התלבטות בשדרוג ציוד

zalmi

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
היי
יש לי כיום nikon D90 עם עדשת קיט 18-105,
אני מעוניין לשדרג את הציוד כאשר המטרה העיקרית היא לקבל תמונות איכותיות וחדות יותר.

הנטייה הראשונית שלי הייתה לחשוב על גוף מדגם מתקדם יותר (D7200 למשל) שמגיע עם עדשת קיט 18-140, אבל אז קראתי וחפרתי שלעיתים עדשה טובה תתן שדרוג לא פחות חשוב מאשר שדרוג הגוף.

מה ממליצים לי,
להישאר עם הגוף הנוכחי ולקנות עדשה טובה?
או שגם גוף חדש עם עדשת קיט ייתן שדרוג משמעותי?
או שאפשר לדחוף בתקציב שיש לי עד(5K) גם גוף חדש וגם עדשה ברמה גבוהה?

לא חשוב לי לנצל את כל התקציב הזה דווקא (צלם חובב ולא בהכרח לעיתים קרובות) אבל חשוב לי לקבל תמונות טובות יותר משמעותית.

בתודה מראש לעונים

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
יש לי כמה חברים עם ה D90 וכן עם עדשת 18-105 - ואין שום בעיה לקבל עם המצלמה ועדשה הזו תמונות חדות.
החלפת מצלמה לדגם חדיש יותר כמו D7200 תביא איתה שיפור ביכולת הפוקוס, שיפור ביכולת הטווח הדינמי ויכולת לצלם עם ISO גבוהה יותר. המצלמה החדשה עצמה לא תספק יכולת לקבל תמונות יותר חדות.

עדשת 18-105 היא עדשה לא רעה כלל, לא ממש חדשה וה 18-140 החליפה אותה, מעבר לעדשה 18-140 עצמה לא תספק לך חדות טובה יותר ברוב במקרים.

לדעתי אתה צריך לקבל תמונות חדות עם הציוד שיש לך כעת, אולי יש צורך בניקוי חיישן, אולי יש צורך בכיול עדשה, אבל אף אחת מהסיבות האלו היא לא סיבה להחליף את הסט שלך.

לאחר שאמרתי זאת אני רוצה להוסיף כמה נקודות:
1) אם אתה לא מצליח לקבל תמונות חדות מהסט שלך, אשמח לראות דוגמאות (תמונות) ואולי לעזור לך לקבל צילום חד יותר.
2) לעדשות יש בהחלט משמעות מאוד חשובה בקבלת תמונות חדות וכן בקבלת עומק שדה רדוד, קבלת בוקה טוב ונעים יותר וכן גם ביכולת לפוקוס מהיר יותר. אם אתה רוצה לשפר את איכות התמונות השקעה בעדשות היא בדרך כלל כיוון טוב היות ועדשות ישארו גם לגוף אחר כאשר תחליף גוף בעתיד.
3) היות ויש לך רק עדשה אחת, אני ממליץ לך לבדוק גם מצלמות ללא מראה - שמספקות איכות תמונה נהדרת בגוף קטן יותר וקל יותר, כן יהיה צורך להחליף לעדשה/עדשות אחרות

zalmi

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
תודה על התשובה המושקעת!

התמונות כיום יוצאות בהחלט חדות ונקיות אבל אני רוצה יותר.. יותר פרטים בתמונה, יותר ISO גבוה, יותר עבודה בצמצם פתוח וכו׳
ברור לי שזה דורש שדרוג כלשהו ולכן אני מתייעץ.

כרגע בעיקר קורץ לי המירורלס (גוף קטן וקל יותר ודור חדש של טכנולוגיה מתקדמת יותר)
אני מתלבט לגבי הדגמים של סוני,
A6000 יכנס לי בתקציב המקורי כולל עדשת 18-105 F4
ובשביל הA6300 אצטרך לחרוג מהתקציב שהגדרתי.
השאלה היא עד כמה השדרוגים ב6300 משמעותיים לצלם חובב (ואני לא מצלם וידאו)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
החיישן של A6000 מאוד מוצלח, ואני בטוח שזה של A6300 יותר טוב, דרך אגב סוני הכריזה כעת על A6500 (הם לא נחים לרגע :) )
אפשר לראות את ההבדל באיכות התמונה בין המצלמות ב ISO 6400

A6000
http://www.imaging-resource.com/PRODS/sony-a6000/FULLRES/A6000INBI06400.HTM

A6300
http://www.imaging-resource.com/PRODS/sony-a6300/FULLRES/A6300INBI06400.HTM

בקשר לאיכות תמונה פרטים עומק שדה ונקודות אחרות איכות העדשה בהחלט היא נתון חשוב מאוד ולרכוש את מצלמת סוני עם עדשת קיט זה לבטח לא יספק אותך ועדשות הזום של סוני לא ממש זולות, יש עדשות פריים במחיר לא רע עבור מצלמות אלו מבית סיגמא אם זה מתאים לך?

שידרוג איכות התמונה שלך עם עדשה טובה בהחלט תעשה הרבה לאיכות התמונה שלך, אבל אתה ננעל על מצלמות DSLR ולא עובר למצלמות ללא מראה - כן, אני יודע שזו דילמה

zalmi

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
ה6500 כבר לא באה בחשבון מבחינתי.

העדשה הזו של סוני לא מומלצת? יכול להמליץ על עדשה אחרת בתקציב שפוי?

במקומי היית נשאר עם DSLR או עושה את השינוי?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
2650 ש"ח לעדשה זה מחיר לא זול- וזו עדשה ללא צמצם גדול שלא תספק לך עומק שדה רדוד.
אני לא מחפש עדשות טובות או מבצעים טובים אני מחפש עדשות שמספקות לי את הפתרון לצרכים שלי.

אני באמת הייתי בסיפור הזה ולא בחרתי בסוני בגלל שאישית לא התחברתי לתפעול המצלמות שלהן - לי אישית זה מאוד חשוב ולדעתי מצלמה כמו A6XXX עם חוגה אחת בלבד לא מספקת היות ואני אוהב לשנות ערכי צילום במצב ידני, אבל זה אני. הרוב מסתפקים בחוגה אחת לשנות ערכי צמצם או חשיפה ועובדים במצב עדיפות צמצם או חשיפה.

כמו כן כחובב איכות תמונה עברתי לצלם במצלמת FF וזה באמת שיפור באיכות תמונה, כך שמצלמה כמו סוני A7 דור קודם, יכולה להיות פתרון מאוד מעניין עבורך. אומנם זה דור קודם, אבל זה FF ויש סיכוי למצוא אותה ביד שנייה.

zalmi

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
באמת ניסיתי לבדוק ולראות את העניין הזה בסקירות וביקורות.
איך שולטים על הפרמטר הנוסך שלא מוגדר בחוגה?

LiorDrZ

אוהב את התחום
מעורבות
60
נקודות
28
ב a6000 יש שתי חוגות עליונה ובגב המצלמה. הם אמנם לא ממוקמות כמו ב DSLR או כמו בסדרה 7 של סוני אבל ניתן לעבוד בצורה ידנית ועם שתי החוגות.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ב a6000 יש שתי חוגות עליונה ובגב המצלמה. הם אמנם לא ממוקמות כמו ב DSLR או כמו בסדרה 7 של סוני אבל ניתן לעבוד בצורה ידנית ועם שתי החוגות.

תודה על התיקון, האם נוח לעבוד עם החוגה האחורית שהעין בעיניית?

LiorDrZ

אוהב את התחום
מעורבות
60
נקודות
28
תודה על התיקון, האם נוח לעבוד עם החוגה האחורית שהעין בעיניית?
כרמי,
כשהיתה לי ה a6000 העדפתי לעבוד איתה במצב עדיפות צמצם ולהחזיק אותה ביד אחת. גלגלת עליונה שלטה על הצמצם והגלגלת האחורית על ה ISO. ה a6000 היתה עבורי מצלמה בשביל הילדים בגלל הפוקוס וקצב הצילום. לא צילמתי איתה במצב ידני.
אני באופן אישי מעדיף את הארגונומיה ואת צורת העבודה עם סדרה 7 שם יש את ה Tri Navi של סוני. גלגלת לצמצם, גלגלת למהירות תריס, גלגלת ל ISO וגלגלת לפיצוי חשיפה.
הייתי רוצה לראות מצלמת קרופ של סוני עם ארגונומיה שלקוחה מסדרה .7 עם תג מחיר של 1400 דולר על ה a6500, הגיע הזמן שסוני גם ישקיעו קצת בארגונומיה בסדרה הזאת שלהם. לקח להם יותר מ 5 שנים להטמיע מסך מגע במצלמה חצי מקצועית. אני מקווה שלא נצטרך להמתין 5 שנים בשביל עוד גלגלת.
ליאור

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113

zalmi

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
באיחור פעוט..

רוצה לעדכן שרכשתי a6300 עם עדשה 18-105 f/4
בהתחשב בהיצע הדליל ביד שניה של a7 והתקציב המוגבל שלי, חושב שזו בהחלט היתה בחירה נבונה.
השדרוג באיכות וחדות התמונות מורגשות מאד!
גם הגודל (או הקוטן..) הפיזי מהווים יתרון.
אני לומד את המצלמה היא מרגישה לי כמו הדור הבא של המצלמות המקצועיות מבחינת אינספור הפיצ׳רים שיש לה.

ותודה לכם על הסבלנות, העזרה, וההכוונה.
תמיד כיף להתייעץ איתכם :)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תתחדש, יופי של ציוד
אשמח לראות תמונות שצילמת

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
החיישן של A6000 מאוד מוצלח, ואני בטוח שזה של A6300 יותר טוב, דרך אגב סוני הכריזה כעת על A6500 (הם לא נחים לרגע :) )
אפשר לראות את ההבדל באיכות התמונה בין המצלמות ב ISO 6400

A6000
http://www.imaging-resource.com/PRODS/sony-a6000/FULLRES/A6000INBI06400.HTM

A6300
http://www.imaging-resource.com/PRODS/sony-a6300/FULLRES/A6300INBI06400.HTM

בקשר לאיכות תמונה פרטים עומק שדה ונקודות אחרות איכות העדשה בהחלט היא נתון חשוב מאוד ולרכוש את מצלמת סוני עם עדשת קיט זה לבטח לא יספק אותך ועדשות הזום של סוני לא ממש זולות, יש עדשות פריים במחיר לא רע עבור מצלמות אלו מבית סיגמא אם זה מתאים לך?

שידרוג איכות התמונה שלך עם עדשה טובה בהחלט תעשה הרבה לאיכות התמונה שלך, אבל אתה ננעל על מצלמות DSLR ולא עובר למצלמות ללא מראה - כן, אני יודע שזו דילמה

כרמי,
אני עם הסוני נקס 7 ועדשת הקיט 18 - 55 לא מרגיש בעיות חדות. יכולת הקרופ שניתן לבצע בתמונות שאני מצלם ב JPG מדהימה לכל הדעות. הבעיה היחידה עם העדשה הזו שהיא איטית ולכן יש לי נטייה להחליף אותה לעדשה מהירה יותר. אני כמובן לא יכול להיכנס לציפיות החדות של כל אחד, אבל כצלם חובב שמצלם אירועים פרטיים וטיולים, החדות שאני מקבל היא הטופ שבטופ.

אריה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עדשת סוני 18-55 זו לא עדשת הזום שנמכרת עם סדרת A6000

LiorDrZ

אוהב את התחום
מעורבות
60
נקודות
28
עדשת סוני 18-55 זו לא עדשת הזום שנמכרת עם סדרת A6000
לא. זאת עדשת הקיט הישנה של סוני שהוחלפה על ידי ה 16-50.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
מה שאני מתכוון להגיד הוא שהמושג "עדשת קיט" הוא לא בהכרח מילה גסה...

אריה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לדוגמא עדשת הקיט של פוג'י נחשבת עדשה טובה, עדיין לפוג'י יש עדשה עם טווח זום זהה עם צמם גדול יותר שהיא הרבה יותר טובה ומסוגלת להפיק הרבה יותר מהמצלמה מאשר עדשת הקיט.

הבעיה עם העדשות שחלק לא קטן מהקהל שרוכש מצלמות משקיע הרבה מאוד כסף בגוף מצלמה שמסוגל להרבה ואז משקעים מאט מאוד בעדשה שמסרסת את יכולות המצלמה ולפעמים גם מחברים למצלמה עדשות יקרות וממש לא מוצלחות כדי לקבל טווח זום גדול אבל עם איכות אופטית בנונית.

אני חושב שזו השקעה ממש לא נכונה של הכסף ולכן להגיד שעדשת קיט היא לא מילה גסה שממש לא הכיוון הנכון - עדשת הקיט שמגיעה עם הסונ A6000 היא מילה גסה לדעתי וכך גם עדשת הקיט 18-55 של קנון וניקון דרך אגב עדשת קנון 18-135 או ניקון 18-140 שמגיעות כקיט במצלמות מתקדמות של החברות הן עדשות לא רעות בכלל.

לאחר שאמרתי זאת עדשות הקיט הן בסיסות גם אם הן חדות, עדשות טובות מאפשרות הרבה יותר מחדות, מדובר על דברים כמו בוקה טוב יותר, הצגה נכונה יותר של גוונים וכן אפשר לדבר גם יכלות של צמצמים גדולים, על יכולת לפקס טוב יותר ומדויק יותר, מייצב טוב יותר ועוד..

לדעתי עדשות הקיט הן סוג של פשרה שמי שחושב להתקדם בתחום בסופו של דבר ירכוש עדשה טובה יותר והקיט תהפוך להיות חסרת שימוש. ומי שחושב להמשיך להשתמש בעדשת קיט, אז אני לא בטוח שבאמת מצלמת DSLR או ללא מראה - זו הבחירה הנכונה עבורו, בכל אופן זו דעתי.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
מה לגבי התיקונים שהמצלמה עצמה מבצעת לגבי העדשות שלה בזמן הצילום?

אריה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
נושא מעניין התיקונים הקלים שהמצלמה עושה לאחר הצילום - תיקונים אלו לא יכולים להוסיף עומק שדה רדוד, לסדר בוקה לא יפה בתמונה או חדות ובטח לא יעזרו לקבל פוקוס בתמונה.

אני רוצה להציג כאן תמונה שעדשת קיט לא מסוגלת לצלם, בגלל עומק שדה רדוד, בוקה רך ונעים
תמונה זו צולמה לפני כשבוע עם עדשת טמרון 70-200 F2.8 דרך אגב זו עדשה של 4000 ש"ח בלבד והיא בכלל לא עדשת פרים סופר איכותית שיכולה לשפר את הנקודות האלו אפילו יותר
DSC_1419-2.jpg

אני מביא כאן תמונה שצולמה במסגרת סיור ביוון http://www.dtown.co.il/articles/3514.html, התמונה צולמה עם עדשת פריים קנון 35מ"מ F1.4 שנחשבת עדשה טובה, החדות בקצוות והבוקה המדהים של העדשה זו שנמצא ברוב התמונה לא ניתן לצלם זאת עם עדשת קיט כלל.
DSC_0759.jpg

אני חושב שלא כל אחד צריך לצלם זויות כאלו של צילום או פורטרטים אבל לחבר עדשת קיט פשוטה על מצלמה יקרה שמסוגלת להפיק תמונות מאוד מוצלחות זה השקעה לא נכונה של הכסף, עדשה טובה על מצלמה קצת יותר זולה יכולה לספק איכות תמונה טובה הרבה יותר. כאמור זאת רק דעתי

תמונות מצורפות

• DSC_1419-2.jpg
    DSC_1419-2.jpg
    KB 279.4 · צפיות: 451

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור