נראה שאתה מחפש סיבות לא לרכוש אחד[/QUOTE
נראה שאתה מחפש סיבות לא לרכוש אחד[/QUOTE
" בדוגמה שלנו, לא נעים, ואף מתסכל להשקיע כסף ואח"כ לגלות שבעצם לקראת סוף התקליט אתה עשוי להתאכזב מהאיכות. "
צודק אחי.
לכן גם לא ייעצתי/אמרתי לך.... רוץ תקנה : -)
אבל... מה, גם לא לבדוק?
ובבדיקה אין הכוונה לקנות על עיוור הביתה.
לא חסר חבר'ה עם מע' אנלוגית טובה, שישמחו לארח אותך לשמיעה. ואני ביניהם.
(אם כי חייב לציין שיש לי מע' ממוצעת, ולא מכוונת ברמת מומחה. אבל עדיין לטעמי סאונד טעים).
יתרה מכך, חסר יבואנים שזה התחום שלהם (כיוון פטיפון וכו), שישמחו לתת לך להתרשם? בלי התחייבות.
אבל זה תלוי בך אחי.... עד כמה אתה באמת רוצה להתרשם לעומק ולבדוק, את הפן הזה.
תכלס, לא לבדוק משהו שיתכן שיהיה לך נפלא, ולך לא יעלה גרוש <הבדיקה>, זה לא פיספוס?
חבל.
אהלן נמר.
כפי שאמרתי לנקדי, הוא לא אמור לרוץ לקנות. לא חסר אצל מי לבדוק טרם החלטה, כאמור לעיל.
כמו כן, הייתי יותר משמח להכיר אותך, וגם סתם על כוס קפה. כל שכן ..... !!
לגבי הארוע אצל זיו, בכיף. אדרבה, זיו מקסים (מהניסיון המועט שהיה לי איתו), אבל ..... ר ח ו ק.
אני גר בדיוק בצד הנגדי. צפונה.
תודה דמינישט, שלח לי בפרטי בבקשה, היכן אתה ממוקם בצפון.
נמר.
" לגבי המרחק.
בחייך, מדינה כל כך קטנה, "
על זה נאמר : נאה דורש נאה מקיים.
אז... מתי אתה אצלי?
: -)
ומעבר לזה, תודה על ההזמנה.
רק מה, אני תימני בלאי. לחוח ועסיד - לא אוהב.
ובנוגע לבשרים... אני מקפיד בזה מעבר להכשר רגיל.
אבל... אני כבר אמצא מה לחלע במקרר שלך.
אני כבר אומר לך שאני פנוי.
לגבי החגורה. זהו, עכשיו אני בכל מקום שם חגורה. אפילו התקנתי חגורות בספות בבית.
ולגבי פטיפון.
מקווה שנקדי היקר יתנסה בעניין. הייתי מציע לו לגשת לבני טסלר. זה צפון, הוא מאוד מקצועי וכנראה גם יצליח להכניס עוד חבר לאנלוג.
יפה, עופר!בעיית סוף התקליט נובעת לא רק מבעיות זווית הציר אלא בעיקר מירידת המהירות הקווית שהמחט "רואה" ואיתה יורדת צפיפות האינפורמאצייה, כמו גם היכולת להפיק צלילים גבוהים באותה עוצמה כמו בהתחלת התקליט, עקב כך שהתעלות נעשות זוויתיות יותר (קרובות יותר להיות מאונכות לכיוון התנועה), מה שלא מאפשר למחט, טובה ככל שתהייה בראש הטוב שייהייה, לעקוב בלי mistracking.
כפי שהוסבר קודם, זה פשוט לא נכון. בהחלט יש בעייתיות אינהרנטית שייכולה להיות משמעותית בהחלט, בתלות בהרבה גורמים.בתקליט תקין, עם זרוע טובה ועם מחט תקינה אין שום בעיה
גם אני לא יודע מי זה שמעון הנ"ל, ומה נסיונו והבנתו, אבל הוא מספיק מבין כדי להצביע על הייתרונות בשימוש ב-45 סל"ד ובחלוקה ליותר צדדים, ואולי לא מספיק מבין -- או שהסתיר בכוונה -- או שכח בלהט הוויכוח -- שאלה פתרונות יקרים שרלוואנטיים רק לאחוז זניח מהתקליטים.מה ששמעון הנ"ל כתב, לא יודע מי זה, לא יודע מה נסיונו והבנתו
מה ששולי עבורך יכול להיות גם סופר-משמעותי עבור אדם אחר.הבעיה קיימת, אבל די שולית. עם פטיפון טוב (גם זול משמעותית מהתקציב) ומכוון סביר + הפער בין תחילת התקליט לסופו יהיה כל-כך זניח ששלל נושאים אחרים (כמו מצבו הפיסי של התקליט, ונקיונו - לדוגמא) יהיו אקוטיים הרבה יותר.
הייתי מציע לקנות קודם כל לפי הסחורה -- איכות/מחיר -- ורק במקרי שיוויון לפי סוחר.בהחלט, אם וכאשר, ככל הנראה הקניה תהיה מבני.
יש לקחת בחשבון לא רק פטיפון, אלא גם:קח בחשבון שהפטיפון הוא רק ההתחלה. הבעיה האמיתית היא איסוף התקליטים
לפי סעיף 1, המערכת שלי פסולה -- למעט power conditioner שולי, הכל בה, החל בכל רכיבים וכלה בחיווט, נקנה ללא התנסות ישירה, ורק חלק קטן נקנה לאחר האזנה -- לא בביתי -- לרכיבים שאמורים הייו להיות עם "חתימת צליל דומה".נקדי,
כמה הצעות לי אליך:
1. כלל אצבע: בהובי הזה, כל רכישה ללא התנסות - פסולה. לפעמים יוצא שכחלק מאילוצים של חוסר ציוד להדגמה, אנחנו רוכשים כי שמענו משהו קרוב בעל "חתימת צליל" דומה (מוצר מדגם נמוך יותר למשל). אבל מי שלוקח את העניין ברצינות תמיד ישמע לפני שהוא רוכש. אל תחליט על רכישת פטיפון בלי שתשמע קודם.
2. בכל הפורומים שיצא לי להכיר, בארץ ובחו"ל, תמיד יהיו גולשים שטעמם שונה משלך, נסיונם שונה משלך, הערכתם שונה משלך. מה אתה יכול ללמוד מהם על התאמתו של מוצר כזה או אחר לטעמך? כלום. אגב, בינהם גם תמיד יהיו בעלי אינטרסים כאלה או אחרים, ובארץ במיוחד תמצא גם מי שיש להם "חשבונות" שונים עם יבואנים שונים. קח את הדברים בערבון מוגבל מאוד. תן רק לאוזניים שלך לשפוט. שעת אזנה שווה יותר מאלפי מילים חלולות בפורומים.
3. כפי שנוכחת בשירשור הנוכחי, הדיון הופך לכמעט תיאורטי. אני בספק רב מאוד אם התופעה שהוזכרה כאן תורגש על ידך בכלל. לא להבהל מהתרשמויות שכאלה. לך לשמוע פטיפון בתקציב שלך, עם תקליטים ומוזיקה שאתה מכיר גם מהאזנה למקורות אחרים. זה יתן לך אינדקציה הרבה יותר טובה. אם תחזור לכאן עם התלבטויות ספציפיות סביר שיהיו מי שיוכלו לסייע מנסיונם.
4. היה לי בעבר הרחוק טורנס שבזמנו היה לא זול בכלל ונחשב לפטיפון מצוין. גם היום יש מי שימצאו אותו כמצויין. כמו רבים אחרים מסרתי את מרבית התקליטים שלי לפני שנים רבות ולפני כשנה וחצי גם מכרתי את הטורנס שישב שנים בבודיעם. בשנים האחרונות נחשפתי שוב לפטיפונים, לדעתי ברמה הרבה יותר גבוהה מהטורנס ההוא. נדלקתי ומאז אני בתחושה שאין דומה לסאונד האנאלוגי. בין היתר הופתעתי לגלות בכמה נסיבות שגם פטיפונים זולים יחסית (חדשים), בשילוב נכון של הגברה ורמקולים, נותנים תוצאה מאוד מהנה. יותר מהרבה מכשירי CD שעולים לא מעט כסף.
5. אם אתה אוהב את הצליל האנאלוגי של פטיפון, תוכל בוודאי למצוא פתרונות בתקציב שציינת. אבל לצורך כך אתה חייב ללכת לשמוע. לא להסתמך על מה שאחרים חושבים או כותבים.
בהצלחה.