ויניל

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אני מבטיח לכם שההקלטה תיתן לכם 99.9% מהחוייה האנאלוגית ......לא רוצה לפתוח חזית מול כל הפורום על ה-100 % ;)

ומאילו פטיפונים בדיוק אתה ממליץ להקליט את המוסיקה האנאלוגית??:D

רוברט, זה הכל טוב ויפה.. האמירה שלך היא אקדמית/תיאורתית בלבד, ואין לה כל השלכה על המציאות...

השאלה היא: אם אין לי פטיפון איכותי, ראש MOVING COIL, ומגבר-ראש מהשורה הראשונה, שממנו אוכל להקליט, האם גם אז אוכל להנות מהחוייה האנלוגית "האיכותית" הזו אחרי שהיא מומרת לדיגיטל??:)

והשאלה היותר גדולה: מהיכן אני משיג חומרים דיגיטליים איכותיים מהקלטות אנאלוגיות ישנות שלא ניתן להשיג אותן בדיגיטלי??

נערך לאחרונה ב:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
פיני שפטר הוא מומחה להמרת הקלטות אנלוגיות לדיגיטליות. הוא עובד עבור אולפנים שמחדשים מוסיקה שהוקלטה אנלוגית לפני שנים.

הוא לקח תקליט שלי והפך אותו לדיסק שנשמע כמו התקליט. אבל זה תהליך עבודה והשקעה, לא הקלטה סתם.

לשאלה שלך, yb-7, הוא השתמש בטורנס 160, לא זוכר עם איזו זרוע וראש.

אריה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
הוא לקח תקליט שלי והפך אותו לדיסק שנשמע כמו התקליט. אבל זה תהליך עבודה והשקעה, לא הקלטה סתם.

זה לא ישמע כמו התקליט. זה ישמע כמו הפטיפון.
עם זאת. אל תשכח שגם לאופן הניגון יש משמעות. הפטיפון מנגן אחרת מנגן תקליטורים או מחשב.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
עם זאת. אל תשכח שגם לאופן הניגון יש משמעות. הפטיפון מנגן אחרת מנגן תקליטורים או מחשב.
בדיוק, ולכן ההמרה הזאת דורשת עבודה והיא לא מתבצעת על ידי הקלטה סתמית.

לגבי ישמע כמו הפטיפון, אפשר להסכים שהאיכות לא תהייה גבוהה יותר מהאיכות של הפטיפון אבל יש לו שליטה על איך זה ישמע בדומה לשליטה שיש לטכנאי הקלטה באולפן.

אריה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
בדיוק, ולכן ההמרה הזאת דורשת עבודה והיא לא מתבצעת על ידי הקלטה סתמית.

לגבי ישמע כמו הפטיפון, אפשר להסכים שהאיכות לא תהייה גבוהה יותר מהאיכות של הפטיפון אבל יש לו שליטה על איך זה ישמע בדומה לשליטה שיש לטכנאי הקלטה באולפן.

אריה

באולפן אתה לא מגיע לאיך שהזמר נשמע במציאות. אתה מגיע למשהו דומה לזה. והציוד חביבי, באולפנים רציניים, עולה בערך כמו בית פרטי ברחביה שבירושלים אם כוללים את החלל עצמו.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
בדיוק,
ושאתה תמיר לדיגיטלי מפטיפון שלך, ההקלטה תכיל את המאפיינים של הפטפון שלך.
וזה ישמע כמעט אותו הדבר.
הנקודה היא, שצריך ציוד אנאלוג איכותי בכדי שהדיגיטלי ישמע איכותי.

תראה, אין וויכוח שהקלטה דיגיטלית, בפוטנציה יכולה לעלות על כל הקלטה אנאלוגית... הבעייה היא שברוב המקרים זה לא קורה, כי.. האולפנים לא מנדבים מרצון איכויות מאסטר.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
רוברט,
קבל תיקון :)
אין 196/24
זה 192/24
בקשר לתקליט ,חווית האזנה היא שונה, יש הרבה הקלטות שהכל נעשה אנלוגי (בעיקר תקליטים יותר ישנים).
בתקליט יש צלילים שלא שומעים ב CD שהוקלט ב 44.1 , זה גיליתי רק לפני חודש לאחר התחדשות בפטפון..:)
גם ברשת קשה למצוא איכות מקורית שהוקלטה ב 192 ובוודאי לא לתקליטים שלא כולם שמעו אליהם וכבר המירו אותם (תקליטים פחות פופולאריים)....
אז אתה אומר, יש לי תקליט אנלוגי , תעשה הקלטה ב 192...
אז בוא אספר לך משהו , במקרה לפני יומיים הזמנתי סטרימר לא זול מחו"ל (אפרסם את שמו לאחר שאקבל את המכשיר) , מטרת הקניה רק כמקור דיגיטלי ואיכותי לאוסף הדיגיטלי שברשותי.
התחלתי לקרוא את היוזר מנואל , פתאום ראיתי יכולות של המכשיר שאפילו לא ידעתי.
למכשיר יש כניסה של PHONE ו DAC איכותי (סברה 32 משהו כזה ) והוא גם מקליט ב 24bit/192Khz.
חשבתי לעצמי איזה סבבה , אני יכול לעשות גיבוי לתקליטים , הסתכלתי איך לעשות את זה,
אז אחרי שמקליטים, יש שם אפילו יכולת להצגת ה WAVE והפרדה לטרקים וגם לחפש את התמונה ברשת.
אמרתי לעצמי מגניב !
ואז התחלתי לחשב כמה זמן יקח לי כל תקליט , ואחרי זה התעסקות עם ההפרדה..
לך תעשה את זה לכמה מאות תקליטים, כנראה אצטרך חיים נוספים להשלמת המשימה :)
וגם אז התעסק בהקלטות במקום להנות מהמוסיקה , גם כך הזמן שלי מוגבל לשעות בודדות בשישי שבת :)
בוודאי העשה את זה רק לכמה תקליטים אהובים במיוחד :)

אריק, סביר להניח שכבר היו מי שעשו זאת לפניך, לפני שאתה ניגש לעבודה "שחורה" חפש ברשת מה כבר זמין להורדה.

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
אריק, סביר להניח שכבר היו מי שעשו זאת לפניך, לפני שאתה ניגש לעבודה "שחורה" חפש ברשת מה כבר זמין להורדה.
אני לא הולך לעשות עבודה שחורה והסברתי גם למה לא ..., אולי רק לכמה תקליטים וגם זה רק סתם להשוואה (אני מול עצמי) ...
וההשוואה כפי שנמר ציין צריכה להיות לפי איך שהפטפון שלי נשמע ולא פטפון של מישהו אחר (יתכן ויותר טוב)
בלי שום קשר, חיפשתי ברשת, מה שיש זה בעיקר 96K במקרה הטוב והרוב זה 44.1 אבל 24 ביט. וגם זה בתשלום...
מצאתי גם כל מיני "אתרים" שיש שם 192K 24b ,אבל כפי שכתבתי גם קודם קשה למצוא דבריים ספציפיים שמונחים לך על המדף בויניל :)

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור