בפעמים קודמות היו סיפורים על עוגות גבינה משובחות, ובמקרה שלי רק עוגיות גרנולה
לא שזה משנה -- אני לא אוכל לא מזה ולא מזה -- אבל נראה שכדאי להתארגן על מלאי, כולל חלב עבור אלה ששותים קפוצ'ינו ולא רק אספרסו
זה מזכיר לי שאני מקבל ווצאפים עם תלונות של אנשים למה רק זבדה קיבל הנסי XO והם קיבלו מים...
לגופו של עניין, שיכללתי את עניין הביקורים ובמסגרת אותם ביקורים אני "מציע" למבקר התורן שמגיע לשמוע מוזיקה, לראות סרט, או סתם לשתות קפה, סשן קצר של מדידות להבין בפועל מה אנחנו בעצם שומעים.
במהלך הסשן הזה נמדדים שלושת הרמקולים בנפרד וגם יחדיו, כאשר ה- Trinnov משמש כפרה בלבד.
או אז נוכח המבקר בעיניו שלו, תוך התבוננות בגרפים ברורים וקלים להבנה, שקיימות בחלל שורה של בעיות לא פשוטות.
גרפים המצביעים על הבדלים ניכרים בין התדרים השונים המרכיבים את ה- Frequency Response, הבדלים אשר יכולים להגיע גם ל 16-17DB בין תדר לתדר.
כל זאת כאשר ה- Trinnov משמש כפרה בלבד כמובן והרמקולים (הלא זולים) ביחד עם המגבר(הלא זול) מנגנים בחדר שאינו מטופל אקוסטית ובאופן מקצועי.
ואז נשאלת השאלה הקבועה:
מה רוצה המבקר לעשות על מנת לאזן את הגרף, כיצד המבקר רוצה כרגע להתמודד עם בעיה לפיה קיים הבדל של 8DB לצורך הדוגמא, בין 500 הרץ ל - 1 קילוהרץ.
האם המבקר מציע שנחליף ביחד איזה חוט, או שמא נחליף את המקור, או שמא נחליף את הפרה, או שבעצם נחליף את השיכוך הנוכחי מתחת ל CH, או בעצם נחליף לגמרי את ה - CH?!
איך לדעתו אפשר להתגבר על הבעיות שנגלות מול עיניו.
כל זאת על מנת שנקשיב לסאונד נכון, מדויק, מאוזן ומרגש, מתוך מטרה להיות נאמנים, ככל הניתן, להקלטה הנתונה, לא רק בדיבורים, אלא בפועל, בתאכלס.
הרי הבחור שעמל באולפן על הכנת השיר, לא התכוון שנשמע אותו עם הבדלים של 9DB בין 50 הרץ ל 300 הרץ.
התשובה שחוזרת על עצמה היא זהה:
"אין לי מושג איך פותרים את הבעיה הזאת, אבל כרגע אני מבין שזה לא יעזור אם נחליף חוט, או שקע, או מגבר, או מקור, או שיכוך."
(לפחות התקדמנו בעניין הזה)
ואז מפעילים את ה- Trinnov ומקבלים את זה:
לפתע הסשן של ההקשבה למערכת, מקבל ביטוי מוחשי וברור בצורה של הגרף. ההבדלים העצומים ששומע המאזין , עם הכיול לעומת בלי הכיול, מקבל עכשיו ביטוי ברור באמצעות גרף פשוט להבנה.
ביקורים "משודרגים" כאמור, ממשיכים הרבה מאוד זמן אחרי הביקור עצמו, באופן של הודעות המעידות על "נפילות של אסימונים", הודעות על כוונה לבצע טיפול אקוסטי, או על רכישת מיקרופונים, או משחקים ב DSP של Roon והכי חשוב..
הבנה שמיקרופון וידע, הוא חלק מהותי ודרמתי מאוד בתחביב הזה.
רן