עלה בדעתי לא פעם שכשאני מתריע מפני טעויות והטעיות והטיות, אני נראה כמו party spoiler
ושדווקא האנשים הטועים והמטעים והמרגיעים נראים כמו החברים הכי טובים של כולם
מעבר למפגש החברתי, שבטוח יהיה נעים,
ומעבר לחוויה המעניינת של השוואת מכשירים,
אני אומר:
אם אני יושב בחדר, בנקודה כלשהי וממש לא משנה היכן, ובאופן סיסטמתי מכשיר אחד נשמע לי כל הזמן נכון ומהנה יותר אז -
עם כל הכבוד לסוויט ספוט ול 30% שלא ברור לי מהיכן הגיעו לדיון הזה מבחינתי מכשיר אחד מנצח.
לא צריך לפחד לקרוא לילד בשמו: זה אחולשלוקי מבחן, ומבחינתי הוא אמין ונכון יותר מכל מבחן "מדעי" עליו נרמז כאן.
בסלון הביתי רובינו לא שומעים עם מד spl או בתנאי מעבדה. אנחנו שומעים בדיוק כמו שתשמעו אצל שניצל וכמו שהייתם שומעים בחנות או בסלון שלכם. זה המבחן היחיד הנכון והוא הקובע.
זה פשוט לא נכון.
אתייחס רק לשתי הסיבות העיקריות:
א. כשאתה יושב רחוק מהאמצע, כל מה שאתה שומע מבחינת imaging, במה וכו' מעוות עד לא לא קיים, באופן עיקבי
ב צלילים גבוהים הם מאוד כיווניים, כך שרק מי שנמצא פחות או יותר מול הטוויטר (עד כדי כמה מעלות ימינה/שמואלה, וברמקולים דינאמיים גם למעלה/למטה) שומע את הצלילים הגבוהים באיזון הנכון/המתוכנן יחסית למיד ולנמוכים.
התוצאה של זה היא שמי שנמצא רחוק מהאמצע יחשוב שצליל שמהאמצע נשמע מאוזן, הוא כאילו סתום, ודווקא צליל שמהאמצע נשמע צרחני, הוא הצליל הנכון והמאוזן. כל זה באופן עיקבי
גם אם יושבים באמצע אבל על השטיח, יש אותה בעייה.
ואחר כך אנשים שיישבו רחוק מהאמצע מביעים את דעתם, ואם הם מומחים ו/או יודעים לשכנע, מתקבלים רשמים מוטעים לחלוטין.
אני מציע להיזהר -- מ-א-ו-ד -- מחוות דעת כאלה, ביחס אקספוננציאלי הפוך למרחק מהאמצע ולכושר השיכנוע של הדובר.
בכל החגיגה, רלוואנטי רק מה ששומע האחד שיושב על הספה באמצע, ובמידה פחותה במקצת גם האחד שמשמאלו והאחד מימינו.
עמיר
נ.ב..1, שניצל -- הצעה: שמור לעצמך את האמצע, ואת המקום שמימינך ומשמאלך ליועצים האמינים עליך ביותר.
נ.ב. 2, ישנם עוד גורמים שמשפיעים, כמו למשל זה שמה ששומעים בחדר עם 20 איש עלול להיות שונה במידה משמעותית ממה ששומעים כשייש אחד או שניים, וגם זה יכול להטעות