לא התחברתי ללהקה הזאת יותר מידי. כעובדה זה לא הפריע להם להיות הלהקה הכי משפיעה והכי מדוברת עד היום..כמובן שהיו להם שירים שתפסו אותי , לחנים קליטים ואנרגיה רעננה לשעתו ששיחקה בין הבריטי לסליזי , אבל אצלי הם לא תפסו מקום במדף הדיסקים.
לנון היה גבר מכה. אדם מחורבן. כמו צ'ט, כמו גיימס בראון כמו מיילס כמו הרבה גאונים. הבעיה, כמו אצל האחר ישו, שמישנתו החצי טיבטית חצי נרקוטית נוצלה ליצור דור דורותיים קלישאתי שמרחף בהווית החיים ותקוע בעירום מזעזע בתוך מיטה זוגית עם הוורסיה המוקדמת של אורלי זילברשץ בנאי... פרופסור זאב מגן כתב מאמר בתכלת בשעתו על האיוולת הגלומה,וההרס התרבותי שמגולם בשיר הפופולארי להחריד דמיין/ imagine כמוסת איון גלובאלית שגרמה להמון נזקים. כמו ילד של אבא של מוקי. לדעתי. חפשו בגוגל זאב מגן גון לנון דמיין. תקראו שווה שווה.
מקלחות לא היו הקטע של לנון נראה לי. גם לא אבהות. ועדיין כנראה גאון וכותב מוכשר כשד. סתם הייתי חייב להוסיף.
הם בכלל העריצו את אלביס. זה שווה שורה לבד.
שהייתי סטודנט עבדתי על המונית של אבי ז"ל, מסע סוציולוגי בין כל הגוונים, שהרי על אותו מושב תוך שעתיים ישב עורך דין מליפא מאיר, איש עסקים בריטי שחייב להגיע מייד לנתב"ג, קוון כדורגל שרברב ויצאנית (הסדר המוסרי כאן יכול גם להיות גמיש ולהיקרא הפוך).על כל פנים נהגתי לדבר עם הנוסעים ונפלתי על אותו בריטי בחליפה רצינית והטרחתי אותו בשאלה מי להקה יותר גדולה פינק פלויד או ביטלס..? הרי זה דרבי בריטי , חשבתי שהוא יחשוב קצת, יתאמץ. אמר לי הבריטי בזריזות של גורג' בסט ( שהוא בכלל וולשי, לא?) " no doubt that the Beatles by quality and quantity parameters are far more greater than pink floyd". שתקתי. צחקתי. הוא צדק. הוא אגב שאל אותי מה דעתי על פוליטיקה מקומית, שמע אותי , הנהן ירד ונפרדנו כידידים. פחדתי לשאול אותו מה דעתו על מראדונה, אנגלי בכל אופן, 1986 עדיין היה טרי גם 14 שנה אחרי....אחח, מראדונה, יותר גדול מלנון.
ועדיין כשאני שומע את woman אני שר כמו ילד , אלינור ריגבי מביאה את החורף, ופני ליין לוקחת אקספרס ללונדון. חבל שנרצח יכל ליצור עוד הרבה דברים טובים וגם להודות שסמים בסוף דופקים את הראש וראיית העולם וגם את היצירה האמיתית.
אולי היה נהפך לשמרן קפיטליסט. ב"ה.
סאאמק, אולי פעם אני יצליח להפריד בינו לבין העדר שרתם את הלהקה שלו להרס הציבילזציה המערבית. ואז אני יצליח להנות יותר....