כבילה פנימית של רמקולים

ilaubel

אוהב את התחום
מעורבות
96
נקודות
28
שאלה :
למרות ההשקעה הניכרת בכבילה איכותית ולא זולה של כבלי רמקולים בכל פעם שאני פותח רמקול אני מוצא כי הכבילה הפנימית
מאוד פשוטה עד כדי מגוחכת בהשווא לכבילה החיצונית , ולא מדובר ברמקולים "פשוטים או זולים" להפך מדובר ברמקולים ברמות מחיר של 20-50K .
חלק מהחברות משמשות במחברים של חברות מוכרות ואיכותיות ,האם מה שחיצוני ומרשים מושקע ?
אצלי אפשר לחוש בהבדל עם כבילה חיצונית שונה ולא רק של הרמקולים האם החברות "חוסכות" בעלויות או שיש סיבה לכך?

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
images

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
שאלה :
למרות ההשקעה הניכרת בכבילה איכותית ולא זולה של כבלי רמקולים בכל פעם שאני פותח רמקול אני מוצא כי הכבילה הפנימית
מאוד פשוטה עד כדי מגוחכת בהשווא לכבילה החיצונית , ולא מדובר ברמקולים "פשוטים או זולים" להפך מדובר ברמקולים ברמות מחיר של 20-50K .
חלק מהחברות משמשות במחברים של חברות מוכרות ואיכותיות ,האם מה שחיצוני ומרשים מושקע ?
אצלי אפשר לחוש בהבדל עם כבילה חיצונית שונה ולא רק של הרמקולים האם החברות "חוסכות" בעלויות או שיש סיבה לכך?
הכי טוב זה לא לפתוח את הרמקולים, זה גם עלול להזיק להם וגם עלול להזיק לבריאות הנפשית של הבעלים.
לגופו של ענין, הכללה שלך לא נכונה, יש חברות היי אנד רבות שמשתמשות בחיווט פנימי איכותי עד איכותי מאוד.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
שאלה :

איך אתה יודע מה איכות הכבל הפנימי?

ilaubel

אוהב את התחום
מעורבות
96
נקודות
28
מנקודת הנחה שאני לא יודע מה איכותו
א: הכבלים מהקרוסאובר לרמקולים דקים 2-3 מ"מ
ב: הם גיד אחד ולא שזורים כמה ביחד
ג: אין להם סיכוך כלל
בהשואה לרוב הכבלים החיצונים מחברות רציניות ניראה לא משהו

yehudaa

חבר משקיען
מעורבות
62
נקודות
28
ב 2 מ"מ כבל יכול לעבור מעל ומעבר חשמל(סאונד) יותר ממה אי פעם תצטרך .

עמית

חבר משקיען
מעורבות
217
נקודות
63
עדיף שלא תפתח נגן של 20 30 אלף
אתה בכלל תתפחלץ.

ilaubel

אוהב את התחום
מעורבות
96
נקודות
28
בהנחה שכל מה שנאמר כאן נכון :)
מה ההצדקה בכבילה חיצונית שזורה,מסוככת ,ומבודדת רעידות אם מהחיבור לרמקול פנימה זה לא כך ?

GROOPER

אוהב את התחום
מעורבות
175
נקודות
43
מה ההצדקה בכבילה חיצונית שזורה,מסוככת ,ומבודדת רעידות אם מהחיבור לרמקול פנימה זה לא כך ?

לפרנס בכבוד את יצרני הכבלים והמפצלים
להפחית הוצאות של יצרני הרמקולים, כל עוד התיבות אינן שקופות
מאידך, כל חוליה שבדרך גם היא תורמת את תרומתה

כבר קראנו על אודיופילים שחוו שיפור אחרי ניתוח לב פתוח לקופסאות
לא כל אחד מוכן או מספיק שרוט להכנס לזה
אחרת השלב הבא יהיה לפתוח את המגבר ןלהחליף את החיווט בכסף
ואת העין של הטרנספורט ביהלום ועד אין סוף לטרדות וגם להוצאות
אני בדיעה שאל תתקן כירורגית מה שלא התקלקל.

נערך לאחרונה ב:

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
את התגלית "המרעישה" גילה הרופא לפני שנים . והחליף את החוטים. ומאז יש לו "שקט".

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83

כבל לרמקול אינו מסוכך.
המוליכים הפנימיים מהקרוסאובר לדריברים יכולים להיות פשוטים יותר כי הם מובילים כל אחד ספקטרום תדרים צר יותר מאשר הכבל הראשי.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
יצרן רמקולים לא יכול לנחש באיזה כבילה ישתמש הלקוח ולכן שם משהו ממוצע של OEM איכותי, זה פחות מעיד על חרטא של
יצרן הרמקולים יותר על החרטא של יצרני הכבלים, עדיין, חברת רמקולים המשתמשת בכבילה ומחברים איכותיים תפרסם את סוגם גם כדי להצדיק את התמחור וגם לתת כוון לצרכן באיזה כבלים עדיף לו להשתמש.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
כבל לרמקול אינו מסוכך.
המוליכים הפנימיים מהקרוסאובר לדריברים יכולים להיות פשוטים יותר כי הם מובילים כל אחד ספקטרום תדרים צר יותר מאשר הכבל הראשי.

אתחיל בהשכלה כללית ולא בתחום האודיו:

כדי להעביר אינטרנט בין חדרים כאשר אין כבל תקשורת ניתן להשתמש במכשיר PLC (מצורף לינק) אשר מעביר את ה-DATA על רשת החשמל.- המכשיר המסויים שמופיע בלינק מסוגל להעביר עד 1Gbit לשניה .

קבלו פרופורציות , מהשקע בחדר X. דרך "כבל חשמל מסריח" לארון חשמל ומשם בחזרה לבית לחדר Y מועברים מיליארד ביטים בשניה !!!
לא אלאה אותכם בפרטים הנדסיים ובמודולציות אנאלוגיות ודיגיטאליות אך כדי להעביר קצבים אלו בכבל החשמל (ולמרחק של עד כ-20 -30 מטר) כבל החשמל נדרש להעביר תדר RF של 100MHz בקרוב !!!

ועכשיו לענייננו, YB-7 היקר ,לאור האמור נראה לך שכבל רמקול, פשוט ככל שיהיה, יתקשה להעביר את כל "רוחב הספקטרום הקטנטן והאומלל של תחום האודיו " ? נראה לך שכבל פשוט יכול להעביר רק באס או מיד או טרבל בו זמנית? ..... בחייאת רבאק תן קרדיט גם לכבל הרמקול הפשוט ביותר.

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אתחיל בהשכלה כללית ולא בתחום האודיו:

כדי להעביר אינטרנט בין חדרים כאשר אין כבל תקשורת ניתן להשתמש במכשיר PLC (מצורף לינק) אשר מעביר את ה-DATA על רשת החשמל.- המכשיר המסויים שמופיע בלינק מסוגל להעביר עד 1Gbit לשניה .

קבלו פרופורציות , מהשקע בחדר X. דרך "כבל חשמל מסריח" לארון חשמל ומשם בחזרה לבית לחדר Y מועברים מיליארד ביטים בשניה !!!
לא אלאה אותכם בפרטים הנדסיים ובמודולציות אנאלוגיות ודיגיטאליות אך כדי להעביר קצבים אלו בכבל החשמל (ולמרחק של עד כ-20 -30 מטר) כבל החשמל נדרש להעביר תדר RF של 100MHz בקרוב !!!

ועכשיו לענייננו, YB-7 היקר ,לאור האמור נראה לך שכבל רמקול, פשוט ככל שיהיה, יתקשה להעביר את כל "רוחב הספקטרום הקטנטן והאומלל של תחום האודיו " ? נראה לך שכבל פשוט יכול להעביר רק באס או מיד או טרבל בו זמנית? ..... בחייאת רבאק תן קרדיט גם לכבל הרמקול הפשוט ביותר.
תלוי אם הכבל מהונדס.
אני מבין שטכנולוגיית הכבלים היא הדבר הכי חשוב לך בחיים

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
טעות בידך, אביזרים מעור ביחסים ביננו חשובים לי יותר
בינך לבין כבל רגיל או כבל מהונדס?

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
לאור האמור נראה לך שכבל רמקול, פשוט ככל שיהיה, יתקשה להעביר את כל "רוחב הספקטרום הקטנטן והאומלל של תחום האודיו " ? נראה לך שכבל פשוט יכול להעביר רק באס או מיד או טרבל בו זמנית? ..... בחייאת רבאק תן קרדיט גם לכבל הרמקול הפשוט ביותר.

רוברט, אל תיתמם.
העניין באודיו שונה במקצת ממה שאתה מורגל לחשוב עליו בכבלי RF. באודיו מעניין יותר האיכויות והמרקם של הצליל שהכבל מאפשר שיופיעו ברמקול.
זה שכבל מעביר באס עדיין לא מבטיח שהבס הזה יכיל את כל הפרטים הברורים והפרופורציות הנכונות על מנת לסבר את האוזן.
מה שכתבתי בעניין הספקטרום הוא הרבה יותר פשוט ממה שאתה חושב, וגם פרקטי: להתאים לכל דרייבר את המוליך שמשרת בצורה מייטבית (באיכויות ומרקם הצליל) את תחום התדרים של אותו הדרייבר...
אם יש חוט שמוליך את תדרי הבאס יותר נכון עבור האוזן, יש חובה לשים אותו על הוופר. ואותו הדבר לגבי הטוויטר: אם מצאת מוליך שמשרת יותר טוב את תדרי הטוויטר ומעביר את הגבוהים יותר נקי מהר וברור, אז זה מה שצריך לחבר לטוויטר..
וכנ"ל עם המיד-ריינג'

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אני מבין שאתה רב סטיות.
הסטייה הזאת היא בפורום האחר שאתה חבר פעיל בו.
תשתדל לא לערבב את הנושאים והפורומים.

אגב סטיות, מחשבות נוסטלגיות הזכירו לי שהייתי מכנה אותך בזמנו "רוזי פעמוני" על שום הפעמונים הקטנים שעיטרו את קירות הסלון בביתך והביאו לשנוי דרמטי באיכות הסאונד של המערכת שלך, שני רק להחלפת פיוז אודיופילי.

אתה יכול לצרף את הפעמונים האמורים לאביזרים שדברנו עליהם בתחילת הבוקר ואתה יכול לפתוח Startup - לאחר שתנפיק בבורסה ותהיה מליארדר אל תשכח מי נתן לך את הרעיון - מצפה רק ל 49% מהרווחים כי אני בסדר איתך (ורד).

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור