היי דוד
ראשית , תודה על השיתוף המעניין
תיקון RC בעזרת ROON
מכיוון שבוצעו מדידות לחלל שלך ובוצע תיקון לגרף מטרה , ואפילו דווח על שיפור משמעותי בעזרת RC לאחר הזנת הפילטרים ניתן להזין את המידע הזה לDSP RC שנמצא כבר בתוך הROON , הROON SERVER יעשה את הRC בדומיין הדיגיטלי , לפני שיעשה STREAMING להגברה , הנה מאמר של מישהו שעשה משהו דומה ..
https://community.roonlabs.com/t/a-guide-how-to-do-room-correction-and-use-it-in-roon/23800/927
מעניין לדעת אם התוצאה שתתקבל תהיה דומה לתוצאה שהתקבלה בעזרת חומרה ייעודית , אני חושב שזה יהיה המצב כי בשני המקרים , גם בחומרה ייעודית וגם בעיבוד דיגיטלי הקובץ שמגדיר את העיבוד הדיגיטלי יהיה זהה ב100%.
מה אכפת לך לנסות , מקסימום זה יצליח לך
אם זה יצליח תוכל לקבל את אותו האפקט של RC לאחר כיול של מומחה , ללא צורך בעזרים אקוסטיים פסיביים או אקטיביים
הערות
1. הפתרון הזה טוב רק לדיגיטל
2. יכול להיות שהכיול לגרף המטרה נעשה ע"י DIRAC , ונשמר בפורמט ייחודי שלהם (אין לי מושג ויכול להיות שאין בכלל בעיה) , במקרה כזה , יהיה צורך לחזור על התהליך ולעשות את הכיול לעקומת מטרה בעזרת תוכנת הREW , שים לב שדן מספר שבתדרים הנמוכים הוא בחר גרף מטרה עם +5DB בתדרים הנמוכים , אז אני ממליץ לבחור גרף מטרה זהה\דומה
3. יכול להיות שלהגברה של הSTORM ששונה מההגברה שלך היה אפקט על התוצאה מעבר לעיבוד עצמו.
אם תצטרך עזרה (למרות שלמען גילוי נאות הניסיון שלי הוא מקריאה בלבד ואיני מתקרב להגיע לקרסוליי המומחים .. , מצד שני אני רוצה לבצע תהליך זהה בחלל שלי , כך שזה יכול להיות WIN-WIN) תרגיש חופשי ליצור קשר
גיא , להבנתי עשית תהליך זהה , (למעט הבדיקה של אימפקט של התיקון על הצליל) כך שכל מה שכתבתי לדוד כנראה רלבנטי גם אלייך , למעט ההשוואה לחומרה הייעודית , תוכל לשמוע את המערכת עם ובלי הRC ולראות מה יותר מוצא חן בעינייך (או לא לעשות כלום ולהמשיך לשמוע מוסיקה טובה , שזה גם אופציה מצויינת ..)
חג שמח חברים