כעת שנאלת השאלה - האם מחיר הכבל צריך לשקף את העלות שלו או את ההבדל הסאונד שהוא מביא ?
כנראה שהמחיר משקף, בהרבה מקרים, את ההבדל בסאונד. גם במכשירים.
שניים תיכננו אותם
ישנן יצרניות כמו סילטק, סטילס, נורדוס, טרה לאב׳ס שמתמחות ביצור כבלים וכל ה-rnd שלהן מושקע באותו חוט.
ניים אינם יצרני כבלים שזו התמחותם.
וכך גם ברמקולים, ובשולחנות סטריאו, וזרועות לפטיפון.
הרמקולים הקודמים שלי היו ProAc, נהדרים. אבל ניים עשו רמקולים יותר טובים מהם, בכל הפרמטרים כמעט.
אגב, את התיבה ProAc בנו עבור ניים.
את השולחנות הקודמים שלי, של חברת Mana, מאוד אהבתי. אני זוכר את הפעם הראשונה ששמעתי מה הם עושים.
איזו דינמיות מטורפת הם הוסיפו לסאונד והפכו אותו למעניין יותר. אבל ניים עשו שולחנות יותר טובים מהם, לציוד של ניים כמובן.
בזמנו מאוד התלהבתי מה-DAC שנקרא Hugo (של חברת Chord) והוא אכן מצויין, אבל אחרי ששומעים מה ה-NDS של ניים יודע לעשות, עם העושר שלו, התוף בהוגו פתאום נשמע כמו פח לעומתו
ניים לא באמת מייצרים הכל בעצמם. הם משתמשים בדרייברים שאחרים מייצרים, הם משתמשים גם בטכנולוגיות מוכרות.
אני לא אגיד שהירידה שלהם לפרטים היא בלעדית, יש עוד חברות שעושות את זה.
מה שבלעדי אצל ניים זה הסאונד של ניים, והוא נשמר להפתעתי גם אחרי שג׳וליאן (המייסד) נפטר, וטוב שכך.
השינויים באלקטרוניקה שניים הוציאו בשנים האחרונות, לדעתי, הם לא רק שינויים אלא ממש שיפורים מהותיים ב-SQ.
בנוגע לכבלים עצמם - מומלץ לקרוא את הכתבה של מרטין קולומס
כאן, יש שם הסברים לאלקטרונאים.
בעבר לא היה מנוס מלהשתמש בכבלים שלהם בגלל סוג החיבור שהיה יחודי (כמעט) רק להם.
לדעתי זה יותר עניין של קבעון מחשבתי מאשר באמת התוצאה האבסולוטית המותאמת ניים.
מומלץ לשמוע כבלים נוספים, לפתוח את הראש, לנתק את הדת מהמערכת.
זה משהו שכמעט ולא מתרחש אצל חובבי ניים. הם שומעים שניים הוציאו משהו חדש, ועוד לפני ששמעו אותו טענו שזה הדבר היחיד המתאים. מנסיוני - טעות.
לא שהוא לא מתאים, לא שהוא לא טוב - הוא פשוט לא הכי טוב עבור המערכת שלך עד שלא תבחן אופציות של יצרני כבלים מומחים.
שמעתי את החברות האלו במערכות שאינן ניים, ואני יודע שהכבלים שלהן עושים הבדלים, ולעיתים משפרים את הסאונד.
א. אני לא אדע אף פעם אם הניים הכי טוב בשבילי כי אני לא יכול/הולך לשמוע את כל הכבלים מהחברות האחרות, וגם להשיג הדגמה של 2-3 חברות כאלה בארץ, על המערכת הפרטית, זה עניין לא פשוט.
ב. אם צריך ״להסתכן״, אז רק בעניינים שקשורים לניים. אני מוכן לקנות מוצרים ״על עיוור״ בתנאי שיש להם את הלוגו של ניים, מהסיבה הפשוטה, שאף פעם לא התאכזבתי מרכישה כזו.
ג. צריך להבין שבניים אתה מקבל תוצאה מאוזנת מאוד וזה העניין ה
קריטי. הכדור הוא עגול בניים.
יש חברות שמושכות כל מיני פרמטרים לכל מיני כיוונים, ולעיתים נותנות לך יותר באס, יותר גבוהים, יותר תלת מימד, אבל בסופו של דבר, גיליתי, שזה מייצר אצלי עייפות שמיעה וברוב המקרים אני לא אוהב את התוצאה בכלל.