התלבטות אם כדי ללכת על כבל Kimber 12TC

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
-אני שוקל ללכת על כבל KIMBER 12TC משהו לא הולך טוב עם VDH cs122 עם קאבס

הכבלים נותנים את האחוזים הבודדים הנוספים, אם יש בעיה באחד מהרכיבים המרכזים בסט אפ שום כבל לא יעזור.

GROOPER

אוהב את התחום
מעורבות
175
נקודות
43
ודבר נוסף רק אתמול קיבלתי מישהו שיפתח לי תקופסאות של הרמקולים וחיברתי והתוצאה לא הכי טובה
כי צריך לשפר תציוד אני מחובר דרך מחשב וכאן הבעיה

לגבי הרצה -לא רואה לאן אפשר להתקדם עם הסאונד הזה

לתחביב הזה יש תכלית ושמו "התחנה הסופית"

לא כולם מגיעים לשם בקלות גם לא בעלי המערכות הכבדות, ולכן תצטייד בהרבה סבלנות ובממון
עמ לייעל ולהוזיל את התהליך אתה צריך לבנות טרק (rout) שיורכב מהמון תחנות ביניים
כל מי שהגיב לך היה תמים דעה שאין לך מה לחפש את הבעיה בכבלים
כמעט כולם גם הצביעו על בעיה אקוסטית וגם על העמדה לא נכונה, בפרט אחרי ששלחת תמונה
כבר כעת נראה שחלק מהבעיה קלה לפתרון, ובכך סמן לעצמך את התחנה הראשונה שעליך לעשות

1.קדם את הרמקולים מטר קדימה, שים שטיח עבה ווילון על החלון ותמתין לפחות 200 שעות
להרצת הרמקולים שחבל ואין לך מושג כמה שזה חשוב.

2.לא התרצית? עבור לתחנה הבאה - צפה את הקירות הצדדיים לצד הרמקולים בפאנלים אקוסטים והחלף דאק, למזלך הם (הדאקים) לא יקרים באופן יחסי
והאיון שהזכרת הוא דאק מצויין עם נטיה לחמימות ומוזיקליות

3.עדיין לא מרוצה? תחליף מגבר. ברמקולים ובכבלים לא הייתי נוגע כמעט עד לסיום המסע ואם בכלל
אתה תחליט היכן לעצור על פי מידת שביעות רצונך ובעומק כיסך.

ככה בנוי התחביב המטורף שלנו, שאין בו שמץ של הגיון אבל טונות של הנאה

israrami

אוהב את התחום
מעורבות
6
נקודות
8
הכבלים נותנים את האחוזים הבודדים הנוספים, אם יש בעיה באחד מהרכיבים המרכזים בסט אפ שום כבל לא יעזור.

הבעיה כמובן היא המקור,המקור הוא מאוד בהיר ומפורט הCAMREDGIE DAC 100 מאוד פשוט
הרמקול הזה צריך הגברה חמה PASS LABS כפואר ודאק מנורות יתן את התוצאה הכי טובה

israrami

אוהב את התחום
מעורבות
6
נקודות
8
לתחביב הזה יש תכלית ושמו "התחנה הסופית"

לא כולם מגיעים לשם בקלות גם לא בעלי המערכות הכבדות, ולכן תצטייד בהרבה סבלנות ובממון
עמ לייעל ולהוזיל את התהליך אתה צריך לבנות טרק (rout) שיורכב מהמון תחנות ביניים
כל מי שהגיב לך היה תמים דעה שאין לך מה לחפש את הבעיה בכבלים
כמעט כולם גם הצביעו על בעיה אקוסטית וגם על העמדה לא נכונה, בפרט אחרי ששלחת תמונה
כבר כעת נראה שחלק מהבעיה קלה לפתרון, ובכך סמן לעצמך את התחנה הראשונה שעליך לעשות

1.קדם את הרמקולים מטר קדימה, שים שטיח עבה ווילון על החלון ותמתין לפחות 200 שעות
להרצת הרמקולים שחבל ואין לך מושג כמה שזה חשוב.

2.לא התרצית? עבור לתחנה הבאה - צפה את הקירות הצדדיים לצד הרמקולים בפאנלים אקוסטים והחלף דאק, למזלך הם (הדאקים) לא יקרים באופן יחסי
והאיון שהזכרת הוא דאק מצויין עם נטיה לחמימות ומוזיקליות

3.עדיין לא מרוצה? תחליף מגבר. ברמקולים ובכבלים לא הייתי נוגע כמעט עד לסיום המסע ואם בכלל
אתה תחליט היכן לעצור על פי מידת שביעות רצונך ובעומק כיסך.

ככה בנוי התחביב המטורף שלנו, שאין בו שמץ של הגיון אבל טונות של הנאה

מה הכוונה לצפה את הקירות לצד הרמקולים בצד שמאל סבבה הבנתי מה אתה מתכוון אבל ברמקול ימין אין צד ,אין קיר הכוונה

GROOPER

אוהב את התחום
מעורבות
175
נקודות
43
מה הכוונה לצפה את הקירות לצד הרמקולים בצד שמאל סבבה הבנתי מה אתה מתכוון אבל ברמקול ימין אין צד ,אין קיר הכוונה

אם תקדם הרמקולים אני מניח שיפתח יותר מקום
נוהגים לסגור את חיבור הקירות מאחורי הרמקולים עם לוחות כך שתיווצר במבט על תצורת משולש
פינות כפי שנאמר הן רעה חולה וההחזרים מהן מייצרים עיוותים והדהודים.
נראה לי שאתה יורה לכל הכיוונים, וכבר מדבר על החלפת מגבר (הפאס אגב מעולה)

אם תירצה ללמוד יותר בנושא אקוסטיקה אז יש כאן חברה דיי רציניים בנושא
לדוגמא, מתנוש, רוזי 1, איטלי ועוד.....
אפשרות שניה לבקש "רום קורקשן" מאחד החברים
והשלישית להזמין את יואב שדמה למדידות.
בעיניי זה שגוי להכנס לשם בשלב כה מוקדם, תתחיל מהבסיס ותתקדם לאט

israrami

אוהב את התחום
מעורבות
6
נקודות
8
אם תקדם הרמקולים אני מניח שיפתח יותר מקום
נוהגים לסגור את חיבור הקירות מאחורי הרמקולים עם לוחות כך שתיווצר במבט על תצורת משולש
פינות כפי שנאמר הן רעה חולה וההחזרים מהן מייצרים עיוותים והדהודים.
נראה לי שאתה יורה לכל הכיוונים, וכבר מדבר על החלפת מגבר (הפאס אגב מעולה)

אם תירצה ללמוד יותר בנושא אקוסטיקה אז יש כאן חברה דיי רציניים בנושא
לדוגמא, מתנוש, רוזי 1, איטלי ועוד.....
אפשרות שניה לבקש "רום קורקשן" מאחד החברים
והשלישית להזמין את יואב שדמה למדידות.
בעיניי זה שגוי להכנס לשם בשלב כה מוקדם, תתחיל מהבסיס ותתקדם לאט

תודה גרופר ,אתה מקצועי כמו כל השאר כאן,200 שעות הרצה אני יבצע
וכבר אני נעול על וילון שיכסה את כל הקיר השמאלי לחלוטין,הקיר שיש את החלון לכסות את כול הקיר הזה בוילון לגמרי
ככה שלא נראה לי נצתרך פאנל אקוסטי כי בצד שמאל של הרמקול הולך להיות וילון אקוסטי,
לגבי השטיח איזה גודל הוא צריך להיות?
והאם חשוב שהוא יהיה עם סיבי שערות
תודה

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83

תנסה להוסיף/להחליף את המקור לפני שאתה מבצע החלפות מיותרות. לדעתי זה אמור לפתור את הבעיה ואם חסר לך את הגרוש ללירה אז תחליף גם את הכבלים אבל לא בגלל שהם שוברים או עושים את הסט אפ.

ey_sharon

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
דבר ראשון סבלנות,
הרצה של רמקול יכולה להימשך מספר שבועות.
גורם נוסף שיוצר בהירות לא נעימה הוא איכות החשמל שאתה מספק למגבר, ממיר, והמחשב, אם אתה עובד עם מפצל חשמל זול ומתחבר עם מכשירים נוספים הבהירות תעלה, צריך להשקיע בנושא. דבר נוסף, תנסה לחבר סידי ישירות למגבר על מנת כבללהבין אם הבהירות מקורה בממיר/מחשב (כבל usb איכותי יכוך לעזור וגם תוכנות שמיעלות את הניגון מהמחשב כמו FIdilizer). הרמקול בהחלט ראוי לכבל טוב יותר, אבל הכבל הספציפי הזה מניסיון לא בהיר.

GROOPER

אוהב את התחום
מעורבות
175
נקודות
43
דבר ראשון סבלנות,
הרצה של רמקול יכולה להימשך מספר שבועות.
גורם נוסף שיוצר בהירות לא נעימה הוא איכות החשמל שאתה מספק למגבר, ממיר, והמחשב, אם אתה עובד עם מפצל חשמל זול ומתחבר עם מכשירים נוספים הבהירות תעלה, צריך להשקיע בנושא.

בעצם מה שאתה אומר הוא שאם אני עובד עם מפצל של הום סנטר
ומחבר אליו 8 מכשירים שונים תיהיה לי בהירות בצליל?!
עוד מעט גם יכתבו שכשהשמש תגיע לרום שמיים הצליל יהפך לבהיר ויכהה עד לשקיעה...

חשמל מטופל נותן סינון רעשים ,שקט עומק והבחנה טובה יותר בפרטים.
מסכים שצריך להשקיע בנושא אבל לא זה מקור הבעיה - מה גם שמפצל עם שלושה ארבעה כבלי חשמל אודיופילים
מגיעים בקלות למחירו של מגבר פאס משומש שחשקה בו נפשו.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113

כמובן שזו עשויה להיות בעיה. אבל הפתרון שאתה מחפש הוא פתרון בעייתי. לא משום שהוא לא נכון, הוא פשוט לא נכון במקרה הזה.

ראיתי את העמדת הציוד שלך בחדר. היא בעייתית מאוד. ראשית השולחן בין הרמקולים מפריע מאוד לרמקול ״להתפתח״. חלק מהעניין של במה, תמונת סטריאו וכאלה הם אוויר בין הרמקולים. זה לא תמיד מתאפשר אבל במקרה שלך זו הפרעה קיצונית. זה כמו לנסות להדליק סיגריה עם גפרור במהלך המקלחת.

הרמקול הזה (כמו צרפתים אחרים) הוא פתוח באופיו ויש שיטענו בהיר. אני יכול להמר שהמיקום ומרחק ההאזנה שלך (קרוב במיוחד) תורם מאוד לחסרונות הללו. אי לכך, המלצתי היא רדיקלית יותר - תחליף רמקולים. לא בגלל שהם לא טובים אם כי בגלל שהתנאים שאתה נותן להם אינם מאפשרים להם להיות טובים.

משל
אדם אחד רצה מכונית ספורט נמוכה ומהירה, עם צמיגי כביש בחתך נמוך אבל מה לעשות, הוא גר באוסטרליה בחווה כשאין כביש גישה לביתו אם כי רק שטח סלעי וחולי. עמדו בפניו שתי אופציות. לרכוש רכב פנאי ספורטיבי (פורשה קאין למשל) או לחנות את הרכב בחניון רחוק שממנו יציאה לכביש נהיגה.

נמשל
החלף לרמקול מתאים או שתעביר את המערכת למקום אחר.

אתה יכול לקבל כאן המון המלצות אקוסטיות. הבעיה היא שאף אחד כאן לא באמת יכול לפתור לך את הבעיה מרחוק וקשה גם לפתור לך את הבעיה מקרוב. הסיבה לכך היא שאקוסטיקה דורשת ידע, לומדים את זה. ישנן את ההצעות הסטנדרטיות (שטיח, וילון, מערכת ישיבה עבה מבד, תמונות קנבס וכ״ו) אבל שוב, המיקומים הללו, מרחק הישיבה ביחס לצרכים ולביצועים שאתה מבקש הם המכשול האמיתי. לא במגבר תמצא מזור.

GROOPER

אוהב את התחום
מעורבות
175
נקודות
43
כמובן שזו עשויה להיות בעיה. אבל הפתרון שאתה מחפש הוא פתרון בעייתי. לא משום שהוא לא נכון, הוא פשוט לא נכון במקרה הזה.

ראיתי את העמדת הציוד שלך בחדר. היא בעייתית מאוד. ראשית השולחן בין הרמקולים מפריע מאוד לרמקול ״להתפתח״. חלק מהעניין של במה, תמונת סטריאו וכאלה הם אוויר בין הרמקולים. זה לא תמיד מתאפשר אבל במקרה שלך זו הפרעה קיצונית. זה כמו לנסות להדליק סיגריה עם גפרור במהלך המקלחת.

הרמקול הזה (כמו צרפתים אחרים) הוא פתוח באופיו ויש שיטענו בהיר. אני יכול להמר שהמיקום ומרחק ההאזנה שלך (קרוב במיוחד) תורם מאוד לחסרונות הללו. אי לכך, המלצתי היא רדיקלית יותר - תחליף רמקולים. לא בגלל שהם לא טובים אם כי בגלל שהתנאים שאתה נותן להם אינם מאפשרים להם להיות טובים.

משל
אדם אחד רצה מכונית ספורט נמוכה ומהירה, עם צמיגי כביש בחתך נמוך אבל מה לעשות, הוא גר באוסטרליה בחווה כשאין כביש גישה לביתו אם כי רק שטח סלעי וחולי. עמדו בפניו שתי אופציות. לרכוש רכב פנאי ספורטיבי (פורשה קאין למשל) או לחנות את הרכב בחניון רחוק שממנו יציאה לכביש נהיגה.

נמשל

אתה יכול לקבל כאן המון המלצות אקוסטיות. הבעיה היא שאף אחד כאן לא באמת יכול לפתור לך את הבעיה מרחוק וקשה גם לפתור לך את הבעיה מקרוב. הסיבה לכך היא שאקוסטיקה דורשת ידע, לומדים את זה. ישנן את ההצעות הסטנדרטיות (שטיח, וילון, מערכת ישיבה עבה מבד, תמונות קנבס וכ״ו) אבל שוב, המיקומים הללו, מרחק הישיבה ביחס לצרכים ולביצועים שאתה מבקש הם המכשול האמיתי. לא במגבר תמצא מזור.

נמר, הצענו לו כולנו פתרונות חינמים והם :
לבצע הרצה של 200 שעות, להעיף שולחן, לקדם רמקולים, לגרור איזה חתיכת שטיח ווילון מחדר סמוך או מאיזה חבר.....לא יעזור- שימשיך הלאה
יתכן ולבסוף וכפי כדעתך, יאלץ להחליף רמקולים ולכן אינני מבין את הצעתך להתחיל דווקא שם בחוליה הכי יקרה

נערך לאחרונה ב:

ey_sharon

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
בדיוק מה שאמרתי,
לכלוך ברשת החשמל ולכלוך שמייצרים מכשירים שונים גורמת לצליל בהיר. אתה יכול לחבר את המערכת דרך מספר מפצלים ותוסיף מכשירים נוספים ותקבל עליה בבהירות בנוסף לפגיעה בפרמטרים נוספים.
אתה צודק שטיפול בחשמל הוא עסק יקר, אבל הרמקול המדובר הוא לא בדיוק זול. בתור התחלה אפשר להשקיע בשקע יעודי (דופלקס), וממנו להוציא כבלים למגבר ולממיר.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
בדיוק מה שאמרתי,
לכלוך ברשת החשמל ולכלוך שמייצרים מכשירים שונים גורמת לצליל בהיר. אתה יכול לחבר את המערכת דרך מספר מפצלים ותוסיף מכשירים נוספים ותקבל עליה בבהירות בנוסף לפגיעה בפרמטרים נוספים.
אתה צודק שטיפול בחשמל הוא עסק יקר, אבל הרמקול המדובר הוא לא בדיוק זול. בתור התחלה אפשר להשקיע בשקע יעודי (דופלקס), וממנו להוציא כבלים למגבר ולממיר.

שקעים לא יעזרו כאן. גם לא כבלים ודאמפרים. הם אולי יכהו את הבעיה במעט אבל דרמה אמיתית לא תהיה.
מרחק ההאזנה, המפתח בניהם, עצם העובדה שרמקול אחד לכוד בפינה מה שמגביר אותו בכמה דציבל לא מבוטלים. רק אקוסטיקה על ידי יועץ מקצועי ומיומן וכמובן הציוד לאחר מכן (ספוג, דפיוזר וכ״ו) ולבסוף בכל זאת לא יהיה מנוס מלהחליף את הרמקול במידה והבחור הנחמד נישאר במיקומים הללו עם האביזרים הללו.

GROOPER

אוהב את התחום
מעורבות
175
נקודות
43
שקעים לא יעזרו כאן. גם לא כבלים ודאמפרים. הם אולי יכהו את הבעיה במעט אבל דרמה אמיתית לא תהיה.
מרחק ההאזנה, המפתח בניהם, עצם העובדה שרמקול אחד לכוד בפינה מה שמגביר אותו בכמה דציבל לא מבוטלים. רק אקוסטיקה על ידי יועץ מקצועי ומיומן וכמובן הציוד לאחר מכן (ספוג, דפיוזר וכ״ו) ולבסוף בכל זאת לא יהיה מנוס מלהחליף את הרמקול במידה והבחור הנחמד נישאר במיקומים הללו עם האביזרים הללו.

עכשיו זה כתוב בסדר הנכון. :בעד:
לסיכום israrami, תתחיל בדברים הפשוטים כפי שתואר כאן עי החברים והמנהלים.
גם אם לא תיפטר הבעיה אני בטוח שיהיה במידה רבה מזור למסור שהעיק עליך

נערך לאחרונה ב:

royla

אוהב את התחום
מעורבות
73
נקודות
28
כל מה שרשמו לך נכון,אין לי ויכוחים,
במצבך-הרצה רצינית של לפחות 200 שעות-זה קריטי ביותר!!!!
גם עכשיו שתנסה להחליף ציוד-ב200 שעות הקרובות הרמקול משתנה מאוד,אז למה לנסות?

בהתחלת הרצה יש רמקולים שהם נשמעים כל כך מתכתיים וכל כך בהירים שבה לך להחזיר אותם לחנות,ממש ככה!!

לצערי תריץ עוד ועוד ונתראה עוד 200 שעות מתסכלות :(

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
הרמקול הזה (כמו צרפתים אחרים) הוא פתוח באופיו ויש שיטענו בהיר.

נכון, באופן כללי החתימת סאונד של הרמקולים האלה מתאימה לתיאור הזה.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אני לא מאמין שכבל רמקול הוא הבעיה.
יש כבלים שימתנו את הבעיה אבל ייצרו אחרות.
הייתי כהתחלה מיישר את הרמקולים בלי toe in בכלל.
אין צורך לחכות 200 שעות כדי לשמוע כיצד הרמקול נשמע, 50 שעות מספיקות. שום דבר מהותי מאוד לא יקרה אחרי זה.

israrami

אוהב את התחום
מעורבות
6
נקודות
8

משל

נמשל

נמר אתה צודק בעניין של השטח,חיברתי אותם בסלון והם נשמעים ליגה,ופתאום הסאונד נפתח בצורה אחרת,לגבי השולחן אנסה לקצר אותו בחצי כדי שיהיה מקום לרמקולים,לגבי הרמקולים אני מאוהב בצליל שלהם,להחליף אותם זה קיצוני,מעדיף להשקיע בכבל כמו pursit שיתן הרגעת הגבוהים,וננסה בהמשך להחליף למנורות מלא,הוספת וילון ושטיח גם על הפרק,ננסה לסדר את האקוסטיקה בחדר

תודה על כל העזרה כאן ,מכולם

נועםמ

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
תעשה טובה לעצמך ותקשיב פחות לקולות שקוראים לשנות כבלים או חשמל. איך לקרוא לזה בעדינות - שטויות.
אם אין איזה זמזום או רעש מורגש אתה לא תרגיש שום הבדל עם שינוי כבל בעוד כמה מאות שקלים.

בכל מקרה לפי דעתי אם אתה מרגיש יותר מדי את הגבוהים הגורם הוא קודם כל הרמקולים ואחר כך ההגברה.
לרוב הרגשת יתר של הגבוהים נגרמת בגלל האופי של הרמקול ומה איכות הטוויטר שלו.

דעתי המגבר לא ברמה של הרמקולים ולא ממצים את הפוטנציאל שלהם.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור