זה לא הגיע למימד הנזקים למזלינו...שמעתי סיפורים על כאלו שקבלו פיצוי מחברת חשמל בגלל נחשול מתח ששרף מחשבים.
אולי שווה לתקוף אותם סביב תקלות שנגרמו בגלל הנפילות.
לא ניתן לבדוק כזה דבר- זה לא מתמיד אבל קורה לעיטים קרובותאי אפשר להביא חשמלאי מומחה שיבדוק ממה זה נגרם ?
יש באתר של חברת חשמל כל מיני הסברים. כדאי שתחפור שם.
למשל בעניין איכות החשמל, הפסקות חשמל חולפות (Transient Interruption -- כך נקראת הבעייה שלך -- הפסקות חשמל עד 0.5 שניה).
ואולי בעוד מקומות. אני לא יכול לעשות את החיפוש המעמיק במקומך.
אתה מחפש את הקריטריונים שחברת החשמל מחוייבת לעמוד בהם מבחינת איכות החשמל.
אולי זה באתר שלהם ואולי במקום חיצוני.
עמיר
ת׳אמת זה אני לא יודע , רעיון מעולה לברר (אולי וועד בירר). תודהזה קורה גם לבנינים ליד?
שעות ערב /בוקר?
אולי יש איזה שכן שמדליק ציוד שמשגע את הרשת
ואם לא מסתדר תעבור להוט
בסוף אחד המסמכים כתוב שלפרטים נוספים יש להתקשר למהנדס נוראני שגיב, המחלקה ליעול הצריכה, אגף השיווק של חברת חשמל, 04-818-2685.
נראה לי שווה להתייעץ איתו.
אבל נראה לי שרוב הסיכויים שחברת החשמל לא תשקיע כסף וזמן ומאמץ לטפל בבעיות שלא נראות להם קריטיות, ושמטרידות מיעוט שולי של הלקוחות, כך שתצטרך להתמודד עם זה בעצמך, עם UPS, ריגנראטור, או אפילו גנראטור משלך, או כל שיטה אחרת שימליץ עליה מי שמומחה לעניין (אני לא מומחה).
עמיר
זה קורה גם לבנינים ליד?
שעות ערב /בוקר?
ואם לא מסתדר תעבור להוט
ואכן שכן שמשגע את הרשת ... זה אניזה קורה גם לבנינים ליד?
שעות ערב /בוקר?
ואם לא מסתדר תעבור להוט
מנקודת מבטם הם צודקים.בדיוק הניקודה - זה לא נראה להם קריטי
שמעתי סיפורים על כאלו שקבלו פיצוי מחברת חשמל בגלל נחשול מתח ששרף מחשבים.
אולי שווה לתקוף אותם סביב תקלות שנגרמו בגלל הנפילות.
מכשירים שמגינים על כול הבית הם יקריםמנקודת מבטם הם צודקים.
עדיין כדאי לחפש את מה הם מחוייבים לספק, אבל אם אתה לא מוצא, או שאתה מוצא וזה נראה שהם "בסדר" לפי ההגדרות, אז עדיף להשקיע את הכסף בפיתרון חשמלי מאשר בעורכי דין, תביעות ומשפטים.
עמיר
לא צריך להגן על כל הביית, רק על המכשירים הרגישים.מכשירים שמגינים על כול הבית הם יקרים
שווה להשקיע את המאמץ בלמצוא את הבעיה
ומה זה מכשירים הרגישים? (מחשב אודיו - ברור) - האם דאק, סי די וכו׳ - זה רגיש?לא צריך להגן על כל הביית, רק על המכשירים הרגישים.
אכן שווה להשקיע בלמצוא את הבעייה, ומה מחוייבות חברת החשמל לפני הכל.
עמיר
לא כל הבית פירושו שלא כוללים את המקרר, המזגנים, תנורים, מכונת כביסה וכו', ואפילו לא את הטלוויזיות.ומה זה מכשירים הרגישים? (מחשב אודיו - ברור) - האם דאק, סי די וכו׳ - זה רגיש?
כול המכשירים שלנו יקרים ותכלס לאף מכשיר הפסקת חשמל לא דבר בריא עבורו.
והגנה - זה להכניס עוד מכשיר שמשפיע בשרשרת- ולא ניתן לדעת לאיזה כיוון -ups כלל מוציא ״זבל״ מעבר לזה אני מכיר רק רגנרטורים אך לזה צריך מקום ואם אין כזה יש בעיה , יותר מזה רגנרטור משנה ומבצע איבוד לזרם שלא יודע עד כמה משפיע לטובה לסאונד. ראיתי לא מעט פוסטים שלא אוהבו את הצליל.
ננסה לבדוק כמה דברים גם בטיפול וגם מול ח״ח .
ממליץ לך לבדוק אם הבעיה אצל כל השכנים או רק חלק מהם ואם אתה יכול לברר בבניינים הסמוכים אליך אם סובלים מאותה בעיה. יש הבדל גדול מאוד בפתרון הבעיה מצד חברת החשמל אם כולם סובלים מזה או רק דיירים מסוימים בבניין.כבר מספר חודשים אם לא שנה יש להו בבית (ואולי באיזור) הפסקות חשמל קצרצרים בני חצי שניה אך כמובן זה מספיק לגרום לכיבוי מחשב אודיו.
ברור דבר ומצב לא בריא אך ח״ח הנחמדים עונים כרגיל לכול הבניין שזה נורמאלי...
אני (ברור) לא רוצה להכניס לשרשרת את ups כי זה אכניס רעשים כאלה ש... נו הבנתם
מחשב אודיו לא צורך הרבה נניח 100 וואט, ושאלה שלי כזאות - האם קיימים מכשירים בדומא לups אך שלא אמורים להיות מחוברים לחשמל בכלל ולא כאלה שמספקים הרבה מטח אך כן מספיקים לטיפול בשנייה שאין חשמל וכמובן שלא מכניסים רעשים?
יש רגנקטורים אבל לא ממש באה לי אליהם...