אתמול ביקרתי אצל מי שהתברר גר שלוש דקות ממני. זכיתי להכיר אדם מקסים, רחב לב, מפרגן, עם אגו אודיופילי קטן יחסית - הפוך מהידע הרב שצבר והמערכת המדהימה שהרכיב, במיטב כספו ואחרי שנים של התנסות וידע נרכש.
מארח שלמרות ואולי בזכות הידע הרב שרכש מפרגן לאחרים, מוכן לחלוק מהידע שלו ומבין שבתחום הזה אין אמת אחת ואין מערכת או חדר שאי אפשר לשפר.
המערכת מדהימה.
במילה אחת - מרגשת.
בשתי מילים: מרגשת ומאוזנת.
סט שמוציא ממך את החשק לנתח אם הגבוהים חריפים מידי ואם המיד אותנטי. מערכת מאוזנת שלא לוקחת את הצלילים מילימיטר לצד זה או אחר. ואם בכ"ז אתעקש לשים אצבע על מאפיין אחד בולט במיוחד, אז הבאסים......מושלמים. קטונטי מלנתח מדוע בדיוק, אני מנחש שמבנה הרמקולים הנהדרים ןהשילוב של שני וופרים שיורים הצידה עושה את שלו. בס מלהיב.
התחלנו בכמה קטעים מדיסקים, משם להזרמה ולקבצים שהפיקו מוזיקה חלומית עם רזולוציות, עומק ודינמיות לא פחותות ממה שיצא מנגן הדיסקים. קינחנו באנאלוג, וכיאה לקינוח טוב, נשארתי עם חשק לעוד. שני הפטיפונים מנגנים נפלא, כי אין חוכמות, המערכת כולה מופלאה. אבל הפטיפון האדום של מושיק, עם הראש הבכיר של vdh.....וואו! פטיפון פצצה שמפיק מהמערכת הזו את המיטב.
אני לא מכיר מערכת מושלמת, חסרת בעיות שמנגנת בחדר מושלם. החדר של הבעלים הגאה ( והצנוע!) רחוק מלהיות אידאלי, אבל הי, זו כל החוכמה: למרות בעיות החדר, המערכת גורמת לך להדבק לכיסא, אין חשק לקום. אני לא מחפש בית מרקחת, כאלה שמעתי לא מעט בשנים האחרונות, לא מעניין אותי "צליל נכון", מה גם שיש מערכות שמנגנות כל כך "נכון" שבא לפהק. המערכת ששמעתי אתמול מנגנת מוזיקה בצורה מלהיבה. היא מרגשת, גורמת לך לעצום עיניים ולחייך חיוך ילדותי מטופש של מי שמתענג מהצלילים. זו הסיבה שאני עדיין מכור לתחביב הזה.
תודה גדולה למארח הנדיב, אני בטוח שעוד נפגש.