אז תקנה אנטנה... בכל אופן קול המוסיקה עברה שינויים אבל מודה שלא התעדכנתי יותר מידי , בעבר נהניתי מאוד מתוכנית הגאז בחצות. בשנה האחרונה פחות שומע קול המוסיקה.יש לי טיונר וינטאג' מצוין לכאורה, Yamaha CT-710, אבל ללא אנטנה חיצונית, הקליטה שלו בחדר המוזיקה היא עלובה בהחלט.
התחנה היחידה שאני מאזין לה, וגם זה רק כשאני אוכל ושותה או להיפך, היא קול המוזיקה.
עם כל השינויים שהיא עברה במסגרת התאגיד, יש שם הרבה מאוד דברים מעצבנים, כך שאני כבר לא ממש אוהב אותה יותר.
צפה בקובץ המצורף 62587
תוכן השידורים לא ממש עושה חשק להאזין להם עד כדי קניית אנטנה, לא שאני יודע איזה אנטנה לקנות והיכן למקם אותה.אז תקנה אנטנה...
אם תרצה אשאיל לך בכיף את אחד הרדיואים שלי עם המפנעח החיצוני+ אנטנה פנים ביתית ..יהיה מעניין לשמוע את חוות דעתך המלומדה אחרי מספר שבועות שימוש.תוכן השידורים לא ממש עושה חשק להאזין להם עד כדי קניית אנטנה, לא שאני יודע איזה אנטנה לקנות והיכן למקם אותה.
למזלי, יש לי מספיק אלטרנטיבות באוסף הפרטי כדי לא להזדקק להם.
קודם כל תודה על ההצעה ועל הנדיבות. מעריך!אם תרצה אשאיל לך בכיף את אחד הרדיואים שלי עם המפנעח החיצוני+ אנטנה פנים ביתית ..יהיה מעניין לשמוע את חוות דעתך המלומדה אחרי מספר שבועות שימוש.
אין בעד מה. הקופסא העליונה זה המפענח + קדם מגבר לאיזון ובלאנס בין שמאל וימין , המפענח הופך את הצליל לסטראו. בדכ ברוב הרדיואים זה נמצא כבר בתוך הרדיו.קודם כל תודה על ההצעה ועל הנדיבות. מעריך!
למה הכוונה ב"מפענח חיצוני"?
ואיך נראית האנטנה הביתית?
מעולם לא נתקלתי בעניין הזה של מפענח. האם אני מבין נכון ש:אין בעד מה. הקופסא העליונה זה המפענח + קדם מגבר לאיזון ובלאנס בין שמאל וימין , המפענח הופך את הצליל לסטראו. בדכ ברוב הרדיואים זה נמצא כבר בתוך הרדיו.
תמיד יש פעם ראשונה. הרדיו קולט, מעביר סיגנל מונו למפענח, והמפענח מעביר הלאה לקדם מגבר ו..גוללללללללללל!! מראדונה!!!!מעולם לא נתקלתי בעניין הזה של מפענח. האם אני מבין נכון ש:
- האנטנה מתחברת למפענח
- המפענח מתחבר לכניסה ייעודית בטיונר
- אם אין כניסה ייעודית, אי אפשר להיעזר במפענח (אלא אם פותחים את המכסה של הטיונר ומחברים למעגלים שבפנים)
- הטיונר הוא זה שבוחר את התחנה, ממיר לאנלוג ומתחבר להגברה
אהה, אז יש צורך ביציאה ייעודית מהטיונר, לא?תמיד יש פעם ראשונה. הרדיו קולט, מעביר סיגנל מונו למפענח, והמפענח מעביר הלאה לקדם מגבר ו..גוללללללללללל!! מראדונה!!!!
כן יש צורך ביציאת mpx . למרות שניתן לעקוף את הקיים. בכל מקרה ברוב המקלטים אין כזאת יציאה.אהה, אז יש צורך ביציאה ייעודית מהטיונר, לא?
בטיונר שלי יש רק יציאה אנלוגית.
חוצמזה, בעצם גם לא ברור לי איך אפשר "לפענח" סטראו מסיגנל מונו. אולי הסיגנל של התחנה מועבר כפי שהוא, והמפענח כבר מוציא מזה סטריאו אם השידור סטראופוני?
אני לא מכיר את צורות הקידוד והטכנולוגיות של FM, אבל אני בטוח שיש הבדל בין שידור מונו לשידור סטראו, וכדי להפריד בין הצדדים יש צורך בתהליך שאתה מכנה אותו "מניפולציה", אבל זו מניפולציה של הפרדה בין דברים שמקודדים בקלט.רק מקריאה מבין שנושא החלוקה לסטראו הוא מניפולציה
שוקרון היקר, לא רוצה לבאס אותך, כל סטרימר/בלוטות סביר (המחובר למגבר או דאק בכניסה דיגיטלית) בהזרמה מנייד של תחנות רדיו, נשמע טוב יותר מכל טיונר.
מה הרדיו שלך אם אפשר להסתקרן?היום סתם מעביר בין תחנות . פעם היה תוכנית ברשת ג . ... קצת אחרת אם אורלי מורג זה היה מוזיקה.