כמה פעמים אפשר לטחון מה יותר טוב תקליט או דיגיטאלי?

ymym

אוהב את התחום
מעורבות
97
נקודות
28
הלוואי עליי. אצלי זה בדיוק ההיפך.
מענין ( לא ציני ) תוכל לפרט,
אני יודע איזה פטיפון יש לך - tw-acustic Raven 3
זוכר שנים רבות אחורה כשכתבת על קנייתו, היה חלום רטוב.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
716
נקודות
113
הבעיה עם דיסקים, בתור אחד שזה מקור ההאזנה המרכזי שלו, הבעיה המרכזית היא הטיפול בקומפקט/ טרנספורט... נדמה לי שיותר קל לטפל בפטפון בן 40 שנה מאשר בקומפקט/ טרנספורט בן 20... והיצע הטרנספורטים הטובים באמת הוא לא גדול.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,675
נקודות
113
עם איכות הסרברים וה-סטרימרים (ברמות הקצה), כיום, לא חושב שיש איזשהו מקום אפילו לדיון על נגני CD/פלסטיקים...

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
375
נקודות
83
עם איכות הסרברים וה-סטרימרים (ברמות הקצה), כיום, לא חושב שיש איזשהו מקום אפילו לדיון על נגני CD/פלסטיקים...
חבל שאתה מזלזל.

הם אומנם שונים בחוויה אבל יש משהו ב vinyl..

בוא תבוא תשמע :)

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,675
נקודות
113
חבל שאתה מזלזל.

הם אומנם שונים בחוויה אבל יש משהו ב vinyl..

בוא תבוא תשמע :)

לא דברתי על ווינל, אלא דיסקים (פלסטיקים בהקשר הזה).

לגבי וויניל זה בהחלט חוויה "מסוג אחר".

אפרופו מיקרו-סיקי היה לי בעברי mb14 (לפני 20 שנה בערך עם אוסף של מעל 200 תקליטים), ועברו עוד כמה...
פחות בשבילי.

לחלוטין לא מזלזל!!

לגבי הזמנתך, בטח, למה לא, בשמחה.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
716
נקודות
113
חלק מהכיף שלי בחיים זה להנות מהפזיזות של אחרים. לפעמים אני שמח שיש ביקורות "רעות" על מוצרים מסויימים כשאני יודע שאלו יהלומים. ואז ניתן לקטוף אותם במחיר מצחיק ביד 2. היינו הך לגבי "הפלסטיקים".... אגב, מתקיים לו היום שוק דיסקים מכירה וקנייה ער ומתעורר ולמרות שרוב העוסקים במלאכה אינם אודיופילים , אנחנו האודיופילים נהנים מכך.
אז רק לרקורד ( או לדיסק?) , ואין לי עניין להתווכח בנושא הזה כי הוא מקיף גם את תפיסת הסאונד האישית של כל אחד ובקלות יכול להיות מועתק לויכוח מנורות מול טרנזיסטורי, יש בהחלט מקום לאיכות שמציע הדיסק, ויש לא מעטים שמוצאים אותו השילוב הכי נכון בין צליל דיגיטלי 100% ואנלוגי 100%.
אז מי מבין הקוראים שלא מתחשק לו לעדכן גרסא ולהרגיש שהוא צריך להיות מוסמך טכנאות רשת, רנטגן ונאס"א - ופשוט מתחשק לו ללחוץ פליי ולהנות, אז כן כן, אתם לא לבד ואוזניכם אינן ערלות- אתם שומעים טוב מאודדדד!!

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
מה נשמע טוב יותר, ויניל או דיגיטל, זה לא משהו אבסולוטי, אלא פונקציה של הרבה גורמים, שהעיקרי והשולט ביניהם הוא הטעם האישי.

יש ויניליסטים ודיגיטליסטים אדוקים שלא משנה מה, תמיד גירסת הוויניל/הדיגיטל, בהתאמה, עדיפה עבורם, והנימוקים די עקביים: מבחינת הוויניליסטים, ויניל לכאורה חם יותר, יותר תחושת מציאות, יותר נפח ומימדיות, דינמי יותר, וכו', ודיגיטל יבש וסטרילי ומשעמם ולא נעים וכו'. מבחינת הדיגיטליסטים, ויניל מעוות, מרעיש, לא נעים, מנופח, וכו', ודיגיטל מדויק, שקט, דינמי יותר, וכו'.

אבל מבחינת הלא-אדוקים, יש מקום לשני הדברים, והעדיפות תלייה בדברים כמו:
  1. עדיין הטעם האישי מעל הכל

2. אמונות כלשהן לגבי מה עדיף: באודיו, מה שמאמינים בו זה לרוב מה ששומעים

3. איכות ה-mastering/remastering האנלוגי/דיגיטלי

4. איכות ההעברה למדיה: איכות הדפסת התקליט ואיכות הוויניל, ובדיגיטל, איכות ה-downsampling (אם יש כזה), שימוש ב-noise-shaping, והטבעת הדיסק (שאינה רלוונטית בקבצים).

5. איכות הציוד האנלוגי (ראש, זרוע, פטיפון, פונו-סטייג') והדיגיטלי (נגן דיסקים, ו/או טרנספורט ו/או DAC נפרדים), כולל ההתאמה החשמלית של כ"א מהם לשלב הבא והאינטרקונקטים בין הרכיבים.

6. כיוונון ותחזוקת הציוד: מחט ורצועה לא שחוקים מדי, הכל מכוונן נכון (VTF, VTA, azimuth, anti-skating, speed, EQ, loading, gain, וכו'), בנגן דיסקים הלייזר תקין (בקובץ דיגיטלי אין מקביל לזה), ואולי בחירת פילטרים.

7. רמת הניקיון והמטען הסטטי של התקליט (דיסק צריך להיות נקי במידה סבירה)

8. המצב הפיזי של המדיה: עד כמה התקליט שחוק, נוגן קודם במחטים שחוקות/שבורות ו/או ב-VTF ו/או ב-antiskating מוגזמים, וכו', בדיסקים שריטות, התחמצנות הציפוי, לכלוך/כתם שלא יורד, וכו'. בקבצים אין מקבילה לזה, למעט אולי בעיות ב-HDD/SDD.

9. ויש כאלה שאהבת/שנאת כל ההתעסקות מסביב לתקליטים משפיעה על ההתייחסות שלהם לצליל עצמו.

אני לא אדוק לשום כיוון, ומבחינתי יש הרבה נהדרים והרבה איומים מכל סוג. מה שחשוב, יש הקלטות שמשמיעת התקליטים אי אפשר לדמיין עד כמה הדיגיטל נשמע טוב יותר (מה שקורה בהרבה מקרים שבהם יש גרסה רב-ערוצית שהמערכת תומכת בה), וכאלה שמשמעת הדיגיטל אי אפשר לדמיין עד כמה התקליט נשמע טוב יותר.

אז זה שמישהו מעדיף X לאין שיעור על פני Y בכמה מקרים נתונים, זה לא אומר ש-X עקרונית טוב יותר, אלא רק שמדובר באחד ממצבי הקיצון ו/או באחד מאדוקי/מעדיפי X. לא נראה לי ביג דיל לכאן או לכאן.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
לא לכולם יש, או שהם מתכוונים לקנות, סרברים ו/או סטרימרים, ברמות הקצה או בכלל, ויש כנראה הרבה יותר אנשים שעבורם יש מקום לדון בפלסטיקים לפחות מאחת הסיבות הבאות:
  1. יש להם אוספים משמעותיים של פלסטיקים למיניהם

2. לטעמם/ניסיונם, דיסקים, אפילו CD, נשמעים להם טוב יות מקבצים/סטרימינג בהיי-רז, לפחות ברמה שהם יכולים להרשות לעצמם, ואולי גם ברמות הקצה

3. רוב הסטרימינג והקבצים לא כוללים multichannel (זה רלוונטי למעטים יחסית)

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,675
נקודות
113
לא לכולם יש, או שהם מתכוונים לקנות, סרברים ו/או סטרימרים, ברמות הקצה או בכלל, ויש כנראה הרבה יותר אנשים שעבורם יש מקום לדון בפלסטיקים לפחות מאחת הסיבות הבאות:
  1. יש להם אוספים משמעותיים של פלסטיקים למיניהם

2. לטעמם/ניסיונם, דיסקים, אפילו CD, נשמעים להם טוב יות מקבצים/סטרימינג בהיי-רז, לפחות ברמה שהם יכולים להרשות לעצמם, ואולי גם ברמות הקצה

3. רוב הסטרימינג והקבצים לא כוללים multichannel (זה רלוונטי למעטים יחסית)

1. היה לי אוסף של מעל 700 דיסקים/פלסטיקים שמכרתי/נתתי במתנה.
2. ה"אולי" מאוד חמקמק.
3. מולטי צ'אנל לא רלוונטי לחובבי הסטריאו (דו ערוצי). יודע שאתה אוהב זאת, אך אתה במיעוט.

לפחות מבחינתי, אין מקום לדיון.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
1. היה לי אוסף של מעל 700 דיסקים/פלסטיקים שמכרתי/נתתי במתנה.
מקווה שקיבלת מחירים טובים מאלה שכן מעוניינים עדיין בדיסקים :)

2. ה"אולי" מאוד חמקמק.
לא "מתחמק" משום דבר, אלא בחירת מילים לא אופטימלית, אך נפוצה, לומר שלא כל אלה שהשוו בין דיסקים לסטרימינג/קבצים השוו לרמת קצה. גם "אולי" אין להם נגני דיסקים ברמת קצה. כנראה שרק המיעוט יכולים להרשות לעצמם רמת קצה באודיו, ולכן היא נקראת כך.

3. מולטי צ'אנל לא רלוונטי לחובבי הסטריאו (דו ערוצי). יודע שאתה אוהב זאת, אך אתה במיעוט.
מה לא היה ברור ב"זה רלוונטי למעטים יחסית", שהיה צורך להדגיש את זה :)

והכוונה לרב-ערוצי להאזנה למוזיקה באיכות גבוהה, לא לקולנוע ביתי. זה לא בהכרח נחות יחסית לסטריאו, אלא באספקטים מסויימים "אולי" עדיף. הרבה מהחברים אפילו לא התנסו בזה, אבל יש להם דיעות מוצקות בעניין.

לפחות מבחינתי, אין מקום לדיון.
דיון, לפחות בפורום, מערב יותר מאחד, וגם אם הדיון הזה לחלוטין לא רלוונטי/מעניין מבחינתך, לומר "אין מקום לדיון" זו בחירת מילים שמשמעותה עבור האחרים היא שאין מקום גם לכך שאחרים ידונו בזה, ולכן הגבתי, כי, מהסיבות האמורות, בהחלט יכול להיות עניין לאחרים לדון בזה. אם היית רק אומר שהדיון לא מעניין *עבורך*, לא הייתי מגיב בכלל.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,675
נקודות
113
הכוונה שאין מבחינתי דיון
היא יותר "סימבולי" כתפיסת עמדה נוקבת בעניין הרלוונטי, ברור שאפשר לדבר, הכל פתוח :)

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מענין ( לא ציני ) תוכל לפרט,
אני יודע איזה פטיפון יש לך - tw-acustic Raven 3
זוכר שנים רבות אחורה כשכתבת על קנייתו, היה חלום רטוב.
כפרה על הזכרון.
כשאני נופל על תקליט טוב, זאת חוויה נהדרת. אבל עד ש... ועד שהמוסיקה באה טוב באותו רגע, ועד שהוא נקי כמו שצריך, ועד ש ועד ש.... כבר עדיף לשים משהו ב- ROON ולסגור את העניין. זאת פשוט חוויה מטרחנת מדי, שברוב המקרים לא שווה את ההתעסקות. אצלי יחס התקליטים הגרועים לטובים הוא בערך 20%-80%, אז רק מ- 20% אני יכול באמת להנות. אם אני רוצה לשנות את היחס הזה, אני צריך להשקיע עשרות אלפי שקלים במדיה. וואלה, לא בא לי.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
לא יודע. הניסיון שלי שונה, אמנם עם מערכת זולה משלך, אבל אם סטרימר בלבד (ללא דאק) ב- $9000 זה לא מספיק כדי להתחרות בדיסקים, (וגם אז, מדובר על טרנספורט דיסקים בסיסי, לא חללית) אז זה אומר דרשני.
הבעיה היא לא בחומרה, לדעתי. היא במדיה ובתשתית הרשת/חשמל.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,123
נקודות
113
כפרה על הזכרון.
כשאני נופל על תקליט טוב, זאת חוויה נהדרת. אבל עד ש... ועד שהמוסיקה באה טוב באותו רגע, ועד שהוא נקי כמו שצריך, ועד ש ועד ש.... כבר עדיף לשים משהו ב- ROON ולסגור את העניין. זאת פשוט חוויה מטרחנת מדי, שברוב המקרים לא שווה את ההתעסקות. אצלי יחס התקליטים הגרועים לטובים הוא בערך 20%-80%, אז רק מ- 20% אני יכול באמת להנות. אם אני רוצה לשנות את היחס הזה, אני צריך להשקיע עשרות אלפי שקלים במדיה. וואלה, לא בא לי.

שאלה לי אליך, מתן: האם אתה משתמש במכונה לניקוי תקליטים, ואם כן – באיזו?

רוב אוסף התקליטים שלי, שמונה כ-650 אלבומים, מורכב בעיקר מהדפסות איכותיות (כ-90%), בעוד שהיתר הם כאלה שרכשתי פשוט כי רציתי אותם בכל זאת. חוויית ההאזנה אצלי לרוב מרגישה "חיה" יותר עם תקליטים – אלא אם מדובר באיזושהי תקלה בייצור (שגם זה קורה).

בדרך כלל, זה מרגיש כמו "פתיחת מבערים" לעומת דיגיטל – בין אם מדובר בהזרמה, בקבצים או ב-CD. ועדיין, תמיד יש את הדילמה בין נוחות לאיכות. אצלי, לפחות בימי שבת, האיכות כמעט תמיד מנצחת.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,675
נקודות
113
לסיכום אך שאני רואה זאת:
יש מקום לשני הפורמטים, זה ברור (לפחות מבחינתי),
אני באופן אישי (כמו רבים) מעדיף להשקיע בפורמט שבחרתי (משלל סיבות) ואיתו להגיע לקצה (עד כמה שמתאפשר גם משלל סיבות).

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,260
נקודות
113
כפרה על הזכרון.
בול!!! פשוט!!!
אז אצלי זה roon ודיסקים וההנאה מיידית.
המערכת עובדת עבורי ולא אני עבורה.
שמעתי תוצאות מפילות בוויניל, אבל ראבק כמה עבודה וטרחנות... אייפפפפ.
הדיגיטל קצה היום כבר נותן בראש יופי!!

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
375
נקודות
83
נסחפתם,
אפשר להוציא סאונד משובח מתקליט ״מעפן״!

זה הכל תלוי בציוד עצמו ולא בתקליט, למרות שמן הסתם להדפסה יש חלק ניכר ״בשקט״ עצמו, בגלל זה תקליטים מהדפסות יפניות (האלו עם האותיות היפניות על ה Cover) כל כך פופולרים בקרב האודיופילים.

יש לי כמה מאות תקליטים ואף אחד מהם הוא לא תקליט ״אודיופילי״,
חלקם מוצלחים (גם כאלו שמוצאים בארגז מתחת למדף ב 20-30 שקל ) וחלקם פחות.

אני כבר שבועיים עובר על כולם.

אין לי מכונת ניקוי (אני צריך להביא אחת), הפיצפוצים והרעש מהשריטות לא כזה נורא, לפחות אצלי.

הרבה זמן חשבתי ש Metallica - S&M זו הדפסה גרוע עד ששמעתי את האלבום במיקרו.

הדבר היחיד שמעצבן בVinyl זה שצריך לקום ולהחליף צד.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,123
נקודות
113
אין לי מכונת ניקוי (אני צריך להביא אחת), הפיצפוצים והרעש מהשריטות לא כזה נורא, לפחות אצלי.
אחרי שתרכוש מכונה טובה, לא תבין איך לא עשית זאת קודם. ווניל ושקט הם לא מילים גסות.
אצלי, השקט בניגון ווניל ברוב המקרים מגיע קרוב מאוד לרמה של השקט בדיגיטל (אלה אם יש דפקט בתקליט).
הדבר היחיד שמעצבן בVinyl זה שצריך לקום ולהחליף צד.
אכן כך, לכן משתדל להימנע מרכישה של תקליטי 45.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור