חדש בתצוגה: Ideon Audio LAN Optimizer

רפי לוהב

עוסק בתחום
מעורבות
142
נקודות
43
שאלה: מי כאן מאזין למוסיקה מהרשת (סטרימינג), לפחות בחלק מהזמן? אוקיי... לא כולם יחד...

עכשיו ברצינות: ללא ספק, מוזיקה מהרשת היא כיום האמצעי הנוח ביותר והזמין ביותר למגוון עצום של מוזיקה, בכל רגע נתון וללא צורך בשטח/נפח איחסון או בתחזוקה כזו או אחרת. אלא מה? כל מי ששומע מהרשת וגם ממקורות אחרים יודע שקובץ אודיו נשמע טוב יותר כשהוא מקומי, או כשהוא על גבי מדיה פיזית כמו CD וכו'. הדבר נובע בעיקר מזה שהתעבורה ברשת, הנתבים ויתר החוליות שאינן בשליטתינו אינם מתוכננים לאודיו איכותי בהכרח. בעיות טיימינג, דיסטורשן וכמובן רעש לא עושים טוב למוסיקה המגיעה לאוזנינו.

וכאן נכנסת לתמונה חברת אידאון. בסדרת מוצרים חדשה בשם Innovator, אידאון מציעה פתרונות חדשניים שבכוחם לשדרג כל פרונט-אנד דיגיטלי, מבלי להחליף רכיבים קיימים. בסדרה הזו יצאו עד עכשיו שני מוצרים: Alpha Wave LAN optimizer to USB, או בקיצור LAN Optimizer, ו USB Isolator, שעליו אעלה פוסט נפרד.

LAN_Optimizer_front.png

אז מה זה ה LAN Optimizer הזה? הרעיון הוא לתת מענה אמיתי ואיכותי לכל מי שרוצה לשמוע מוזיקה מהרשת ולא להרגיש שהוא מתפשר. האופטימיזר מתחבר לכבל רשת (בין אם זה מגיע מהנתב או ממתג רשת) ומוציא USB שמתחבר לסטרימר. בין לבין הקסם עובד. זה אומר שניתן לשלב אותו בכל מערכת שבה לסטרימר יש לפחות כניסת USB אחת. מדוע יציאת USB (ולא יציאת רשת למשל)? ההבנה באידאון היא שבמקרים רבים כניסת USB בסטרימר עדיפה משמעותית על פני כרטיס הרשת המקבל את האות המגיע מהרשת.

LAN_Optimizer_rear.png

האופטימייזר שקוף לרשת ולסטרימר ולא דורש שום קינפוג, פשוט plug & play. התרשים הבא מראה את מקומו של האופטימייזר במערכת.

LAN_Optimizer.png

מחיר: 5,900 אירו.

לפרטים נוספים צרו קשר.

תנועת המרי 2, קרית אונו.
דוא"ל: raphy.lohev@gmail.com

רפי לוהב

עוסק בתחום
מעורבות
142
נקודות
43
תודה על ההערה המחכימה ;)
זה תרשים שבא להמחיש מה מתחבר למה ובאיזה כיוון...

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
תודה על ההערה המחכימה ;)
זה תרשים שבא להמחיש מה מתחבר למה ובאיזה כיוון...

אין כיוון שם..
תרשים יותר מבלבל, הלכתי לאתר היצרן להבין מה זה עושה
אין משהו אחר

אני מניח שזה למעשה מתאם רשת ל-USB.. רק גדול יותר :)

רפי לוהב

עוסק בתחום
מעורבות
142
נקודות
43
זה לא מתאם רשת ל USB, זה אופטימייזר, כלומר משפר את האות המגיע מהרשת. תחשוב על זה כמו רקלוקר או סנן רעש (או שניהם) על האות מהרשת. ההמרה מ רשת ל USB היא לא המטרה, אלא האמצעי.
אם התרשים מבלבל, תתעלם ממנו. תקרא את הפוסט בתחילת השרשור או את התיאור באתר היצרן, מה שנוח לך.
עדיין מבולבל? התקשר אלי :)

RB68

חבר משקיען
מעורבות
591
נקודות
93
רפי, בכבוד -
זה לא ברור בכלל מה הדבר הזה עושה - מבחינת החיבוריות/פונקציונליות-בסיסית הכוונה (לא אתייחס לתזת ה"נקיון" וכד'). לא מההסבר של היצרן ולא במטוטא מההסבר שלך.

ברשת, כמו שכתב מיכאל - אין in/out, הכל דו כיווני. לפעמים מדברים במונחים של "רגל" חיצונית/"רגל" פנימית, uplink/downlink ועוד ועוד ע"פ האפליקציה הספציפית...

ואז יש את עניין הUSB, שההסבר היחיד שמניח את הדעת מבחינת מה שמתחבר לשם, זה שזה USB-NIC (כרטיס רשת מבוסס USB). האם זה המצב? אשאל את זה אחרת - כשזה מתחבר ל-PC - האם זה מזדהה בwindows ככרטיס רשת?

ואם כן - האם להרבה סטרימרים שאינם PC יש בכלל תמיכה בחיבור NIC מבוסס USB?

גם בUSB אגב, אין in/out אלא host ו-device (כשזה נתמך, הם יודעים להחליף תפקיד).

ומה כל הדיבור על ריקלוקינג? האם זה דימוי? לא שאני לא סבבה עם דימויים חלילה אבל זה מונח טכני למהדרין - איך אפשר לדבר על ריקלוקינג כאשר יש לך שני פרוטוקולים שונים, רשת וUSB (יותר נכון שני stacks של פרוטוקולים) ושניהם אסינכרונים בהגדרה. הרי גם הדונגל הסיני הכי בזוי ינהל שעון לשני הכיוונים (כן, ברור, לא femto אודיו גרייד - שוב, לא נכנס בכלל לזה).

עוד משהו - אתה (והיצרן) מדברים על סיגנל וכן, יש סיגנלים (ברבים) גם ברשת וגם בUSB אבל אי אפשר להתייחס לערמה שלמה, מרובת שכבות של פרוטוקולי תקשורת כאילו זה סינוס נאיבי של אודיו. ז'תומרת אפשר, אבל זה מאוד מטעה.

צ'מע, אני לא בקטע של להטיל ספק ב-claim to fame של מוצר אודיופילי מובהק בשרשור של היבואן המוקדש למוצר חדש בתצוגה - רק נראה לי שצריך להיות לפחות ברור מה בדיוק חיברנו למה...

ערב נעים
רועי

רפי לוהב

עוסק בתחום
מעורבות
142
נקודות
43
רועי, תודה על השאלות. אשמח להסביר.
כדי לעשות את זה פשוט, אתייחס בעיקר לענין הפונקציונלי, ברשותך.
מטרת המכשיר: לשפר את כניסת הרשת למחשב/סטרימר ובכך לשדרג את איכות השמע של מוסיקה מהרשת.

שאלת איך זה מזוהה ע"י PC, התשובה היא ככניסת רשת קווי, כלומר: חיברת את המכשיר לנתב הרשת, ואז חיברת למכשיר כבל USB בקצה אחד ואת הקצה השני למחשב. במחשב תראה חיווי שהתחברת לרשת בחיבור קווי. כלומר: זה שקוף למערכת.
לסטירמרים רבים יש כניסות USB שמיועדות בד"כ לחיבור של דיסק חיצוני למשל. אם משתמשים באופטימייזר הנ"ל, הוא יתפוס את אחת הכניסות. אומר ביושר שייתכן שזה לא יתאים לכל סטרימר. במחשב סטנדרטי לא אמורה להיות בעיה.

לגבי ענין הסיגנל או הסיגנלים שאתה מעלה - הכוונה למידע האודיו שמגיע מהרשת. חלק מהתיאורים שלי היו להמחשה והתכוונתי לתאר את הדברים בצורה פשוטה, כולל דימויים פה ושם. הכיווניות שהתייחסתי אליה היא יותר באופן שאנחנו תופסים את "זרימת" האודיו: מהרשת לסטרימר, ממנו לדאק, למגבר כו'.
המהות היא מה המכשיר עושה: מחליף את כניסת הרשת בכניסת USB (מבחינת הממשק) ומשפר את חווית האודיו מהרשת, זה הכל. איך זה נעשה? זו החוכמה במוצר הזה.

בשורה התחתונה, המכשיר עושה את העבודה. אתה, מיכאל וכל מי שמעונין מוזמן לבוא ולהתרשם.

אני מקווה שעניתי לשאלות ושמפלס הבילבול ירד פלאים :)

ערב נעים
רפי

RB68

חבר משקיען
מעורבות
591
נקודות
93
רועי, תודה על השאלות. אשמח להסביר.
כדי לעשות את זה פשוט, אתייחס בעיקר לענין הפונקציונלי, ברשותך.
מטרת המכשיר: לשפר את כניסת הרשת למחשב/סטרימר ובכך לשדרג את איכות השמע של מוסיקה מהרשת.

שאלת איך זה מזוהה ע"י PC, התשובה היא ככניסת רשת קווי, כלומר: חיברת את המכשיר לנתב הרשת, ואז חיברת למכשיר כבל USB בקצה אחד ואת הקצה השני למחשב. במחשב תראה חיווי שהתחברת לרשת בחיבור קווי. כלומר: זה שקוף למערכת.
לסטירמרים רבים יש כניסות USB שמיועדות בד"כ לחיבור של דיסק חיצוני למשל. אם משתמשים באופטימייזר הנ"ל, הוא יתפוס את אחת הכניסות. אומר ביושר שייתכן שזה לא יתאים לכל סטרימר. במחשב סטנדרטי לא אמורה להיות בעיה.

לגבי ענין הסיגנל או הסיגנלים שאתה מעלה - הכוונה למידע האודיו שמגיע מהרשת. חלק מהתיאורים שלי היו להמחשה והתכוונתי לתאר את הדברים בצורה פשוטה, כולל דימויים פה ושם. הכיווניות שהתייחסתי אליה היא יותר באופן שאנחנו תופסים את "זרימת" האודיו: מהרשת לסטרימר, ממנו לדאק, למגבר כו'.
המהות היא מה המכשיר עושה: מחליף את כניסת הרשת בכניסת USB (מבחינת הממשק) ומשפר את חווית האודיו מהרשת, זה הכל. איך זה נעשה? זו החוכמה במוצר הזה.

בשורה התחתונה, המכשיר עושה את העבודה. אתה, מיכאל וכל מי שמעונין מוזמן לבוא ולהתרשם.

אני מקווה שעניתי לשאלות ושמפלס הבילבול ירד פלאים :)

ערב נעים
רפי
תודה רפי, אכן יותר ברור
לעניין תאימות הסטרימרים - תידרש תאימות תוכנתית מצד הסטרימר (דרייבר וכל זה) - ככל שהוא יותר מינימליסטי (יותר appliance, פחות מחשב) - כך הייתי מצפה ליותר אישיואים...

כנראה שאני אלרגי לשימוש במונחים טכנים מובהקים על תקן דימויים - כאן ועכשיו אקח את זה עלי.
הכל טוב עם מפלס הבלבול, אני שחיין סביר גם כשהוא גבוה :)...
לילה טוב

רפי לוהב

עוסק בתחום
מעורבות
142
נקודות
43
תודה רועי.
לגבי תאימות סטרימרים: בסופו של דבר, סטרימרים, גם המשוכללים והיקרים ביותר הם מחשב בבסיס, הן מבחינת רכיבי התוכנה (מעבד, זכרון, דיסק קשיח כזה או אחר, חיבור רשת, USB וכו') והן מבחינת התוכנה. אכן, הגרסאות של מערכת ההפעלה בסטרימרים טובים הן מאד מינמליסטיות ומאד ממוקדות במה שקשור לאודיו. רובם מבוססים איזושהי גרסא של Linux (בד"כ) או Windows. במקרה של מחשבים (בארץ) רובם מבוססי Windows. במקרה של Linux, בד"כ הזיהוי לא דורש דרייבר מיוחד, אפילו לדאקים, על אחת כמה וכמה במקרה של משהו בסיסי כמו כניסת רשת. ומהסיבה הזאת בדיוק (היות חיבור רשת דבר כל-כך בסיסי), אני מאמין שיש סיכוי טוב לתאימות לפחות ברוב המקרים.
בכל מקרה, בהינתן סטימר X, הבדיקה היא קלה ופשוטה.

לילה טוב.

amiglick

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
1
מה זה המחיר המטורף הזה ?? כמה זה משפר במחיר הזה ??

רפי לוהב

עוסק בתחום
מעורבות
142
נקודות
43
על כל מוצר במחיר כזה (או יותר) אתם מגיבים ככה? לא זכור לי.
מכשיר שלא ניסיתם ואין לכם שמץ של מושג מה זה עושה.
ועל סמך מה קבעת שיש שם רכיבים ב 1000$ או בכל סכום אחר? יש לך מושג מהן עלויות הפיתוח או הייצור?
אף אחד לא חייב לקנות שום דבר, אבל למה להכפיש ולהשמיץ סתם? מיותר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור