אני מכיר את darktable והיא בהחלט תוכנה טובה ודי קרובה לליטרום.
darktable מאפשרת את שמירת הקובץ,לאחר שנערך,כקובץ RAW עם סיומת משל עצמה ואת הקובץ הזה,כולל הפיתוח שנעשה רק היא יודעת לקרוא וגם ליצא כולל הפיתוח שבוצע - אבל רק היא יכולה לקרוא אותו ולהקרינו על מסך המחשב.
כמו שחשבתי/ניחשתי כשאתה שולח את הקובץ למשהו והוא פותח אותו התמונה ניראית "דפוקה" עם פענוח לא נכון של התמונה - אותו ורוד שציינתי בהודעה הקודמת.
אני משתמש ב darktable בלינוקס אבל מניח שהממשק בחלונות זהה - ולכן:
אחרי פיתוח התמונה (ב Darkroom)תחזור למסך הראשי,זה שאליו יבאת את התמונה ל Lighttable.
תסמן את התמונה או התמונות שאתה רוצה ליצא.
בתפריט הימני תפתח את Export Selected ומכאן,סדר הפעולות שאני מציין הוא מלמעלה למטה בממשק.
תבחר את הספריה שאליה אתה רוצה ליצא את התמונה/תמונות.
תחת Format Options תגלול את סוג הקובץ בעזרת החץ שמימין ובתפריט תבחר
JPEG 8 BIT.
מתחת לזה יש סליידר תמשוך אותו כל הדרך ימינה.
שאר הפרמטרים השאר כפי שהם.
לחץ על כפתור
export ושם לב להודעה שמוקרנת במסך הראשי/אמצעי של התוכנה כי היא מאשרת את יצוא הקובץ.
כמה הערות:
אחרי שפיתחת את הקובץ ה RAW מהמצלמה ויצאת אותו קובץ ה RAW נשאר בספריה המקורית שלו במצב שבו הורד מהמצלמה קרי הפיתוח לא משנה את קובץ המקור וכך תוכל לשוב ולערוך אותו - אם וכאשר תרצה. ומניסיון זו אופציה חשובה כי לפעמים,אחרי יצוא הקובץ,רואים משהו שלא מרוצים ממנו ואז רוצים לחזור למקור לפיתוח.
באופציות היצוא יש כמה וכמה סוגי קבצים ורמות דחיסה שמחשב מודרני,וכן גם מחשב חלונות,יוכלו לקרוא ולהציג על המסך אבל כדאי לעבוד תחת סטנדרטים מקובלים וה JPEG 8 ביט הוא גם סטנדרט וגם קובץ קטן ומספיק לצרף למייל ולשלוח בלי בעיות ושאלות.
שם לב שאם אתה מיצא את אותו הקובץ כמה פעמים,נניח בכמה גרסאות פיתוח או שסתם לא שמת לב,darktable תשמור את שם הקובץ ובסופו תוסיף מספר מ 1 ועד ,לצורך הדיון,אין סוף. ככה שאתה יכול לשלוח את אותה התמונה בכמה גרסאות פיתוח ועדיין לשמור את שם הקובץ המקורי.
כדי שלא לעשות בלגן אטומי בניהול הקבצים אני ממליץ ליבא את הקבצים מהמצלמה לספרייה עצמאית כלומר לכל מסע צילום צור ספריה משל עצמו ואחר כך יצא לאותה הספריה לאחר שתיצור בא סיפריה אחרת - למשל בשם Export.
אתן דוגמא: חזרתה מצילום בפארק מוישה זוכמן. יבא את קבצי ה RAW מהמצלמה לספריה תחת ה"תמונות שלי" "מוישה זוכמן".
תחת התמונות שלי/מוישה זוכמן צור עוד ספריה בשם "תמונות" והפנה את darktable לספריה הזו ואליה יצא את קבצי ה JPEG.
כשתרצה לשלוח את התמונות במייל הפנה את ממשק צירוף הקובץ ל: התמונות שלי/מוישה זוכמן/תמונות בחר את התמונות צרף ושלח.
משמעת וסדר בניהול הקבצים,אלה שיובאו מהמצלמה ואלה שיוצאו למשלוח,נשמע כמו משהו טרחני אבל כשיצטברו מאות ואלפי תמונות,בלי המשמעת הזו לא תמצא את הידיים והרגליים.
גבוי.
למחשבים יש נטייה מעצבנת יום אחד למות בלי אזהרה מוקדמת. תדאג לאמצעי גבוי,דיסק נייד למשל,ושמור עליו גם את קבצי הRAW מהמצלמה וגם את אלה שערכת. טרחת היום חייכת מחר.
גם היום ב 2020 לשמות קבצים ולכמות רמות הספריות בדיסק יש משמעות שחשובה ליום שבו המחשב יוחלף או ימסור נשמתו לבורא עולם. לכן גם בעניין הזה צריך היום להכונן למחר.
***מיד אמשיך אך ודאי תיכף יכנסו לפה חכמי הפורום ויתנצחו איתי - קח את הדברים ממני מניסיון אמפירי או עשה כרצונך***
מערכות ההפעלה היום ייצרו בקלות ספריה בשם "צילום מפארק מושיה זוכמן" וגם "יאכלו" בקלות שם קובץ בשם:"תמונת העירום האולטמטיבית של מוישה זוכמן מטיל מימן על האגם בפרק על שמו" אבל ביום הדין,כשתרצה לגבות לאחזר או סתם להעתיק את הקובץ הזה אתה עלול להיתקל בהודעה האלמותית "File not found".
אחסוך את ההסברים והלמה ומדוע - ללכת על הצד הבטוח:השתמש בשמות הקבצים (ביבוא ויצוא) כפי שהמצלמה שלך יצרה אותם.
בשמות הספריות (אם אתה רוצה שהספריה תתאר בשמה את המיקום) תשתמש בקו תחתי יען כי:"צילום_מפארק_מוישה_זוכמן" נכון לא נראה משהו אבל עדיף לחייך היום מלבכות מחר.
לגבי צילום אסטרו:
מסכים עם מה שאמר
@carmi מעלי ועם קשר לזה מדובר בסוגת צילום שכדי לקבל "משהו" צריך להשתמש בצילום ידני,חצובה ובקיצור להתמצא היטב ברזי הפונקציות של המצלמה,מגבלות העדשה,מיקום שלך בעת הצילום (צילום אסטרו סובל קשות מזיהום אור וצריך לדעת איך להתגבר על זה או לצאת למכתש רמון שם אין בעיה כזו....) ובקיצור צריך ללמוד את הנושא הזה.
והארה אחרונה:
גם בצילום נוף וגם בצילום אסטרו תראה כללים כאלה ואחרים כולל המלצות להשתמש בעדשות יעודיות לסוגה הזו או האחרת,וכן תראה גם תמונות דוגמה שמדברות בעד עצמן.
אבל:צילום זה לא מתמטיקה ולא לכל אחד יש את הרצון להשקיע בציוד הרצוי - שהוא יקר להחריד. אפשר לכופף את הבננות אבל לעשות את זה אחרי שאתה בקיא ברזי הסוגה.
רק לקחת בחשבון שאם כופפת את הבננה לכל מי שיצפה בא היא כבר לא בננה אלא בננה מכופפת עם כל המשתמע בכך - ותוכנות הפיתוח יכולות לעזור אבל להחזיר בננה מכופפת לבננה הן לא יכולות,גם לא אתה.
בהצלחה ותהינה מהעולם המופלא של הצילום והכי חשוב בימים אלה: שמור את הכללים ואת הבריאות.
מנחם.