החלוקה לטכנוקראטים ולאודיופילים אינה נכונה - על אף שדגלתי בה פעם - מפני שיש טכנוקראטים שהם גם אודיופילים.הגישה השונה נובעת מפרופילים שונים כאשר כל פרופיל תופס את העולם ברמות הבחנה שונות. מי שלא שומע הבדלים בין מגברים שונים אינו סובל מבעיית שמיעה אלא מפרופיל שלא מאפשר לו לשמוע. סביר להניח שאם ניקח אודיופיל ואחד שלא מבחין בהבדלים ונעמיד אותם מול נוף מסויים, נקבל מכל אחד מהם תאור שונה כאשר האחד למשל יתאר את הנוף בקווים כלליים והאחר בקווים מפורטים. ישנם ארבעה פרופילים שונים.אחרי יום עבודה ארוך, קראתי את העמודים שנכתבו היום באותו שרשור, ושוב תמהתי על חלק מהתגובות ועל האמוציות שלדעתי פשוט חסרות הסבר רציונלי. ברשותכם, העתקתי לכאן את מה שכתבתי עכשיו בפורום HOMETHETER, זה ההסבר ההגיוני היחיד שיש לי למה שכותבים של TSILVER, DIGISUN וכ"ו
הרושם שלי הוא שיש כאן שני "מחנות" עם איפיון מאוד ברור:
1. "מחנה" האודיופילים, שהנכללים בו מאופיינים ב:
בעליהן של מערכות מושקעות עם פריטים יקרים יחסית ואיזוטריים יחסית (משמעות המילה יחסית - יחסית למעמד הכלכלי הממוצע של אנשים בגילם, כלומר מערכת שקנייתה אילצה העברת משאבים מנושאים אחרים - מהתקציב לרכב, או חופשות או משהוא אחר).
השקעת זמן בביקור אצל "אודיופילים" אחרים למטרה של השוואת מוצרים זה לזה,
השקעת זמן בשמיעת מערכות מושקעות אחרות הכוללות מוצרים יקרים יחסית - אצל "אודיופילים" אחרים, בתערוכות, חנויות וכ"ו.
גישה האומרת שצריך לשמוע ולהשוות מוצרים כדי להעריך את איכותם.
2. מחנה "הטכנוקראטים - אנטי אודיופילים" שהנכללים בו מאופינים ב:
בעליהן של מערכות המורכבות מחלקים בעלי שווי נמוך מאוד, ולדעת ה"אודיופילים" - מערכות גרועות למדי.
חוסר עניין מוחלט בשמיעת מוצרים הנחשבים אצל אנשי המקצוע בעולם ובארץ לאיכותיים, או השוואתם זה לזה.
גישה האומרת שאין סיבה לשמוע מוצר מסוים או טכנולוגיה מסוימת, ואפשר לשפוט אותה מההיבט הטכני.
החלוקה הזו ברורה מאוד בין המגיבים בשרשור זה.
והמסקנה האישית שלי מניתוח חלוקה כזה הוא פשוט: יש אנשים שלא מתעניינים באיכות צליל, אולי בשל חוסר יכולת כלכלית או מסיבה אחרת,. אבל הם מתוסכלים, ולכן מתעקשים לכתוב בפורומים של "אודיופילים" כדי לנסות להוכיח לאותם "אודיופילים" שהם לא מבינים כלום וסתם מבזבזים את זמנם וכספם.
מסכים עם כל מילה .............נמר,
מכבד אותך ומעריך אותך אבל לא מסכים עם חלק נכבד ממה שכתבת.
להשקפתי, אין בעיה שיש אתר אחד שפונה למיינסטרים ומוכוון לק"ב כאשר יש שני אתרים נוספים שמתמחים בדו ערוצי.
לא מתייחס בכלל למאמר שנכתב שם משום שלהשקפתי הוא מיועד לקהל יעד אחר לגמרי.
להבנתי, האתר הזה והייפימיוזיק מוכוונים לקהל יעד אחר, קהל שיצא לו לנסות ולהתנסות ולהבין שבתחום הזה אין תשובה אחת שמתאימה לכל השאלות ובוודאי שלא לכל דבר יש או בכלל נדרשת הוכחה...
אין לי ספק שאנשים שירצו להתנסות ללא סטיגמות או מקובעות, ימצאו בשלב כזה או אחר את דרכם לפורום הזה ו/או להייפימיוזיק ויחשפו לדברים אחרים ששם הם בבחינת מוקצה מחמת מיאוס ואז יעשו את הבחירה שלהם. אני יכול לומר שזה מה שקרה לי (ולחני אשתי האהובה...).
חוץ מזה, לא האתר הזה ולא הייפי מתמחים בתחום של הק"ב. אם תראה את השאלות שיש שם בתחום, אז נדמה לי שחוץ מאורי ואולי עוד אחד או שניים, אין בשאלות האלה עניין לרוב הציבור פה. מספיק לראות את מספר השרשורים ומספר המשתתפים ברב ערוצי.
לסיכום,
אפשר להירגע לגמרי.
נכתבו ונכתבים שם דברים שמיועדים לקהל יעד אחר שנקודת המוצא שלו שונה או שמחפש דברים אחרים.
אני נכנס לכל האתרים ולוקח מכל אתר את מה שמתאים לי.
אני לא רואה צורך בחינוך או ביציאה למלחמת חורמה בכל מה שנוגד את דעתי (ויש שם הרבה, תאמין לי...).
אני פשוט משתף מחוויותי ומניסיוני הרלוונטי לשואל. אני לא מנסה לשכנע או להוכיח...
מי שירצה, שיבדוק בעצמו ויחליט אם מתאים לו או לא ומי שלא רוצה להתנסות כי חסרה לו הוכחה - שיבושם לו...
ארז
[FONT=&]לפותח השירשור[/FONT] Kyroz [FONT=&]הנכבד.זה שאתה לא מסכים עם דעה/כתבה של מישהו מסוים מאתר מתחרה,לא אומרת שאתה גם חייב להשמיץ.ציינת בהשמצות שלך את פורום הוינטאג',שדווקא בו,אנחנו,"אספני הגרוטאות" ניסינו לעזור לך עם בעייה [/FONT]"[FONT=&]וינטאג'ית" שהייתה לך,ואף החמיאו(כולל אני) לך בזמנו על הרכישה הזאת לפני [/FONT]"[FONT=&]שהסתבכת" איתה,מסיבותיך.כשמסתתרים מאחורי מקלדת,קל מאוד לרדת על אחרים בלי להכיר אותם בחיים האמיתיים.זה שמנהלי האתר הזה מסוכסכים עם הנהלת [/FONT]
HT [FONT=&]זאת לא בעיה שלך ולא בעיה שלי,אז לא צריך להשמיץ אנשים רק בגלל שהם כותבים בפורום של אתר מתחרה,והוא אולי[/FONT]
[FONT=&]הפורום היחיד (הוינטאג') בארץ שיש בו אווירה שקטה ונעימה ומפרגנת בלי השמצות,קללות,ירידות על מערכות סטריאו של אחרים רק בגלל שהן לא יקרות מספיק ובלי שאנשים משחקים אותה כאילו שאלוהי הסטריאו זורח להם מהת#ת.אנחנו שם לא כינינו אתכם כאן "הפורום של המפוצצים בכסף עם מגברים של נזירי מערות[/FONT]" [FONT=&]שרבים כל היום על חומרים של כבלים ופיוזים".בקשר לכתבה על המיתוסים ב[/FONT]HT,[FONT=&]גם לי יש השגות לגביה,ואני לא מסכים עם דברים שם ועם שאר סקירות האודיו המעטות שיש באתר (לצערי) אבל שוב,זאת לא בעיה שלי ואני רשום שם כי אני והרבה אחרים נהנים בפורום הספציפי שם שבו אנחנו "שורצים".ובלי קשר,למרות שהפעם לא כל כך מגיע לך,קבל מחמאה ממני על הרמקולים של פוקאל שיש לך,הייתי "מת[/FONT]" [FONT=&]שיהיו לי כאלה,יש לי את המדפיים מסידרת הכניסה[/FONT] CHORUS 806V,[FONT=&]ואני מאוד אוהב אותם,אבל אני מפנטז על רמקולים מהסידרה הגבוהה שלהם.וכן,ה[/FONT]CHORUS [FONT=&] מחוברים [/FONT]"[FONT=&]לגרוטאה" ונשמעים מדהים איתה[/FONT].
נמר,
מכבד אותך ומעריך אותך אבל לא מסכים עם חלק נכבד ממה שכתבת.
להשקפתי, אין בעיה שיש אתר אחד שפונה למיינסטרים ומוכוון לק"ב כאשר יש שני אתרים נוספים שמתמחים בדו ערוצי.
לא מתייחס בכלל למאמר שנכתב שם משום שלהשקפתי הוא מיועד לקהל יעד אחר לגמרי.
להבנתי, האתר הזה והייפימיוזיק מוכוונים לקהל יעד אחר, קהל שיצא לו לנסות ולהתנסות ולהבין שבתחום הזה אין תשובה אחת שמתאימה לכל השאלות ובוודאי שלא לכל דבר יש או בכלל נדרשת הוכחה...
אין לי ספק שאנשים שירצו להתנסות ללא סטיגמות או מקובעות, ימצאו בשלב כזה או אחר את דרכם לפורום הזה ו/או להייפימיוזיק ויחשפו לדברים אחרים ששם הם בבחינת מוקצה מחמת מיאוס ואז יעשו את הבחירה שלהם. אני יכול לומר שזה מה שקרה לי (ולחני אשתי האהובה...).
חוץ מזה, לא האתר הזה ולא הייפי מתמחים בתחום של הק"ב. אם תראה את השאלות שיש שם בתחום, אז נדמה לי שחוץ מאורי ואולי עוד אחד או שניים, אין בשאלות האלה עניין לרוב הציבור פה. מספיק לראות את מספר השרשורים ומספר המשתתפים ברב ערוצי.
לסיכום,
אפשר להירגע לגמרי.
נכתבו ונכתבים שם דברים שמיועדים לקהל יעד אחר שנקודת המוצא שלו שונה או שמחפש דברים אחרים.
אני נכנס לכל האתרים ולוקח מכל אתר את מה שמתאים לי.
אני לא רואה צורך בחינוך או ביציאה למלחמת חורמה בכל מה שנוגד את דעתי (ויש שם הרבה, תאמין לי...).
אני פשוט משתף מחוויותי ומניסיוני הרלוונטי לשואל. אני לא מנסה לשכנע או להוכיח...
מי שירצה, שיבדוק בעצמו ויחליט אם מתאים לו או לא ומי שלא רוצה להתנסות כי חסרה לו הוכחה - שיבושם לו...
ארז
מסכים עם כל מילה .............
חבל להיגרר לויכוח הטיפשי בשרשור האומלל ההוא, כל אחד יכול להסיק מסקנות לבד. לכל אתר יש ייחודיות וכולנו "גדלנו" באתר הכחול............. אסור לשכוח את זה. עדיין יש שם מספר תחומים ללא תחרות.
2. קנאה וצרות עיין במי שיכול להרשות לעצמו לקנות מכשירים מודרניים איכותיים ויקרים למדי.
יש מכשירי וינטג' שנותנים תוצאה טובה במחיר לא יקר. למשל מגברי הספק מנורתיים מסוימים כמו LEAK \ RADFORD או מגברי הספק טרנזיסטוריים מסויימים כמו QUAD \ MCKINTOSH.
הבעיה היא שבגלל ההילה שנתנו להם בכמה פורומים, המחיר שלפעמים מבקשים עליהם הפך מופרך. קווד שמכרתי לפני כשנתיים ב - 900 ש"ח פתאום מופיע בלוחות בכמעט כפליים, מגבר הספק של מקינטוש 2205 שמכרתי בפחות מ - 2000 ש"ח לפני 6-7 שנים מופיע פתאום במחיר יותר מכפול וכ"ו.
זו בפרוש דוגמא להשפעה הרעה של פורומי וינטאג' - בסכומים האלה, לדעתי, אפשר כבר לקנות מכשירים בני 10 שנים שישמעו הרבה יותר טוב. דוגמאות לא חסרות (אני בכוונה לא כותב חברות שיש או היה לי קשר איתן) - מגברים של REGA, ION, NYTECH, SUDGEN ועוד ועוד.
למגברי וינטאג' יש צליל שמאופיין בחמימות, גוון צליל עגול, אבל מאוד לא מפורט, רך ולא דינמי מספיק.
מי שאוהב את זה, ואין לו תקציב גבוה, שיבורך - זה כיוון נכון עבורו.
למי שיש תקציב לא גבוה אבל לא אוהב את הכיוון, יש מספיק מכשירים של רוטל ונאד ודומיהם.
למי שאוהב את הכוון ושיש לו תקציב קצת יותר גבוה, לא חסרים מכשירים מודרניים עם אותו גוון צליל אבל כאלה שמצליחים לתת תוספת פירוט, תוספת רזולוציה ותוספת "אמת" ללא פגיעה בגוון המיושן.
בקיצור, יש פתרונות לכל טעם ולכל תקציב, מכשירי וינטאג' הם אחד הפתרונות ומתאימים לקהל יעד מסוים.
ממה שנכתב לעיל ברור, לדעתי, שאני מכבד לחלוטין מי שפנה לכיוון הזה מסיבות של ערך לכסף וצליל עם גוון שמתאים לו. כמובן שיש גם כאלה שאוספים מכשירים מטעמי נוסטלגיה ו / או אסתטיקה, וגם זה נראה לי הגיוני ואפילו נחמד (אם יש מקום בבית ... ).
מה שאני לא אוהב בפורום הוינטאג' שהוזכר, הוא שחלק מחבריו כותב בצורה קיצונית ובלתי סבירה. את זה אני כותב זאת, מתוך ניסיון אישי, ניסיון לא מועט, עם מכשירים כאלה. לכתוב "מכשיר וינטאג' כמו הפיוניר XXX ( או המרנץ XXX או הקנווד XXX )נשמע יותר טוב ובנוי יותר טוב מכל מגבר מודרני שעולה אלפי דולרים רבים" הוא שטות מוחלטת שנובעת משילוב של 1. אי הכרה מוחלטת של מוצרים מודרניים איכותיים בשילוב עם 2. קנאה וצרות עיין במי שיכול להרשות לעצמו לקנות מכשירים מודרניים איכותיים ויקרים למדי.
בקיצור, לאהוב ולהנות מציוד וינטאג' זה אחלה. להפוך את זה לדת שניזונה מכל מיני יצרים לא רלוונטיים ומבורות, זה לא מכובד.
[FONT=&]לפותח השירשור[/FONT] Kyroz [FONT=&]הנכבד.זה שאתה לא מסכים עם דעה/כתבה של מישהו מסוים מאתר מתחרה,לא אומרת שאתה גם חייב להשמיץ.ציינת בהשמצות שלך את פורום הוינטאג',שדווקא בו,אנחנו,"אספני הגרוטאות" ניסינו לעזור לך עם בעייה [/FONT]"[FONT=&]וינטאג'ית" שהייתה לך,ואף החמיאו(כולל אני) לך בזמנו על הרכישה הזאת לפני [/FONT]"[FONT=&]שהסתבכת" איתה,מסיבותיך.כשמסתתרים מאחורי מקלדת,קל מאוד לרדת על אחרים בלי להכיר אותם בחיים האמיתיים.זה שמנהלי האתר הזה מסוכסכים עם הנהלת [/FONT]
HT [FONT=&]זאת לא בעיה שלך ולא בעיה שלי,אז לא צריך להשמיץ אנשים רק בגלל שהם כותבים בפורום של אתר מתחרה,והוא אולי[/FONT]
[FONT=&]הפורום היחיד (הוינטאג') בארץ שיש בו אווירה שקטה ונעימה ומפרגנת בלי השמצות,קללות,ירידות על מערכות סטריאו של אחרים רק בגלל שהן לא יקרות מספיק ובלי שאנשים משחקים אותה כאילו שאלוהי הסטריאו זורח להם מהת#ת.אנחנו שם לא כינינו אתכם כאן "הפורום של המפוצצים בכסף עם מגברים של נזירי מערות[/FONT]" [FONT=&]שרבים כל היום על חומרים של כבלים ופיוזים".בקשר לכתבה על המיתוסים ב[/FONT]HT,[FONT=&]גם לי יש השגות לגביה,ואני לא מסכים עם דברים שם ועם שאר סקירות האודיו המעטות שיש באתר (לצערי) אבל שוב,זאת לא בעיה שלי ואני רשום שם כי אני והרבה אחרים נהנים בפורום הספציפי שם שבו אנחנו "שורצים".ובלי קשר,למרות שהפעם לא כל כך מגיע לך,קבל מחמאה ממני על הרמקולים של פוקאל שיש לך,הייתי "מת[/FONT]" [FONT=&]שיהיו לי כאלה,יש לי את המדפיים מסידרת הכניסה[/FONT] CHORUS 806V,[FONT=&]ואני מאוד אוהב אותם,אבל אני מפנטז על רמקולים מהסידרה הגבוהה שלהם.וכן,ה[/FONT]CHORUS [FONT=&] מחוברים [/FONT]"[FONT=&]לגרוטאה" ונשמעים מדהים איתה[/FONT].
לאיל,אני מעריך את הדעה שלך (לטובה) בתור אחד שעוסק הרבה שנים בתחום וראה והאזין להרבה ציוד סטריאו בחייו,אבל-אתה צריך להבין,לא כל מי שבוחר במערכת וינטאג' עושה זאת מחיסרון כיס.ובנוסף-כמובן שאתה יודע הייטב שלא כל הציוד הקרוי "וינטאג'" מתאפיין בצליל לא מפורט,חם ועגול.יש וינטאג'ים שנשמעים בדיוק ועם אותו האופי של ציוד מודרני,רק צריך לדעת להכיר אותם.לראייה,בפורום עולמי וענק כמו אודיוקארמה יש אנשים שחובבים שסוחרים בציוד וינטאג',אנשים שלא חסר להם כסף,(ואגב,גם שם יש אודיופילים וטכנוקרטים והם אף פעם לא רבים כאן בפורומים הישראלים) והם בחור בדרך הציוד הישן כי זה מה שהם אוהבים וזה מה שהם מעדיפים.ויש שם אנשים הרבה יותר מבינים
בתחום הסטריאו המודרני ובעלי ניסיון מאשר פה בישראל,שפה,בגלל האינטרנט,כל אחד שיושב מאחורי מקלדת הופך את עצמו למומחה.