אני לא יודע - ראיתי הודעה כאן של עופר שחורי על עדכון מחירים בעקבות ירידת שער הדולר.
צריך גם לזכור שלא כל היבואנים עובדים בדולרים
התשובה לזה שאינך רואה ירידת מחירים יכולה להיות פשוטה.
ירידת המחירים היא מהתקופה האחרונה, חלק מהיבואנים הזמינו את הסחורה בתקופה שהדולר היה גבוהה יותר ולכן אינם מורידים מחירים.
והיה ותרכוש עכשיו מוצר שיהיה צריך להזמינו מחול אני מעשר שיתומחר לפי מצב הדולר כיום.
נכון מאד נמר.
במטבעות השונים כל הזמן יש תנודות ולכן יש יבואנים שלא מציגים מחירים באתר שלהם.
אלה שכן , לא יכולים כל שני וחמישי לשנות את מחירי כל המוצרים (זה לא בדיוק רשת הריבוע הכחול)
בגלל תנודות מינוריות של 1-2% ימינה או שמאלה.
במקרה הקיצוני של הדולר , בהחלט יחשב שערו הנוכחי לחישוב מחירו של מוצר בעת הזמנתו בלבד.
במקרים של מוצרים שקיימים במלאי ונירכשו עיי יבואן לפני מספר חודשים יש בעייה , אך אני מניח
שהיבואנים יבואו לקראת לקוחות ויגיעו לעמק השווה .
אז מה שאתה אומר שבתור צרכן צריך לחכות שיגמר המלאי ליבואנים ולקנות ברגע שיזמינו חדש?
לא שווה פשוט להוריד מחירים וזהו?
אני לא יודע לגבי יבואנים אחרים אבל אצלי מחירי מוצרים תוצרת ארה"ב אכן ירדו.
לדוגמה, פירסמתי כאן:
http://www.dtown.co.il/forum/showthread.php?t=1097
עם זאת קח בחשבון שמקביל לירידת שער הדולר חלה עלייה מתמדת במחירי הנחושת. עלייה זו מן הסתם גוררת עלייה במחירי כל הרכיבים העשויים נחושת - שנאים, חיווט ועוד - ומכאן עלייה במחירי המכשירים בהתאם.
אני מסתכל באתרים של היבואנים ולא רואה תזוזת מחירים בכלל. מדוע לדעתכם?
בהתחלה חשבתי ששאלת בצחוק, כעת אני רואה שהשיבו ברצינות, אז אנסה גם אני להשיב :
כי
ככה
מרוויחים
יותר
כסף.
חשבתי שזה ברור מאליו [ בגלל זה חשבתי שצחקת בהתחלה, בלי ציניות ].
ניצול הפרשי שערים הוא מקור הכנסה עצום כאשר פועלים נכון [ וכשקצת מזל לצדך ].
לפעמים כשיבואן נשאל לגבי מדוע אין הצרכן חש בהפרשים הללו לטובתו [ שזה שוב מצחיק אותי ] הוא עונה תשובות מצחיקות, לאחרונה נפוצות טענות על עליית מחירי הברזל לסוגיו והדלק לשינועיו כחלק מהסיבה ל"קיזוז" עם ירידות השערים [ מצחיק ] אבל מגוון הסיבות מאוד רחב [ בינן נפוץ עיתוי הרכישה, מדגם סטטיסטי מצא ש-94% מהיבואנים בישראל רכשו ( למרבה הצער ) את מוצריהם בתזמון מדוייק בו הדולר היה 4.7 ].