כלי נשיפה במוסיקה קלאסית

אודיו זיפ

עוסק בתחום
מעורבות
626
נקודות
113
מנדלסון

[video=youtube;HzWIp0Ea-rk]http://www.youtube.com/watch?v=HzWIp0Ea-rk[/video]

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
אני לא יודע למה אתה מתכוון ב"טרילוגייה", אבל קח בחשבון שכשאתה מרחיב את היריעה, אתה הולך יותר ויותר לשוליים, כך שאם למשל לא קנית את החבילה של Melos Ensemble שמכילה הרבה יצירות מופת ברמה הראשונה, יצא שתדלג עליהן, ותלך לשמוע דברים מרמה (מוסיקאלית) פחות גבוהה.

מה שאני אומר בעצם שייש יצירות יפות מאוד שכוללות כלי נשיפה, כמו למשל שמינייה ותשיעייה של לואיס שפור (Spohr), אבל נראה לי שעדיף להתחיל בשביעייה של בטהובן ובשמינייה של שוברט, למשל (שנמצאות בחבילה של מלוס) הרבה לפני שמגיעים לשפור.

לא שאין עוד דברים ברמה הראשונה, יש, ואפשר להרחיב גם לכיוונן, אבל בכל זאת, המלוס והג'ארדינו וקפה צימרמאן (אולי זו ה"טרילוגייה"?) מ-א-ו-ד מומלצים. המלוס זו חבילה של דיסקים ממש זולים, ואם יש לך ספקות בקשר לצימרמאן ו/או לג'ארדינו, קנה אחד מהם ותראה איך אתה מתרשם.

בברכה!
עמיר

תודה עמיר,
תודות להמלצותיך (המצויינות !!) רכשתי כאמור את כל הדיסקים שהמלצת. (כולל כמובן המלוס, הקפה והווילדי עם הגארדיינו) ואם יורשה לי להמליץ הלאה גם לאחרים...
כאמור, כעת אני "צמא" להמלצות נוספות. סומך ב- 100% לאור ההמלצות הקודמות.

תודה גם לזיו (זיפ)

מכל מלמדי החכמתי.

איתי

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אם יורשה לי, אז בקשר לקטעים הקונצרטיים, שזיפ ידינו הביא גירסה קאמרית שלהם, אני בכל זאת מעדיף את הגירסה התזמורית, לקלארינט, באסט-הורן (ממשפחת הקלארינט) ותזמורת. יש ביצוע נפלא עם קטעים וירטואוזיים של רוסיני לקלארינט.

לא מוסיקה "מעמיקה" במיוחד, אבל בטח כייפית. אני לאהוב דברים כאלה גם :)

עמיר

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
איזה שרשור נהדר!
אני מת על דיונים ששולחים אותי לחטט בדיסקיה :)

הנה מציאותי:

מוצרט:
על חמישיות הקלרניט אני מוסיף את החמישיה לקרן K 407, ואת החמישיה לאבוב K 370
יש לי ביצוע של אקדמיית סט מרטין בהפצה של phillips. המרה ל- CD לא נפלאה, אבל ביצוע מצויין.

יש לי הקלטה נוספת של החמישיה K581 שכוללת גם את שלישית kegelstatt (אין לי מושג איך מבטאים את זה) K498, בהוצאת Naive. הקלטה מדהימה!, אבל ביצוע טוב בלבד (קצת טכני לי).

עוד מוצרט ובטהובן -

חמישיות לפסנתר וכלי נשיפה עם אשכנזי של מוצרט K452 ובטהובן Op 16. שוב המרה לא נפלאה לדיסק (DECCA), אבל ביצוע טוב מאוד.

ובטהובן - מעבר לחמישיה שכבר הוזכרה, יש את שלישיית הקלרינט. יש לי דיסק של Hyperion עם ביצוע והקלטה משמחים מאוד.

ולסיכום שלי, הראשונה של מאהלר כוללת נוכחות מאוד מרכזית של כלי נשיפה. ובאמת קטונתי מלשפוט ביצועים שלה. אני אישית מחבב את הביצוע של אבדו הסימפונית שיקגו בהוצאת DG.

יש לי דיסק (עם העשירית) ותקליט (רק הראשונה) ונהנה משניהם.

(ורד)

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
483
נקודות
83
" 1. מעדיף שלא יהיו כלים עתיקים. "

אז אני מבין, כי צ'מבלו לא בא בחשבון.
: -)

Adiel

אוהב את התחום
מעורבות
52
נקודות
28
איתי, כל דבר עם רמפל :)
תנסה למצוא את הפרטיטה של באך לחליל סולו (BWV 1013) - עם רמפל כמובן.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
איתי, כל דבר עם רמפל :)
תנסה למצוא את הפרטיטה של באך לחליל סולו (BWV 1013) - עם רמפל כמובן.
פעם רמפל הייה "פירמה".

מאז, קמו עוד "חלילני על" לא פחות טובים, ביניהם כמובן James Galway (תלמיד של רמפל, שהייה גם חלילן ראשי בפילהארמונית של ברלין) ו-Emmanuel Pahud (שמשמש כחלילן ראשי בפילהארמונית של ברלין הרבה שנים אחרי שגולוויי עזב).

שלא להזכיר חלילני-תקופה,כמו (סתם שמות שעולים לראש):
  • Giovanni Antonini (מ-Il Giardino Armonico)
  • Wilbert Hazelzet מ-Musica Antiqua Köln
  • Janet See, שהיא ההמלצה שלי לסונאטות לחליל של באך -- חלק 1 (momox com) וחלק 2 (MovieMars-CDs).
    (לא לדאוג -- זה לא זול כמו שזה נראה -- המשלוח איזה $14.29 לכל דיסק... :()
שמצטיינים במוסיקת בארוק בכלל ובאך בפרט, בלי שייש להם להתבייש במשהו מול רמפל ודומיו, לא במוסיקאליות, לא בטכניקה ולא ביפי הצליל, ושייש להם הכשרה ויידע ספציפי לגבי מה שידוע/חושבים כיום לגבי צורת הנגינה של אז.

עמיר

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
הי, איתי!

שאלה -- למה בעצם לא כלי-תקופה?

גם אני לא אהבתי אותם בהתחלה, והיום, למעט פסנתר-תקופה, אני מעדיף אותם בהרבה על כלים "מודרניים" / "רגילים", כולל ביצירות מהתקופה הרומאנטית.

ההעדפה היא לא רק בצבע, שהוא יפה ומעניין יותר, לדעתי (אחרי שמתרגלים אליו), אלא גם ובעיקר בצורת/סגנון הנגינה, שבדרך כלל מהיר ודינאמי יותר, עם פחות שליטה של מיתרים בצליל תזמורתי, ויותר נוכחות לכלי הנשיפה מעץ וממתכת ולכלי ההקשה.

אז אפרופו, הנה עוד המלצה, הפעם לקונצ'רטו לקלארינט של מוצארט, שבעצם לא נכתב לקלארינט רגיל, אלא ב"באסט-קלארינט", פיתוח של אנטון שטאדלר, ידידו של מוצארט, שעבורו נכתב הקונצ'רטו.

לבאסט-קלארינט יש תוספת צלילים נמוכים יחסית לקלארינט רגיל, ומוצארט משתמש בהם.

אני ממליץ במיוחד על הביצוע של Michael Collins עם Mikhail Pletnev (אומרים את שמו Plet-ni-yov) (אפשר לקנות אותו ממש בזול אצל zoverstocks). כאן קולינס מנגן בבאסט קלארינט בצורה סופר-מוסיקאלית, ומקבל יופי של ליווי בכלים "רגילים". הדיסק הייה שווה אפילו מחיר מלא כבר רק בזכות הביצוע המופלא הזה למוצארט, אבל כאן אתה מקבל כבונוס עיבוד לקלארינט שעשה פלטניוב (המנצח) לקונצ'רטו לכינור של בטהובן -- בהנחה שאתה מעדיף קלארינט על כינור... :)

תיהנה!!
עמיר

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור