כל הכבוד מתנוש !נשמע כמו עזרה אמיתית ,אבל אולי תוכל לפרט בקשר למה שציינת שלא היית צריך להחליף הרמקול ,והסיבה שבגינה החלפת?
איזה כיף. אני מחלק שמאות, אתה מחלק ציונים
.
שכחתי לעשות שמאות פה. לדעתי סוגרים ב- 5!
אפרט אך בקצרה כי זה חוטא למטרת השירשור קצת.
באותם ימים חשוכים שלפני כמה שנים, כפי שאני מניח שזכור לך, הייתי בסרט רע עם המערכת. היא נשמעה רזה, צורחת, מנסרת, ולא מאד מוזיקלית. בהיותי אודיופיל אדוק, וכאחד שלא מאמין שיש רמקול גרוע או מגבר גרוע במחירים האלה, אלא לכל היותר חוסר התאמה, ולאחר ששמעתי את הדיינאודיו עם ההיאטו אצל רן שביט בחנות וזה היה נשמע פנטסטי, עשיתי כל מה שיכולתי לעשות חוץ מלהחליף הגברה והרמקולים בתקווה לשפר את התוצאה.
לצערי, לא משנה איזה BABYSTEPS עשיתי כדי לשפר את התוצאה הצרחנית, המערכת עדין היתה מכונה שלא מייצרת מוסיקה.
היות וההיאטו היה יקר לליבי מתוקף היותי חובב החברה, והיות וידעתי טוב מאד מה אופי הצליל שלו, לא האמנתי שהצרה תיפתר ע"י החלפתו (בדיעבד, צדקתי).
אז בצר לי, ומשלא היתה לי ברירה אחרת, נאלצתי לנסות החלפה של רמקול. התהליך היה קצר ומהיר, ונעשה בחוסר חשק מוחלט. לא היה לי כוח לזה, והיה לי ברור כשמש שההחלטה תתקבל מהר. הרמקול הראשון שנפלתי עליו היה הטידל של ערן.
הבאתי את הפליניוס אליו - נשמע אחלה ולא צורח. "יאללה, תביא הביתה לשמוע". הבאתי הביתה, ואכן, משום שהטידל מעט רגוע (או, נקרא לזה, שקוף ונייטרלי) יותר מהדיינאודיו, התקבלה תחושה שהבעיה נפתרה כמעט לגמרי.
שילמתי למובילים, שילמתי לערן שוטף+120, ושלום על ישראל.
אבל כעבור מספר ימים הבנתי שהבעיה לא נפתרה, אלא רק שופרה קמעה. אמנם, הטידל הוא רמקול לאין ערוך טוב יותר מהדיינאודיו, למרות שלהשוות ביניהם זה חסר טעם - גם כי הם שונים לגמרי באופי, גם כי הם על סקלת מחיר שונה, וגם כי יש ביניהם יותר מעשור הפרש. אך זה לא פתר את היות המערכת מעט רזה וצורמת. (הבעיה העיקרית היא חלל ההאזנה. אני יושב במקום בעייתי במרכז החלל, שאליו מתנקזים כל ההחזרים, ומהר מאד זה נהיה צורם. איך אני יודע? כי אם אני זז חצי מטר אחורה, הצורמנות מתמתנת).
המסקנה היא, שלמרות שאני מרוצה מהרכישה, ואני חושב שהטידל הוא שיפור עצום, ואני אוהב את מה שהוא נותן, הסיבה לשידרוג היתה לא נכונה. כלומר, הטידל לא נתן לי את מה שחשבתי שהוא יתן - הוא לא פתר בעיה שהרמקול הקודם הקצין, כי הבעיה לא היתה ברמקולים. (היא לא היתה באף רכיב מסויים, אלא נפרסה על כמה, מעבר להיות החדר בעייתי).
לאחר שגם הפליניוס הוחלף בקאראן, אפשר לאמר שהבעיה נפתרה כמעט לגמרי. ולאחר שהאחרון הוחלף בפאס לבס ולקסמן... אז אין כלל זכר לחריפות.
(זה בקצרה, כן?)
נחזור לדיינאודיו -
זריאל, ב- 15,000 ש"ח למגבר חדש לא תוכל לספק את הרמקול הזה. עצתי לך - חכה עד שהתקציב יוכפל לפחות, אם לא ישולש, או לפחות שקול יד שניה.
בנוסף, כמו שתומר אמר, באס בומבסטי לא תקבל שם. תקבל בס קצר, הדוק ונכון כן. אך לא בשפע.
לסיכום, אם אין לך סבלנות להתייחס לרמקול הזה באהבה שהוא ראוי לה (יותר נכון, בתקציב שהוא ראוי לו
), אני מייעץ לך בצער להיפטר ממנו, או לחיות עם מיצוי חלקי של הפוטנציאל שלו עד שמזומנים יהיו זמינים.