התיעצות בנושא אקוסטיקה

bruck

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
נשמע טוב מדי להיות אמיתי.
מישהו ניסה אצלו?
איך בדיוק מצמידים את זה לקיר, בהדבקה?
לא כתוב שם בשום מקום על כך ולא מצאתי צור קשר לשאול אותם.

נערך לאחרונה ב:

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
לא חושב שזו בעייה של חיווט כי כך בדיוק השתמשתי בדירה הקודמת.

יש לבדוק קוטביות של חוטי הרמקולים.
יתכן וקרתה לך טעות בחיבור אחד הרמקולים.. יש לבדוק את הקוטביות ביציאה מהמגבר וגם בחיבור של כל רמקול...
חוץ מזה,
הרמקולים שלך רחוקים מקיר אחורי, ולכן יש נפילה בבאס.
נסה לקרב אותם לקיר, או יותר טוב, לפינה.. זה יחזק את הבאס.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
נשמע טוב מדי להיות אמיתי.
מישהו ניסה אצלו?
איך בדיוק מצמידים את זה לקיר, בהדבקה?
לא כתוב שם בשום מקום על כך ולא מצאתי צור קשר לשאול אותם.
לי יש 10 כאילו בחדר.
מצמידים עם בלוטאק.
עושים הבדל רציני כאשר מוצאים את המקום הנכון.
אני מניח ש - 2 עד 3 על התיקרה (בין הרמקולים למקום הישיבה) כבר יגרמו אצלך להורדה משמעותית של ההדהוד....
בתחילה, היישום והמיקום היא לפי המדריך שלהם.

bruck

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
מוכן לנסות במיוחד שזה יכול ללכת אתי גם הלאה.
העניין האו ששם ובכל ההדגמות הרמקולים ממוקמים בין שני קירות ואצלי אין כאלו.
מצד אחד וטרינת זכוכית, מצש שני פתוח.
כך שלא בטוח שאמצא גם פינות למקם , כפי שמודגם שם.
אבל שווה את הניסיון.
בלווטק נדמה לי משאיר סימנים על הקיר/תקרה.
מעבר למחיר הרשום, מה עלות המשלוח?

נערך לאחרונה ב:

bruck

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
יש לבדוק קוטביות של חוטי הרמקולים.
יתכן וקרתה לך טעות בחיבור אחד הרמקולים.. יש לבדוק את הקוטביות ביציאה מהמגבר וגם בחיבור של כל רמקול...
חוץ מזה,
הרמקולים שלך רחוקים מקיר אחורי, ולכן יש נפילה בבאס.
נסה לקרב אותם לקיר, או יותר טוב, לפינה.. זה יחזק את הבאס.
האמן לי שאין כל טעות בחיבור חוטי הרמקולים.
ברור שקירוב הרמקולים לקיר תגביר באסים, אבל זה עושה יותר נזק מיתרון.
רוצה להבהיר משהו.
הבעיה היא לא חוסר באסים.
היתה אצלי אתמול מישהי, מוסיקאית שאני סומך מאוד על האוזן שלה( וגם על זו שלי (-: ).
הדבר המתסכל, ששנינו אמרנו הוא שלפחות בתדרים מסוימים, כמו במיד, למשל בג'אז, מתקבל טון מאוד נכון, רק שהוא צבוע/מלוכלך בתדר לא נעים.
העמסת החדר בריהוט וכוד', לא פתרה.
קיים תדר לא נעים גם בטלויזיה וגם כשמדברים, כך שאין כנראה כל קשר למערכת עצמה, אלא לחדר/דירה.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אתה יכול לאבחן את הבעיות האקוסטיות בעצמך, תצטרך להשקיע בלימוד הנושא, אך הידע ישאר איתך גם לדירה הבאה.

bruck

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
ללא קשר אם אפתור לבסוף את הבעיה או לא, אני ממש מודה לכל החברים כאן על הרצון האמיתי לסייע.
מוסיף כבוד לאתר הזה.
כמי שנמצא רוב זמנו בבית , עם אוסף מוסיקה שנצבר במשך שנים רבות ואוזן רגישה, קשה לי לא לשמוע כלל , או לשמוע
סאנד מציק לאוזן.
עברתי על הקליפ , ראיתי שיש לא מעט כאלו של שיממוש באקולייזר לאבחון.
השאלה אחרי שמאבחנים את הבעיות איך מתקנים?
על ידי הזזה של הרמקולים?
משחק עם החפצים בחדר?
ואז בדיקה מחדש?

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
משאיר סימן רק עם הצבע במצב רע.
יש יבואן בארץ (אלי קאשי).
עדיין יש קיר קידמי+אחורי+תקרה.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
שלום bruck. לדעתי אני יודע מה הבעיה אצלך וגם כיצד לפתור אותה ....פשוט כי גם לי יש את אותו מבנה חדר ואפרט:

מהסתכלות בתמונות שבקשתי ממך לשלוח ניתן לראות שיש מרחק די גדול מנקודת הישיבה שלך לקיר האחורי ולקירות הצדדים (שהם די חשופים ומחזירים את כל התדרים הגבוהים ).
תדרים חוזרים אלו מגיעים בdelay מסויים, מתערבבים עם הסאונד הישיר שמגיע מהרמקולים ופוגמים בתמונת הסטריאו וב-Image שטכנאי ההקלטות כל כך טרחו למקסם בזמן ההקלטה וכמובן מחרבשים לך את ההנאה מהסאונד.

יש 2 דרכים לפתור את הבעיה :

1. הדרך היקרה והנוחה:
להתקין חומרים בולעים על הקירות האחורים והצדדים כדי למנוע מהתדרים הגבוהים לחזור לאוזן ולשבש כאמור את "תמונת הסטריאו".

2. הדרך הזולה והלא נוחה :

2.1 להתקין "קירון" (קיר קטן) מחומרים אקוסטיים , מתנייע, שיהיה מאחורי ראשך במרחק של כחצי מטר (כמובן עם חומרים בולעים ) ורצוי שיהיה שבור כמו כנף בזוית של כ- 140-150 מעלות..... מסורבל ופחות רצוי.

2.2 הפתרון שאני אימצתי......סטנד מאסיבי של מיקרופון שעליו מותקנים 2 ספוגים אקוסטיים (בתצורה של קרטון ביצים) בגודל של כ 1x0.8 m האחד, מחוברים בזוית גם של כ- 140-150 מעלות ונמצאים מאחורי אוזניך במרחק של כחצי מטר.
אתה מתקין אותם בזמן האזנה קריטית בלבד. כמובן שאתה יכול להשאירם דרך קבע שם אולם אם אתה אוהב את אשתך אתה עלול להגדיל את סף הגרושין שלך.

אני יכול להשאיל לך את הספוגים שלי למספר ימים אם תרצה.

לסיכום כל הוואצ'אראס שאני מדבר עליו בא לשפר לך את האקוסטיקה בבית במחיר של 300 ש"ח וברמה של אולפן הקלטות עם אקוסטיקה במליון דולר.....כמובן נשארים ההחזרים מהקירות הקדמיים אבל מהנסיון שלי הם שוליים יחסית להחזרים מהקירות האחוריים והצדדיים. בנוסף פתרון זה אינו פותר תדרי תהודה מסויימים שקיימים בחדר.

כדי להשלים את התמונה , ובמידה ונדרש, ניתן לבצע גם כיונון עדין נוסף באמצעות אקווליזר לדיכוי/הגברת תדרים מפריעים מסויימים.

בהצלחה

נערך לאחרונה ב:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
משאיר סימן רק עם הצבע במצב רע.
יש יבואן בארץ (אלי קאשי).
עדיין יש קיר קידמי+אחורי+תקרה.

סקרנת אותי חבלז.

איציק
מה ההבדלים שאתה מרגיש לפני ואחרי...?

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
עברתי על הקליפ , ראיתי שיש לא מעט כאלו של שיממוש באקולייזר לאבחון.
השאלה אחרי שמאבחנים את הבעיות איך מתקנים?

בעזרת ה-WATERFALL טסט ניתן לזהות בקלות את תדרי ההידהוד שקיימים אצלך בחדר.
יישור הספקטרום של התדרים מומלץ לבצע רק אחרי תיקון זמני דעיכה בתדרים הבעייתיים.

להגיע ל-FLAT FREQENCY RESPONSE לא פותר בעיות מהסוג שאתה מדבר עליהם.
רק טיפול בזמני דעיכה מרגיע את העניינים.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
סקרנת אותי חבלז.

איציק
מה ההבדלים שאתה מרגיש לפני ואחרי...?
תלוי היכן אתם מיישם אותם.
זה יכול להיות צליל יותר חם או יותר קר.
(מדהים כמה זה משפיע על התדרים הנמוכים...)
הצמדתם לכבלים בחיבור למכשיר גם מביא אפקט מאוד מאוד משמעותי.
אם יש משהו מפריע - שווה ניסוי.
צריך הרבה סבלנות כדי להגיע לתוצאה "מיטבית" (לא קיימת תוצאה כזאת)

bruck

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
שלום bruck. לדעתי אני יודע מה הבעיה אצלך וגם כיצד לפתור אותה ....פשוט כי גם לי יש את אותו מבנה חדר ואפרט:

מהסתכלות בתמונות שבקשתי ממך לשלוח ניתן לראות שיש מרחק די גדול מנקודת הישיבה שלך לקיר האחורי ולקירות הצדדים (שהם די חשופים ומחזירים את כל התדרים הגבוהים ).
תדרים חוזרים אלו מגיעים בdelay מסויים, מתערבבים עם הסאונד הישיר שמגיע מהרמקולים ופוגמים בתמונת הסטריאו וב-Image שטכנאי ההקלטות כל כך טרחו למקסם בזמן ההקלטה וכמובן מחרבשים לך את ההנאה מהסאונד.

יש 2 דרכים לפתור את הבעיה :

1. הדרך היקרה והנוחה:
להתקין חומרים בולעים על הקירות האחורים והצדדים כדי למנוע מהתדרים הגבוהים לחזור לאוזן ולשבש כאמור את "תמונת הסטריאו".

2. הדרך הזולה והלא נוחה :

2.1 להתקין "קירון" (קיר קטן) מחומרים אקוסטיים , מתנייע, שיהיה מאחורי ראשך במרחק של כחצי מטר (כמובן עם חומרים בולעים ) ורצוי שיהיה שבור כמו כנף בזוית של כ- 140-150 מעלות.....פחות מסורבל ופחות רצוי.

2.2 הפתרון שאני אימצתי......סטנד מאסיבי של מיקרופון שעליו מותקנים 2 ספוגים אקוסטיים (בתצורה של קרטון ביצים) בגודל של כ 1x0.8 m האחד, מחוברים בזוית גם של כ- 140-150 מעלות ונמצאים מאחורי אוזניך במרחק של כחצי מטר.
אתה מתקין אותם בזמן האזנה קריטית בלבד. כמובן שאתה יכול להשאירם דרך קבע שם אולם אם אתה אוהב את אשתך אתה עלול להגדיל את סף הגרושין שלך.

אני יכול להשאיל לך את הספוגים שלי למספר ימים אם תרצה.

לסיכום כל הוואצ'אראס שאני מדבר עליו בא לשפר לך את האקוסטיקה בבית במחיר של 300 ש"ח וברמה של אולפן הקלטות עם אקוסטיקה במליון דולר.....כמובן נשארים ההחזרים מהקירות הקדמיים אבל מהנסיון שלי הם שוליים יחסית להחזרים מהקירות האחוריים והצדדיים. בנוסף פתרון זה אינו פותר תדרי תהודה מסויימים שקיימים בחדר.

כדי להשלים את התמונה , ובמידה ונדרש, ניתן לבצע גם כיונון עדין נוסף באמצעות אקווליזר לדיכוי/הגברת תדרים מפריעים מסויימים.

בהצלחה
תודה.
מרוב ייאוש אני מוכן לנסות כבר כל דבר שיוצע לי.
אם כי לא בטוח שנקודת הישיבה היא הנושא כאן, כי ניסיתי הרבה מיקומים והסאונד הבסיסי בחדר, כולל של הטלויזיה הוא עם עיוות לא נעים לאוזן.
בדירה הקודמת שלי היה סאונד טוב כמעט מכל מקום.
אבל אני לא שולל את ההצעה ומוכן לקבל לניסיון את הספוגים שאתה מציע ומעריך מאוד את הג'סטה.
כניסיון בינתיים אני יכול להזיז את הספריה שמאחורי נקודת ההאזנה מהקיר ולקרב אותה אלי.
לראות אם יש השפעה.
כרגע המיקום שאני מנסה הוא כזה.

תמונות מצורפות

• 20180304_210738.jpg
    20180304_210738.jpg
    KB 62 · צפיות: 408
  • 20180304_210751.jpg
    20180304_210751.jpg
    KB 71.9 · צפיות: 407

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
הבעיה אינה נקודת הישיבה, הבעיה היא שבנקודת הישיבה יש לך המון החזרות מהקירות סביב שמטשטשות את תמונת הסטריאו.

אגב , ככל שתשב קרוב יותר לרמקולים (כמובן תקטין את המרחק ביניהם) הבעיה תקטן כי היחס בין הצליל הישיר מהרמקולים להחזרות מהקירות יגדל (תשמע פחות החזרות) .....אבל זה לא פתרון רצוי כל כך.

כאמור אתה מוזמן לקחת את הספוגים ולנסות לשמוע איתם- אני גר בראשל"צ.

נערך לאחרונה ב:

bruck

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
זה עדיין לא מסביר למה ממיקומים אחרים אני שומע אותו עיוות, אבל כאמור, פתוח להכל.
אפנה בפרטי.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
עיוות לא נובע מאקוסטיקה אלה ממגבר/CD/רמקולים לא תקינים. מה אתה מגדיר כעיוות ?

קח טרנזיסטור רדיו ב-50 שקל תפתח אותו בפול עוצמה, תשמע כנראה רע - זה להגדרתי עיוות.(הצליל נכנס לרוויה)

bruck

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
לא בטוח שהגדרה עיוות מדוייקת כאן אבל זה בוודאות עניין של אקוסטיקה.
כי אם תקרא מה רשמתי בפתיחה, אותה מערכת, ללא כל שינוי, נשמעה מצוין בדירה הקודמת שלי רק לא מזמן.
כמו כן הסאונד הלא נעים והמציק לאוזן הזה מגיע גם מהטלויזיה ובדיבור.
אקוסטיקה נטו בוודאות.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
אם נשללה כל בעיה חשמלית\אלקטרונית ומנוי וגמור שזו האקוסטיקה אין לך ברירה אלא להשקיע קודם כל במדידה כדי לדעת היכן הדברים עומדים, במחיר המדידה תקבל הצעת מחיר לסוג הטיפול ואם לא תמצא חן בעיניך העלות לפחות תדע מהיכן להתחיל את מסע הDIY.
יש הרבה חדרים בארץ שהקירות עצמם הם רזונניטטיבים, טיפול בנקודות ההחזר פותר רק שליש מהבעיה שליש נוסף בלענים בתקרה ולוכדי באסים ומחיצות השאר טיפול כללי לכל החדר, יקר מאוד. אני בעלי הדירה שלי שגם בה יש צרות אקוסטיות לא מעטות, אם הייתי גר בשכירות והסאונד בעדיפות עליונה הייתי שוקל ברצינות חיפוש דירה עם תנאים אקוסטיים טובים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור