אני רוצה להתחיל עם נקודת המבט שלי, צריך להבין שטכנולוגיה זה דבר נהדר וללמוד אותו ולהבין אותו, אבל כאשר באים לרכוש מוצר פחות חשובה הטכנולגיה וחשוב לראות מה הוא מספק עבורנו. יכול להיות שמוצר עם טנולוגיה מיושנת אבל בשלה ומיוצר טוב יספק תוצאות טבוות יותר ממוצר עם טכנולוגיה חדשה.
היות ניתן למצוא מצלמות מעולות גם רפקלס עם חישן CCD, או עם חישן CMOS ווכלל לא הגיד בגלל חישן כזה או אחר המצלמה מוצלחת יותר או פחות.
יש מספר אנשים שחושבים שככל שמספר הפיקסלים עולה כך איכות התמונה יורדת בגלל עומס על היחשן, בגדול יש בך משהואף אבל היום המצלמות מסוגלות להציא תמונה חדה יותר ממצלמות מלפי חמש ובטח עשר שנים עם כמות פיקסלים הרבה יותר גדולה ומיחשן באותו גדול - פשוט החיישן היום הרבה יותר מוצלחים וכך גם שאר העיבוד הנוסף (אני יודע שיש שלא יסכימו עם אמירה זו שלי).
אני אישית מאמין שככל שהחישן גדול יותר כך נקבל תמונה טובה יותר ולכן אוהב להמליץ על מצלמות S95 ו G12 של קנון עם חישן יחיסית גדול יותר ממצלמה קומפקיטת רגילה, אבל מצלמה זה לא רק חיישן, זה גם מעבד שעושה עיבוד על התמונה, גם עדשה ועוד דברים ... - כך שצריך לבחור מצלמה לפי התצאה הסופית שלה. ברשותי מצלמה (500D) עם חיישן ומעבד כמעת זהיים לדגמים אחרים ויקרים יותר שמספקים איכות תמונה מוצלחת יותר עם פחות רעש ועם יותר פיקסלים.
את שאלתך אם חישן בגול מסוים מתאים רזולוציה מסוימת הייות מחיליף בשאלה האם מצלמה א מוצלחת ומתאימה לי או לא?
מיצב תמונה יכול להיות בעדשה ויכול להיות בחישן ויש גם דגמים עם מייצב כפול- תרשה לי לחזור על מה שאמרתי קודם הטכנוליגיה לא חשובה כאן חשובה התוצאה ואיכות של המוצר.
אני מקווה שאני ותר עוזר מאשר מבלבל אותך