כדי לי להמיר את כל הדיסקים שלי למחשב או להוריד אותם מראש האיכות גבוהה או בכלל להמתין ל MQA
כרמי אני כבר שנים באותו מקום, נע בין ניגון דיסקים לפיתוי לעיתים לנגן קבצים. נראה לי שבסוף הפיתרון האידיאלי הוא גם וגם.

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
לערן ומיכאל ,
לדעתי אני חושב שטרנספורט cd נשמע יותר חי וקסום, אם נקצר בתיאורים
Cd. פשוט נשמע יותר טוב מהסטרימר ומהמחשב , זוהי דעתי למרות שיש לי סטרימר.
אבל גם דעתי שהסטרימר איכותי נשמע טוב יותר ממחשב איכותי.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
כל יצרן אודיו של ממירים קודם כל מבסס את הפיתוח שלו היום על מחשב,
גם הממירים היום - לא של פעם - עובדים מצוין עם מחשב, יותר מזה זאת הסביבה הטבעית שלהם. ה-reference.

אתה כמובן מוזמן לקנות קופסה ממותגת אם זה אומר לך משהו,
לא כל אחד צריך לבנות לעצמו, אפשר לקנות. כמו שקונים כל דבר
ברור שישנה "מגמה" - ממה החברות, יבואנים ודילרים מתפרנסים? מבניה עצמית שלך? :)
אני יחדד :
לא סטרימר בסדר ! מחשב אודיו יעודי שנבנה כולו ע"י חברה שכוונת לאודיו בלבד . ההבדלים בינו לבין מחשב ביתי הם במימשק למוצרים האילו יש צג מובנה . הוא אמורים להיות בעלי אינטגרציה יותר גבוהה . רובם מבוססי לינוקס . בקיצור ישנם חברות שבונות מחשבים שמיועדים לאודיו בלבד . לא סטרימר ! לא סטרימר .

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
מחשב מבחינתי לא היה אף פעם פייט מול טרנספורט טוב כל עוד מדובר על קבצי 44.1,
השאלה היא האם על קבצים כאלו הסטרימרים האיכותיים עולים על טרנספורט משובח? שוני התנסת בהשוואה כזו?
אני כבר שמעתי לפחות ב2 הזדמנויות מחשב שנותן פייט לטרנספורטים סופניים .
אן פה עניין כמו באנלוג מול דיגיטאל ! 2 הפורמטים אמורים לקלף כמה שיותר טוב את המיידע ולהעביר אותו בדרך מיטבית .
והיום המחשב הבשיל לרמה כזו שהוא נותן פייט רציני מאוד ! מאוד,מאוד והולך ומשתפר

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
אני כבר שמעתי לפחות ב2 הזדמנויות מחשב שנותן פייט לטרנספורטים סופניים .
אן פה עניין כמו באנלוג מול דיגיטאל ! 2 הפורמטים אמורים לקלף כמה שיותר טוב את המיידע ולהעביר אותו בדרך מיטבית .
והיום המחשב הבשיל לרמה כזו שהוא נותן פייט רציני מאוד ! מאוד,מאוד והולך ומשתפר
השאלה היא ,נותן פייט למה...?
פייט לסידי טוב בגזרת הסאונד?אני מסופק.
פייט בגזרת הנוחות? אני כמעט מסכים כי אני לא מבין גדול בתיפעול תוכנות.אך אנשים נכבדים מאוד,(איתן jtr,שוני,איתן ביג,גאי....)זנחו המחשב עקב נפילות איומות בתוכנה ובסאונד.
אלדר לא יכול להגיב אבל בלי מיכאל הוא לא זז...אז אני כמעט מסכים.
ואם אני מבין נכון ממרים טובים עולים אלפי $ והחיבור למחשב עולה בכסף עקב כל מני סוגי וחברות כבלים למינהם.
ז"א היכן בדיוק הפייט?
(ראה ,לא הזכרתי אנאלוג כי לדעתי לא שייך לענין שהעלתה)זה מצד אחד.
חבר עם ממיר מאוד יקר (לא אומר שמו בגלל היבואן) היו אצלו חברה עם ממיר ב1/8 ממחירו.נעשתה השואה .החברה הודו שהיקר היה טוב יותר.אבל אם הסתייגות מאוד גדולה עקב ההבדל בסאונד לעומת המחיר.
זמינות המוזיקה וכל מה שקשור סבבה.
אבל איזה פייט בדיוק.האם שווה כל הריצה הזו לאדיופיל כמוני?לא למיכאל ,זו לא חוכמה.

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
שלמה מסקרן איזה דאק זה בשמינית מחיר?

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
חברים
לפני שנתיים בקרתי אצל חובב מוסיקה עם מחשב -מילה אחרונה בתחום
ומחובר לא פחות או יותר DAC DSC דיביסי שעולה כמה אלפי פאונדים
שמעתי עם המגבר אוזניות P-1U ואוזניות HD800 וכבל לאוזניות רק הוא במחיר 1500 דולר
והכל מחובר לדיבסי וללקסמן בXLR וכו וכו
שמעתי היטב את הסימפוניה מספר 2 של מאהלר עם קלמפרר משנת 1962 ברימסטר הכי גבוהה שרק ניתן
ישבתי ושמעתי שוב ושוב את אותם פרקים 2+3 .

חזרתי הביתה אותה הקלטה ולא רימסטר אלא הוצאה מ1987 EMI
עם קומפקט SONY CDP-337ESD כבל קורוס 2 אותו המגבר P-1U ואותן אוזניות שלי עם כבל סטוק
נשמע הרבה יותר חי ופתוח ועמוק והכל יותר טוב מהמחשב .

והלכתי
לעוד בחור שיש לו מערכת סופר הי אנד עם מחשב CD אוסטרי איון הכי טוב המשמש טDAC
לקחתי את הדיסק שלי מול המחשב הדיסק היה טוב מהמחשב

יתכן ודברים ישתנו כבר
לטעמי ולמה שאני בדקתי אצלי -

העלה לסטרימר קובץ WAV ושמיעה שלו בDAC טוב הכי קרוב לצליל CD

אבל הCD בנגן טוב נשמע טוב יותר לטעמי

אדר

אוהב את התחום
מעורבות
7
נקודות
18
הנסיון האישי שלי -

לפני 4 שנים נכנסתי לתחום. קניתי מחשב ייעודי ללא חלקים נעים (בכ-2000 ש"ח) וקניתי טרנפורט טוב (לא הטופ, נכון, אבל בהחלט מהטובים).
אחרי כמה שבועות, בדיקת תוכנות וטיפה קינפוגים - הגעתי למצב שאני לא מבחין בין המחשב לטרנספורט. הבחנתי בין תוכנות שונות, בין הטרנספורט למכשיר CD זול, אבל המחשב והטרנספורט נשמעו לי זהים על אותו DAC.
לאחר התלבטות מכרתי את הטרנספורט, ומאז התקדמתי והשתפרתי משמעותית עם המחשב שלב אחר שלב - חיבור ה-DAC בכניסת ה-USB (בלי ממיר בדרך), החלפת כבל USB, ספק לינארי למחשב. כל אחד מהשינויים הללו עשה מהפכה מבחינתי. שינוי משמעותי לטובה (לאוזניי!!).

לכן מבחינתי, במערכת שלי, לאוזניים שלי, המחשב לא רק יותר נוח, אלא גם נשמע משמעותית טוב יותר מטרנספורט טוב.
האם במערכת אחרת זה נשמר?
האם אין טרנספורט אחר טוב יותר לאוזניי?
האם מישהו אחר היה אומר אותו דבר אילו שמע יחד איתי?
אין לי מושג. מאד ייתכן שלא. אבל זה גם לא משנה מבחינתי. אני שמח בחלקי :).

אדר.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
שלמה מסקרן איזה דאק זה בשמינית מחיר?
מבטיח תשובה עד הערב...

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
שלמה
אלדר תמיד הולך על הקצה . רכיבים שאן לאף אחד הכי יקר ובשאיפה גם הכי טוב . מפרק מרכיב אן לו מנוחה בגלל זה הוא מיצר בעיות במחשב .
אני עם מחשב שקניתי ממישל וגם אני שחקתי איתו , הוספתי פיקו אודיופילי של HDPLEX ופעם אחת היתי צריך עזרת מומחה בגלל שהתקנתי תוכנה אודיופילית שמשנה כל מני פרמטרים שאן מהם דרך חזרה . אבל חוץ מזה יציב כמו סלע .
גם אצל אלדר הטרנספורט והמחשב שהם באותה רמה יש יתרונות וחסרונות קטנים מאוד לכאן או לכאן .
אצל גיא לנדאו המחשב נשמע יותר טוב מטרנספורט של ברמסטר אבל ממש בנקודות ויכול להיות שבקונפיגורציה שונה הטרנספורט היה נשמע קצת יותר טוב בזניחות . אממה המחשב של גיא עלה 7000 שח והטרנספורט מעל 30000 .
אן פה בכלל שאלה שמחשב יתעלה על הטרנספורט זה רק עניין של זמן שזה יהיה מוחלט .
כל יום יוצעים רכיבי מחשב אודיופילים שמקבלים ירידה לפרטים שאל באף טרנספורט .

ilaubel

אוהב את התחום
מעורבות
96
נקודות
28
אם כבר למה לא זה ?
GUSTARD DAC-X20U Super Ultimate HIFI DAC 2xES9018+XMOS USB 384KHZ DSD64/128

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
צחי נשומה...
אם מחשב כולל ממיר שעולה 7000 שח,עושה עבודה של ברומסטר ועוד טוב יותר.מי לעזזאל צריך EMM ?
למה גאי החליף ללין שעולה ....?
מה שאני אומר שדיגיטאל אולי מתחרה ונותן פייט לעצמו.כי כמו בסידי כך בדיגיטאל(כניראה) מחיר ברומסטר ואיכות ברומסטר שווה לאיכות ממיר של emm ושות'

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
אם כבר למה לא זה ?
GUSTARD DAC-X20U Super Ultimate HIFI DAC 2xES9018+XMOS USB 384KHZ DSD64/128
כי ההוא למעלה ,זה מה שהיה באותה השואה שכתבתי עליה.יותר מזה אין לי מושג.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
צחי נשומה...
אם מחשב כולל ממיר שעולה 7000 שח,עושה עבודה של ברומסטר ועוד טוב יותר.מי לעזזאל צריך EMM ?
למה גאי החליף ללין שעולה ....?
מה שאני אומר שדיגיטאל אולי מתחרה ונותן פייט לעצמו.כי כמו בסידי כך בדיגיטאל(כניראה) מחיר ברומסטר ואיכות ברומסטר שווה לאיכות ממיר של emm ושות'
גיא החליף ללין כמדובר בסוג של אודיו סטרימר ברמה גבוהה מאוד עם ממיר ומעגל אנלוגי ברמה גבוהה........
המחשב מחליף רק את הטרנספורט . בEMM יש טרנספורט ברמה גבוהה מאוד ! המקסימום שבמקסימום שניתן להוציא מהפורמט הזה אבל אן מה להאחז בקרנות המזבח בשבילו . מדובר בתכנולוגיה ישנה שהגיעה למיצוי מול משהוא חדש שעוד לא קרוב למיצוי . (זה לא דומה לויכוח אנלוג דיגיטאל ) אן ויכוח שלשלוף בייטים מדיסק מסתובב ולשלוף מציפ SSD יש יתרון מוחץ לSSD המיכשול היה הוינדוו והעובדה שרכיבי המחשב לא יועדו לאודיו ולצרכים המפונקים של אודיו HI END מבחינת חשמל ומבחינת העברת נתונים . היום כבר יש רכיבי מחשב שנבנו מראש לאודיו כמו פיקואים ספקי מתח כרטיסי USB ואפילו סופר קלוק וקונן SSD עם סופר קלוק פנימי .
כל הפלא הזה קרא בשלוש ארבע שנים האחרונות שהמחשב תפס תאוצה . עו 3-4 שנים מה יהיה ?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור