טון שירה של גבר ממוצע

ידידיה צ

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
שאלה שמעניינת אותי: מה הטון הגבוה ביותר שגבר ממוצע (שעבר את גיל ההתבגרות) מסוגל לשיר? הכוונה איזה קליד הכי ימני בפסנתר גבר ממוצע מסוגל לשיר? אני מסוגל לשיר הכי גבוה את הקליד D#4 . אני חושב שזה נמוך מהממוצע הגברי. האם אני צודק? ולמה אני חושב ככה - כי כמעט כל שיר ביוטיוב שאני שומע ושר אותו- אני "נתקע" במהלך השירה שלי, מרוב שהטון של השיר גבוה בשבילי. ואני שומע שירים רגילים, לא כאלה עם טונים גבוהים במיוחד.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
בשביל דברים כאלה המציאו את ה-AI :)

שאלתי את השאלה "כמה גבוה יכולה להגיע קולו של גבר בוגר שאינו זמר, ללא שימוש בפלסטו?"

ChatGPT ענה:
קולו של גבר בוגר שאינו זמר יכול להגיע בדרך כלל לגבהים שונים בהתאם לטווח הקול הטבעי שלו ולמבנה הפיזיולוגי.
טווח טיפוסי ללא פלסטו:
  • בריטון/טנור: רוב הגברים שאינם מאומנים קולית עשויים להגיע לצלילים בגובה G4 או A4 בקול מלא (חזה או מיקס), במיוחד אם יש להם קול גבוה באופן טבעי או גמישות קולית מסוימת.
  • בס/בריטון נמוך: גברים בעלי קולות עמוקים יותר עשויים להיעצר בסביבות E4 או F4 לפני שנדרש מעבר לפלסטו.

גורמים המשפיעים על היכולת להגיע לצלילים גבוהים:

1. אנטומיה: אורך ועובי מיתרי הקול משפיעים על גובה הצליל. מיתרים דקים וקצרים יותר מאפשרים להגיע לגבהים גבוהים יותר.
  2. גמישות טבעית: גם ללא אימון, ישנם אנשים המסוגלים להגיע לצלילים גבוהים יותר בזכות גמישות קולית מולדת.
  3. מאמץ: דחיפת הקול מעבר לטווח הנוח יכולה לגרום למתח, אך לעיתים ישנם אנשים שמצליחים "לדחוף" צלילים גבוהים יותר (למשל, A4 ומעלה) לפרקי זמן קצרים.
ברוב המקרים, ללא פלסטו או אימון קול, קשה לגברים להחזיק צלילים גבוהים מ- A4 בקול מלא.

Gemini ענה:
הטווח הקולי של גבר בוגר שאינו זמר יכול להשתנות באופן משמעותי מאדם לאדם, תלוי בגורמים רבים כמו:
  • גיל: קולו של גבר צעיר נוטה להיות גבוה יותר מאשר קולו של גבר מבוגר.
  • גודל מיתרי הקול: אורך ועובי מיתרי הקול משפיעים על הגובה והעומק של הקול.
  • שימוש בקול: אנשים שעושים שימוש אינטנסיבי בקול, כמו מורים או שחקנים, עשויים לפתח טווח קול רחב יותר.
  • בריאות כללית: מחלות בדרכי הנשימה או בדרכי הקול יכולות להשפיע על הטווח הקולי.
טווח ממוצע
למרות השונות האישית, ניתן לומר כי גבר בוגר שאינו זמר יכול להגיע, בממוצע, עד לתו G4 או A4 ללא שימוש בפלסטו. חשוב לציין שמדובר בערך ממוצע, וחלק מהגברים יוכלו להגיע לתוים גבוהים יותר ואחרים לתוים נמוכים יותר.

לפיכך, השאלה העיקרית היא האם הקול שלך באופן בסיסי הוא טנור, בריטון או בס.
אם אתה בס/בריטון נמוך, ומגיע עד D4 במקום E4, זה לא הפרש כזה משמעותי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור