טיפול אקוסטי ו ROOM CORRECTION כפתרונות משלימים

issi

אוהב את התחום
מעורבות
245
נקודות
43
חדר האזנה שאצל רוב החברים הוא הסלון דרוש גם טיפול אקוסטי וגם RC כדי לטפל בבעיות האקוסטיות של החדר. שני האמצעים הם משלימים ולא מחליפים אחד את השני. לכל אחד מהם יתרונות שונים.
יתרונות RC:
נותן פתרון טוב לדיכוי גלים עומדים ואיזון כללי של הסאונד כלומר היחס בן בס, מיד וגבוהים. לדוגמה מדידה לאחר יישום DIRAC LIVE אשר מכייל החדר שראיתי נתנה תוצאה מצוינת בטיפול בגלים עומדים ואיזון החדר לגרף מטרה (TARGET CURVE).
RC מוסיף מכשיר כמו NAD M66 או MINIDSP או TRINOV או אחרים ש WAF כלומר בעלת הבית יכולה לסבול ולא להתנגד לעומת טיפול אקוסטי שישפיע על האסתטיקה של החדר.
ניתן מידית לשמוע ולמדוד את תוצאת הכיול בRC.
חסרונות RC לא יכול לטפל ביחס בין עוצמת הסאונד הישיר מהרמקולים לבין עוצמת הסאונד המוחזר מהקירות EARLY REFLECTIONS. היחס הזה הוא זה שנותן את ההבדל בין חדר "רטוב" כלומר הרבה החזרים מהקירות לעומת חדר "יבש" כלומר מעט החזרים.
יתרונות טיפול אקוסטי:
טיפול אקוסטי נותן שליטה טובה על פי כמות הספיגה והפיזור שהשתמשת ביחס בין סאונד ישיר מהרמקולים והסאונד המוחזר מהקירות בתחום הבס הגבוה, מיד וגבוהים. אני לא מכיר דרך לעשות זאת על פי מדידה ועושה זאת על סמך האזנה בלבד. אם משהו יודע לעשות זאת בעזרת מדידה אשמח ללמוד.
לגבי בס נמוך וגלים עומדים זה דורש מלכודות בס מפלצתיות שאינם ישימות בסלון ולכן RC הוא הפתרון היחיד, ויכול לעשות זאת ב"סיכול ממוקד" של כל גל עומד על ידי מימוש פילטרים ייעודיים.
לסיכום שני האמצעים הם משלימים ולא מחליפים אחד את השני.
כל מה שכתבתי הוא בהנחה שמיקום הרמקולים וזווית ההטיה שלהם לנקודת ההאזנה כבר נעשו והם אופטימליים. זווית ההטיה גם משפיע על יחס סאונד ישיר מהרמקולים והסאונד המוחזר מהקירות.
שבוע טוב,
איסי

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,143
נקודות
113
יופי של סיכום בנושא טיפול אקוסטי למול השימוש ב RC.
ברשותך הערה קטנה, גם בטיפול אקוסטי ניתן להשתמש במדידות אקוסטיות כדי לאפיין את החדר ולכוון את הטיפול ואף בתוכנות סימולציה כדי לתכנן את מיקום ומספר מלכודות הבס הנדרשות.

issi

אוהב את התחום
מעורבות
245
נקודות
43
תודה על הפידבק.
בהחלט ניתן לראות במדידה את הטיפול האקוסטי, כלומר אם ספגת חלק מהגלים המוחזרים ב מיד ובגבוהים תראה זאת בגרף SPL.
אני לא מכיר שיטה בעזרת מדידה לכוון ליחס הנכון של סאונד ישיר מהרמקול ביחס לסאונד המוחזר מהקירות שיתן את "הרטיבות" הנכונה של החדר. אני עושה זאת בניסוי ותהיה מוסיף פנלים עד לסאונד "יבש" ולאחר מכן מוריד את הכמות של הפנלים לתוצאה רצויה בהאזנה. אשמח ללמוד עוד שיטות.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,951
נקודות
113
שני סוגי הטיפולים הם בחזקת טיפול אקוסטי. ההבחנה היא בין טיפול אקוסטי פאסיבי -- סופגים, דיפיוזרים, מלכודות באס פאסיביות, שטיחים וכו' -- לבין אקטיבי -- RC, מלכודות באס אקטיביות וכיו"ב.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,143
נקודות
113
תודה על הפידבק.
בהחלט ניתן לראות במדידה את הטיפול האקוסטי, כלומר אם ספגת חלק מהגלים המוחזרים ב מיד ובגבוהים תראה זאת בגרף SPL.
אני לא מכיר שיטה בעזרת מדידה לכוון ליחס הנכון של סאונד ישיר מהרמקול ביחס לסאונד המוחזר מהקירות שיתן את "הרטיבות" הנכונה של החדר. אני עושה זאת בניסוי ותהיה מוסיף פנלים עד לסאונד "יבש" ולאחר מכן מוריד את הכמות של הפנלים לתוצאה רצויה בהאזנה. אשמח ללמוד עוד שיטות.

יש אתה התוכנה הזו למידול אקוסטיקה תלת מימדית.
למיטב הבנתי זה פרוייקט קוד פתוח וחינמי.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,200
נקודות
113
תודה על הפידבק.
פה נכנס הקטע האומנתי .
לא תמצא יחס כזה.
הקונצנזוס הוא לבחור רמקול שמפזר באופן שווה לצדדים ועל הציר.
ככה העניין דיי סגור וקוהרנטי.
רמקול כזה גם יגיב מעולה לרום קורקשיין ולטיפול אקוסטי - ויבקש דפיוזרים בהחזרים ראשאוניים ולא ספוגים.
תמיד צריך לזכור שרום קורקשיין ואקוסטיקה מתחילים ברמקול .

רמקול שמפזר רע כמו רוב הרמקולים בטח בתעשיית היי אנד או אולטרא היי אנד - אי אפשר להציל אותו.

דבר נוסף שמהווה 50 אחוז מהתוצאה הוא זמני הדהוד.
את מלכודות הבאס העמוקות פותרות מערכות MIMO כמו DIRAC ART.

שליטה בזמני הדהוד מעל 100 הרץ - נכון לעכשיו - רק אקוסטיקה פאסיבית.

מצרף גרף זמני הדהוד של DIRAC LIVE(בחדר מטופל והוא כבר טוב מאוד ) לעומת DIRAC ART(שהוא מושלם) - אתה יכול לראות גם ספקטוגרם ב DIRAC ART שעוד לא נתקלתי בו במערכת כיול אחרת :

תמונות מצורפות

• WF-ART.jpg
    WF-ART.jpg
    KB 94 · צפיות: 13
  • WF-LIVE.jpg
    WF-LIVE.jpg
    KB 94.6 · צפיות: 13
  • SPRCTOGRAM ART.jpg
    SPRCTOGRAM ART.jpg
    KB 82.1 · צפיות: 13

issi

אוהב את התחום
מעורבות
245
נקודות
43
היי דן, הגרף של DIRAC ART ניראה מדהים וגם DIRAC LIVE מעולה.
קראתי באתר של DIRAC והבנתי שזה דורש מספר רמקולים למימוש.
מה מספר הרמקולים המינימלי שדרוש כדי לממש את DIRAC ART ולקבל תוצאה טובה?
איסי

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,200
נקודות
113
זה עובד החל מזוג רמקולים כאשר אחד מתקן גם את השני.
כמה עוד רמקולים צריך כדי למקסם תלוי בבעיות שיש לך בחדר, גודל החדר , מרחק האזנה וביכולת הדינמיות וכמה headroom יש לרמקולים עצמם ובאיזה עוצמות אתה שומע .

אתה יכול גם להוסיף סאב שישמש כמלכודת אקטיבית מאוד חכמה .

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור