כבלים אינטרקונקט ורמקול - באיזה שלב בבניה?

ס. ריכטר

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
---OFF TOPIC---

אני שם לב שנושא העוסקים-בתחום והודעותיהם שב ועולה פעמים רבות, והוא בעייתי בגלל שחלק מהחברים מפרשים אחרת הודעות למינהן.

הסיבה להגבלות על הסוחרים ברורה ומשוייכת לאינטרס המסחרי שלהם.
זה בסדר, אבל נוכח העיסוק הרב בזה ואי הנעימות שנלווית אליו, אולי עדיפה האלטרנטיבה ? אפשר לנסות לבטל את ההגבלות לתקופת מה ולבדוק אם זה כ"כ בעייתי.
אפשר לצרף לכל סוחר חתימה שמצהירה שהוא סוחר בעל אינטרס [ או כל ניסוח אחר ].

מה יקרה ?
מקסימום תהיה כאן במה לסוחר להגיד למה שלו הכי טוב.

ההגבלות יוצרות בעייתיות נוספת : לכל משתמש מותר להגיד למה לדעתו רמקול א' יותר טוב מ-ב', ובמקביל קשה להתחקות אחר כל משתמש והאינטרסים שלו.

איש אינו מכיר אותי ואני איני מכיר איש מהחברים כאן.
אולי יש לי אינטרס לדחוף את רמקול ב', וקל לי לעשות זאת, בין השורות, פה ושם, בעקיפין, ותוך כדי לבקר את רמקול א' : זה יוצר מצב שסוחר שהצהיר על עצמו בגלוי כסוחר נתון להגבלות ואילו כל מיני אנונימיים כמוני יכולים לכתוב חופשי על כל מוצר.

סוחר שהשקיע, ונרשם בשמו, ומשתתף בדיונים והוא חלק מהקהילה כאן, הוא "חבר בפורום", אז הוא גם סוג של "חבר". אני יכול לשלוח הודעה פרטית לכל סוחר פה, והוא ישיב לי למה רמקול א' יותר טוב, ואז מותר לי לצטט אותו, או לא לצטט ולהביא מדבריו. האם זה מכשיר את הבעיה ? אני לא בטוח.

במפגש פורום, בסלון של אחד החברים, מותר לכל סוחר שיגיע להגיד שרמקול א' מצויין ואילו ב' הוא דרעק. מה ההבדל ?

ייתכן שההגבלות מלאכותיות והן בגדר 'תקנה שהציבור אינו עומד בה', ואולי האלטרנטיבה עדיפה : מבחינת חופש הביטוי, רוח האינטרנט וצימצום הסיכוי לסוחרים-סמויים, נראה שכן, צריך לשקול מה הם הערכים שניצבים מול זה ומצדדים בהגבלות.

אגב מוצרים וחוות דעת, בעקבות הדיון על B&W וחוות הדעת הפושרת שלי מהם בכלליות, הלכתי והאזנתי לכמה כאלה והם נשמעו יותר טוב ממה שישב לי בראש [ בהגברות של רוטל ומקינ' ]. מעניין שמוצרים בריטיים - הן תקליטים והן רמקולים - מצטיירים אצלי בראש כחובבי ווליום, סגורים בווליום נמוך.

[ אם ההודעה לא רלוונטית לכאן אנא העבירו לכל מקום שכן ].

rahoz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
בבקשה לשמור על שפה תקינה ולא לסתות מכיון השרשור. אם יש לך הערות זה לא המקום

ראשית- אודה לך אם תגלה לי מה לא תקין בשפתי :מבולבל:
שנית- אם כבר, אז- "לסתות" הן אלו שנושכות/ לועסות.

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
גידי

אני לא "אומר" אני "מעריך" או "מביע דיעה". כך גם התנסחתי "להערכתי"..

אני לא מתיימר להחזיק ברשותי את האמת המוחלטת ואת המפתח לכל הידע האודיופילי שישנו..

אני גם מאלו שעדיין לא השתכנעו לכאן או לכאן בויכוחי הכבלים למיניהם.

למרות שעדיין לא גיבשתי דיעה לגבי חשיבות ומידת התרומה וההשפעה של כבלים למערכת, אני בהחלט מסכים ומקבל שכבלים הם לכל היותר אמצעי לכיונון סופי ועדין של התוצאה הכללית של המערכת. לאור דיעה זו אני גם מעריך מה צריכה להיות לדעתי ההשקעה בכבלים לעומת יתר התקציב לכלל המערכת.

אם לעומת זאת אתה בדקת את את העניין במערכות בעלות של כ- 10,000 $ וסבור אחרת אשמח אם תשתף אותי ואת יתר קוראי הפורום בניסיונך , בתוצאות הבדיקה שלך ובדעתך..

סתם מתוך סקרנות, גידי, במערכת שלך, מהו % ההשקעה בכבלים ביחס לעלות הכוללת של המערכת ??

שלמה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ראשית- אודה לך אם תגלה לי מה לא תקין בשפתי :מבולבל:
שנית- אם כבר, אז- "לסתות" הן אלו שנושכות/ לועסות.

לא אמרתי לא תקין -רק ביקשתי לשמור על תקינות.
תודה על התיקון של העברית שלי :)

בקשר לדעתך בנושא אתה מוזמן להמשיך להגיב, נפתח אשכול בדיוק בנושא הזה - לא כאן בבקשה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ס. ריכטר - ראיתי בדיוק שרשור בנושא הזה אתה מוזמן להגיב שם בנושא

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
גידי

סתם מתוך סקרנות, גידי, במערכת שלך, מהו % ההשקעה בכבלים ביחס לעלות הכוללת של המערכת ??

שלמה

אני פחות מתפעל מחילוק לאחוזים מדוייקים של עלות הרצויה של כל מוצר.
כמו שציינתי בעבר-השאלה הזו איננה רלוונטית. אתה צריך להחליט אם אתה הולך על מערכת שמה שסגור בה הוא המחיר או הולך על פיתרון שמה שסגור בה הוא הכי טוב עבורך.
מה % ההשקעה? לא חישבתי את זה. אני לא מתכוון לשדרג דברים בסיסים ולכן אני בודק מה יתאים לאותם דברים.
מחיר המחירון של הרמקול שלי כחדש הוא מעל $36,000 (וזה המחיר שהיצרן באמת מוכר אותו למרות שאני רכשתי את הרמקול האישי שלו במחיר אחר)- כמה לפי המחשבון שלך אני צריך להשקיע בכבלים?

כרגע אני בודק כבל רמקול שהיצרן לא מתבייש להצהיר עליו "שמחיר יצרן" הוא 14,000$ (מחיר חצוף)ואותו יצרן לא מתבייש להצהיר שהוא יודע למכור אותו בפחות כסף(יצרן חצוף) . ואני מסתפק בעלות עתידית צנועה יותר עבור כבל שעבר ברייק איין שנה וחצי אצל מישהו אחר . הוא מתאים לי להגברה הנוכחית(ולצערי האיכות של הכבל נשמעת מאוד בבירור). לגבי מי ומה ,בעתיד ואז תוכל עם מחשבון להבין מה האחוז שבחרתי להשקיעה.

נערך לאחרונה ב:

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
גידי

עבורך אולי אין מגבלות תקציב והשיקול היחידי המנחה אותך הוא מה טוב עבורך. אשרייך.

לצערי,עבורי ואני משער שגם עבור רוב קוראי הפורום, כאשר מתכננים בניית מערכת אודיו תמיד קיימים אילוצי תקציב.

לכן אם נניח אחד כמוני שנתון תחת אילוצי תקציב יפנה אלייך למשל וישאל שאלה פשוטה - ברשותי 50,000 אלף ש"ח נניח לרכישת מערכת אודיו דו ערוצי שתורכב ממקור, הגברה, רמקולים וכבלים איך אתה ממליץ לי לחלק את התקציב בין הרכיבים השונים ?? לחפש רמקולים ב 5K ש"ח + מגבר ב 5K ש"ח + נגן ב 5K ש"ח + כבלים ב 35K ש"ח ?? או אולי יש לך המלצות אחרות ??

ולשאלתך כמה לפי המחשבון שלי אתה צריך להשקיע בכבלים - התשובה היא 5,000$ .

גידי

עוד דבר פעוט, אנא נסה להבין שלא כולם מגיעים לספירות בהן אתה שרוי הן מבחינת תקציב, הן מבחינת רמת השקעת משאבי זמן ואנרגיה בעיסוק בתחביב והן מבחינת נגישות לחו"ל ולרכישה בחו"ל.

שלמה

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
שלמה-אני לא מייעץ כמעט אף פעם על מוצרים ספציפיים עבור אנשים אחרים היות ואני באמת לא יודע מה הם מחפשים ומה טוב עבורם. לכן אין לי המלצה ספציפית.
תודה לגבי הערכה שלך כמה אני צריך לשלם עבור כבלים-נדמה לי ששילמתי פחות.

לגבי השקעה- זה רק תחביב ולכן השקעת זמן ואנרגיה שלו באה עבורי במקום נמוך הרבה יותר מאשר אתה מעריך. יש הרבה דברים יותר חשובים בחיים.אני אף פעם לא נסעתי לחו"ל בשביל אודיו. שמעתי אודיו כאשר הייתי בחו"ל לדברים אחרים.

לגבי תמחור- זה דבר מאוד חמקמק "ומשונה"
אל תתרשם ממחיר מחירון של מוצרים שונים. הם רלוונטיים רק עבור מי שמוכן לשלם אותם .
באופן כללי לגבי התמחור: אני מעדיף לרכוש מוצרים שאחרים עשו להם ברייק אין ולא מהניילונים.
דבר שני- אני משלם 20-50% ממחיר המוצר כחדש.
לכן אם מתבוננים למשל על רמקול דאלי בדגם שיש לך (שעבורי הוא באיכות בינונית, למה שאני מחפש) אם קנית אותו חדש , במונחים שלי- שילמת עליו המון (ולא משנה מה כתוב על המחיר).
כי התוספת כסף שהיית צריך להוסיף מעלות הרמקול ששילמת, כדי לקנות רמקול טוב יותר(ניקח לצורך דוגמא את הרמקול כמו שלי, למשל ונניח שהוא יותר טוב, למרות שזה בסדר שתגיד ותחשוב שהוא לא טוב או לא יפה או לא מתאים לסלון או כל דבר אחר) היא תוספת קטנה לעומת "הויתור" שאני עשיתי כאשר קניתי רמקול משומש ולא חדש.
אותו ויתור שעשיתי חסך לי יותר מ $23,000 ,,,,,הרבה יותר(לא הכנסתי תחשיבי הובלה, מיסים עודפים על המחיר של החדש שיקר יותר ועוד).
העלות הכוללת שתשלם בעשור הקרוב על רמקולים שתשדרג עד שתגיע לרמה יותר גבוהה, יעלה לך עוד המון כסף. לכן במצטבר, לטעמי, שילמת מחיר מאוד יקר לרמקולים שלך, למרות שבפועל שילמת פחות ממני.

אני חושב שפראייר מי משלם על כבל $14,000
ולא משנה כמה יש לו בבנק.
הדבר הטוב הוא שיש באמת כאילו שמשלמים את המחירים הללו ואחר כדי להחליף הם נאלצים למכור את זה במחירים שפויים יותר עבור משוגעים קטנים יותר.

למשל היה למכירה לפני כמה חודשים, במשך הרבה זמן רמקולים וון שוויקר הכי יקרים (10) ביד שנייה. המחיר מחירון שלהם $85000
המחיר שניתן היה לקנות אותם פחות מ $20,000
אז מישהו "פראייר" שילם עליהם את הסכום הזה ומישהו "פראייר" נאלץ "להפסיד" עליהם $60,000
ומישהו "פראייר" אחר הוציא עליהם פחות מ 20,000

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
גידי

לגבי רכישה ביד שנייה כל מילה שלך בסלע ואני משתדל לנהוג כך. לא רק בתחום האודיו גם בתחומים אחרים כמו רכב או נדל"ן.

את המגבר שלי שעלותו כחדש עמדה על כ- 6,000$ רכשתי כמשומש ב- 1,500$ .

גם הרמקולים שלי נרכשו במבצע בעלות של 6,000 ש"ח כשמחיר השוק/ מחירון שלהם עמד על כ- 9,000 ש"ח.

כל הערכה שלי לגבי מידת ההשקעה שלך בתחביב מבחינת זמן, אנרגיה וכסף היא בגדר ניחוש שמבוסס על שביבי מידע שאתה מספק.

כל זה עדיין לא אומר שיש לתכנן ולו בהערכה מיסגרת תקציבית וחלוקת התקציב בין רכיבי המערכת השונים.

לא ביקשתי ממך שתפרט לי או לכל אחד אחר שישאל המלצות על מוצר ספציפי כזה או אחר. אלא איזה שהוא קו מנחה כללי ביותר לגבי מהי חלוקת / תכנון תקציב הולם לנושא הכבלים ביחס לשאר רכיבי המערכת.

האמת לא ברור לי מדוע אתה נמנע מתשובה פשוטה - ביחס לעלות שאר המערכת שלך (כפי שהיא עלתה לך בפועל ולא במחירי מחירון) כמה (נתון ב-%) השקעת או בכוונתך להשקיע בפועל בנושא הכבלים (מחיר ששילמת או תשלם בפועל ולא מחירי מחירון) ??

גם אם לדעתך לנתון זה אין שום משמעות, לדעתי יש בנתון זה כדי לעזור לי ולאחרים לתכנן מסגרת תקציבית וחלוקת תקציב.

שלמה

אומנם

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני חושב שפראייר מי משלם על כבל $14,000
ולא משנה כמה יש לו בבנק.

OK אז מה הוא המחיר שלשלם על כבלים זה כבר לא להיות פראייר?
1000$ או 1000 ש"ח
פחות מזה? יותר מזה?

אם השקעתי קרוב ל 1000$ מה זה עושה אותי (פרט לאודיפיל ברמה זו או אחרת) - פראייר?

אני לא בטוח שיש איזה קו של מחיר שהוא מיוחס כקו הפראייר שמי שרוכש יותר ממחיר זה הוא פראייר.
כמו כן האם הפראייר לא שמור כמושג ישראלי בלבד?

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
כבלים ורכיבים

אנסה להצטמצם לעיקר:

מכיון שלדעתי לכל הרכיבים חשיבות גדולה מאוד, כולל לכבלים, יש להשקיע בכולם. להשקיע 80% או 60% ברכיב מסוים נראה לי לא נכון, מכיון שנקודת המוצא שלי היא שכולם חשובים וכולם משפיעים. לכן להזניח במקום מסוים ייצור בעיות בלתי נעימות.

בשום אופן אי אפשר לכמת באחוזים, וזה גם לא ריאלי.

1) למה אי אפשר: לכל אחד צרכים מסוימים משלו. מצבו של מי שצריך או רוצה רמקולים גדולים ו/או הגברה חזקה מאוד, שונה לחלוטין ממי שצרכיו הפוכים. הראשון יצטרך בלית ברירה להשקיע חלק הרבה יותר גדול באחוזים מהתקציב שלו על הגברה או רמקולים או שניהם, מאשר השני.

2) למה לא ריאלי: לרובינו כבר יש מערכת. אם יש לנו תקציב לשפר רכיב מסוים, לא צריך לחשוב על אחוזים. צריך לבדוק איזה סוג רכיב יעשה את השיפור הגדול ביותר, ואותו לקנות.

ובכל זאת, אני כן יכול להגיד שמנסיוני, מערכות עם מקור טוב מאוד, הגברה טובה או טובה מאוד, ורמקול בינוני יכולות להשמע נהדר. מערכות עם רמקולים פנטסטיים אבל עם מקור מסכן או הגברה כנ"ל, ישמעו, במקרה הטוב, משעממות.

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
OK אז מה הוא המחיר שלשלם על כבלים זה כבר לא להיות פראייר?
1000$ או 1000 ש"ח
פחות מזה? יותר מזה?

אם השקעתי קרוב ל 1000$ מה זה עושה אותי (פרט לאודיפיל ברמה זו או אחרת) - פראייר?

אני לא בטוח שיש איזה קו של מחיר שהוא מיוחס כקו הפראייר שמי שרוכש יותר ממחיר זה הוא פראייר.
כמו כן האם הפראייר לא שמור כמושג ישראלי בלבד?
בתור מה אתה שואל אותי? מומחה? אני לא.
ממתי נהפכים להיות פראיירים? שאלה טובנ ולכל אחד יש את הקו התיחסות שלו. יש המון חברים מפורום קליפות התפוזים שחושבים שכל הוצאה על כבלים מעל ל 19.99 ש"ח למטר (כנראה המחיר באייס קנה ובנה) הוא מצב של פראייר.
אם מפריע לך שהוצאת $1000 על כבלים- אני נותן לך אישור מיוחד להוציא גם $2000 מבלי שאני אחשוב שאתה פראייר(מה אחרים יחשבו זה כבר עניין אחר)

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
האמת לא ברור לי מדוע אתה נמנע מתשובה פשוטה - ביחס לעלות שאר המערכת שלך (כפי שהיא עלתה לך בפועל ולא במחירי מחירון) כמה (נתון ב-%) השקעת או בכוונתך להשקיע בפועל בנושא הכבלים (מחיר ששילמת או תשלם בפועל ולא מחירי מחירון) ??

גם אם לדעתך לנתון זה אין שום משמעות, לדעתי יש בנתון זה כדי לעזור לי ולאחרים לתכנן מסגרת תקציבית וחלוקת תקציב.

שלמה

אומנם

כי אני לא יודע מאחר ולא חישבתי את זה עדיין. אני לא הולך עם "מה אני יכול לקנות ב 1000 שקל" אלא מה מתאים לי מבחינת הסאונד ורק אחר אני מחליט אם כלכלית לרכוש את זה או לא.
14,000 ש"ח לכבלי רמקולים עבורי זה גבוהה.אני מעדיף להוציא פחות.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
אחוזים

עניין האחוזים - בלי קשר לחישוב עצמו - הוא בעל ערך איזשהו ככלל אצבע מטושטש רק אם קונים מערכת מושלמת במכה אחת. מכיוון שהשדרוג לרוב הוא לפי רכיב העומד על הפרק ותקציב נתון עניין האחוזים חסר משמעות.
המשחק פשוט: מי נותן הכי הרבה בהכי פחות כסף. בסבב האחרון שלי שמעתי כמה כבלים מעולים שעלו 2,000 דולר וצפונה. מה שקניתי היה קרוב כדי זהות ברמה - ועלה קצת יותר מחצי.
כמו בכל מוצר גם כאן קיימת נקודה שבה מקבלים הכח הרבה בסכום נתון ולאחר מכן מוסיפים המון כסף כדי לקבל עוד קצת. ויש גם הרבה שזכאים לתואר "קנייה מומלצת".
השוואה חובה, חבר נוסף רק יעזור, רישום מדוקדק של ממצאים גם.

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אייל

אהבתי את תשובתך והיא בהחלט הגיונית בעיניי ומתיישבת עם נסיוני הדל בתחום.

שלמה

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
אייל

אהבתי את תשובתך והיא בהחלט הגיונית בעיניי ומתיישבת עם נסיוני הדל בתחום.

שלמה

תשובה אחרת:
שיש כבר מערכת ויש תקציב לשדר רכיב אז מתחילה הבעיה. כי קשה לדעת כמה לשים למשל על רכיב אחד, לפעמים שדרוג רכיב אחר ייתן תוצאה מועדפת בתמורה טובה יותר לכסף.

נניח שיש לך מערכת של 10K ש"ח
ופתאום התפנה לך 3000 ש"ח ובא לך לשדרג כבל. נראה הגיוני לא?
התמקדות על רכיב אחד היא לא נכונה. כי במחיר של 3000 ש"ח אתה יכול לשדרג כבל אבל אולי שדרוג ההגברה ב 2000 תתן תוצאה טובה יותר מאשר כבל ב3000? או ב3000 ש"ח להחליף רמקול?
אי אפשר לדעת.

ניסוי וטעיה. אדם עם כל הניסיון שבעולם לא יכול להגיד לך מה לשדרג... יש יותר מידי אפשרויות.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
הדבר שמטריד אותי היא שיש פה אנשים שברגע שמתפנה להם כסף ישר חושבים :"שדרוג המערכת"

זה כמו אנשים שנישאים ומתגרשים יומם וליל.

הם לא מסוגלים לשבת ולתת לזמן, לאוזן לעשות את שלו , ללמוד לאהוב את מה שיש להם , ויותר מזה ללמוד לאהוב את מה שיש להם עם החסרונות.

הם ישר מחפשים איפה אפשר לדפוק עוד איזה רכיב שבתכלס לא יעשה יותר מדיי.

תלמדו לחיות על המערכת שלכם. יותר מזה התפנה לכם 3000 ש"ח תלכו ותרחיבו את הידע המוזיקלי שלכם גם לעוד תחומים במוזיקה , כן גם כאלו שהמערכת מתקשה לנגן.

אחרי זה תחשבו איך לשדרג.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
יש לי רעיון,
במקום להשקיע 100% תשקיעו 280% ואז אפשר להשקיע הרבה בכל רכיב.

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
יניב ואורי

נושא השירשור אינו "מחלת השדרגת" ואינו השאלה "איזה רכיב לשדרג".

שלמה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור