הפיל שבחדר - עוד קצת על אקוסטיקה

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,168
נקודות
113
דויד
יפה כתבת והמחשת כמה אקוסטיקה זה חלק חשוב ובלתי נפרד מהתוצאה הסופית

דן/דויד אשמח לגבי פירוט במקרה הנידון של איזה אביזרים פאסיבים מומלצים היו נותנים ומשפרים עוד קצת את המצב הנוכחי

בתודה
יוסי
היי יוסי,

קשה לתת משהו אחיד לכל חדר למרות שהמטרה היא כן זהה.
זה גם תלוי רמקול כמובן או אותה "משפחה" של רמקולים.
בגדול אני תמיד מתחיל מלמעטה(באס) וממשיך למעלה ,מכוון שקשה הרבה יותר לטפל בבאס והטיפול בבאס משפיע על הגבוהים.אז אני מתמקד במלכודות שכמה שפחות סופגות תדרים אחרים(באחוזים נמוכים זה בסדר).מתמקד רק בבאס .ומשם ממשיכים.יש אינסוף דוגמאות- קשה לכלול את זה לפוסט.

אם יהיה זמן- אכתוב מדריך בסיסי בעתיד

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
כן הבנתי את זה
נו, אבל נתת תגובה כאילו אני מציע לשטח את הגרף. מי שמציע לשטח את הגרף אין לו הבנה בסיסית לא בתאוריה ולא מעשית. חבל שעיוות את דבריי

מנסיוני אם הדיפ תוקן (מה שברוב המקרים מאוד קשה אם הוא מהותי) ואתה מוריד ההגבר לתצורה של גרף יורד .התחושה הכללית היא באס הדוק יותר ,מדויק יותר,אנרגטי יותר - מה שמעלה חיוך ואני עדיין טוען שלא צריך הרגל.

ברור, אבל זה גם צריך להחזיק את החיוך הזה לאורך שנים ולא כמה דקות או ימים.
כשמישהו מחליף אינטרקונקט וכותב ש-"בס נהיה הדוק יותר" זה מעלה חיוך אצלו (וגם אצלי כשאני קורא את זה), אבל עם אקוסטיקה הבאס באמת נעשה קצר יותר. ולא כולם אוהבים את זה. אם בנאדם מראש אוהב את הסאונד אצלו, שום שינוי כיביכול "לטובה" לא ישנה את ההעדפה שלו לסאונד, לא במיידי בכל מקרה

מה גם שהפיק (והדיפ) הם הגורמים לעיוות בתזמון התדרים.

כן

בכל זאת,מכבד את דעתך ושיהיה בהצלחה בהמשך.
גם לך וחג שמח :בעד:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,121
נקודות
113
בתחביב סובייקטיבי התלוי ביכולות שמיעה סובייקטיביות יש משקל גדול להעדפה וטעם בנוסף לתאוריה האקוסטית.
למה הדבר דומה, באומנות יש כללים לדוגמה ליצירת סימטריה או תבניות ויש את החלק שאינו כולל כללים אלה נעשה ע"פ טעמו ושיקול דעתו של האומן.

אם נשליך את הדברים על כיול RC ו/או אקוסטיקה פאסיבית, תאורטית ייתכן והמדידות יצביעו על חלל מושלם או RC שבוצע באופן מושלם ולמרות זאת הסאונד שיתקבל לא יהיה לטעמו של המאזין.

לזכותו של דן יאמר, דן תמיד מוסיף סייג שאת השינויים וה"פיין טיונינג" יש לבצע כך שיענו על טעמו המאזין.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,168
נקודות
113
בתחביב סובייקטיבי התלוי ביכולות שמיעה סובייקטיביות יש משקל גדול להעדפה וטעם בנוסף לתאוריה האקוסטית.
למה הדבר דומה, באומנות יש כללים לדוגמה ליצירת סימטריה או תבניות ויש את החלק שאינו כולל כללים אלה נעשה ע"פ טעמו ושיקול דעתו של האומן.

אם נשליך את הדברים על כיול RC ו/או אקוסטיקה פאסיבית, תאורטית ייתכן והמדידות יצביעו על חלל מושלם או RC שבוצע באופן מושלם ולמרות זאת הסאונד שיתקבל לא יהיה לטעמו של המאזין.

לזכותו של דן יאמר, דן תמיד מוסיף סייג שאת השינויים וה"פיין טיונינג" יש לבצע כך שיענו על טעמו המאזין.

אני מסכים אבל זה בקצוות חברים . באמא של הקצוות .
מעולם לא נתקלתי במצב שבו מישהו העדיף גרף של פלוס מינוס 10 דיבי מאשר פלוס מינוס 3 דיבי . מצטער שאני לקוח את המיסטיקה והרומנטיקה למקום טכני יותר - אבל לפעמים זה המצב . זכות כל אחד לא להסכים כמובן . לא בא לשכנע אוף אחד

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,168
נקודות
113
נו, אבל נתת תגובה כאילו אני מציע לשטח את הגרף. מי שמציע לשטח את הגרף אין לו הבנה בסיסית לא בתאוריה ולא מעשית. חבל שעיוות את דבריי
אם כך- אני מתנצל :)

ברור, אבל זה גם צריך להחזיק את החיוך הזה לאורך שנים ולא כמה דקות או ימים.
כשמישהו מחליף אינטרקונקט וכותב ש-"בס נהיה הדוק יותר" זה מעלה חיוך אצלו (וגם אצלי כשאני קורא את זה), אבל עם אקוסטיקה הבאס באמת נעשה קצר יותר. ולא כולם אוהבים את זה. אם בנאדם מראש אוהב את הסאונד אצלו, שום שינוי כיביכול "לטובה" לא ישנה את ההעדפה שלו לסאונד, לא במיידי בכל מקרה

פה אני ממש חולק עליך(בחברות).כשם שמי שיש לו מערכת שהוא אוהב ומחליף שניה למגבר על שממש יושב בול על המערכת - ההבדל הוא מיידי.באקוסטיקה זה עשרות מונים.כי המעבר מחלל מטופל ללא מטופל דומה למעבר ממגבר סיני נוראי למגבר קצה כפול 10.מצטער שאין לי דרך עדינה יותר לנסח את זה.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
ברור שההבדל הוא גדול, מהותי ומיידי

ronengolanpt

אוהב את התחום
מעורבות
356
נקודות
63
היי דוד

ראשית , תודה על השיתוף המעניין

תיקון RC בעזרת ROON
מכיוון שבוצעו מדידות לחלל שלך ובוצע תיקון לגרף מטרה , ואפילו דווח על שיפור משמעותי בעזרת RC לאחר הזנת הפילטרים ניתן להזין את המידע הזה לDSP RC שנמצא כבר בתוך הROON , הROON SERVER יעשה את הRC בדומיין הדיגיטלי , לפני שיעשה STREAMING להגברה , הנה מאמר של מישהו שעשה משהו דומה ..
https://community.roonlabs.com/t/a-guide-how-to-do-room-correction-and-use-it-in-roon/23800/927

מעניין לדעת אם התוצאה שתתקבל תהיה דומה לתוצאה שהתקבלה בעזרת חומרה ייעודית , אני חושב שזה יהיה המצב כי בשני המקרים , גם בחומרה ייעודית וגם בעיבוד דיגיטלי הקובץ שמגדיר את העיבוד הדיגיטלי יהיה זהה ב100%.

מה אכפת לך לנסות , מקסימום זה יצליח לך :)
אם זה יצליח תוכל לקבל את אותו האפקט של RC לאחר כיול של מומחה , ללא צורך בעזרים אקוסטיים פסיביים או אקטיביים

הערות
1. הפתרון הזה טוב רק לדיגיטל
2. יכול להיות שהכיול לגרף המטרה נעשה ע"י DIRAC , ונשמר בפורמט ייחודי שלהם (אין לי מושג ויכול להיות שאין בכלל בעיה) , במקרה כזה , יהיה צורך לחזור על התהליך ולעשות את הכיול לעקומת מטרה בעזרת תוכנת הREW , שים לב שדן מספר שבתדרים הנמוכים הוא בחר גרף מטרה עם +5DB בתדרים הנמוכים , אז אני ממליץ לבחור גרף מטרה זהה\דומה
3. יכול להיות שלהגברה של הSTORM ששונה מההגברה שלך היה אפקט על התוצאה מעבר לעיבוד עצמו.

אם תצטרך עזרה (למרות שלמען גילוי נאות הניסיון שלי הוא מקריאה בלבד ואיני מתקרב להגיע לקרסוליי המומחים .. , מצד שני אני רוצה לבצע תהליך זהה בחלל שלי , כך שזה יכול להיות WIN-WIN) תרגיש חופשי ליצור קשר ;)

גיא , להבנתי עשית תהליך זהה , (למעט הבדיקה של אימפקט של התיקון על הצליל) כך שכל מה שכתבתי לדוד כנראה רלבנטי גם אלייך , למעט ההשוואה לחומרה הייעודית , תוכל לשמוע את המערכת עם ובלי הRC ולראות מה יותר מוצא חן בעינייך (או לא לעשות כלום ולהמשיך לשמוע מוסיקה טובה , שזה גם אופציה מצויינת ..)

חג שמח חברים

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
היי דוד

ראשית , תודה על השיתוף המעניין

תיקון RC בעזרת ROON
מכיוון שבוצעו מדידות לחלל שלך ובוצע תיקון לגרף מטרה , ואפילו דווח על שיפור משמעותי בעזרת RC לאחר הזנת הפילטרים ניתן להזין את המידע הזה לDSP RC שנמצא כבר בתוך הROON , הROON SERVER יעשה את הRC בדומיין הדיגיטלי , לפני שיעשה STREAMING להגברה , הנה מאמר של מישהו שעשה משהו דומה ..
https://community.roonlabs.com/t/a-guide-how-to-do-room-correction-and-use-it-in-roon/23800/927

מעניין לדעת אם התוצאה שתתקבל תהיה דומה לתוצאה שהתקבלה בעזרת חומרה ייעודית , אני חושב שזה יהיה המצב כי בשני המקרים , גם בחומרה ייעודית וגם בעיבוד דיגיטלי הקובץ שמגדיר את העיבוד הדיגיטלי יהיה זהה ב100%.

מה אכפת לך לנסות , מקסימום זה יצליח לך :)
אם זה יצליח תוכל לקבל את אותו האפקט של RC לאחר כיול של מומחה , ללא צורך בעזרים אקוסטיים פסיביים או אקטיביים

הערות
1. הפתרון הזה טוב רק לדיגיטל
2. יכול להיות שהכיול לגרף המטרה נעשה ע"י DIRAC , ונשמר בפורמט ייחודי שלהם (אין לי מושג ויכול להיות שאין בכלל בעיה) , במקרה כזה , יהיה צורך לחזור על התהליך ולעשות את הכיול לעקומת מטרה בעזרת תוכנת הREW , שים לב שדן מספר שבתדרים הנמוכים הוא בחר גרף מטרה עם +5DB בתדרים הנמוכים , אז אני ממליץ לבחור גרף מטרה זהה\דומה
3. יכול להיות שלהגברה של הSTORM ששונה מההגברה שלך היה אפקט על התוצאה מעבר לעיבוד עצמו.

אם תצטרך עזרה (למרות שלמען גילוי נאות הניסיון שלי הוא מקריאה בלבד ואיני מתקרב להגיע לקרסוליי המומחים .. , מצד שני אני רוצה לבצע תהליך זהה בחלל שלי , כך שזה יכול להיות WIN-WIN) תרגיש חופשי ליצור קשר ;)

גיא , להבנתי עשית תהליך זהה , (למעט הבדיקה של אימפקט של התיקון על הצליל) כך שכל מה שכתבתי לדוד כנראה רלבנטי גם אלייך , למעט ההשוואה לחומרה הייעודית , תוכל לשמוע את המערכת עם ובלי הRC ולראות מה יותר מוצא חן בעינייך (או לא לעשות כלום ולהמשיך לשמוע מוסיקה טובה , שזה גם אופציה מצויינת ..)

חג שמח חברים
היי רונן,
האמת שזה בדיוק מה שעשיתי אתמול. סתם בשבילי השעשוע.
לעניות דעתי המאוד לא הטכנית, הפרמטרים של האיקולייזר הם רק חלק קטן ממה שתוכנת רום קורקשיין רצינית יודעת לעשות ולטפל.
למרות זאת, לשם השעשוע, העתקתי 9 בנדים כפי שנמדדו ע״י דן, לתוך האיקולייזר הפרמטרי של רון.
לשמחתי, את החג הזה אני מעביר בטיולים בשטח ולא מול המערכת כך שאין לי עדיין מסקנה ברורה לגבי ההבדל. האזנתי לזה ממש מעט.
דבר אחד ברור לי, בניתי מערכת היי אנד בעמל רב ובמחיר יקר, גם את הנושא האקוסטי אני אעשה בצורה מקצועית ומקיפה. אין סיכוי שאסתפק בפיצ׳רים של מנוע ה-DSP של רון.
שוב, טיפול בזמני הדהוד זה עניין לטיפול פאסיבי, לא אקולייזר ולא דיראק ולא טרינוב יכולים לטפל בזה בצורה מלאה, שלא לדבר על המסלול האנלוגי אצלי שמשמש אותי הרבה מאוד.

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,784
נקודות
113
הבאתי אליו לינגדורף (לדוד ) , כיילנו , עבד לא רע ,אבל לא היתה לדוד חשק להתעסק עם זה

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
הבאתי אליו לינגדורף (לדוד ) , כיילנו , עבד לא רע ,אבל לא היתה לדוד חשק להתעסק עם זה
זה נכון. פשוט לא בא לי להכניס עוד קופסה ועוד דאק בשרשרת אחרי הדאק שלי שהוא חדש ויקר. כמו כן העניין של הפטפון לא רלוונטי עם הלינגדורף וגם אם הייתי מוכן להמיר אנלוג לדיגיטל, משום מה למכשיר הזה יש רק כניסה אחת למקור אחד.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור