הרמקול הנכון למוזיקה

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
753
נקודות
113

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
291
נקודות
63
כתבה ממצה וטובה למתחילים. נקודת המבט שלי קצת אחרת - היא מתחילה בשתי שאלות: האם אתם נוהגים לשמוע מוסיקה אקוסטית (ג׳ז, אתני, קלאסי) או לא? אם התשובה היא לא - המסע הוא קל מאוד משום שלכל אדם יש גוון צליל שגורם לו להנאה הרבה ביותר ממוסיקה. ברגע שאדם כזה מוצא את הרמקול בעל גוון הצליל הקולע ביותר לרמות ההנאה שלו (ולא ניכנס כאן שוב לעובדה שלכל גורם בשרשרת המערכת יש השפעה על גוון הצליל, כי האדם המתחיל בתחום שומע בסופו של דבר רכיב אחד - רמקול) הוא יכול לרכוש אותו ולהגיע לשביעות רצון רבה מאוד.

אם התשובה לשאלה היא כן. זה מסובך יותר כי אז צצה שאלה שנייה - האם אתה נוהג לשמוע מוסיקה אקוסטית (ג׳ז, אתני, קלאסי) לא מוגברת בביצועים חיים בהופעות או בקונצרטים. אם התשובה גם לשאלה השנייה היא כן, העניין מסתבך. כי אז נכנס הנסיון לשחזר בבית כמה שיותר קרוב את החווייה הטבעית של ההופעה או הקונצרט. חוויה טבעית כלומר לא מוגברת. כי אם במופע האקוסטי או בקונצרט מופעלת מערכת הגברה אז כל הנסיון הופך למיותר כי יש לנו מערכת הגברה ורמקולים באולם מול מערכת הגברה ורמקולים בבית ואז חוזרים לנקודת ההתחלה.

בקיצור חייו של חובב מוסיקה שלא נוהג לשמוע מוסיקה אקוסטית - הרבה יותר קלים.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
מתחבר מאוד למה שרן כתב.

נהניתי לקרא את הכתבה
וטוב שקיימת
אך כפי שרן לוי רשם ואני מסכים איתו לחלוטין, היא פונה למתחילים בתחום.

מעבר לאופטימליות
שום רמקול מדף ששמעתי לא ריגש אותי וסחף אותי
גם אילו שאני אהבתי ומכבד לא גרמו לי לרצות אותם.

זאת מכיוון שמוזיקה חיה, טבעית, וכמו כן פורפורציות נכונות של האינסטרומנטים והרגשה של "להיות שם" ולנשום את האווירה והדינמיקה,
לצערי לא הצלחתי לקבל בשום צורה ואופן.

רמקול רצפתי באותה נגזרת (מול הפתרון המדפי), ברגע שמקבל תנאים טובים, גם בחלל ש"קטן" עליהם.
מצליח לסחוף ולרגש משמעותית יותר.

מניסיוני ובחוויה האישית שלי,
רמקול (מדפי/רצפתי) שהיה ללא תחום תחתון בריא, איכותי, מלא, עשיר ויורד לאוקטבות נמוכות מהירות יודע לסחוף ב מוזיקה דינמית מאוד כמו רוק כבד/טראנס ומוזיקה קלאסית מרובת נגנים.

כאמור רמקול שכזה, מבחינתי "לא עובר".

נערך לאחרונה ב:

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
291
נקודות
63
ובעניין מדפי או רצפתי. הנסיון האחרון שלי עם רמקול מדפי על סטנד בחדר קטן (כ-15 מ״ר) התרחש בשנים 1990-1992 והוא היה מוצלח מאוד.
כשניסיתי להכניס את הרמקול הזה לסלון גדול יותר כ-22 מ״ר זה היה כשלון מבחינת התחום הנמוך, ובנקודה זו אני מאוד מתחבר למה שאיתי כתב. רק שני רמקולים מודרניים מדפיים הרשימו אותי בשנים האחרונות - דאץ׳ אנד דאץ׳ (רמקול אקטיבי עם מערכת כיול אקוסטי) שהוא בעצם מדפי מאוד גדול וקיו אקוסטיקס 300 שהוא רמקול מדפי צר אבל עמוק מאוד והעומק החריג הזה הוא שנותן לו את ההגבר הדרוש בתחום הנמוך.

אם הפתרון הדרוש הוא רמקול שיודע לטפל באופן סביר בתחום הנמוך ובתקציב לא גבוה ובחדר גדול מ-15 מ״ר - אז רק רמקול רצפתי. את הפתרון של רמקול מדפי בתוספת סאב וופר הייתי מקבל רק כאשר מדובר ברמקולים אקטיביים בתוספת סאב אקטיבי שיודעים להתחבר ביחד. במקרה כזה הייתי מנסה את המטה 50 של קף עם הסאב הייחודי שלהם - RC62, וזו רק דוגמא אחת.

למה

חבר משקיען
מעורבות
826
נקודות
113
אני הייתי מחליף שם ל"הרמקול הנכון לחדר הנתון". הכתבה יכולה לעניין מישהו חדש,שאין לו שמץ ירוק במה מדובר. הנקודה החשובה בעיניי,שלחדרים קטנים עדיף רצפתי קומפקטי שתי יציאות כמו spendor או kudos,כאשר בתחום התחתון יהיה להם יתרון ברור על מדפי פלוס סטנד באותה העלות.;)

נערך לאחרונה ב:
  • Like
Reactions: gds

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
דאץ׳ אנד דאץ׳ (רמקול אקטיבי עם מערכת כיול אקוסטי)

לגבי הרמקול הזה (שאהבתי מאוד), נראה לי שחלק מהטריק הוא שהמוגברים (בקלאס D בד"כ) פחות סובלים מתת כח כמו בדי הרה סטאפים.
מתכננים 250 וואט לכל ערוץ, ואז העניינים נוטים להסתדר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור