Joel, כתבת "בתור אובייקיביסט אני מאוד אוהבתי צליל של מספר מגברי מנורות."
אם יחליפו מנורות באותם מגברים האם תמשיך לאוהב אותם? אם יש לך אפשרות למדוד איזה מנורות אתה אוהב יותר או פחות? למה זה שונה עבור כבלים?
וידוי: שמעתי מעט מאוד (אחדים בודדים) מגברי מנורות. אני אפילו לא זוכר דגמים. בטח ובטח אין לי שום נסיון בהחלפת מנורות.
לכן, אני לא יודע מה התוצאה של החלפת מנורות, ואני לא מעוניין להתייחס לנושא.
לעומת זאת עם כבלים יש לי מעט נסיון. (אני לא ציני, אני באמת מתכוון למעט)
בכל נסיון שלי להחליף כבלים (ואני מודה, תמיד על מערכות שעולות פחות מ-15k) לא נתקלתי בשינויים מהותיים. היה (לעיתים) שינוי של גוון, אבל ההתנהגות הכללית הייתה זהה.
לומר שאני יכול להבדיל בין כבלים ע"י מבחן עיוור? לא.
האם מישהו אחר יכול?
בזה מתבטת האובייקטיביות (אובייקטיביסטיות לייתר דיוק) שלי, אם מישהו טוען שיש בידו הוכחה, המקובלת על העולם המדעי (לדוגמא מבחן עיוור) אני מוכן לקבל את דעתו.
ועדיין, גם אם יוכח מדעית שיש כבלים איכותיים יותר מאחרים, זה עדיין לא יאמר שאני מעדיף אותם מבחינת value-for-money למשל.
דעתי ה-"אובקטיביסטית" לא פוסלת את האהבה שלי למוזיקה, לציוד או לכל דבר אחר.
"אהבה" לא גורמת לי להעדיף כבל כזה או אחר, כאשר לדעתי הם שווים
אני בפרוש מעדיף (אוהב?) צליל מסויים במערכת, אין שום דבר "לא אובייקטיביסטי" בכך, האובייקטיביסם מתבטא בביקורת שלי על נקודות אפורות ללא הוכחה מסודרת, כדוגמת כבלים.
יש לא מעט נושאים אחרים בעייתיים פרט לכבלים, לדוגמא:
בהינתן DAC אחיד, האם יש הבדל בין טרנספוט אחד למשנהו?
האם יש הבדל בין פורמטים שונים של sound?
וכמו בכבלים, זה לא משנה מה דעתי בנושאים הללו, מה שמשנה זה שניתן לענות עליהם בצורה אוביקטיבית, ע"י מדידות מדוייקות וזה לא משנה אם מישהו "אוהב" את זה או לא.
שאלות לא אוביקטיביות יכולות להיות למשל:
האם המגבר הזה נשמע יותר טוב מהאחר?
האם הדיסק קפץ או שזו מוזיקה ממש גרוע?
וכו'
יואל.
נ"ב,
אולי (רק אולי) לא שמעתי כבלים איכותיים מספיק, על מערכות איכותיות מספיק?
לכן מה שאני יכול לומר בוודאות זה שבסדרי הגודל של המערכות שאני שמעתי, לא היו הבדלים ניכרים בין כבלים. אני לא פוסל את האפשרות שיש הבדלים, למרות שמטעמי הגיון זה נראה לי מאוד לא סביר.