לא חושב שזו בעייה של חיווט כי כך בדיוק השתמשתי בדירה הקודמת.
לי יש 10 כאילו בחדר.נשמע טוב מדי להיות אמיתי.
מישהו ניסה אצלו?
איך בדיוק מצמידים את זה לקיר, בהדבקה?
לא כתוב שם בשום מקום על כך ולא מצאתי צור קשר לשאול אותם.
האמן לי שאין כל טעות בחיבור חוטי הרמקולים.יש לבדוק קוטביות של חוטי הרמקולים.
יתכן וקרתה לך טעות בחיבור אחד הרמקולים.. יש לבדוק את הקוטביות ביציאה מהמגבר וגם בחיבור של כל רמקול...
חוץ מזה,
הרמקולים שלך רחוקים מקיר אחורי, ולכן יש נפילה בבאס.
נסה לקרב אותם לקיר, או יותר טוב, לפינה.. זה יחזק את הבאס.
תודה, אנסה לבדוק אצלו.משאיר סימן רק עם הצבע במצב רע.
יש יבואן בארץ (אלי קאשי).
עדיין יש קיר קידמי+אחורי+תקרה.
משאיר סימן רק עם הצבע במצב רע.
יש יבואן בארץ (אלי קאשי).
עדיין יש קיר קידמי+אחורי+תקרה.
עברתי על הקליפ , ראיתי שיש לא מעט כאלו של שיממוש באקולייזר לאבחון.
השאלה אחרי שמאבחנים את הבעיות איך מתקנים?
תלוי היכן אתם מיישם אותם.סקרנת אותי חבלז.
איציק
מה ההבדלים שאתה מרגיש לפני ואחרי...?
תודה.שלום bruck. לדעתי אני יודע מה הבעיה אצלך וגם כיצד לפתור אותה ....פשוט כי גם לי יש את אותו מבנה חדר ואפרט:
מהסתכלות בתמונות שבקשתי ממך לשלוח ניתן לראות שיש מרחק די גדול מנקודת הישיבה שלך לקיר האחורי ולקירות הצדדים (שהם די חשופים ומחזירים את כל התדרים הגבוהים ).
תדרים חוזרים אלו מגיעים בdelay מסויים, מתערבבים עם הסאונד הישיר שמגיע מהרמקולים ופוגמים בתמונת הסטריאו וב-Image שטכנאי ההקלטות כל כך טרחו למקסם בזמן ההקלטה וכמובן מחרבשים לך את ההנאה מהסאונד.
יש 2 דרכים לפתור את הבעיה :
1. הדרך היקרה והנוחה:
להתקין חומרים בולעים על הקירות האחורים והצדדים כדי למנוע מהתדרים הגבוהים לחזור לאוזן ולשבש כאמור את "תמונת הסטריאו".
2. הדרך הזולה והלא נוחה :
2.1 להתקין "קירון" (קיר קטן) מחומרים אקוסטיים , מתנייע, שיהיה מאחורי ראשך במרחק של כחצי מטר (כמובן עם חומרים בולעים ) ורצוי שיהיה שבור כמו כנף בזוית של כ- 140-150 מעלות.....פחות מסורבל ופחות רצוי.
2.2 הפתרון שאני אימצתי......סטנד מאסיבי של מיקרופון שעליו מותקנים 2 ספוגים אקוסטיים (בתצורה של קרטון ביצים) בגודל של כ 1x0.8 m האחד, מחוברים בזוית גם של כ- 140-150 מעלות ונמצאים מאחורי אוזניך במרחק של כחצי מטר.
אתה מתקין אותם בזמן האזנה קריטית בלבד. כמובן שאתה יכול להשאירם דרך קבע שם אולם אם אתה אוהב את אשתך אתה עלול להגדיל את סף הגרושין שלך.
אני יכול להשאיל לך את הספוגים שלי למספר ימים אם תרצה.
לסיכום כל הוואצ'אראס שאני מדבר עליו בא לשפר לך את האקוסטיקה בבית במחיר של 300 ש"ח וברמה של אולפן הקלטות עם אקוסטיקה במליון דולר.....כמובן נשארים ההחזרים מהקירות הקדמיים אבל מהנסיון שלי הם שוליים יחסית להחזרים מהקירות האחוריים והצדדיים. בנוסף פתרון זה אינו פותר תדרי תהודה מסויימים שקיימים בחדר.
כדי להשלים את התמונה , ובמידה ונדרש, ניתן לבצע גם כיונון עדין נוסף באמצעות אקווליזר לדיכוי/הגברת תדרים מפריעים מסויימים.
בהצלחה