כלי נגינה אמיתיים לעומת מערכות סטריאו

סחבק

חבר משקיען
מעורבות
124
נקודות
43
הבנתי שעמיר עלול להופיע כאן שוב.. אז עליך להיזהר עם אמירות כאלו!!
למשנתו הצליל במערכת יותר טוב מאשר במציאות, ונראה אותך מתווכח איתו.
תלוי איפה המיקום שלך ומיקום הרמקולים ואקוסטיקת החדר וכמה "אודיושופ" עברה ההקלטה וכו'.
אין כמו הדבר האמיתי אבל בשביל זה צריך להיות איזה קיסר או הבן שלו. וגם שלנגנים יהיה מצב רוח ושהכלים יהיו מכוונים בטונים ובעוצמות ומכוונים בינם לבין עצמם ולך תביא אנרגיות של הופעה חיה לתוך סלון 5×5 ולך תחליף בלחיצת כפתור סט-אפ שלם של להקה א' בלהקה ב' ואחר כך בקונצרט וכו' וכו'.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
אין את זה בכל כלי מיתר?

נ.ב. חשבתי שהאיחזור מאתגר בגלל תיבת התהודה.

חוץ מתיבת תהודה של הרמקול,
גם החדר בו נמצא הרמקול הוא
תיבת תהודה כדי שפסנתר ישמע
יותר קרוב לפסנתר,החדר חייב
להיות בעל יחס מידות מתאים
לאקוסטיקה מעולה,
וזה נמדד בכמה זמן הצליל דועך,
בהיכל התרבות הוא 1.2 שניה
באולם פילרמונית בראשון הוא 2.2שניה
וזה האולם קונצרטים הטוב בארץ,
מעטים האנשים שיש להם חדר מתאים
והוא מתת שמיים.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
רק בחלום בלילה רמקול ישמע כמו כלי נגינה !!!
למה ? לא יודעה אבל נכון להיום לא מתקרב.
סתם תכנסו לחנות כלי נגינה ותנו מכת סנר או מצילה אחת גשו לפסנתר ותקישו על אחד מהקלידים הנמוכים בקיצור תהיו חצופים תסתובבו בחנות ותקשיבו לכל כלי בנפרד . צליל אחד לא תזמורת ואפילו לא שלישיה. צליל אחד ותמשיכו לחלום שזה יצה לכם מהרמקול

פשוט לא נכון ידידי היקר.
מערכת טובה (מאוד) תשחזר לך פסנתר אמיתי בקלות. גם כינורות וגם הרכב קאמרי. זה תלוי במימדים של החדר, היכולות של המערכת וכמובן, אין מה לעשות, זה תלוי בהקלטה.

לי יוצא לא מעט לשמוע הרכבי ג׳אז על חי. זה חלק מהעבודה שלי באחד מהאולמות שבהם מופיעים הרכבים מוסיקלים שונים. ברוב המוחלט של המקרים, מכיוון שהמקום קטן מאוד, הם אינם מבקשים להתחבר להגברה למעט הזמרת. אני יכול להגיד לך שבשבוע שעבר הופיע הרכב ג׳אז של סטודנטים מרימון. המפתח שלהם היה 2.5 מטר והם ניגנו כמה יצירות שאני מכיר היטב. נוציא את הביצוע מהמשוואה ונכנס לצליל. זה לא נשמע כמו המערכת שלי (חלל שונה, דינמיקת ניגון שונה), אבל באוברהול הבנתי שהמערכת שלי כיום, מצליחה לעשות הרבה מהמציאות הזו. מערכת טובה ומוקפדת יכולה בהחלט לתאר לך מציאות משכנעת כל כך שאפשר ממש להתבלבל.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
זה לא נשמע כמו המערכת שלי (חלל שונה, דינמיקת ניגון שונה), אבל באוברהול הבנתי שהמערכת שלי כיום, מצליחה לעשות הרבה מהמציאות הזו. מערכת טובה ומוקפדת יכולה בהחלט לתאר לך מציאות משכנעת כל כך שאפשר ממש להתבלבל.

הרבה מאד.. כן.
אך כנראה לא את הכל.

סחבק

חבר משקיען
מעורבות
124
נקודות
43
מערכת טובה יודעת לשחזר במדוייק (או לצבוע, לפי טעמו האישי של הלקוח) את מה שהגיע למיקרופון ו/או את מה שהעורך רצה לשנות.
זה המכניזם הפיזיקלי.
שימו לב: לשחזר נקודה במרחב אותה המקליט בחר לשים שם מיקרופון.
אין שום אפשרות לשחזר נקודות האזנה מרובות מבלי ששמת שם מיקרופונים.

ורמקול בכלל אינו מהווה תיבת תהודה. בתיבה מתה (וטובה לטעמי האישי) בתור דוגמא, זה בדיוק להיפך. מקסימום התיבה של הרמקול עושה עיוותים "חמים" או קרים".

אין מצב שמערכת תשחזר את אופן התפשטות הגלים בחדר ובכל נקודות ההאזנה פשוט משום שאופן הרעדת גלי הקול (במרחב) הוא שונה בין רמקול ולבין כלי נגינה.

לכן, ללא אלגוריתמיקה מתוחכמת, אין שום מצב שקיימת מערכת שיודעת להתאים את ההבדלים באקוסטיקת חלל ההקלטה אל אקוסטיקת חלל השיחזור, ובמקביל גם ליצור מקורות הרעדה זהים במרחב. מי שמתכחש לזה פשוט חי בסרט.

כל זה מלבד הסוויט ספוט שם ניתן לחולל נפלאות. כפי שהאודיופילים כאן יודעים יותר טוב ממני.

נערך לאחרונה ב:

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
נמר
המערכת שלך באמת עושה דברים בצורה מדהימה.
ויש כלים שנשמעים ממד קרוב אבל אני באבונותי היתי מחרטט על תופים המון בחיים לא שמעתי מערכת משחזרת מצילת קראש גדולה או סנר קרוב לדבר האמיתי.
וכמו שאמרו פה כך משרוקית ותשרוק ותמצא לי רמקול שישחזר.
לדעתי הצליל מסורס כבר במגע הראשוני של גל הקול עם המיקרופון.......
אבל כל מה שאני כותב זה עד שיגיע משהו וישמע אחרת.

GROOPER

אוהב את התחום
מעורבות
175
נקודות
43
רק בחלום בלילה רמקול ישמע כמו כלי נגינה !!!
למה ? לא יודעה אבל נכון להיום לא מתקרב.
סתם תכנסו לחנות כלי נגינה ותנו מכת סנר או מצילה אחת גשו לפסנתר ותקישו על אחד מהקלידים הנמוכים בקיצור תהיו חצופים תסתובבו בחנות ותקשיבו לכל כלי בנפרד . צליל אחד לא תזמורת ואפילו לא שלישיה. צליל אחד ותמשיכו לחלום שזה יצה לכם מהרמקול

אתה לטעמי צודק, אבל זה גם בגלל שאנו מערבים חושים אחרים
כמו הראיה החזותית ואת התמצאות במרחב
בסך כל החושים המשתתפים המוח מפענח מנתונים שונים ולנו נראה ונשמע שמדובר בחיה אחרת.
אם יכולנו לבודד נטו את השמיעה- יש מצב שהם יהיו קרובים הרבה יותר ממה שנדמה לנו.

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
נמר
המערכת שלך באמת עושה דברים בצורה מדהימה.
ויש כלים שנשמעים ממד קרוב אבל אני באבונותי היתי מחרטט על תופים המון בחיים לא שמעתי מערכת משחזרת מצילת קראש גדולה או סנר קרוב לדבר האמיתי.
וכמו שאמרו פה כך משרוקית ותשרוק ותמצא לי רמקול שישחזר.
לדעתי הצליל מסורס כבר במגע הראשוני של גל הקול עם המיקרופון.......
אבל כל מה שאני כותב זה עד שיגיע משהו וישמע אחרת.

גם אני לא שמעתי מערכת שמנגנת מצילות בלבד דומה למציאות, אך גם לא שמעתי הקלטות תופים ללא קומפרסיה...

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אתה לטעמי צודק, אבל זה גם בגלל שאנו מערבים חושים אחרים
כמו הראיה החזותית ואת התמצאות במרחב
בסך כל החושים המשתתפים המוח מפענח מנתונים שונים ולנו נראה ונשמע שמדובר בחיה אחרת.
אם יכולנו לבודד נטו את השמיעה- יש מצב שהם יהיו קרובים הרבה יותר ממה שנדמה לנו.
אני לא מדבר על פיענוח המוח אני מדבר על מציאות פשוטה.
כנס לכלי זמר ותן הקשה על מצילה . יעופו לך הגבות ויסדקו לך השיניים. כמות הצליל העושר והדינאמיות לא דומים לשום דבר שאתה מכיר

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
הבנתי שעמיר עלול להופיע כאן שוב.. אז עליך להיזהר עם אמירות כאלו!!
למשנתו הצליל במערכת יותר טוב מאשר במציאות, ונראה אותך מתווכח איתו.

ששש, אל תעיר אותו.....

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור