ויניל

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
בתור מי שהתחיל את דרכו המוזיקלית עם תקליטים ואפילו די הרבה מכיוון שהייתי ממיין את גלויות מצעד הפזמונים תמורת תקליטים וכל דמי הכיס שלי + עבודה אצל תקליטן (ככה קראו לזה פעם) הושקעו בתקליטים. אני קצת מתפלא על חזרתו של הויניל. נכון, אנלוגי נשמע מדהים וכששמים תקליט גם יושבים להאזין לו ויש עטיפה וכל זה... אבל, אתה שבוי של הספריה שלך, לא משנה כמה גדולה היא תהיה, אם שמעת שיר ברדיו, שיזמת אותו, עכשיו אתה צריך לנסות להשיג את התקליט. בדיגיטלי אתה תוך דקה שומע את השיר באיכות טובה למדי ומשתפרת והולכת. אם אהבת את השיר אתה בודק אם אתה אוהב את האלבום ומוסיף בלחיצת כפתור למועדפים. בנוסף לכך ופה אני מודע לזה שזו תכונה אישית שלי אני קולט אלבום ב2 האזנות בשלישית נמאס לי ואני צריך את הדבר הבא, זה אומר שאני צורך המון מוזיקה ולעולם ספרית תקליטים לא תספק אותי....

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
@pruym לכל דבר יש את הקסם שלו.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מכיוון שאני למשל לא שומע פו״פ בבית (רק באוטו) אז אני מסתדר יפה מאוד עם המערכת האנלוגית בלבד. יש לי בסביבות ה-2000 תקליטים וכמה אלפי דיסקים מתקופתי גם כן כתקליטן.

לגבי היתר - יש טידל, נשמע סביר מאוד פלוס.

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
לכן צריך להנות מכל העולמות , שילוב טוב של אנלוגי (תקליטים) ודיגיטלי

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
סתם לידיעה כללית, גם אני הייתי תקליטן.

כל נושא הדיגיטל נוח מאוד ולדעתי לא נופל באיכות מאנלוג.

אריה

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
האמת , גם אני הייתי התקליטן ,
לא במועדונים אלא תקליטן של החברים,
הייתי מביא איתי את המערכת שבניתי (של הנדלמן) ,
מביא אורות מהבהבים לפי המוסיקה (גם מהנדלמן)
והיינו חוגגים :)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
יש לי סטאפ דיגיטאלי וגם באוטו והן הטלפון אני יכול לשמוע מוזיקה, פופ וכל דבר שבא לי מתי שבא לי.
אבל שאני רוצה באמת לשמוע טוב אז עבורי זה רק אנלוג.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
pruym
נו, אנחנו איתך הכל סבבה .רק לא כולם אותו דבר.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
נמר, כרמי ושאר חובבי האנלוג , אתם יכולים לשמוע ב"איכות אנלוג" גם ברכב- תקליטו עם כרטיס קול 196/24 או 96/24 איכותיים את יציאת ה-Pre שלכם וסעו לשלום.

לפני כ- 4 שנים גם הצעתי לנמר שאביא את ה-DAT שלי (שהוא רק 48/16 אבל עם SBM - מדמה ל-20 ביט) ונשווה את את ההקלטה למקור האנאלוגי....כמו הרבה דברים גם עניין זה התמוסס מחוסר זמן ועיסוקים אחרים.

אני מבטיח לכם שההקלטה תיתן לכם 99.9% מהחוייה האנאלוגית ......לא רוצה לפתוח חזית מול כל הפורום על ה-100 % ;)

ולמרות כל האמור אני מסוגל להבין בדיוק את הטכסיות והכיף של כל ה"גישפט" הזה שנקרא אנאלוג ....ואני לא ציני .....יש כיף שאי אפשר לדמות לשום דבר בדיגיטאל..... בעטיפה הגדולה והמפורטת ...היופי של הפטפון .....המכניקה המדהימה של הזרוע וכו' וכו' וכו'......זה ממש עושה טוב לנשמה.

What say you מסייה נמר ???.....ושאר החברים כמובן.....

נערך לאחרונה ב:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
רוברט, אתה לא רציני?

אריה

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
וואלה רוברט...בשביל הסוטול שאתה נמצא בו ישנם כאלה שצריכים עשרה ג'ויינטים,אשרך.(ורד)
שתבוא עליך שנה אזרחית נפלאה.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
וואלה רוברט...בשביל הסוטול שאתה נמצא בו ישנם כאלה שצריכים עשרה ג'ויינטים,אשרך.(ורד)
שתבוא עליך שנה אזרחית נפלאה.

מה זה עליך ? על כולנו ....(ורד):לב:(ורד)

אגב......אולי נמר יבין על מה שאני מדבר .....הוא מקליט בכרטיסי קול כאלה.

עם מה אתה חושב מסייה שלמה מקליטים את המיקרופונים שלאחר מכן מבשלים את המוסיקה ומעבירים לחורט ומשם מדפיסים תקליטים ?

צדקת - עם כרטיסי קול 196/24 ו 96/24 ....מוסיקה לא מקליטה את עצמה על גבי כנפי מלאכים ....היא מקליטה את עצמה על כרטסי קול או טייפים דיגיטאליים....ומשם כאמור לאנאלוג.

אז אם פעם אחת כרטיס הקול הקליט תופים לדוגמא..... הוא לא יוכל להקליט את התופים הגיטרה והפסנתר שעל התקליט האנלוגי? ......ובאותה איכות שהוא הקליט את התופים בתהליך ההקלטה הראשוני של המוסיקה ?

זה עניין של הגיון נטו לא הבנת מבנה ההקלטה או כל עניין אחר.

ואני חוזר על העניין פעם נוספת במשפט אחד , אותו כרטיס קול / טייפ דיגיטאלי שהקליטו עליו את כלי הנגינה שמהם הופק התקליט יקליט גם את התקליט עצמו......מה הבעיה עם זה ?.....למה זה לא יצא טוב?

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
רוברט, אתה לא רציני?

אריה
קרא היטב את שכתבתי לשלמה ותענה תשובה עניינית בבקשה .....וקבל ממני פרח לשנה החדשה(ורד)

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
Happy new year !!! לכל הפורום ועם ישראל שחיי!

2018 כייפי - ללא יותר מידי ביטים והרבה פלסטיק ווינילי :מאזין:

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
חברים, ברור שמה שכתבתי הוא רק מהמקום שלי וכל אחד עם ההעדפות שלו. אני רואה פה דיונים על אנלוג וחושב על עצמי, נזכר כמה רצתי בין חנויות תקליטים וחברים להשיג תקליטים כשהיה רק אנלוג. שמח שהיום בלחיצת מקלדת יש לי כמעט כל אלבום שמתחשק לי.

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
רוברט,
קבל תיקון :)
אין 196/24
זה 192/24
בקשר לתקליט ,חווית האזנה היא שונה, יש הרבה הקלטות שהכל נעשה אנלוגי (בעיקר תקליטים יותר ישנים).
בתקליט יש צלילים שלא שומעים ב CD שהוקלט ב 44.1 , זה גיליתי רק לפני חודש לאחר התחדשות בפטפון..:)
גם ברשת קשה למצוא איכות מקורית שהוקלטה ב 192 ובוודאי לא לתקליטים שלא כולם שמעו אליהם וכבר המירו אותם (תקליטים פחות פופולאריים)....
אז אתה אומר, יש לי תקליט אנלוגי , תעשה הקלטה ב 192...
אז בוא אספר לך משהו , במקרה לפני יומיים הזמנתי סטרימר לא זול מחו"ל (אפרסם את שמו לאחר שאקבל את המכשיר) , מטרת הקניה רק כמקור דיגיטלי ואיכותי לאוסף הדיגיטלי שברשותי.
התחלתי לקרוא את היוזר מנואל , פתאום ראיתי יכולות של המכשיר שאפילו לא ידעתי.
למכשיר יש כניסה של PHONE ו DAC איכותי (סברה 32 משהו כזה ) והוא גם מקליט ב 24bit/192Khz.
חשבתי לעצמי איזה סבבה , אני יכול לעשות גיבוי לתקליטים , הסתכלתי איך לעשות את זה,
אז אחרי שמקליטים, יש שם אפילו יכולת להצגת ה WAVE והפרדה לטרקים וגם לחפש את התמונה ברשת.
אמרתי לעצמי מגניב !
ואז התחלתי לחשב כמה זמן יקח לי כל תקליט , ואחרי זה התעסקות עם ההפרדה..
לך תעשה את זה לכמה מאות תקליטים, כנראה אצטרך חיים נוספים להשלמת המשימה :)
וגם אז התעסק בהקלטות במקום להנות מהמוסיקה , גם כך הזמן שלי מוגבל לשעות בודדות בשישי שבת :)
בוודאי העשה את זה רק לכמה תקליטים אהובים במיוחד :)

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אריק, מסכים עם כל מה שאתה אומר .....אבל אתה מדבר על נוחות, זמן, ועניינים פרוצדוראליים שזה לגיטימי ...... אני מדבר על סאונד נטו, איך ישמע התקליט כשאתה מקליט אותו בכרטיס קול איכותי ....זה נושא השיחה.

ובליל סילבסטר אני מחלק פרחים לכולם (ורד)(ורד)(ורד)

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
אחרי שאקבל את המכשיר , אנסה מספר הקלטות רק לנסיון, השווה ואגיד לך אם יש הבדל :)
בוודאי שיש כאן אנשים שניסו, נשמח לשמוע את חוות דעתם...
עד היום אני לא מבין איך בכלל הוציאו CD שהחליף את התקליט וזה רק ב 44.1 ורק 16 ביט, וגרמו עוול להיסטוריה,
כנראה מיגבלות של גודל ה CD וזמן מוסיקה של לפחות 40 דקות, אין לי הסבר אחר
אבל זה כבר דיון אחר :)

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אריק, מסכים עם כל מה שאתה אומר .....אבל אתה מדבר על נוחות, זמן, ועניינים פרוצדוראליים שזה לגיטימי ...... אני מדבר על סאונד נטו, איך ישמע התקליט כשאתה מקליט אותו בכרטיס קול איכותי ....זה נושא השיחה.

עשיתי את זה בעבר. בהקלטה על מחשב. אבל אשמח לעשות איתך את הניסוי הזה. האמת שזה מעניין גם אותי.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
ננסה לקבוע זמן, ואולי נתחיל מה- DAT שיש לי .....אם לא ישמע לך טוב מספיק נעבור לכרטיס קול עם קצבים מהירים יותר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור