הצעה לחברים של שבת ב 11.

• פותח הנושא zs
  • פורסם בתאריך

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
ניראה לי, לפחות ע"פ נסיון העבר, שכדאי לתת למישהוא שיבחר את שני קטעי השמע כבר עכשיו.יוכל לפרסם אותם ואתם תוכלו לפחות להגיע מוכנים.כי לבחור בדקה התשעים ממש לא לענין.עדיף שיהיו שני קטעים מורכבים ולא איזו זמרת ומצילה בצד.כי אז גם הפרה של האיווה שלי יעמוד במשימה.
אני חושב שיואל פרלמן מבין ויודע איזה קטעים יכולים להיות טובים לבחינה.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אל תזלזל בזמרת ומצילה.
אפשר לבחון את טבעיות המערכת עם קטע כזה (קול אדם ללא הרבה הפרעות) אףטוב יותר מקטעים עמוסים.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
לא מזלזל, אבל מכשיר שישמע טיבעי, רזולטיבי למעלה ולמטה עם דינמיות נכונה, לא מחסיר בפרטים סביר להניח שישמע טוב גם בקטע פחות מורכב.
לדעתי האתגר יותר גבוהה בקטע יחסית מורכב.
אבל שוב, זו רק הצעה וכמובן שאפשר לרדת ממנה.הכל ברוח טובה.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
אגב שלמה , בקשר ללוגיסטיקה שאמרתי שאני צריך עזרה ,תנחש למי התכוונתי .

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
אל תזלזל בזמרת ומצילה.
אפשר לבחון את טבעיות המערכת עם קטע כזה (קול אדם ללא הרבה הפרעות) אףטוב יותר מקטעים עמוסים.
לא בודקים טיבעיות המערכת ,המערכת שלי היא "שלא כדרך הטבע" ,משווים בין הקדמים ,ובעיקר ניפגשים.......

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
הקדם הוא חלק מהמערכת.
התכוונתי לבדיקה של הקדמים.
לא צריך לחשוד בכשרים.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
אגב שלמה , בקשר ללוגיסטיקה שאמרתי שאני צריך עזרה ,תנחש למי התכוונתי .
דונט ווארי...

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
לא בודקים טיבעיות המערכת ,המערכת שלי היא "שלא כדרך הטבע" ,משווים בין הקדמים ,ובעיקר ניפגשים.......
אלדר ,זה נראה קצת קשה ליישום -המון אנשים ובערך שמונה מכשירים ,נראה קצת לא ריאלי העסק במיוחד אם רוצים לסיים את זה תוך חמש שעות...........
אם עיקר הפוקוס הוא על מפגש של החבר'ה, אז על הכיפק.

אם הכוונה להשוות פראים בצורה שמתקרבת לרצינית, יש בעייתיות גדולה, בעיקר מבחינת מספר האנשים.

רק בנאדם אחד יכול לשבת ב-sweet spot. אולי עוד שניים לידו יכולים להתרשם איכשהו. כל השאר לא באמת שומעים מה שכל פרא נותן. אין כאן עניין של אחוזים קבועים -- הטיעון שאם מישהו שומע מהצד פרא א' ומקבל, לצורך הדיון 30%, זה לא אומר שהוא מקבל 30% מפרא ב', ושייש תוקף כלשהו להאזנה כזו. גם אם מישהו מאזין מומחה ובקיא, מה שהוא שומע מהצד אינו מהווה יותר מהתרשמות בלתי-מחייבת.

עניין נוסף הוא כמובן העייפות המצטברת וחוסר ריכוז כשייש הרבה מכשירים והרבה משתתפים.

גם אם פרא לא נשמע טוב, ייתכן שזה בגלל אי-התאמה לפאוור הספתיפי, למרות שאותו פאוור משותף לכל הפראים.

מה שבטוח, חשוב להשוות עוצמוד בדיוק גבוה, אחרת מראש כל השוואה לא שווה את הדיו האינטרנטי שמתאר אותה.
כדאי שמישהו יביא איזה Test CD וייבדוק מתח על הטרמינאלים של הרמקולים.

בקיצור, אני מציע לא להסיק שום מסקנות מעשיות כלשהן ממבחן כזה, הכל בבחינת שעשועון מ-א-ו-ד לא מחייב בכלל, וכל הכוכבים שייתגלו פתאום ו/או ה"נפילות" של כוכבים ידועים הן חסרות משמעות כמעט לגמרי, כשהמשתנה העיקרי הוא מה שאומרים זה שיושב באמצע ואולי השניים לידו, ומידת נסיונם ובקיאותם ויכולותיהם, כושר הריכוז שלהם, ובעיקר טעמם האישי.

עמיר

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
מה שבטוח, חשוב להשוות עוצמוד בדיוק גבוה, אחרת מראש כל השוואה לא שווה את הדיו האינטרנטי שמתאר אותה.כדאי שמישהו יביא איזה Test CD וייבדוק מתח על הטרמינאלים של הרמקולים.

יש גם מד SPL (די מדויק)

לגבי השירים, אני הייתי נותן לאלדר לבחור: בפעם הקודמת הבחירה לא הייתה מי יודע מה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
יש גם מד SPL (די מדויק)

לגבי השירים, אני הייתי נותן לאלדר לבחור: בפעם הקודמת הבחירה לא הייתה מי יודע מה
מד SPL זה לא רעיון טוב -- מושפכ מרעשי הרחוב, משיחות (לך תסתום ל-20 איש את הפה לכמה דקות טובות), והדיוק הוא 1dB+/-, שזה לא מספיק מדוייק.

אפשר לתת ליואל ולשניץ לבחור כמה כטעים ולפני שמתחילים לעשוות הצבעה לבחירת שניים מהם.

עמיר

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83

גם אם פרא לא נשמע טוב, ייתכן שזה בגלל אי-התאמה לפאוור הספתיפי, למרות שאותו פאוור משותף לכל הפראים.

מה שבטוח, חשוב להשוות עוצמוד בדיוק גבוה, אחרת מראש כל השוואה לא שווה את הדיו האינטרנטי שמתאר אותה.

עמיר

נאה דרשת...
זה לא מבחן ה-PREאים הגדול,
אלא:
בואו ונראה אם יש ב- "פול" של החברים PRE יותר מעניין למערכת שלי מהרכש האחרון שביצעתי, וגם תירוץ לגיטימי לחלוטין למפגש...(ורד)

אם זה אפשרי, אז למה לא??:)

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113

אם הכוונה להשוות פראים בצורה שמתקרבת לרצינית, יש בעייתיות גדולה, בעיקר מבחינת מספר האנשים.

רק בנאדם אחד יכול לשבת ב-sweet spot. אולי עוד שניים לידו יכולים להתרשם איכשהו. כל השאר לא באמת שומעים מה שכל פרא נותן. אין כאן עניין של אחוזים קבועים -- הטיעון שאם מישהו שומע מהצד פרא א' ומקבל, לצורך הדיון 30%, זה לא אומר שהוא מקבל 30% מפרא ב', ושייש תוקף כלשהו להאזנה כזו. גם אם מישהו מאזין מומחה ובקיא, מה שהוא שומע מהצד אינו מהווה יותר מהתרשמות בלתי-מחייבת.

עניין נוסף הוא כמובן העייפות המצטברת וחוסר ריכוז כשייש הרבה מכשירים והרבה משתתפים.

בקיצור, אני מציע לא להסיק שום מסקנות מעשיות כלשהן ממבחן כזה, הכל בבחינת שעשועון מ-א-ו-ד לא מחייב בכלל, וכל הכוכבים שייתגלו פתאום ו/או ה"נפילות" של כוכבים ידועים הן חסרות משמעות כמעט לגמרי, כשהמשתנה העיקרי הוא מה שאומרים זה שיושב באמצע ואולי השניים לידו, ומידת נסיונם ובקיאותם ויכולותיהם, כושר הריכוז שלהם, ובעיקר טעמם האישי.

עמיר
הכל נכון:בעד:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
נאה דרשת...
זה לא מבחן ה-PREאים הגדול,
אלא:
בואו ונראה אם יש ב- "פול" של החברים PRE יותר מעניין למערכת שלי מהרכש האחרון שביצעתי, וגם תירוץ לגיטימי לחלוטין למפגש...(ורד)

אם זה אפשרי, אז למה לא??:)
בכייף! (ורד)

עמיר

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
דיוק הוא 1/10db, לגבי רעש של 20 איש אולי אתה צודק, נראה

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
מיכאל ,תצרוב לי דיסק תדרים ,נמדוד עם האבומטר על הרמקולים ,יותר טוב ככה !

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
נ
אלא:
אתה קצת טועה חמוד ,
אני לא יודע למי התכוונת בדיוק ,אבל לפחות בשבילי זה לא ככה ,
ואני אסביר לך ,הקדמים שאותי מעניינים באופן אישי ,הם הלקסמן 900 שאני יכול לקבל לכמה ימים לשמוע לבד ,
המגנטוסטט שלא בארץ ,הGAT ,שכבר אצלי בבית ,והאלגרי שהוא בכלל שלי פרטי ,
אז תסביר לי למה לי להזמין 20 פלוס אנשים שבטוחים שיש להם את הפלא השמיני בבית אלי הביתה , ואז לשמוע משפטים כמו בארוע של הנגנים ששמעתי ממיקי מירושליים אומר ברוב רגש בקולי קולות לבנו עדיאל "אם ניים היו יודעים שזה הצליל של מערכות כאלו היתה מעלה מחירים " ,אתה מבין ,הבן אדם אורח אצלי וצורח את זה בקולי קולות ,ומיקי איננו היחידי שישמח להשוות את הפלא שלו לזועה של שניצל ,ועכשיו אני שואל אותך ,למה אני צריך את זה ?הרי טעמי אפילו אינו קרוב לכל הפינצמייקרים הממוצעים ,
אז אני אומר לך למה ,א-- אני אוהב אנשים וחברה ב-- נתינה עושה לי טוב ג-- אני טווס לא קטן ד-- מישהו צריך לעשות משהו בשביל האודיו במדינת ישראל ה -- ככה אולי לא ישעו אותי כל כך מהר למרות הפה הגדול שלי ו-- סיבה למסיבה זה תמיד טוב כי החיים קצרים ( בזה אני מומחה) .

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
ניים??!?! באמא 'שך? זה מה שהוא אמר? ... הייתי מתבייש להוציא את זה מהפה. גם בגלל החברה וגם בגלל שאני מתארח אצל בן אדם.
סלחו לי על הלכלוך אבל היה אצלי סט שלהם, אחד מהגדולים ביותר, לדעתי בסביבות ה- 70K.
אם נדלג על הפאדיחות שהפרה הפאתט לא יודע לקבל XLR, ועל הפאדיחות של הסטנד שנראה כמו SOUND ORGANIZATION משנת 1995... אז הסאונד עם הקרמיים היה במקרה הטוב שטוח כמו החזון המדיני של ביבי, ובמקרה הרע צורח ולא נעים.
מיותר לציין שמה שיש כרגע לא רואה את הניים ממטר. אני לא מבין איך אפשר לאהוב את החברה הזאת. החל מרמה מסויימת ומעלה (שהייתי בה בגיל 25 בערך), זה כבר פשוט... פאסה.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אז אני אומר לך למה ,א-- אני אוהב אנשים וחברה ב-- נתינה עושה לי טוב ג-- אני טווס לא קטן ד-- מישהו צריך לעשות משהו בשביל האודיו במדינת ישראל ה -- ככה אולי לא ישעו אותי כל כך מהר למרות הפה הגדול שלי ו-- סיבה למסיבה זה תמיד טוב כי החיים קצרים ( בזה אני מומחה) .

בכל שכתבת אני משוכנע...:בעד: מבחינתי, אתה בסדר גמור, ולא ראוי להשעייה.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
מעבר למפגש החברתי, שבטוח יהיה נעים,
ומעבר לחוויה המעניינת של השוואת מכשירים,
אני אומר:
אם אני יושב בחדר, בנקודה כלשהי וממש לא משנה היכן, ובאופן סיסטמתי מכשיר אחד נשמע לי כל הזמן נכון ומהנה יותר אז -
עם כל הכבוד לסוויט ספוט ול 30% שלא ברור לי מהיכן הגיעו לדיון הזה מבחינתי מכשיר אחד מנצח.
לא צריך לפחד לקרוא לילד בשמו: זה אחולשלוקי מבחן, ומבחינתי הוא אמין ונכון יותר מכל מבחן "מדעי" עליו נרמז כאן.
בסלון הביתי רובינו לא שומעים עם מד spl או בתנאי מעבדה. אנחנו שומעים בדיוק כמו שתשמעו אצל שניצל וכמו שהייתם שומעים בחנות או בסלון שלכם. זה המבחן היחיד הנכון והוא הקובע.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עלה בדעתי לא פעם שכשאני מתריע מפני טעויות והטעיות והטיות, אני נראה כמו party spoiler :(
ושדווקא האנשים הטועים והמטעים והמרגיעים נראים כמו החברים הכי טובים של כולם :)

מעבר למפגש החברתי, שבטוח יהיה נעים,
ומעבר לחוויה המעניינת של השוואת מכשירים,
אני אומר:
אם אני יושב בחדר, בנקודה כלשהי וממש לא משנה היכן, ובאופן סיסטמתי מכשיר אחד נשמע לי כל הזמן נכון ומהנה יותר אז -
עם כל הכבוד לסוויט ספוט ול 30% שלא ברור לי מהיכן הגיעו לדיון הזה מבחינתי מכשיר אחד מנצח.
לא צריך לפחד לקרוא לילד בשמו: זה אחולשלוקי מבחן, ומבחינתי הוא אמין ונכון יותר מכל מבחן "מדעי" עליו נרמז כאן.
בסלון הביתי רובינו לא שומעים עם מד spl או בתנאי מעבדה. אנחנו שומעים בדיוק כמו שתשמעו אצל שניצל וכמו שהייתם שומעים בחנות או בסלון שלכם. זה המבחן היחיד הנכון והוא הקובע.
זה פשוט לא נכון.

אתייחס רק לשתי הסיבות העיקריות:

א. כשאתה יושב רחוק מהאמצע, כל מה שאתה שומע מבחינת imaging, במה וכו' מעוות עד לא לא קיים, באופן עיקבי

ב צלילים גבוהים הם מאוד כיווניים, כך שרק מי שנמצא פחות או יותר מול הטוויטר (עד כדי כמה מעלות ימינה/שמואלה, וברמקולים דינאמיים גם למעלה/למטה) שומע את הצלילים הגבוהים באיזון הנכון/המתוכנן יחסית למיד ולנמוכים.

התוצאה של זה היא שמי שנמצא רחוק מהאמצע יחשוב שצליל שמהאמצע נשמע מאוזן, הוא כאילו סתום, ודווקא צליל שמהאמצע נשמע צרחני, הוא הצליל הנכון והמאוזן. כל זה באופן עיקבי

גם אם יושבים באמצע אבל על השטיח, יש אותה בעייה.

ואחר כך אנשים שיישבו רחוק מהאמצע מביעים את דעתם, ואם הם מומחים ו/או יודעים לשכנע, מתקבלים רשמים מוטעים לחלוטין.

אני מציע להיזהר -- מ-א-ו-ד -- מחוות דעת כאלה, ביחס אקספוננציאלי הפוך למרחק מהאמצע ולכושר השיכנוע של הדובר.
בכל החגיגה, רלוואנטי רק מה ששומע האחד שיושב על הספה באמצע, ובמידה פחותה במקצת גם האחד שמשמאלו והאחד מימינו.

עמיר

נ.ב..1, שניצל -- הצעה: שמור לעצמך את האמצע, ואת המקום שמימינך ומשמאלך ליועצים האמינים עליך ביותר.
נ.ב. 2, ישנם עוד גורמים שמשפיעים, כמו למשל זה שמה ששומעים בחדר עם 20 איש עלול להיות שונה במידה משמעותית ממה ששומעים כשייש אחד או שניים, וגם זה יכול להטעות

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור