הייתי מת שייהייה לי חתול -- הייו לי כמה כשהייתי קטן -- אבל אני מת מפחד מכל מיני דברים שחתולים יכולים לעשות למערכות.
לכסות את המערכת כשהיא כבוייה זה לא פיתרון מלא, כי החתול יכול לקפוץ עליה גם כשאני בחדר.
אולי אפשר לחנך אותו שלא לעשות את זה פעם שנייה, אבל הפעם הראשונה עלולה להספיק.
גם לא להרשות לו להיכנס לחדר ולהשאיר את הדלת סגורה זה לא פיתרון מלא, כי תמיד יש פעם אחת ששוכחים או לא שמים לב -- סתם הולכים לשירותים, או מישהו מצלצל בדלת הכניסה -- ו-WHAMM, נגמר הסיפור.
נזקים פאסיביים של שערות זה עוד הבעיות הקטנות.
יש אינספור בעיות יותר רציניות, כמו למשל (רשימה
מאוד חלקית):
- השחזת ציפורניים על העץ של הרמקולים, או השחתת הגרילים ואפילו הדרייברים שלהם או ציוד אחר
- קפיצה על הפטיפון -- יש בפייסבוק תמונות של חתולים שיושבים להם על הפלאטה המסתובבת ונהנים מהחיים
- רק תחשבו מה זה יכול לעשות למחט חשופה כמו אצלי:
- חתולים שקופצים על דברים יכולים להפיל אותם, אפילו רמקולים לא קטנים, או ציוד אחר
- חתולים יכולים להתעלל בחוטים ובאינטרקונקטים, להשחית אותם חיצונית במקרה הטוב, ולגרום לנתקים במקרה הרע, או אילו להתחשמל בעצמם במקרה העוד יותר רע(?)
- אצל חבר שלי הייה מקרה שחתול עצבן השתין בכוונה על דברים, שהסריחו על כדי אי-אפשרות להשתמש בהם.
- וכאמור, שערות...
העובדה שבפועל זה לא קורה אצל הרבה אנשים שייש להם חתולים ממש לא מרגיעה -- זה עניין הסתברותי -- הסיכוי קטן, אבל הנזק יכול להיות
אדיר -- גם בכסף -- יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים במערכת יקרה -- וגם בכאב לב -- כך שהתוחלת לנזק לא זניחה, בהרגשה/פחדים שלי.
עמיר