כמה פעמים אפשר לטחון מה יותר טוב תקליט או דיגיטאלי?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
נסחפתם,
אפשר להוציא סאונד משובח מתקליט ״מעפן״!

זה הכל תלוי בציוד עצמו ולא בתקליט, למרות שמן הסתם להדפסה יש חלק ניכר ״בשקט״ עצמו, בגלל זה תקליטים מהדפסות יפניות (האלו עם האותיות היפניות על ה Cover) כל כך פופולרים בקרב האודיופילים.
נסחפת!

אם ההקלטה גרועה ו/או ההדפסה גרועה ו/או הוויניל גרועה ו/או התקליט עקום ו/או לא ממורכז ו/או שחוק ו/או נוגן עם מחט שחוקה או שבורה ו/או עם VTF ו/או anti-skating מוגזם, יהיה לך קשה להפיק ממנו צליל משובח, וניקוי לא עוזר. אפשר להקל על חלק מהבעיות: יש מכונות ליישור תקליטים, יש טבעות היקפיות, יש דברים שעוזרים בתקליטים לא ממורכזים, אבל הכרזה כללית כזו היא מוגזמת באופן פרוע!

והשקט הוא רק אספקט אחד באיכות הצליל. יש הדפסות שקטות שבהן המוזיקה עצמה מאבדת חלק מהנוכחות והחיים שלה, מה שקורה בחלק מההדפסות היפניות.

הדבר היחיד שמעצבן בVinyl זה שצריך לקום ולהחליף צד.
הרבה אנשים מתעצבנים מהרבה דברים בוויניל, כולל הרעשים, העיוותים, הקפיצות, ההיתקעויות, הצורך לנקות את התקליט ואת המחט, לכוונן את הציוד מדי פעם, אין גישה ישירה למה שלא בהתחלה, והנחתת המחט שלא במקום יכולה לפגום בתקליט, אין fast forward, אין repeat, אין skip, אין שלט, תקליטים שבירים יותר, רגישים לחום, וגם כבדים יותר, כך שדמי משלוח גבוהים יותר, וצריך לעסוק בהחזרות של תקליטים שלא דורגו נכון, צריך להחליף מחטים, וב-MC ראשים -- לא רק מעצבן אלא גם יקר, להחליף רצועות, אין חיווי איפה נמצאים בתקליט כידי לחזור לנקודה אם רוצים... בטח שכחתי עוד כמה דברים.

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
נסחפת!

אם ההקלטה גרועה ו/או ההדפסה גרועה ו/או הוויניל גרועה ו/או התקליט עקום ו/או לא ממורכז ו/או שחוק ו/או נוגן עם מחט שחוקה או שבורה ו/או עם VTF ו/או anti-skating מוגזם, יהיה לך קשה להפיק ממנו צליל משובח, וניקוי לא עוזר. אפשר להקל על חלק מהבעיות: יש מכונות ליישור תקליטים, יש טבעות היקפיות, יש דברים שעוזרים בתקליטים לא ממורכזים, אבל הכרזה כללית כזו היא מוגזמת באופן פרוע!

והשקט הוא רק אספקט אחד באיכות הצליל. יש הדפסות שקטות שבהן המוזיקה עצמה מאבדת חלק מהנוכחות והחיים שלה, מה שקורה בחלק מההדפסות היפניות.

הרבה אנשים מתעצבנים מהרבה דברים בוויניל, כולל הרעשים, העיוותים, הקפיצות, ההיתקעויות, הצורך לנקות את התקליט ואת המחט, לכוונן את הציוד מדי פעם, אין גישה ישירה למה שלא בהתחלה, והנחתת המחט שלא במקום יכולה לפגום בתקליט, אין fast forward, אין repeat, אין skip, אין שלט, תקליטים שבירים יותר, רגישים לחום, וגם כבדים יותר, כך שדמי משלוח גבוהים יותר, וצריך לעסוק בהחזרות של תקליטים שלא דורגו נכון, צריך להחליף מחטים, וב-MC ראשים -- לא רק מעצבן אלא גם יקר, להחליף רצועות, אין חיווי איפה נמצאים בתקליט כידי לחזור לנקודה אם רוצים... בטח שכחתי עוד כמה דברים.
שיילכו לטיפול לכל בעיה יש פתרון.

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
נסחפת!

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
נסחפת!

שיילכו לטיפול לכל בעיה יש פתרון

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
כן, אין בעיה: את זה שההקלטה גרועה פותרים ע"י הקלטה מחדש (אם המבצעים המקוריים כבר מתו, מעירים אותם לצורך זה ואחר כך מחזירים אותם), הדפסה גרועה פותרים ע"י הדפסה מחדש, ויניל גרוע ע"י שימוש בויניל משובח, ומירכוז מדויק יפתור את בעיית המירכוז, ולדאוג שהתקליט יגיע לבעליו ללא חשיפה לחום, מה שיעזור במניעת התעקמויות. זה שהתקליט חדש יעקוף את בעיית השחיקה והשימוש במחטים פגומות ב-VTF ו-AS לא מתאימים, בתקווה שהבעלים החדשים לא יחטאו בדברים האלה בעצמם.

את כל זה אפשר לעשות בקלות, אפילו בלי ללכת לטיפול!

נ.ב., אופס, שכחתי -- אם התקליט חדש זה לא להפיק צליל משובח מהתקליט ה"מעפן"...

שיילכו לטיפול לכל בעיה יש פתרון
עכשיו אתה נסחפת -- אותו פוסט שלך מופיע 3 פעמים רצופות (#42, #43, #44)

נערך לאחרונה ב:

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
כן, אין בעיה: את זה שההקלטה גרועה פותרים ע"י הקלטה מחדש (אם המבצעים המקוריים כבר מתו, מעירים אותם לצורך זה ואחר כך מחזירים אותם), הדפסה גרועה פותרים ע"י הדפסה מחדש, ויניל גרוע ע"י שימוש בויניל משובח, ומירכוז מדויק יפתור את בעיית המירכוז, ולדאוג שהתקליט יגיע לבעליו ללא חשיפה לחום, מה שיעזור במניעת התעקמויות. זה שהתקליט חדש יעקוף את בעיית השחיקה והשימוש במחטים פגומות ב-VTF ו-AS לא מתאימים, בתקווה שהבעלים החדשים לא יחטאו בדברים האלה בעצמם.

את כל זה אפשר לעשות בקלות, אפילו בלי ללכת לטיפול!

נ.ב., אופס, שכחתי -- אם התקליט חדש זה לא להפיק צליל משובח מהתקליט ה"מעפן"...

עכשיו אתה נסחפת -- אותו פוסט שלך מופיע 3 פעמים רצופות (#42, #43, #44)
התכוונתי לכתוב את תגובתי בהודעה שציינת שאנשים מאד מתעצבנים ולא רגועים כשהם שומעים את שלל הבעיות שהעלת.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
התכוונתי לכתוב את תגובתי בהודעה שציינת שאנשים מאד מתעצבנים ולא רגועים כשהם שומעים את שלל הבעיות שהעלת.
זה כבר יותר הגיוני, אבל לא נראה לי כייף להזדקק לטיפול כדי להיות מסוגל ליהנות מהתחביב שלך... וגם לא כל בעיה אפשר באמת לפתור בטיפול.

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
375
נקודות
83
נסחפת!

הגזמתה!
לא כל הזמן צריך להתעסק עם כיוונונים.
לקח לי שבוע עד שקיבלתי תוצאה מושלמת מה sme 3012r ומאז אני לא נוגע בה, אלה אם כן החליף ראש או headshell.

ושאר הדברים שציינתה זה פשוט קטנוניות בשביל להתנצח.

צדקתה בדבר אחד, התחביב הזה יקר.

אני רק אומר שלא חייב תקליט ברמה ״אודיופילית״ בשביל לקבל תוצאה איכותית.

צריך פטיפון, זרוע, ראש, כבל זרוע ופונו / sut טובים.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
זה אתה שהגזמת עם ההגזמות הפרועות שלך :)

לא כל הזמן צריך להתעסק עם כיוונונים.
לקח לי שבוע עד שקיבלתי תוצאה מושלמת מה sme 3012r ומאז אני לא נוגע בה, אלה אם כן החליף ראש או headshell.
מכל מה שכתבתי, לקחת רק את "לכוונן את הציוד מדי פעם", וגם נתת דוגמה שהייתה משגעת כל אדם שפוי: להתעסק שבוע שלם בלכוונון פריט אחד.

"להחליף ראש או headshell" אלה דוגמאות ל"מדי פעם". כדאי גם לבדוק אם המהירות לא משתנה טיפה עם הזמן, במיוחד כשמחליפים רצועה.

ושאר הדברים שציינתה זה פשוט קטנוניות בשביל להתנצח.
ברור שאתה מעדיף לנסח את זה כהתנצחות. מבחינתי זה לבסס את דברי, לא סתם להגיד ההיפך ממך כשאתה טועה/מגזים.

צדקתה בדבר אחד, התחביב הזה יקר.
צדקתי בכל מה שכתבתי, אבל יכולת להתייחס רק לשתי נקודות, וגם שם לא צדקת.

אני רק אומר שלא חייב תקליט ברמה ״אודיופילית״ בשביל לקבל תוצאה איכותית.

צריך פטיפון, זרוע, ראש, כבל זרוע ופונו / sut טובים.
לא, זה לא מה שאמרת ולא "רק". אמרת שלושה דברים פרועים, שהן טענות שונות מהותית מזה:
אפשר להוציא סאונד משובח מתקליט ״מעפן״! [ללא הסתייגות]
זה הכל תלוי בציוד עצמו ולא בתקליט
הדבר היחיד שמעצבן בVinyl זה שצריך לקום ולהחליף צד.
ועניתי לך בצורה מנומקת למה כל אחד מהם בנפרד הוא שטות מוגזמת.

אם היית "רק אומר" שאפילו מתקליט "מעפן" אפשר לפעמים לקבל תוצאה מפתיעה באיכותה, ושציוד טוב עוזר בזה, לא הייתי מגיב -- זה נכון.

ובוויניל יש הרבה דברים שמעצבנים הרבה אנשים.

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
375
נקודות
83
עזוב, אין לי את האנרגיה להתווכח איתך אם אתה מתחיל להיות nit-picky.

היי תראה מדברים אליך

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עזוב, אין לי את האנרגיה להתווכח איתך אם אתה מתחיל להיות nit-picky.

היי תראה מדברים אליך

ברור שאתה מעדיף לנסח את זה כאילו אין לך אנרגיה לומר את דבריך, אבל האמת המרה היא שאין לך שום דבר ענייני לומר, כי באמת הגזמת.

אולי גם אני הגזמתי בפירוט של התגובה שלי, אבל בן אדם רגיל היה או מתעלם מכל זה, או מודה שאכן הגזים קצת, ונגמר הסיפור, ובכל מקרה היה מדובר רק בדברים שהצדדים אמרו ובמידת דיוקם/הגזמתם.

אבל כתחליף לתגובה עניינית או העדר תגובה, אתה בוחר לעבור למתקפה אישית, על האופי שלי. זה כבר לא לעניין, שלא לומר פתטי. הגזמת בסדר גודל חדש :)

זה מראה עליך באופן אישי הרבה יותר מכל מה שקדם לזה.

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
375
נקודות
83
מכיוון שאין עוד משהו ענייני להוסיף.
מה שרשמתי זה כל מה שיש לי להגיד בנושא, את זה לפחות הבנתה וקיבלתה.

אם היית "רק אומר" שאפילו מתקליט "מעפן" אפשר לפעמים לקבל תוצאה מפתיעה באיכותה, ושציוד טוב עוזר בזה, לא הייתי מגיב -- זה נכון.

אבל אתה פדנט שאוהב להתנשאות ולעקוץ, אבל ברגע שעוקצים אותך אתה מתחיל להאשים ב״מתקפה אישית״.

כבר היינו בסרט הזה..

וזה דיי אירוני שאתה קורה לי עוד ״פתט״ .. ״זה מראה עליך באופן אישי הרבה יותר מכל מה שקדם לזה.״

על מה אתה פאקינג מדבר ..
רוצה התקפה אישית ??

אתה חתיכת הזוי, רוב הסיכויים שעל הספקטרום וכנראה סובל מ OCD.
עם אגו שברירי שמקבל סיפוק מהתנצחויות על זרים באינטרנט.
ערפד אנרגיה .. Real life Colin Robinson

בחייאת ...בבקשה .. בבקשה
תחליף את התמונת אוואטאר שלך בפורום לזה

Screenshot 2025-01-07 at 13.39.54.png

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור