- מעורבות
- 1,261
- נקודות
- 113
לכל אחד יש bucket list.
אצלי הרשימה הזאת פחות או יותר לא השתנתה מגיל ילדות.
מוזיקה ומערכת טובה תמיד היו מנת חלקי עוד מהיותי ילד אני זוכר עצמי מתעסק עם המערכות של אבא.
תמיד הייתה מערכת בבית. ותמיד ביום שישי אחר הצהריים, בשבת בבוקר ובנסיעות הארוכות ברכב המשפחתי המוזיקה ניגנה.
זה התחיל באמת לפני 10 שנים אצל גמליאל אחוזת הסטריאו עם רמקולים מדהימים ששירתו אותי נעמנה ותמיד תהיה להם אצלי פינה בלב.
אח"כ באה הגברה, כבלים, נגן, פטיפון, חשמל, סטנד ועוד כל מיני DIY.
שדרוג הרמקולים חיכה הרבה זמן. הרבה מאוד זמן!! ידעתי שכאן כבר מדובר בסכומים אחרים ושיש לי הרבה מה ללמוד. אז הזמן דפק.
לפני 3 חודשים נפלה החלטה, יאללה, מתחילים לחפש רמקולים. יש תקציב, יש יעד. חיממתי מנועים והתחיל המסע.
3 חודשים טיילתי אצל יבואנים, אנשים פרטיים והמון המוווווון חיפושים וקריאה ברשת.
כמובן שגם אין ספור שיחות ארוכות עם קומץ קטן מאוד של מקורבים (תודה רבה!!!).
שמעתי כל מיני רמקולים. מזוג ממזרים ב-30ק"ג ועד למפלצות ב-150ק"ג.
היו גם אנשים שממש עזרו, נתנו הכוונה ומה לא.
וגם היו כאלה שידעו שלא יצא להם מזה שקל ועדיין יצאו מגדרם בעזרה והכוונה.
היו גם כל מיני אנשים הזוים שעד היום לא ברור לי מה היה שם... הרי איך אפשר בלי כמה מקרים "מיוחדים".
בסופו של דבר רשימת המועמדים העיקריים ששווה להזכיר אותם:
1. magico s3
2. focal scala
3. sonus faber olympica III
4. cabasse karissima
5. kharma db7
6. kharma db9 se
7. avantgarde duo G2
אז בקצרה מה היה לנו:
1. S3 - הרמקול הכי שקוף ששמעתי בארץ!! רמקול סופר איכותי. לבסוף לא התאים לתקציב ולא התאים להגברה.
2. focal scala - בנוי לתפארת. טוויטר מסוכן, מיד טוב ונמוכים שמצריכים הגברה טובה וחזקה.
לא התאים להגברה שלי וגוון הצליל שלו בדומה ל-nova שגם שמעתי, כנראה לא לטעמי.
3. sonus faber olympica III, למעשה שמעתי את ה-II אבל המועמד היה ה- III.
זה הרמקול שעשה לי בית ספר!! 0 ציפיות היו לי. קיבלתי כפה לפנים!
זה רמקול רומנטי, חם, מדויק באופן מפתיע ופשוט עושה מוזיקה. באס מרשים. אבל אחרי שבאותו ערב שומעים את ה- S3, מבינים ששקיפות ופרטים זה לא הצד החזק שלו.
4. cabasse karissima, שמעתי בארץ את ה-kara (דגם מתחת) רמקול מדהים ופסל סביבתי.
יש לו קסם מוזיקלי שתופס אותך בשניה, אם כי היו לו כמה סגנונות שהוא לא החזיק כמו שהיית רוצה, אבל נאשים את ההגברה שאיתה שמעתי. מה גם שיבוא יד שניה מחו"ל עלה יותר מידי $$.
5+6. kharma db7 / db9 se שמעתי במינכן ועפתי. נכון, לא ככה קונים בלה בלה. אבל נפלה לי הזדמנות של פעם החיים על שני התותחים האלו. לבחירתי איזה מהם שארצה. שוב, לבסוף עלויות היבוא והמיסים לא אפשרו. וזה עוד בידיעה שאת ההגברה אאלץ להחליף בזמן הקרוב.
7. avantgarde duo G2, טוב כאן כבר ברור שכמה משפטים לא יספיקו.
אבל מכיוון שאני רואה שכבר תחתני אז אהיה תמציתי.
רמקול hi-end אמיתי מדהים ולא סלחן. כלומר, להעמיד אותו ולהוציא ממנו סאונד כמו שצריך לוקח זמן ולא מעט התעסקות. הכל ניתן לכוון בו.
עוצמת באס,
חיתוך טווח באס.
חיתוך באס תחתון,
חיתוך קרוס hi, mid, low
זויות העמדה סופר דינמיות. בקיצור טונה של עבודה שלוקחת זמן. אי אפשר לעשות זאת בכמה שעות.
גם לא בכמה ימים.
אבל אני כבר שבועיים חי איתם. ואני בחלום.
באס פסיכי, יורד יותר נמוך מים המלח, מהיר, חזק, הדוק.
מיד ענק!!!, מהיר, צלול, טיבעי.
היי מאוד מדויק, צלול, מהיר ולא חותך בכלל.
הרמקול הזה פשוט עוטף אותך במוזיקה. כל הבית מתמלא צלילים, פשוט תענוג. מאוד מיוחד.
לא דומה לשום דבר ששמעתי עד היום.
מה שהכי כבש אותי ברמקול הזה, זאת היכולת שלו לנגן בווליום נמוך... אווווווו מה שהוא עושה בווליום נמוך...
אין זכר לחוסר. באס איכותי בווליום נמוך זה אחד הדברים הממכרים שיש. והרמקול הזה עושה את זה ובגדול.
אין נפילה באינפורמציה ובצלילים בעוצמות נמוכות. זה נדיר. טרם נתקתלתי ביכולות כאלו באופן השהרמקול הזה עושה את זה.
הבמה גם נמצאת במקום של כבוד!!! גודל הבמה ענק!! הרמקול הזה גדול.
1.6מ' גובה, 67ס"מ רוחב ושוקל 80 ק"ג.
אבל הוא מנגן ונעלם. היחס בין גבולות החלל לצליל שהוא מפיק לא קשורים אחד לשני.
בעיניים עצומות ההרגשה היא שאתה נמצא בהיכל גדול מאוד.
בקיצור, זהו לבינתיים נראה לי.
רן היקר,
תודה רבה על הכל. שירות מסור, סבלני וכמובן כמו תמיד איכותי!!
אתן לתמונות לדבר....
אני חוזר לחלום שלי....
אצלי הרשימה הזאת פחות או יותר לא השתנתה מגיל ילדות.
מוזיקה ומערכת טובה תמיד היו מנת חלקי עוד מהיותי ילד אני זוכר עצמי מתעסק עם המערכות של אבא.
תמיד הייתה מערכת בבית. ותמיד ביום שישי אחר הצהריים, בשבת בבוקר ובנסיעות הארוכות ברכב המשפחתי המוזיקה ניגנה.
זה התחיל באמת לפני 10 שנים אצל גמליאל אחוזת הסטריאו עם רמקולים מדהימים ששירתו אותי נעמנה ותמיד תהיה להם אצלי פינה בלב.
אח"כ באה הגברה, כבלים, נגן, פטיפון, חשמל, סטנד ועוד כל מיני DIY.
שדרוג הרמקולים חיכה הרבה זמן. הרבה מאוד זמן!! ידעתי שכאן כבר מדובר בסכומים אחרים ושיש לי הרבה מה ללמוד. אז הזמן דפק.
לפני 3 חודשים נפלה החלטה, יאללה, מתחילים לחפש רמקולים. יש תקציב, יש יעד. חיממתי מנועים והתחיל המסע.
3 חודשים טיילתי אצל יבואנים, אנשים פרטיים והמון המוווווון חיפושים וקריאה ברשת.
כמובן שגם אין ספור שיחות ארוכות עם קומץ קטן מאוד של מקורבים (תודה רבה!!!).
שמעתי כל מיני רמקולים. מזוג ממזרים ב-30ק"ג ועד למפלצות ב-150ק"ג.
היו גם אנשים שממש עזרו, נתנו הכוונה ומה לא.
וגם היו כאלה שידעו שלא יצא להם מזה שקל ועדיין יצאו מגדרם בעזרה והכוונה.
היו גם כל מיני אנשים הזוים שעד היום לא ברור לי מה היה שם... הרי איך אפשר בלי כמה מקרים "מיוחדים".
בסופו של דבר רשימת המועמדים העיקריים ששווה להזכיר אותם:
1. magico s3
2. focal scala
3. sonus faber olympica III
4. cabasse karissima
5. kharma db7
6. kharma db9 se
7. avantgarde duo G2
אז בקצרה מה היה לנו:
1. S3 - הרמקול הכי שקוף ששמעתי בארץ!! רמקול סופר איכותי. לבסוף לא התאים לתקציב ולא התאים להגברה.
2. focal scala - בנוי לתפארת. טוויטר מסוכן, מיד טוב ונמוכים שמצריכים הגברה טובה וחזקה.
לא התאים להגברה שלי וגוון הצליל שלו בדומה ל-nova שגם שמעתי, כנראה לא לטעמי.
3. sonus faber olympica III, למעשה שמעתי את ה-II אבל המועמד היה ה- III.
זה הרמקול שעשה לי בית ספר!! 0 ציפיות היו לי. קיבלתי כפה לפנים!
זה רמקול רומנטי, חם, מדויק באופן מפתיע ופשוט עושה מוזיקה. באס מרשים. אבל אחרי שבאותו ערב שומעים את ה- S3, מבינים ששקיפות ופרטים זה לא הצד החזק שלו.
4. cabasse karissima, שמעתי בארץ את ה-kara (דגם מתחת) רמקול מדהים ופסל סביבתי.
יש לו קסם מוזיקלי שתופס אותך בשניה, אם כי היו לו כמה סגנונות שהוא לא החזיק כמו שהיית רוצה, אבל נאשים את ההגברה שאיתה שמעתי. מה גם שיבוא יד שניה מחו"ל עלה יותר מידי $$.
5+6. kharma db7 / db9 se שמעתי במינכן ועפתי. נכון, לא ככה קונים בלה בלה. אבל נפלה לי הזדמנות של פעם החיים על שני התותחים האלו. לבחירתי איזה מהם שארצה. שוב, לבסוף עלויות היבוא והמיסים לא אפשרו. וזה עוד בידיעה שאת ההגברה אאלץ להחליף בזמן הקרוב.
7. avantgarde duo G2, טוב כאן כבר ברור שכמה משפטים לא יספיקו.
אבל מכיוון שאני רואה שכבר תחתני אז אהיה תמציתי.
רמקול hi-end אמיתי מדהים ולא סלחן. כלומר, להעמיד אותו ולהוציא ממנו סאונד כמו שצריך לוקח זמן ולא מעט התעסקות. הכל ניתן לכוון בו.
עוצמת באס,
חיתוך טווח באס.
חיתוך באס תחתון,
חיתוך קרוס hi, mid, low
זויות העמדה סופר דינמיות. בקיצור טונה של עבודה שלוקחת זמן. אי אפשר לעשות זאת בכמה שעות.
גם לא בכמה ימים.
אבל אני כבר שבועיים חי איתם. ואני בחלום.
באס פסיכי, יורד יותר נמוך מים המלח, מהיר, חזק, הדוק.
מיד ענק!!!, מהיר, צלול, טיבעי.
היי מאוד מדויק, צלול, מהיר ולא חותך בכלל.
הרמקול הזה פשוט עוטף אותך במוזיקה. כל הבית מתמלא צלילים, פשוט תענוג. מאוד מיוחד.
לא דומה לשום דבר ששמעתי עד היום.
מה שהכי כבש אותי ברמקול הזה, זאת היכולת שלו לנגן בווליום נמוך... אווווווו מה שהוא עושה בווליום נמוך...
אין זכר לחוסר. באס איכותי בווליום נמוך זה אחד הדברים הממכרים שיש. והרמקול הזה עושה את זה ובגדול.
אין נפילה באינפורמציה ובצלילים בעוצמות נמוכות. זה נדיר. טרם נתקתלתי ביכולות כאלו באופן השהרמקול הזה עושה את זה.
הבמה גם נמצאת במקום של כבוד!!! גודל הבמה ענק!! הרמקול הזה גדול.
1.6מ' גובה, 67ס"מ רוחב ושוקל 80 ק"ג.
אבל הוא מנגן ונעלם. היחס בין גבולות החלל לצליל שהוא מפיק לא קשורים אחד לשני.
בעיניים עצומות ההרגשה היא שאתה נמצא בהיכל גדול מאוד.
בקיצור, זהו לבינתיים נראה לי.
רן היקר,
תודה רבה על הכל. שירות מסור, סבלני וכמובן כמו תמיד איכותי!!
אתן לתמונות לדבר....
אני חוזר לחלום שלי....
נערך לאחרונה ב: