אני מבקש לא להכניס לפי מילים שמעולם לא אמרתי ולאולם לא אומר. אמרתי שטענתך היא אגדה הנדסית - ויש עוד כמה כאלה בתחות שלנו כמו: כבלים לא משפעיים, שיכוך לא יכול להשפיע על ציוד טרנזיסטורי וכו'. זה "קצת" שונה מאמירה שהנדסה היא אגדה, נכון?
ראיית מהנדס - בניגוד לראיית מדען - מוגבלת, בשבילו דברים שלא למד פשוט לא קיימים, אפילו אם המציאות אומרת אחרת. אני, בניגוד אליך, לא מנסה לסתור את המציאות - אפילו כשלא מבין תופעה זו או אחרת. מנסה להסביר, ואם אינני מצליח - משלים עם העובדה שאי-אפשר לדעת הכל. אינני מאמין בוודו ומשוכנע שלכל תופעה נצפית קיים הסבר מדעי. זה ההבדל ביני לבין מהנדס.
אין לי ניסיון עם פילטר PS אבל יש לי ניסיון רב עם פילטר למערכת של ISOTEK, שעובד על אותו העיקרון (למה? כי אם להיצמד דווקא להנדסה, אין יותר מדי דרכים לסנן ראשים). ולא סתם משפיע - הוא משפיע בגדול. אבל כדי לשמוע זאת, נדרשת מערכת הרבה מעל ממוצעת, ושמיעה שהיא לא מתחת לממוצעת (שום דבר לא אישי). אלך וארחיב - יצרן דרגת פונו אינשטיין (שהוא לא בסיסי) ממליץ על שימוש בפילטר. מה תאומר על זה?
זה רק מחזק את מה שאמרתי קודם. אתה מהנדס. מה שאחרים אומרים, לא מעניין אותך. אבל במדע זה נקרא דיווחים. אם דיווחים מאשרים את מה שאני צופה, זה אומר שאני לא הוזה וצריך להבין מה הסיבה...
זה כן כי הם צוברים ניסיון (במילים אחרות - צוברים נתונים).
אני מסיים בכך את הדיון איתך, אין לי שום כוונה להיכנס לסגה כמו "האם כבלים משפיעים?"
שבת שלום.