רמקולים חלק אחרון: פרויקט תגלית

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
291
נקודות
63
אצלי בבית עובדים בארבע השנים האחרונות ארבעה רמקולים דינאמיים-קופסתיים מעולים שבמעולים. זוג קדמי, וזוג אחורי מאותו יצרן ואותה סדרת דגמים - דומים אבל לא זהים. בכל השעות ובכל הימים אני אמנם בן חורין אבל מקובע לפורמט סאונד רב ערוצי - אול צ׳אנל סטריאו. מן סטייה שכזו.

ואחרי שהדיפטיק עשה את הכל היטב, מקדימה, החלטתי להחליף כסא. הצבתי כסא כשבאחורי זוג הדיפטיקים כאילו הם רמקולים אחוריים - ועד לרגע זה עדיין לא נרגעתי ממה ששמעתי. במת הסאונד האחורית היתה כזו שלא שמעתי אף פעם, בשום הדגמה ובשום חדר שהוא. הרמקולים נדבקו לי לאוזניים כאילו חבשתי אוזניות, הייתי מלא מלא באירוע. נטרבקו, זו מלה טרויאטה שוררה לי בכל חושיה. עוד לא גמרנו - בחדר פעלו זוג רמקולים ושני סאבים, כאמור וכמודגש מאחורי. הסתכלתי על הקיר שמולי, הוא היה ריק מרמקולים אבל במרכזו פרחה לה אלומת סאונד אדירה - הסאונד האחורי עבר כמעט במלואו גם קדימה - חוויה של פעם בחיים.

כמה זה עולה? הרבה, כרבע מליון שקלים. זוג רמקולים של דיפטיק מדגם DP 160 בלוויית זוג סאבים מדגם D212S של פרליסן יעלו כ-120 אלף שקלים. פרוססור של סטורם כ-60 אלף שקלים. זוג מגברי הספק מדגם M1000 של SPL עוד כ-60 אלף שקלים.

קניתי? עוד לא. ההתלבטות רק מתחילה. הישארו בהאזנה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
למה 5 פוסטים נפרדים באותו נושא במקום 5 פוסטים רציפים באותו שרשור??

צומי?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אתה משעמם. לא נמאס לך?
לא ניסיתי להיות מעניין, בטח לא עבורך ;)

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
זוג SPL שישים אלף ?! ציוד יקר תהנה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
חג שמח ובהצלחה! אחלה ציוד , אך יקר נראה לי , לא? בטוח שלא טעיתה במחירים?

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
291
נקודות
63
לגבי הסאבים והרמקולים - זה המחיר שנמסר לי. לגבי שני מגברי המונו בלוקים 12 אלף אירו בגרמניה, לגבי הפרוססור כ-14500 אירו בצרפת לדגם עדכני סטורם ISP ELITE MK3 שיש בו 16 ערוצים. יש גם דגמים עם 32 ערוצים ועם מודולים כאלה או אחרים בתמחור שונה לגמרי.
אירו שווה היום כארבעה שקלים. זהו בסיס החישוב. למחירים סופיים - דברו עם דן נגר, אני מניח שיש על מה לדבר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור