התאמת הגברה לרמקולים

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
ה-C5 הם רמקולים נהדרים, שווה להתאמץ בשביליהם. הייתי מנסה את ה-23 של לויסון, בתור התחלה.

תומר

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אורי, יש בעיה בהמלצה על סמך נתונים יבשים עם רמקול כזה. (ולא ניכנס לכך שאפילו לא שאלת מה המינמום אימפדנס ולא הנומינל )
יש מגברים שעם כל מה שכתוב עליהם, לא מצליחים להזיז את הרמקול הזה מהוואט הראשון שלהם... ויש כאלה עם הספקים לא בשמיים שמנענעים אותו מעולה בעוצמות סבירות + .
מניסיון אישי איתו- אין בעיה לפתוח אותו עם מגברים שונים בעוצמה גבוהה יחסית- אבל מה קורה בעוצמות נמוכות/ בינוניות?
הרי מגבר אימתני עם 60W CLASS A+ קדם נפרד שדוחף כמו שצריך יניעו את הרמקול הזה בחדר ממוצע ברב עוצמות השמע הרבה יותר טוב מ200W משולב בינוני .
מונובלוקים/פאואר + פרה גם יהיו עדיפים על מגבר משולב כמעט בכל מצב- בגלל יכולת דינמית מוגבלת ברב קדם המגברים שנמצאים במגברים משולבים (אם בכלל יש שם קדם מגבר אקטיבי )
בנוסף, העיוות שמגבר בינוני שמוגדר 150W למשל על רמקול קשה יכול להופיע הרבה יותר מוקדם ממה שרשום בחוברת הנתונים.
לכן עדיף להמליץ על סמך ניסיון במקרים אלו ולא על יבש. בטח לא עם רמקול כמו הConfidance 5.

מה יהיה ערן.
אתה קורא חצי הודעה שלי ויוצא במסע הסברה.

ראה שכתבתי גם בהתחלה וגם בסוף "נתונים יבשים".
לא נתתי המלצה בשום דרך.
רק הצגתי מצב נתון.

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
כל הכבוד לערן,
האיש יבואן עם הרבה מוצרים להציע ושולח חברים לקנייה בלוחות.

אגב, מצטרף להמלצה על המארק לוינסון 23, זה עשוי להיות גם המגבר האחרון שלך

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
רק קצת מידע אינפורמטיבי,

המארק לוינסון הזה יוצר עד שנת 1990 שזה אומר שהוא אוטוטו חוגג 25 שנה.

אגב, מה התקציב שלך?

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
מה יהיה ערן.
אתה קורא חצי הודעה שלי ויוצא במסע הסברה.

ראה שכתבתי גם בהתחלה וגם בסוף "נתונים יבשים".
לא נתתי המלצה בשום דרך.
רק הצגתי מצב נתון.

אורי, כתבת שלפי נתונים יבשים אתה לא רואה בעיה. הסברתי שהנתונים הללו לא אומרים כלום לגבי הרמקול הנ"ל- וסבירות גבוהה שכן תהיה בעיה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
Zariel, אין לי הרבה מה להוסיף על מה שנאמר.
לפני ששידרגתי לטידל, ה- C5 שכבו אצל ערן תקופה, והוא התנסה איתם רבות. הוא מנוסה יותר ממני בכסאות מוזיקליים לציוד, והתאמת רכיבים ולדעתי הוא היבואן שהתנסה הכי הרבה עם הרמקול בשנים האחרונות. אני רק יכול לספר לך על ההתנסות האישית שלי איתו (עם הרמקול, לא עם ערן ;)) :

כפי שאמר GROOPER, לי היה את הדיינאודיו מחוברים לפליניוס היאטו. השילוב היה טוב מאד בדברים מסויימים ולוקה בחסר באחרים.

אופי ההיאטו הוא קצת יבש ושטוח, למרות שהמגבר דוחף ויש לו תחום דינאמי מרשים. עם זאת, הצליל שהתקבל מהשילוב של השניים, בדיעבד, היה מעט רזה ונוקשה.

לא טרחתי לבדוק איך ההגברה שלך בהשוואה להיאטו, אבל אני כן יכול להגיד לך שיש סיבה שהרמקול הזה מסתובב בלוחות כל הזמן. הוא אמנם מדהים ויש לו קטע, אבל קשה קשה קשה להוציא איתו תוצאה טובה.
אגב, עד היום אני חושב שזה היה מיותר להחליף אותו, או ליתר דיוק - הסיבה שבגינה החלפתי אותו לא היתה נכונה. למרות זאת, התוצאה שקיבלתי איתו דאז לא היתה תוצאה שיכולתי לחיות איתה בשלום.

לסיכומו של ענין, אם אתה מכיר את התופעה הנפוצה בתחביב של "שדרג רמקולים ומיד תאלץ לשדרג הגברה", הסיכוי שתתיקל בה עם הרמקול הזה הוא גבוה מאד.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
כל הכבוד מתנוש !נשמע כמו עזרה אמיתית ,אבל אולי תוכל לפרט בקשר למה שציינת שלא היית צריך להחליף הרמקול ,והסיבה שבגינה החלפת?

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
מתנוש המון תודה בעבור התשובה,
כבעל נסיון ,אני מאוד מעריך את הכנות שלך,
היא עזרה לי להחליט ,
ד"א לאיזה רמקולים החלפת,
והאם אתה מרוצה מהם.
בברכה

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
דעתי על ה-C5, בין השאר האזנתי להם בעבר אצל אמיר (ארמה).

אתה צריך 100 וואט וצפונה כדי להוציא מהם צלילים איכותיים ובגלל נצילות נמוכה מאוד של הרמקולים.
הקופסא בנויה בשיטת compound לכן הבאס מאופק ולא יורד נמוך מאוד.
המיד-היי מאוד חושפני (לטוב ולרע) ולפעמים ההרגשה שמתחיל לרדת לך דם מהאוזניים. כל כך מדויק, שצריך מקור השמעה שקוף, מגבר כזה כבלים כאלה וכו'. במקרים אחרים ההרגשה של מעט רזון ונוקשות.

על הצד החיובי כמובן, הפרטים והשקיפות מהמיד על לקצה הטרבל נדירים והם אחד הטובים ביותר שיוצרו אי פעם.

תומר

נערך לאחרונה ב:

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
הכל יחסי.

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
את זה אמר איינשטיין (לא אריק)0

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
כל הכבוד מתנוש !נשמע כמו עזרה אמיתית ,אבל אולי תוכל לפרט בקשר למה שציינת שלא היית צריך להחליף הרמקול ,והסיבה שבגינה החלפת?
איזה כיף. אני מחלק שמאות, אתה מחלק ציונים ;).
שכחתי לעשות שמאות פה. לדעתי סוגרים ב- 5!

אפרט אך בקצרה כי זה חוטא למטרת השירשור קצת.

באותם ימים חשוכים שלפני כמה שנים, כפי שאני מניח שזכור לך, הייתי בסרט רע עם המערכת. היא נשמעה רזה, צורחת, מנסרת, ולא מאד מוזיקלית. בהיותי אודיופיל אדוק, וכאחד שלא מאמין שיש רמקול גרוע או מגבר גרוע במחירים האלה, אלא לכל היותר חוסר התאמה, ולאחר ששמעתי את הדיינאודיו עם ההיאטו אצל רן שביט בחנות וזה היה נשמע פנטסטי, עשיתי כל מה שיכולתי לעשות חוץ מלהחליף הגברה והרמקולים בתקווה לשפר את התוצאה.
לצערי, לא משנה איזה BABYSTEPS עשיתי כדי לשפר את התוצאה הצרחנית, המערכת עדין היתה מכונה שלא מייצרת מוסיקה.
היות וההיאטו היה יקר לליבי מתוקף היותי חובב החברה, והיות וידעתי טוב מאד מה אופי הצליל שלו, לא האמנתי שהצרה תיפתר ע"י החלפתו (בדיעבד, צדקתי).
אז בצר לי, ומשלא היתה לי ברירה אחרת, נאלצתי לנסות החלפה של רמקול. התהליך היה קצר ומהיר, ונעשה בחוסר חשק מוחלט. לא היה לי כוח לזה, והיה לי ברור כשמש שההחלטה תתקבל מהר. הרמקול הראשון שנפלתי עליו היה הטידל של ערן.
הבאתי את הפליניוס אליו - נשמע אחלה ולא צורח. "יאללה, תביא הביתה לשמוע". הבאתי הביתה, ואכן, משום שהטידל מעט רגוע (או, נקרא לזה, שקוף ונייטרלי) יותר מהדיינאודיו, התקבלה תחושה שהבעיה נפתרה כמעט לגמרי.
שילמתי למובילים, שילמתי לערן שוטף+120, ושלום על ישראל.

אבל כעבור מספר ימים הבנתי שהבעיה לא נפתרה, אלא רק שופרה קמעה. אמנם, הטידל הוא רמקול לאין ערוך טוב יותר מהדיינאודיו, למרות שלהשוות ביניהם זה חסר טעם - גם כי הם שונים לגמרי באופי, גם כי הם על סקלת מחיר שונה, וגם כי יש ביניהם יותר מעשור הפרש. אך זה לא פתר את היות המערכת מעט רזה וצורמת. (הבעיה העיקרית היא חלל ההאזנה. אני יושב במקום בעייתי במרכז החלל, שאליו מתנקזים כל ההחזרים, ומהר מאד זה נהיה צורם. איך אני יודע? כי אם אני זז חצי מטר אחורה, הצורמנות מתמתנת).

המסקנה היא, שלמרות שאני מרוצה מהרכישה, ואני חושב שהטידל הוא שיפור עצום, ואני אוהב את מה שהוא נותן, הסיבה לשידרוג היתה לא נכונה. כלומר, הטידל לא נתן לי את מה שחשבתי שהוא יתן - הוא לא פתר בעיה שהרמקול הקודם הקצין, כי הבעיה לא היתה ברמקולים. (היא לא היתה באף רכיב מסויים, אלא נפרסה על כמה, מעבר להיות החדר בעייתי).

לאחר שגם הפליניוס הוחלף בקאראן, אפשר לאמר שהבעיה נפתרה כמעט לגמרי. ולאחר שהאחרון הוחלף בפאס לבס ולקסמן... אז אין כלל זכר לחריפות.

(זה בקצרה, כן?) :)

נחזור לדיינאודיו -
זריאל, ב- 15,000 ש"ח למגבר חדש לא תוכל לספק את הרמקול הזה. עצתי לך - חכה עד שהתקציב יוכפל לפחות, אם לא ישולש, או לפחות שקול יד שניה.
בנוסף, כמו שתומר אמר, באס בומבסטי לא תקבל שם. תקבל בס קצר, הדוק ונכון כן. אך לא בשפע.
לסיכום, אם אין לך סבלנות להתייחס לרמקול הזה באהבה שהוא ראוי לה (יותר נכון, בתקציב שהוא ראוי לו:)), אני מייעץ לך בצער להיפטר ממנו, או לחיות עם מיצוי חלקי של הפוטנציאל שלו עד שמזומנים יהיו זמינים.

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
תודה ושוב תודה,לכל מי שלקח חלק בפוסט הזה,
ונתן את חוות דעתו מהיכרות שלו עם הרמקולים,
בסך הכל ההיענות היתה מאוד חיובית,ממצה וענינית,
את הסקירה של ערן מאוד אהבתי,וגם של תומר,
אבל מתנוש התעלה מעל לכל,כמו שנאמר ,
אין חכם כבעל ניסיון , שאפו,
בברכה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור