אם יש לך אייפון - ההמלצה החמה שלי משימוש אישי של כמעט שנתיים, אפל איירפודס מאקס. אלו אוזניות קשת, די כבדות 385 גרם משקלן, אבל בסגמנט של האוזניות האלחוטיות הן מצויינות ונשמעות טוב מאוד. אם תהיה מעוניין בהם תצטרך למתוח מעט את התקציב מעל 2000 ₪. לפניהן היו לי את אוזניות הקשת של סוני דגם 1000 מארק 4. בשנה ומשהו האחרונות יש כבר את מארק 5. האוזניות של סוני הרבה פחות כבדות כ-280 גרם, הרבה יותר נוחות להאזנה ממושכת אבל איכות הסאונד שלהם פחותה בבירור מזו של אפל איירפודס מאקס, בהשוואה אחד מול אחד הסוני נשמעו לי עם ״סאונד זול״ לעומת האפל שנשמעו לי עם ״סאונד יקר״ הרבה יותר בשרני, עמוק ובעל משקל.
שים לב שכאשר אתה בוחר אוזניות התהליך צריך להיות כזה: אתה הולך לחנות שמדגימה (ואין הרבה כאלה, במיוחד מאז עידן הריחוק החברתי של מגפת הקורונוה) בודק את הנוחות של האוזניות על האוזניים הפרטיות שלך בהאזנה די ממושכת של כשעה, ורק אם הן נוחות, עובר להתייחס לאיכות הצליל. אוזניות לא נוחות לך אבל עם סאונד שתאהב לא יתנו לך כלום. מכיוון שמדובר במוצר שבא במגע ארוך עם הגוף, הנוחות מעל לכל. הייתי מנסה גם סנהייזר מומנטום דור 4 שמאוד אהבתי את דור 3 שלהן מבחינת הסאונד - אבל הן לא היו לי נוחות בכלל. הייתי מנסה גם לשמוע את באנג אנד אולופסן דגם HX', משום ששמעתי לאורך השנים האחרונות כמה דגמים של החברה הדנית, אבל גם הם נפסלו בסעיף הנוחות. ברמת הסאונד מקבילה לזו של הסוני 1000 נמצאות האוזניות של בוז, שמעתי ודי אהבתי את דגם 700 והוא היה לי גם מאוד נוח. יש גם את דגם QC45. כל הדגמים שבשמם נקבתי, פרט לאפל כמובן, נמצאים בתחום התקציב שלך בין 1000 ל-2000 ₪.
כל ההמלצות שלי הן לגבי אוזניות קשת שיש להן שתי קבוצות משנה על האוזן ( ON EAR) כאשר האוזניה מכסה מבחינה פיזית פחות שטח', ומעבר לאוזן (OVER EAR) כאשר האוזניה ממש ״עוטפת״ את האוזן.
אם אתה רוצה אוזניות שנכנסות לתוך תעלת האוזן - מה שקרוי IN EAR. אני לא הכתובת, מעולם לא הכנסתי לאוזן מוצר כזה.
לגבי חנויות - בתל אביב הייתי מתרכז רק בדיזנגוף סנטר. בדיזנגוף סנטר יש מגוון חנויות עצום: איידיגיטל (אפל ולא רק), האוס אוף מארלי, קילומבו שהם היבואנים של סנהייזר, באג (שהם היבואנים של אוזניות JBL ודגמים נוספים, חנות של רשת רד עם מגוון מותגים, חנות של KSP עם מגוון מותגים, חנות גדולה של רשת גו מובייל עם מבחר די גדול ועוד ועוד דוכנים של חברות ורשתות סלולאר אחרות.