להתראות דיסק,שלום הארד-דיסק.ככה נוטשים דיסקים...

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
הויכוח כאן הוא בכלל לא מול פטיפון אלא מול נגן CD.
ולגבי ספרים, יש כבר קוראים אלקטרוניים E-READER או טאבלטים שמאיימים באופן דומה על הנייר המודפס.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
אני הזכרתי את הפטיפון משום שמיכאל הזכיר את הנושא.
התחרות היא לא מול הפטיפון אם כי מול המדיה הדיגיטלית. יכול להיות שבסופו של דבר יצליחו לעקוף את האיכויות של ה-cd. נכון להיום, אני לא ממש רואה את זה קורה. צריך לתת עוד קצת זמן ונראה מה יצא מזה.

אני רק מקווה שעד אז האמנים ישרדו.

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48
:מה??????????:
לגבי מחשב מול פטיפון אין לו סיכוי ולא בגלל שהוא יותר או פחות טוב. לפטיפון יש חותמת צליל מאוד שלו שלא ניתן לשחזר אותה דיגיטלית.

ממתי בדיוק המדיה הדיגיטלית משחזרת צליל של פטיפון??:מבולבל:

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
באולפן הקלטות מודרני המוזיקה מוקלטת ונערכת ומנוגנת ממחשב, ושומעים כמובן הרבה יותר טוב מ CD.
CD לא מייצג איכות אלא אמצעי, אריזה, לקובץ מוזיקה, וכמובן שיש לו
אפקטים נוספים כי הוא ארוז בקופסה, ואנשים אוהבים קופסאות,
כי אפשר לפתוח אותם, ולגלות חוברת, לשים על המדף, ואז נהיה אוסף, שזה עוד משהו שבני אדם אוהבים.
אין תחרות אמיתית בין קובץ על מחשב לקובץ על דיסק פלסטי, שניהם זה קובץ, כלומר מוזיקה דיגיטלית.
הבעיה שעל ה CD יש צניחה של איכות מרמת האולפן כי הוא תוכנן בשנות ה 70 והיום אפשר לשחרר לקהל מוזיקה עם איכות קצת יותר גבוהה, סטייל 24/96.
במעבר לבלוריי, במערכת של כ 15K התקשיתי לשמוע את ה DTS-HD שעל הבלורי.
במערכת יותר יקרה כבר שמעתי את ההבדל, אבל הוא לא הבדל שאנשים "נורמליים" מזהים, בטח לא הבדל כמו בין VHS ל DVD, או עכשיו DVD ל HD.
בקיצור, ה MP3 ניצח כרגע כי הוא נוח, קומפקטי, והוא הפך לסטנדרט אודיו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור